Sneak peek Columbus Travel editie 84 image

Sneak peek Columbus Travel editie 84

Houd jij ontzettend van reizen, maar denk je dat dit allemaal wel wat duurzamer kan? Dat vinden wij bij Columbus ook. Gelukkig voor jou staat de nieuwste editie van Columbus Travel geheel in het teken van duurzaam reizen. Vanaf 10 september kan jij het nieuwste nummer kopen, maar wil je alvast een sneak peek? Lees dan verder...  

 

Waan je in het Wilde Westen in verlaten spookdorpjes in de V.S.


Verwacht in Montana geen Amerikaanse drukte à la New York... (Foto: Stijn Hoekstra)

 

Een roadtrip in Montana is een reis door een Amerika dat verborgen blijft voor het grote publiek: een leeg land dat nog het Wilde Westen ademt, een land van spookdorpen en rodeo's, excentriekelingen en beren op de weg.  Ga met ons mee ver weg van de drukte van grote Amerikaanse steden als New York en Los Angeles. Hophop, in galop!

 

Ga even helemaal van de radar in de Zwitserse natuur


Vat de geit bij de horens in de Zwitserse bergen (Foto: Nicole Franken)

 

Vogels, geitenbellen en indrukwekkende vergezichen in plaats van ringtones, pushberichten en beeldschermen. We reizen af naar het Zwitserse Ticino en Entlebuch om ons lichaam te zuiveren met stilte en schone lucht en ons te laten inspireren door pioniers die bewust voor een leven back to nature in de Alpen hebben gekozen.

 

Ga helemaal duurzaam op reis in eigen continent


Duurzaam én mooi reizen binnen Europa (Foto: iStock)

 

Te vaak benaderen we reizen vanuit een praktisch oogpunt- 'Hoe kom ik zo snel en goedkoop mogelijk op mijn gewenste bestemming?' Maar door deze denkwijze gaan we eigenlijk voorij aan de essentie van het reizen: jezelf verplaatsen tussen A en B, je zintuigen prikkelen en je ontdekkingslust de vrije loop laten. Wij pleiten dan ook voor een radicale verandering in reismindset. Laat je auto en vliegtuigkoffers staan en ervaar Europa op 'ouderwetse' en duurzame wijze. Te voet, op de fiets, in een vaartuig of per trein.

Redacteur Tom heeft 41 duurzame europareizen in of vanuit Nederland voor je op een rijtje gezet en kwam zelf tot een mooie ontdekking:

Vlak over grens  –  in een gebied waar ik tijdens mijn jeugd veel kwam –  valt zoveel te ontdekken. Het blijkt dat in Belgisch Limburg het meest uitgebreide fietsnetwerk van de wereld ligt. Bovendien zijn de Belgen de paden flink aan het pimpem. Door de zogenoemde ervaringspaden kom je op een unieke manier in aanraking met de natuur. Omdat dit gebied vlak over de grens ligt kun je die ervaring zelfs helemaal duurzaam maken. Stap met je fiets in de trein en ga naar België en ervaar de prachtige paden door de natuur.

 

Vergeet je paraplu niet voor de natste plek van Japan...


Drink een kop thee met de locals van Yakushima (Foto: Tim Bilman) 

 

Wij vertellen je waarom de natste plek van Japan op de bucketlist van iedere natuurliefhebben thuishoort. En dat kunnen we natuurlijk het beste uitdrukken in prachtige beelden. 

 

Ben jij nieuwsgierig naar meer? Vanaf 10 september is de nieuwste editie van Columbus Travel te koop in de winkel. Kijk hier alvast hoe het blad eruit ziet: