10
Verenigde Staten white-sands-np
Willemien was hier 30 Sep 2019
Het White Sands National Monument is een uniek mooi duingebied van 275 vierkante mijl van spierwitte fijne gipskristallen en niet zoals de naam doet vermoeden van zand. Het is een uniek landschap in de wereld. In de duinen zijn diverse korte trails uitgezet die heel goed te bewandelen zijn. Wil je de duinen ongerept zien kies dan voor de wat langere Alkali trail van 8 km. De witte gipsduinen zijn onbeschrijflijk wit in de felle zon en de lucht daarboven fel blauw. De trails zijn goed aangegeven zodat je niet kunt verdwalen. Voor de langere trail is wel een beetje conditie nodig want het gaat duin op en duin af. Het gips heeft een redelijk vaste structuur en er is goed op te wandelen. Neem voor de wandelingen voldoende water mee en bescherm je hoofd, huid en de ogen tegen de felle zon. Aan te raden is het visitorcentrum te bezoeken, waar je o.a. een video over het park kunt bekijken. Tevens kun je hier het ranger programma bekijken. Geen zin in wandelen, geen probleem, het uitzicht vanaf een duin is al geweldig. Voor kinderen zijn er sleetjes te huur zodat zij van de duinen kunnen roetsjen. Er zijn voldoende beschutte picknicktafels. Het park ligt dicht bij de plaats Alamogordo in New Mexico waar voldoende overnachtings- en eetgelegenheden zijn. De entree is 25 dollar per voertuig. Aan te raden is een America the Beautiful pas aan te schaffen ad 80 dollar waarmee je alle nationale parken kunt bezoeken en deze pas is een jaar geldig.
Regio
  • ook voor kinderen erg leuk
  • uitgezette wandelingen
  • uniek landschap
  • geen
Review geplaatst op 2020-01-19
9
China fujian
corriedewinter was hier 31 Mar 2019
Tijdens een rondreis in de provincie Fujian kom je veel typische 'tulou'(aarden huizen) tegen. Deze tulous waarvan er hier al 32 staan, dienden in vroeger tijden voor het Hakkavolk als bescherming tegen indringers. Een aantal tulous zijn opengensteld voor bezoekers, het is er erg druk met vooral Chines toeristen. Veel leuker is het om in een toulou te logeren. Wij kozen voor de Yuqing tulou in Chuxi. Er zijn 34 eenvoudige gastenkamers, met eigen badkamer. Bij de tulou is een restaurant waar lekkere (vegetarische) maaltijden geserveerd worden. In dit dorp logeer je echt weg van de massa, omdat het moeilijk is om er te komen (je steekt een riviertje over) en je bovendien nog veel moet klimmen. Overdag maak je lange wandelingen in de bergen waar je (bijna) niemand tegenkomt. Vooral ’s avonds is het rustig in het dorp. Wij genoten van het dagelijks leven in de tulou met eindeloos veel thee en een feestelijke marionettenvoorstelling in de avond. Afstand: 3 uur 10 min met de auto vanaf Xiamen Airport. Prijs €23
Accommodatie Highlight
  • veel contact met locals
  • originele locatie
  • kan overdag druk zijn met Chinese toeristen
Review geplaatst op 2020-01-18
10
Vietnam Noord Vietnam
Huff was hier 30 Jun 2019
In het hoge noorden van Vietnam (district Dong Van , provincie Ha Giang) is er de Lung Cu vlaggetoren. Hij is 33 meter hoog en heeft een vlag van 54 m2 , wat het aantal aan minderheden in Noord Vietnam symboliseert. Je moet wel een hoge trap met veel treden op om eerst op een plateau te komen , om weer verder via een trap in de toren helemaal bovenin te komen, maar dan heb je ook wat. Een prachtig uitzicht tot in China toe en over de dorpjes van de minderheden (Mong en Lolo) die je ook kan gaan bezoeken. Een bezoekje meer dan waard.
Regio
  • geen of weinig toeristen.
  • leuke dorpjes in de omgeving.
  • Prachtig uitzicht.
  • vele traptreden om boven te komen.
Review geplaatst op 2020-01-16
10
Frankrijk Normandie
aticketto was hier 30 Sep 2019
Op 6 juni 1944 landde de grootste strijdmacht in de geschiedenis op de stranden van Normandië en Operatie Overlord was ingezet. Ook wel bekend als D-Day. De invasie van Normandië was het keerpunt in de Tweede Wereldoorlog, maar er werd een bijzonder hoge prijs voor betaald. En dat is vandaag de dag nog steeds merkbaar als je de stranden, begraafplaatsen en musea bezoekt. Op de verschillende locaties bij de stranden staan wat infoborden maar als je er wat meer van wilt weten zou ik me van te voren inlezen. De films The Longest Day, Saving Private Ryan of Band of Brothers geven ook een zeer goede indruk. Point du Hoc (Omaha Beach) vond ik de indrukwekkendste. En de overblijfselen van de kunstmatige haven Mulberry bij Arromanches (Gold Beach) zijn erg interessant. Er zijn genoeg musea om uit te kiezen. Van 360 graden bioscoop tot een museum in een echte bunker. De meeste musea laten de plaatselijke gebeurtenissen zien maar Museum Overlord brengt alles in beeld. Batterie de Longues is een reeks van bunkers bij het kustplaatsje Longues su Mer. In de bunkers staan kanonnen die de stranden konden bereiken en dus gebruikt konden worden tijdens D-Day. De bekendste begraafplaats is de Amerikaanse. Er liggen meer dan 9000 soldaten begraven die elk worden herdacht door een wit kruis op het graf. In Bayeux kun je de Britse Commonwealth begraafplaats bezoeken en bij La Cambe is de grootse Duitse begraafplaats.
Regio
  • Een groot openlucht museum
  • Makkelijk bereikbaar
  • Buiten het hoogseizoen is het rustig
Review geplaatst op 2020-01-15
9
Singapore
kimmel was hier 31 Dec 2019
Wil je Singapore eens op een andere manier verkennen, huur dan een fiets en ga er met een ervaren gids op uit. Een zogenoemde 'bike & bites (private) tour' is absoluut aan te raden. Al fietsend richting Chinatown, Little India, Kampung Glam en geniet van al het heerlijke eten, óók zeker voor de vegetariër! Ondertussen vertelt je gids alle ins&outs van Singapore. Niet goedkoop, maar wel een hele belevenis!
Land
Review geplaatst op 2020-01-11
9
Indonesië kawah-ijen
Dianadm was hier 30 Jun 2018
De Ijen vulkaan op het Indonesische eiland Java is een natuurspektakel van formaat. Uniek door zijn metershoge blauwe vlammen (komt slechts op 2 plaatsen in wereld voor), het zuurste kratermeer ter wereld en de zwaveldragers die het zwavel aftappen en twee keer per dag 80 kilo zwavel omhoog brengen in rieten manden die ze aan een stok op de schouder dragen. De beklimming van de Kawah Ijen is pittig vanwege de hoogte (2250m) en de steilheid van de paden en het nachtelijk uur. De vulkaan is bereiken vanuit de omliggende dorpjes en het eerste deel gaat door een tropisch bos. Daarna begint de klim naar de kraterrand, ongeveer een kilometer steil omhoog en in het pikkedonker daal je af in de krater. Geen pad, dus puur op gevoel gaan ga je steen voor steen naar beneden. De gasmaskers die hier verplicht zijn, zijn geen overbodige luxe, evenals een gids die op de juiste momenten met zijn zaklantaarn bij schijnt. Ruim een uur later sta je ín de krater, middenin het meest onaardse schouwspel dat je ooit gezien hebt. Onderin de krater wordt het blauwe vuur zichtbaar dat alleen ’s nachts te zien is, een betoverend gezicht omdat de vlammen lijken te dansen. Een uur later, nog in het donker, klim je weer omhoog en zittend op de kraterrand zie je het langzaam licht worden en kun je genieten van een weergaloze zonsopgang. Ik vond dit echt één van de hoogtepunten van mijn bezoek aan Java en de inspanning voor de volle 100% waard. Een aanrader voor wie van avontuur houdt.
Activiteit Excursie Natuurgebied Highlight
  • avontuurlijke hike
  • natuurspektakel, uniek in de wereld
  • adembenemende zonsopkomst
  • nog niet overspoeld door toeristen
  • zwaveldampen, gasmasker verplicht
  • pittig, niet voor iedereen weggelegd
Review geplaatst op 2020-01-05
9
Verenigde Staten Yellowstone NP
CorrieKetelaar was hier 30 Jun 2019
Dit park verdient het om op ieders bucketlist te staan. Wanneer je een rondreis VS maakt dan mag je Yellowstone NP zeker niet overslaan. Dit is niet alleen “a place to be” maar ook zeer zeker “a place to see”, zelden zo iets moois gezien. Dit park heeft zoveel te bieden! Alleen al met betrekking tot het wildlife, zoals een Elk kudde, bizons, zwarte beren, grizzly beren en adelaars. Geloof het of niet, maar we hebben al deze dieren in de 3 dagen die we er verbleven gespot, alleen de wolven lieten zich niet zien. Daarnaast is dit park ook heel kleurrijk met zijn warmwaterbronnen en geisers waar je langs kunt wandelen en op bepaalde tijdstippen ziet spuiten, een echt spektakel, wat een natuurkracht! En niet te vergeten de Canyon, waar je mooie hikes kunt maken langs de south rim en Uncle Tom’s Trail, alwaar je onderaan gekomen een fantastisch uitzicht hebt op de canyon. Onvoorstelbaar wat er allemaal door de jaren heen door natuurkrachten kan ontstaan. En dan nog een pluim voor de expositie in het visitor center in Old Faithful, deze is ontzettend goed verzorgd en interessant.
Highlight
  • Mooie kleuren in het landschap
  • Goede mogelijkheden om wildlife te spotten
  • Fantastisch park
  • In de zomermaanden erg druk
Review geplaatst op 2019-12-30
9
Frankrijk rouen
neretslok was hier 31 Aug 2017
Rouen is zo’n stad waarvan veel mensen de naam wel kennen, maar er nooit komen. Vaak rijdt men voorbij op weg naar Bretagne of het zuiden. Wij hebben er twee dagen voor uitgetrokken en het werd een ware verrassing. Rouen (120.000 inwoners) is de historische hoofdstad van Normandië met de nadruk op historie. De binnenstad is één groot openluchtmuseum met kasseien straatjes, intieme pleintjes, middeleeuwse huizen en indrukwekkende kerken (Onze Lieve Vrouwkathedraal en Saint-Maclou). Er zijn bijzonder veel terrasjes en restaurants. Een wandeling door deze bruisende stad is een aanrader. Je komt ongetwijfeld op de Rue des Gros Horloge terecht, een gezellige winkelstraat. Deze gezellige straat vol leuke winkels en prachtige vakwerkhuizen is dé blikvanger van Rouen. Bijna op het eind ligt le Gros Horloge een fraaie poort met klok. Het astronomisch uurwerk dateert uit 1389 en daarmee één van de oudste in Frankrijk. Doorwandelend, langs de indrukwekkende kathedraal, die tussen de 13e en 16e eeuw is gebouwd, kom je op de Vieux Marché, een groot gezellig plein. Dit is de plaats waar in 1431 Jeanne d'Arc werd veroordeeld en op de brandstapel werd gedood. De sfeer in oud Rouen is goed. Wij hadden een hotel aan de Seine, even buiten het centrum, met prima vervoer naar de stad. Van een bezoek aan deze mooie stad zul je beslist geen spijt krijgen.
Stad
  • Goede sfeer
  • Veel te zien
  • Fantastische fotogenieke entourage
  • Geen echte minpunten
Review geplaatst op 2019-12-30
9
Nederland drents-friese-wold
karinm was hier 31 Oct 2019
De regio waar Drenthe, Friesland en Overijssel aan elkaar grenzen is een goed bewaard geheim. Je ervaart rust wanneer je hier verblijft, met een prachtig wandel- en fietsgebied binnen handbereik. Wij verbleven op de grens van Overijssel en Friesland in een alleraardigst tot vakantiehuis verbouwd kerkje, www.westerkerkje. nl Van daaruit hoef je maar de weg over te steken en je bent op Landgoed Eese, waar je op je wandeling grafheuvels vindt die meer dan 30.000 jaar geleden gebouwd zijn. Ook zijn er overblijfselen van karrensporen gevonden uit de Middeleeuwen, die aangeven dat hier een handelsroute was. Iets verder weg kun je heerlijk uitwaaien bij de heidevelden van het Drents-Friese Wold. Parkeer je auto op de parkeerplaats op de Canadaweg bij het Aekingerzand en loop zo de Kale Duinen op, waar je je route deelt met grazende schapen. Vlakbij is ook het museumdorp Orvelte, met oude boerderijtjes en een aantal bijzondere winkeltjes. En ook heel leerzaam om te bezoeken: Museum de Proefkolonie in Frederiksoord, waar verteld wordt over de tijd dat arme stedelingen naar Drenthe werden gehaald om te werken in de veenkoloniën om zo in hun levensonderhoud te voorzien; naderhand kun je een fietstocht of wandeling maken en zo de tijd van weleer beleven.
Regio
  • Gezellig museumdorp Orvelte
  • Leerzaam museum in Frederiksoord
  • Wandelen over de heide
  • Rust en ruimte!
  • Eigen vervoer noodzakelijk
Review geplaatst op 2019-12-29
9
Noorwegen folgefonna-glacier
saskiahamminga was hier 30 Jun 2018
In Folgefonna National Park, in de Noorse provincie Hordaland, kun je prachtig wandelen. Voor de beetje geoefende wandelaar is de tocht richting de Botnabrea Glacier een aanrader. Om bij het begin van de wandeling, die zeker 3 uur duurt (enkele reis...), te komen rij je eerst een prachtige route over kronkelweggetjes door een werkelijk schitterend berglandschap. Je waant je hier alleen op de wereld, zo rustig is het. We moeten op de weg alleen oppassen voor overstekende schapen, die je dan brutaal aankijken "wat doe jij hier?". Aan het eind van de weg, bij een electriciteitscentrale (Jukla Power Plant) parkeren we de auto en beginnen vol goede moed aan de tocht. Rugzakje op, proviand mee. In een boek dat in een klein houten kastje op een paal ligt moeten we onze naam schrijven en welke datum we zijn gaan wandelen. Just in case... De wandeling begint vrij vlak, maar als snel wordt de route erg steil en klimmen we sommige stukken op handen en voeten. Het is moeilijk het pad te vinden en we vervolgen de route vooral op gevoel. Onze zoon vindt het prachtig, maar wij vinden het op een een gegeven moment toch wel een beetje gevaarlijk worden. Na 1,5 uur klimmen rusten we uit naast een sneeuwveld, maken een paar mooie foto's, en gaan dan toch maar terug. Helaas hebben we de Botnabrea Glacier dus niet van dichtbij gezien...Maar wat een prachtige tocht! Dus mocht je die kant op gaan: doen en graag een foto van de Botnabrea gletsjer maken voor ons...
Accommodatie Activiteit Wandelroute Fietsroute Highlight Blog Autoroute Natuurgebied
  • Voor de geoefende wandelaar een leuke tocht
  • Avontuur!
  • Je voelt je alleen op de wereld
  • Prachtig berglandschap
  • Het weer kan snel omslaan, let op!
  • De route is best steil en soms lastig te vinden
Review geplaatst op 2019-12-20
8
Oekraïne Odesa
agrotewal was hier 30 Jun 2019
De zeven kilometer markt net buiten Odessa, dat was een bezienswaardigheid waar mijn man warm voor liep. Te warm eigenlijk, begin juli liep de temperatuur op naar 40 graden. Geen goede dag om deze markt te bezoeken. Wel was het door de hitte erg rustig, ik heb geen toeristen gezien. Zoals de naam al zegt is het een markt van maar liefst 7 km lengte, zeecontainers vol gestouwd met spullen die voor een koopje van eigenaar wisselen. Veel Chineesspul, snel gemaakt en kwalitatief niet al te best. Het had wat weg van de zwarte markt in Beverwijk, maar dan vele malen groter. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het wordt er verkocht. Sokken, kleding, maar ook potten en pannen. Etenswaren, meubilair etc. Voor een paar uurtjes was het zeker bijzonder. Al zou ik het niet snel aanraden aan iemand. Deze wonderlijke markt kun je vinden ten westen van Odessa nabij het dorpje Prylymanskje. Het wordt goed aangegeven en met de bus schijnt het goed te doen te zijn.
Stad
  • parkeren is ook voor de camper te doen
  • makkelijk te vinden
  • bijzondere setting zo vanuit de containers
  • veel spullen te koop
  • op topdagen meer dan 100.00 bezoekers
  • veel dezelfde producten
  • artikelen uit China
  • niet echt bijzonder
Review geplaatst op 2019-12-16
9
Servië
agrotewal was hier 31 Jul 2019
Servie, een parel in Europa. Het nog jonge land is onontdekt door toeristen en dat maakt het reizen hier tot een hele bijzondere ervaring. Mensen zijn nieuwsgierig en maken graag een praatje of nemen een kijkje in de camper. Het platteland is nog helemaal puur met veel houten authentieke huizen en kerken. De natuur is overweldigend en de prijzen zijn laag. Een uitzondering is de hoofdstad Belgrado, daar zijn wel meer buitenlanders te vinden, maar ook maar mondjesmaat. In Servie zijn meerdere NP parken te vinden allemaal met een eigen karakter. Wij hebben gekozen voor het Tara NP in de Dinarische Alpen. Kleine weggetjes slingeren door de bergen. De enige tegenliggers zijn grote vrachtauto's die met boomstammen naar beneden rijden. Midden in het Tara NP is een kunstmatig meer te vinden. Je kunt daar zwemmen en genieten van het heldere blauwe water.
Land
  • overweldigende natuur
  • praktisch geen toeristen
  • het prijspeil is laag
  • zwemmen in het meer van Zaovine
  • wandelen in de bergen
  • de taal kan een probleem zijn
Review geplaatst op 2019-12-13
9
Georgië
KHeijlaerts was hier 30 Jun 2017
Een hele unieke plek om naartoe te reizen is de afgelegen bergregio Svanetië. Hier woont het bergvolk de Svaneten, dat een eigen taal en bijzondere tradities heeft. Mede dankzij de geïsoleerde ligging van hun regio en het bouwen van hoge stenen verdedigingstorens (Kosjki genaamd) zijn ze erin geslaagd vreemde overheersers buiten de deur te houden. Ook nu nog tref je in Svanetië een kleine 2000 verdedigingstorens aan. De oudste stammen zelfs uit de 9e eeuw! Het staat op de Werelderfgoedlijst vanwege de Kosjki. Om er te komen moet je helemaal langs de grens van het afgesloten Abchazië rijden. Mestia is als 'hoofdstad' van de regio de uitvalsbasis. Hier zie je daarom ook wel wat toeristische voorzieningen. Maar zodra je buiten dit stadje bent is het rustig. Je kan er prachtig wandelen in de omgeving. Op zo'n 2-3 uur rijden van Mestia vind je Ushguli. Het bestaat eigenlijk uit een paar kleine klustertjes van huizen met een nog grote verzameling Kosjki. Het ligt op 2000m hoogte en is daarmee het hoogste permanent bewoonde plaatsje van Europa. Omringd door bergen is het aanzicht vanuit iedere hoek prachtig! Jarenlang was dit gebied afgesloten voor toerisme, en volledig geïsoleerd. Sinds 2005 toen Saakasjvili het centrale gezag herstelde is de regio veilig om als toerist te bezoeken. Het is prachtig om een rondwandeling te maken door de vallei en de smalle straatjes tussen de huizen en om een van de heuvels op te lopen voor mooie uitzichten.
Land
  • Prachtige omgeving
  • Unieke bouwstijl
  • Nog erg weinig toeristen
  • Engels wordt er niet gesproken dus moeilijk om met mensen een praatje te maken
  • Lange weg er naartoe
Review geplaatst op 2019-12-09
9
Cuba las-terrazas
Dianadm was hier 30 Sep 2019
In de heuvels van de Sierra de Rosana ligt het kunstenaarsdorpje Las Terrazas. Het dorp wordt omringd door een enorm natuurreservaat met dezelfde naam (UNESCO) en is vooral bekend om zijn terrasvormige heuvels vol pijnbomen. Het is hier groen, groener, groenst en eco-toerisme is al jaren de belangrijkste bron van inkomsten. De omgeving vraagt om ontdekt te worden. Dat kan op een actieve manier door te hiken, mountainbiken, paardrijden en/of kanoën, maar er zijn ook eenvoudige wandelingen in de omgeving van het dorp uitgezet. Geen zin in iets actiefs? Kom dan tot rust in de natuurlijke baden van Baños del San Juan. Het dorp heeft één hotel (hotel Moka) dat een prima uitvalsbasis is en waar je gerust enkele dagen kunt doorbrengen. Omdat Las Terrazas op de route van Havana naar Viñales ligt, kun je hier ook alleen een tussenstop maken. Bezoek dan vooral de Casa del Campesino, waar je samen met de Cubanen de beste koffie van heel Cuba kunt drinken.
Activiteit Wandelroute Natuurgebied Dorp Highlight
  • nauwelijks andere toeristen
  • makkelijk bereikbaar
  • eco bestemming
Review geplaatst op 2019-12-09
10
Namibië Sossusvlei
SourOnTour was hier 30 Sep 2019
Google je op afbeeldingen van Namibië dan zie je voornamelijk foto’s van de oranje zandduinen van Sossusvlei. Het is, ondanks dat het er voor Namibische begrippen druk kan zijn, zéker een must see. Je verblijft in Sesriem en daar is ook de ingang. Die gaat bij zonsopkomst open. Wil je de meute voor zijn? Verblijf dan op de nwr campsite binnen de poort van Sossusvlei. Dan mag je iets eerder naar binnen en kan je zelfs de zonsopgang zien vanaf Dune 45. Dodevlei/deadvlei is ook erg indrukwekkend om te zien. Hiervoor rijdt je helemaal tot het einde van de geasfalteerde weg. Dan moet je door dik zand, waarvoor een 4x4 noodzakelijk is. Heb je die niet, dan stap je hier over naar een 4x4 shuttle. En vergeet niet Big Daddy Dune te beklimmen. De hoogste duin, die je vanzelf wel ziet als je bij deadvlei bent. Ook hier bovenop zal je niet de enige zijn, maar het uitzicht is magisch!
Stad
  • Erg fotogeniek
  • Onwerkelijk mooi
  • Voor Namibische begrippen wat druk
Review geplaatst op 2019-12-02