9
Verenigde Staten New York City
Globetrotterjohn was hier 30 Jun 2013
In New York zijn er genoeg interessante plaatsen te bezoeken, die buiten de toplocaties om gaan. Zo reed ik met de metro naar de Bronx om het huisje van de schrijver Edgar Allen Poe te bezoeken. Poe was daar met zijn vrouw gaan wonen, in wat toen Fordham village heette. Zijn vrouw had TBC opgelopen en de gedachte was dat de frisse buitenlucht de patient zou genezen. Helaas overleed zijn vrouw daar. De plek ligt zeker niet meer in een landelijke omgeving, maar aan drukke autowegen. Het is nu een historisch huis en is te bezoeken als huismuseum. Pas in 1966 werd het een monument en het was bijna aan vandalisme ten prooi gevallen. Samen met zijn vrouw woonde hij eerder in het Brennan Farmhouse in west 84 street and Broadway. Hij schreef hier zijn beroemde gedicht, de Raaf. Op de plek waar het Brennan farmhouse zou hebben gestaan, hangt een plaquette die herinnert aan deze episode. Om meer te weten te komen over Edgar Allen Poe, dien je af te reizen naar Richmond, Virginia. In het old stone house is tegenwoordig het Edgar Allen Poe museum gevestigd. De schrijver overleed onder mysterieuze omstandigheden in Baltimore, Maryland.
Stad
  • buiten de gebaande paden
  • Spannend om in iemands voetsporen te treden
  • Low budget
  • Veel reizen om alle belangrijke Poe plekken te kunnen bezoeken
Review geplaatst op 2019-06-27 Door Globetrotterjohn
8
Spanje minas-de-rio-tinto
Graaf was hier 30 Apr 2019
De omgeving van Minas de Rio Tinto, in west Andalusië, is een paradijs voor fotografen. In dit gebied is veel open mijnbouw. Hele bergen worden afgegraven om koper te winnen en daarna achtergelaten. De grond zit vol mineralen ook ijzer, zwavel, mangaan, zilver die het riviertje Rio Tinto die hier even ten noorden van Nerva ontspringt, prachtige kleuren geeft wanneer het over de mineraalrijke rotsen stroomt. De rivier lijkt alle kleuren te hebben van knal-rood, oranje, geel, paars, groen en blauw. Ook de stenen hebben prachtige kleuren. Fotograferen kun je hier eindeloos, vele landschappen en detailopnames in en om het water. Oefenen met grijsfilters en sluitertijden voor fraaie verstilling van het water. Ook liefhebbers van Urbex fotografie kunnen hier aan hun trekken komen. Nordic Vision heeft een georganiseerde fotoreis hierheen. O.l.v. een fotograaf, die je naar de mooiste plekjes brengt, en je persoonlijk begeleidt om de mooiste foto’s te maken. Ook heeft hij een excursie geregeld naar de Gruta de las Maravillas, prachtige druipsteengrotten onder de stad Aracena, waar je normaal niet mag fotograferen. Je krijgt 2 uur de tijd om met statief de mooiste opnames te maken. We overnachten in hotel Atalaya in Minas de Rio Tinto, en twee keer per dag heerlijk Spaans eten in een van de restaurants hier. Ook kun je in Aracena de beste Iberico ham kopen van deze streek, in deze stad is ook een ham museum.
Regio
  • heerlijke gastronomie
  • veel variatie voor fotografie, bijzonder surrealistische landschappen.
  • je hebt wel een auto nodig om op de locaties te komen.
Review geplaatst op 2019-06-27 Door Graaf
7
Verenigde Staten Californie
hansdewildt was hier 31 Aug 2017
Natuurlijk moet je Hollywood en The walk of Fame in Los Angeles beleven. Maar vergeet niet de beroemde stranden te bezoeken; een gratis bezienswaardigheid. Doe dit dan eens met de fiets. In L.A. heb je mooie en lange fietspaden langs de gehele kust. Echt een genot om daar langs de stranden te rijden. Probeer de sfeer te ruiken van deze typische Amerikaanse stranden, zoals in Venice, Santa Monica of Malibu. Deze stadjes aan de rand van LA zijn een verzamelplek voor joggers, bodybuilders, zonfanaten, vreemde vogels en tal van andere mensen. Ook hier geldt het motto dat voor de gehele stad geldt: zien en gezien worden…
Regio
  • heerlijk fietsen daar
  • mooi wandelgebied
  • strand
  • sfeervolle stad
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-06-23 Door hansdewildt
9
Argentinië Patagonie
Dalix was hier 31 Oct 2018
Eenmaal in het Argentijnse Patagonië mag een aantal dagen naar El Chaltèn niet ontbreken! Dit prachtig gelegen dorpje met slechts 300 inwoners is een geweldige uitvalsbasis om zeer indrukwekkende wandeltochten te maken. De, naar mijn mening, mooiste wandeling is die naar Laguna de los Tres, volgens velen een van de mooiste meren van Patagonië. Het is raadzaam om 's nachts te vertrekken, omdat je dan een zonsopkomst ziet die je niet snel zal vergeten. Deze wandeling begint met een pittig steil stuk en na een paar uur kom je bij de Mirador del Fitzroy. De paden zijn zeer goed aangegeven en elke kilometer staat er een bordje dat het aantal afgelegde kilometers aangeeft. Een aantal uur later bereik je de prachtige laguna. Als de zon de imposante granieten pieken van Fitzroy beschijnt, met een perfecte weerspiegeling in het water van het meer, weet je waarom je zo vroeg opgestaan bent. Ik beloof je dat dit een spectaculair moment is! Op de terugweg kom je prachtige uitzichtpunten tegen, die je eerder niet kon zien, omdat de zon nog niet op was. Eentje daarvan is de Mirador del Fitzroy, die een enorme ‘wowfactor’ heeft! Geweldig hoe de zon de granieten pieken van dit bergmassief beschijnt. De totale wandeling zal zo’n 8 à 9 uur zijn, uiteraard afhankelijk van je tempo en de vele fotomomenten die er zijn. Maar je wordt zo vaak met schitterende uitzichten beloond, dat je dat er achteraf zeker voor over hebt gehad!
Stad
  • Overweldigende natuur
  • Bij vroeg vertrek nauwelijks andere wandelaars
  • Heel veel fotomomenten
  • Prachtige uitzichten
  • Een redelijke conditie is noodzakelijk
Review geplaatst op 2019-06-23 Door Dalix
10
Panama bocas-del-toro
SourOnTour was hier 31 Aug 2017
Tijdens een rondreis die startte in de hoofdstad van Panama (Panama-stad) en eindigde in de hoofdstad van Costa Rica (San José) bezocht ik ook Bocas del Toro. Dit is een provincie in het noorden van Panama, dichtbij de grensovergang naar Costa Rica. Hier ligt een eilandengroep waarvan het grootste eiland ook Bocas del Toro heet. Hier verbleef ik zelf. Veel toeristen bezoeken Bocas del Toro vanaf het Costa Ricaanse dorpje Puerto Viejo de Talamanca. Ik kwam juist vanaf de 'andere kant', Panama-stad, met een binnenlandse vlucht. Maar dit is ook mogelijk met een busverbinding. Dit is wel een lange rit, dus hier moet je zin en tijd voor hebben. Of als je natuurlijk met een klein budget reist. Op de eilandengroep hangt een ontzettend relaxte en ontspannen sfeer en is ook ideaal om je rondreis mee af te sluiten. Even lekker niets doen. Maar je kunt hier ook veel leuke uitstapjes maken. Bijvoorbeeld naar de onbewoonde eilandjes Cayo Zapatilla met wuivende palmbomen, een azuurblauwe zee en witte stranden. Hier kan je fijn snorkelen en ook dolfijnen spotten. Ook luiaarden zijn we onderweg met het bootje tegengekomen toen we langs de mangroven voeren. Duiken is ook iets wat je hier goed kunt doen. Of bijvoorbeeld naar red frog beach of starfish beach, maar daar ben ik zelf niet geweest. Eten en drinken kan je prima op het 'drukste' eiland Bocas del Toro. Lekker aan het water met een mooi zicht op de vele kleine bootjes die af en aan varen.
Regio Blog
  • Capitan Caribe restaurant
  • Snorkelen en duiken
  • Diverse uitstapjes mogelijk
  • Heel relaxte sfeer
  • Capitan Caribe heeft geen uitzicht op zee
Review geplaatst op 2019-06-21 Door SourOnTour
10
Maleisië Cameron Highlands
CDahlkamp was hier 30 Jun 2018
Tijdens onze rondreis in Maleisie hebben we een pareltje van een verblijf gevonden in de prachtige natuur. Dit prachtig verblijf heet de Rain Forest Inn en ligt in Bertam Valley. Temidden van weelderige regenwouden en watervallen. Douchen kun je daar in de rivier onder een echte bamboedouche en de locals bereiden hier overheerlijke en authentieke maaltijden. Dit gebeurt op in bamboestokken en bananenbladeren op open vuur. Daarnaast zijn de hutjes waar je in verblijft door de Orang Asli zelf gebouwd. Gee Tatt, de eigenaar, kan ook vol trots vertellen over het leven van de Orang Asli en hun cultuur / gewoontes. Wij kregen bijvoorbeeld een demonstratie blaaspijpschieten en uitleg over verschillende jachtmethodes. Hier voel je je nog echt buiten de gebaande paden. De geluiden van de natuur daar zij prachtig en wij hadden dus spijt dat we hier maar 2 nachten verbleven. Accommodatie is te vinden op booking.com
Highlight
  • Midden in de natuur
Review geplaatst op 2019-06-17 Door CDahlkamp
9
Canada Rocky Mountains
hansdewildt was hier 31 Aug 2017
Als je in Banff bent moet je zeker de hoodoos- trail lopen. Vanaf de Tunnel Mountain Road volg je de rivier met zijn schitterende blauwe kleuren en dan zie je de hoodoos tegen de bergen liggen. De aardpiramides ontstaan op plaatsen met zacht gesteente in een omgeving met veel erosie. Er zijn er in Banff maar een handjevol. Het pad erlangs geeft de gelegenheid ze te fotograferen. Het is een must to see locatie als je daar bent. Wij zagen zelfs elanden loungen langs de rivier. De bonus van de dag en dat vonden wij geweldig. Wij combineerden deze trail met de tunnel mountain trail. Deze is wel iets pittiger, maar het uitzicht was echt prachtig. Met name het uitzicht van de achterkant van de berg vonden wij bijzonder mooi. Zeker een aanrader!
Regio
  • redelijk rustig
  • mooi wandelgebied
  • buiten de gebaande paden
  • prachtig uitzicht
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-06-16 Door hansdewildt
9
Spanje Valencia
Dalix was hier 30 Nov 2018
De Spanjaarden noemen Valencia ‘de huiskamer van Spanje’. En niet voor niets. Het is een zeer gezellige stad, waarbij je, als je de hoogtepunten bezoekt, niet het idee hebt in een grote stad te zijn. Het oude centrum is prachtig met leuke pleintjes, oude kobbelstraatjes en mooie kerken. Hier vind je ook de grootste overdekte markt van Europa. Wat een genot om daar een paar uur rond te lopen. Vergaap je aan de heerlijkste hammen, vissen die je nog nooit gezien hebt, noten, kazen, maar ook werkelijk elk deel van een koe of kip. In de oude haven El Cabanyal kom je schattige gekleurde huisjes tegen. Hier heb je vele heerlijke plekjes om te lunchen. Bovendien loop je zo het strand op. In het oude centrum kan je op zeer veel plekken voor weinig geld een fiets huren en kan je deze visserswijk makkelijk bezoeken. Ook fiets je in zo’n twintig minuten via een droge rivier naar 'Ciudad de las Artes y Ciencias' (Stad van Kunsten en Wetenschappen). Dit enorme complex omvat vele gebouwen in prachtige architectuur. Op een zonnige dag weerspiegelen de futuristische hoogstandjes schitterend in de kunstmatig aangelegde waterplaatsen. Zo'n 20 kilometer ten zuiden van Valencia ligt het natuurpark ‘Parc Natural de l’Albufera’. Dit park is vooral bekend om z’n vele rijstvelden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier ’s werelds beste paella vandaan komt. Bezoek bijvoorbeeld het plaatsje El Palmar en geniet daar van een fantastische paella in een van de vele restaurants!
Stad
  • Vriendelijke mensen
  • Heerlijk eten
  • Heel veel mogelijke dagtripjes
  • Uitstekend klimaat
  • Geen
Review geplaatst op 2019-06-16 Door Dalix
9
Nederland Utrecht
saskiahamminga was hier 31 May 2019
Afgelopen weekend hadden we een logeetje en maakten we als uitje spontaan een boottochtje door de Utrechtse grachten. Wat leuk om je eigen stad weer eens op een hele andere manier te zien! De werfkelders langs het water, de terrasjes, de mooie historische panden en de bijzondere gevels. Op zondagochtend was het nog heerlijk rustig en zagen we de stad langzaam ontwaken. We voeren over de Oudegracht; de bekendste gracht van Utrecht van ongeveer twee kilometer lang, zagen jonge eendjes en jongens vissen op de kade. Zo zagen we de binnenstad van Utrecht weer eens met andere ogen. We huurden het bootje bij Rijnstroom, aan de rand van Utrecht, richting Bunnik. Vanaf hier kun je ook richting Amelisweerd en Rhijnauwen varen, waar je even aan land kunt gaan voor een pannenkoek bij het bekende pannenkoekenhuis. Zeker een aanrader, zo'n boottochtje!
Regio
  • De mooie historische binnenstad zien vanuit ander perspectief
  • Ga 's ochtends op tijd, dan is het nog lekker rustig
Review geplaatst op 2019-06-12 Door saskiahamminga
9
IJsland borgarfjordur-eystri
Dianadm was hier 30 Jun 2016
Borgarfjördur Eystri is een afgelegen dorpje dat aan de Oostfjorden ligt. Het dorp wordt omringd door hoge bergkammen, waar zelfs 's zomers nog sneeuw op ligt. De weg ernaartoe is niet eenvoudig. Via de onverharde 946 is het zo'n 70 km hobbelen over grind, bulten en kuilen en door smeltwaterstromen. Bergopwaarts heb je kans om hele stukken in de wolken te rijden, maar de rit is meer dan de moeite waard. Als je het laatste stuk naar beneden rijdt, zie je het dorp al in de diepte liggen. De pittoreske rode huisjes staan gegroepeerd rond een baai en ook de omgeving van het dorp is prachtig. Je kunt hier wandelen en verschillende trekkings doen in het nabijgelegen natuurgebied Alfaborg. Overnachten kan in een hotel (de enige) of op de camping, heel druk qua toerisme is het hier nooit. De grootste attractie van het dorp is de papegaaiduikerkolonie, die één van de grootste van IJsland is en zeker niet onderdoet voor Latrabjarg in de Westfjorden. Op 5 minuten rijden van het dorp ligt Hafnarholmi, een piepklein schiereiland, waar de papegaaiduikers in grote getale voorkomen. Dit is dé plek om ze van dichtbij te zien. Je wandelt hier letterlijk tussen de nesten omdat deze op nog geen halve meter van het wandelpad liggen. Overdag zijn de vogels op zee, maar tegen de avond zitten veel papegaaiduikers voor hun holletje. De visvangst is binnen en het is tijd om uit te rusten en te socializen op de rotsen.
Dorp Attractie Natuurgebied Wandelroute Highlight
  • mooi wandelgebied
  • leuk pittoresk dorpje
  • je kunt heel dichtbij de vogels komen
  • rustig, vrijwel geen andere toeristen
  • lastig om te bereiken
  • het weer, altijd laaghangende bewolking en sneeuw
Review geplaatst op 2019-06-10 Door Dianadm
10
Nederland brabantse-wal
hansdewildt was hier 31 May 2019
Wil je met je kinderen of kleinkinderen eens een aantal dagen slapen op het water dan moet je dit echt eens een keertje proberen. Op de grens van Noord-Brabant en Zeeland ligt het plaatsje de Heen. Hier ligt de bakermat van de kampeervlotten. De vlotten liggen verscholen in het riet van de Steenbergse Vliet. Bij het huren van de vlotten zijn ook de bootjes inbegrepen. Ontzettend leuk voor de kinderen en ze zullen zich daar echt niet vervelen. Bij deze vlotten zie je direct al het monumentale sluizencomplex "Beneden Sas" Deze sluis is opgenomen op de monumentenlijst van de Europese Unie. Vanaf dit punt kan je ook u een wandeltocht maken door natuurgebied de Dintelse Gorzen. De kampeervlotten van De Heen liggen in het meest waterrijke deel van de Brabantse Wal, een bijzonder plekje in Nederland waar Brabant Zeeland kust. Een gebied met unieke natuur, bijzondere monumenten en culturele evenementen. De Zeeuwse kust met haar mooie brede zandstranden is vanaf hier goed bereikbaar. Een mooie omgeving en bijzondere ervaring voor het hele gezin.
Accommodatie Natuurgebied Attractie Rivier Highlight
  • Heel leuk voor het hele gezin
  • heerlijk fietsen daar
  • mooi wandelgebied
  • buiten de gebaande paden
  • leuk om te proberen
  • rustig
  • kleine kinderen moeten zwemvest aan voor de zekerheid
Review geplaatst op 2019-06-10 Door hansdewildt
10
Griekenland nauplion
SourOnTour was hier 31 Aug 2016
In september 2016 maakte ik een rondreis door het vaste land van Griekenland. Een super mooie reis met veel mooie highlights. Eén daarvan was de stad Nauplion/Nafplion (en nog meer schrijfwijzes mogelijk), gelegen in het noordoosten van de Peloponessos. Het stadje ligt nog geen 2 uurtjes rijden van de Griekse hoofdstad Athene, waarbij je ook voorbij het kanaal van Korinthe komt. Ook zeker een stop waard! Of een bungeejump vanaf de brug het kanaal in ;) Nafplion ligt op een mooi gelegen schiereilandje met direct achter de stad een heuvel met daarop het Palamidi kasteel, dat je zeker moet bezoeken. Hier kan je naar toe met een heleboel traptredes, of gewoon via de andere kant met de auto. Aangezien het kasteel zelf nogal groot is, wandel en klim je hier nog genoeg, vandaar dat ik de auto aanbeveel ipv de trappen. Na het bezoek aan Palamidi heb je keuze genoeg voor een lekker drankje op een van de vele gezellige terrassen aan het water. Nafplion is gezellig druk, maar niet overlopen door toeristen. Ben je op rondreis door het vaste land van Griekenland, plan dan zeker 2 of 3 nachten in voor dit charmante plaatsje.
Stad
  • erg mooi gelegen stad
  • palamidi kasteel
  • gezellige terrasjes aan het water
  • niet te druk
  • geen shop-stad (ik vind dit geen minpunt)
Review geplaatst op 2019-06-08 Door SourOnTour
8
Nederland de-zevenbergen
aticketto was hier 31 May 2019
Ten zuiden van Oss ligt het archeologisch monument De Zevenbergen. Dit gebied met grafheuvels, urnenvelden en vlakgraven stamt uit de bronstijd en vroege ijzertijd en worden tegenwoordig gescheiden door de snelwegen van knooppunt Paalgraven. Het is onduidelijk hoe groot het gebied oorspronkelijk is geweest. Door de vele graafwerkzaamheden zijn vele belangrijke aanwijzingen verdwenen. De eerste gedocumenteerde onderzoeken begonnen in 1837. De lijkurnen die toen zijn gevonden werden genoteerd en vervolgens in stukken geslagen. Tussen 1964 en 19969 is het terrein ook weer meerdere malen onderzocht en kreeg toen de status dat het wettelijk beschermt moest worden en de aanleg van de snelweg moest omgeleid worden. In 2011 heeft de gemeente Oss en een paar enthousiastelingen het initiatief genomen om het monument te herstellen. Alle bekende grafheuvels en palenrijen zijn op hun oorspronkelijke plaats gereconstrueerd door Archeologische Monumentenwacht Nederland. Ook de heidevegetatie draagt bij aan het beeld zoals archeologen denken dat het er ruim 2500 jaar geleden heeft uitgezien. Het beheer van het gebied rondom de heuvels wordt uitgevoerd door Stichting Landschapsbeheer Oss. Zij laten af en toe een kudde schapen los om de planten in bedwang te houden. De Zevenbergen is zelfs onder de Ossenaren niet erg bekend en dus een hele grote kans dat je er alleen bent.
Wandelroute Natuurgebied Cultuur Highlight
  • Uniek archeologisch monument
  • Uitgebreid infobord bij de ingang
  • Uitkijktoren aanwezig
  • Slecht bereikbaar
Review geplaatst op 2019-06-06 Door aticketto
8
India orang-national-park
doppie was hier 31 Mar 2019
Kaziranga National Park in Assam is het kroonjuweel van de natuurbescherming in noordoost India. Hier leeft tweederde van de wereldpopulatie indische neushoorns naast een keur aan andere (bedreigde) diersoorten. Kazi is een bezoek meer dan waard maar het kan er, zeker op indiase hoogtijdagen, erg druk zijn. Een mooi alternatief is Orang N.P., westelijker gelegen op de andere, noordelijke, oever van de Brahmaputra. Orang wordt ook wel Mini Kazi genoemd. Landschappelijk gezien lijkt het sprekend op de grote broer: velden met metershoog olifantengras afgewisseld met stukken bos en meerdere beels (meren) die groeien en krimpen met het regenseizoen. Ook qua wildlife zijn de overeenkomsten groot: een behoorlijk aantal neushoorns, olifanten, herten en tijgers bevolken het park. Diverse soorten roofvogels en ooievaars en vele soorten kleinere vogels laten zich zien. Wat je niet veel ziet zijn andere bezoekers, Orang heb je vaak voor jou alleen. Vooral aan het begin van en net na de moesson is de junglervaring in het dan intens groene reservaat overweldigend. Orang ligt op circa 3 uur rijden van Guwahati. Het zeer basic Green Planet Resort is eigenlijk de enige serieuze overnachtingsmogelijkheid. Het ligt op kruipafstand van de toegangspoort. My Wild India van fotograaf/schrijver Pralay Lahiry kan je helpen met boeken. Zij wisten ook een overnachting te regelen in de Inspection Bungalow midden in het park. Sundowner met tijgergebrul en een grazende neushoorn op 10 meter.......
Natuurgebied Excursie Highlight
  • Wildlife
  • Weinig andere bezoekers
  • Landschap
  • Overnachten in de IB
  • Heeft niet de grote groepen dieren zoals Kaziranga
  • Accommodatie beperkt
Review geplaatst op 2019-06-04 Door doppie
9
Indonesië munduk
Dalix was hier 31 Aug 2014
Munduk, dé uitvalsbasis voor prachtige wandeltochten Bali is bekend om haar mooie stranden en prachtige plaatsen als Ubud. Kuta is wereldberoemd bij zonaanbidders en surfers. Toch zijn er nog prachtige plekken te ontdekken die een stuk minder toeristisch zijn. Eentje daarvan is het bergdorpje Munduk. Dit gemoedelijke plaatsje ligt prachtig, omgeven door rijstvelden, watervallen, bergen en meren. Het is een ideale uitvalsbasis om schitterende wandelingen te maken. Je kunt je hier rustig zo’n drie à vier dagen vermaken. Ga bijvoorbeeld naar de Munduk waterval of de Banyumala Twin waterval. Sterker nog, er bestaat zelfs de ‘Bali waterval route’, waarbij je er meerdere kunt aanschouwen. Het Twin Lake is door bergen omringd en hier vind je meerdere plekken om iets te eten en te drinken, altijd met een prachtig uitzicht over het meer en de bergen. Of bezoek de prachtige Pura Ulun Danu Bratan tempel, mooi gelegen in het Beratan meer. Een andere aanrader is het maken van wandelingen door de rijstvelden, die je op eigen houtje of met een gids kunt maken. Hier maak je kennis met het leven op het platteland. Als laatste is dit ook het gebied van de koffieplantages. Op verschillende plekken kan je de lekkerste koffie van het eiland proeven! Wij verbleven deze dagen in Puri Lumbung Cottages, prachtige authentieke huisjes in de rijstvelden met onvergetelijke uitzichten.
Stad
  • Wandelgebied bij uitstek
  • Veel te doen in de omgeving
  • Prachtig gelegen
  • Weinig toeristen
  • Voor sommige bezoeken moet je een auto met privéchauffeur regelen
Review geplaatst op 2019-06-04 Door Dalix