10
Bolivia Uyuni
Ameerakker was hier 30 Nov -1
Vanuit San Pedro d’Atacama (Chili) vertrekken we richting de Boliviaanse grens. San Pedro zelf ligt al op 2400 meter hoogte. De grens ligt op 4491 meter en na uitstappen voel je meteen de ijle lucht. Maar wat is het er mooi. Je ziet twee vulkanen in een maanlandschap bedekt met een besneeuwde top tegen een strakblauwe lucht. Laguna Blanca is onze eerste bestemming in Bolivia. Het meer is wit, veroorzaakt door het ijs vanwege de nachtelijke vorst. We zien vogels op het ijs en ijsschotsen, die door de wind omhoog zijn gestuwd tegen de wal. Het naast gelegen meer Laguna Verde is groen gekleurd veroorzaakt door de hoge concentratie aan mineralen. We rijden verder en zien een vosje en enkele vicunas (soort lama) genieten van het wissende maanlandschap qua kleuren en rotsen, rijden door naar geisers op een hoogte van 4855 meter en weer verder naar Laguna Colorada het meer, waarvan het water rood kleurt vanwege de algen. Het mooie is dat de algen weer voedsel zijn voor de flamingo’s. Overnachting in Villa Mar. De tweede dag maken we stops bij mooie rots- en waterpartijen, zien lama’s en vicunas, en overnachten in een zouthotel aan de rand van de Salar de Uyuni. Op dag 3 gaan we de zoutvlakte op naar het cactus eiland midden op de zoutvlakte. Vanuit een overzichtspunt op het eiland zie je op de voorgrond cactussen, daarachter een witte zoutvlakte en in de verte op 60 km bergen. ’s Avonds overnachten we in Uyuni. Het waren drie onvergetelijke dagen, die ik niet had willen missen.
Regio
  • Geweldige landschappen
  • Geen massa toerisme
  • Nog puur om te ontdekken
  • Hotels zijn matig qua voorzieningen
  • Koud
Review geplaatst op 2021-02-01
8
Bhutan
Travelbag was hier 01 Oct 2019
Bhutan, een pareltje, verborgen in de Himalaya. Een koninkrijkje van 150 km breed en 300 km lang. Mooie boeddhistische kloosters, dzongs, kloosters, tempels, kleurrijke festivals en natuurlijk de pure natuur met valleien en sneeuw bedekte bergtoppen. Alles draait er om het bruto nationaal geluk (balans tussen materieel en spiritueel geluk) en wederzijds respect. Traditie staat hoog in het vaandel. Dit kenmerkt zich ook in het straatbeeld. De werkklasse dient volgens de voorschriften gekleed te gaan. De mannen in een Gho (knielange mantel) en de vrouwen in een enkellange jurk met een kort jasje er over heen. De beste tijd om het land te bezoeken is van maart tot mei en van september tot oktober. De hotels zijn van goede klasse, het eten kan wat eentonig zijn. Neem voldoende cash mee, in Bhutan betaalt men graag met cash. Bhutan houdt zijn grenzen aardig dicht. Je bent verlicht om per dag $ 250,00 te besteden. Wanneer je georganiseerd gaat, zijn de prijzen al inbegrepen. Ga je individueel dan ben je verplicht met een gids te reizen en ook de $250,00 per dag te besteden. Wanneer dit niet wordt besteed, mag je het land niet in. Hierdoor is reizen in Bhutan een kostbare aangelegenheid. Je brengt er dan ook geen drie of vier weken door. Maar eenmaal binnen is het echt een schitterend land om te ontdekken. De wegen zijn niet overvol, schoon, veel rust, respect, vriendelijkheid en ontspannen rondreizen om de vele mooie plekken in het land te ontdekken.
Land
  • mooie en meerdere festivals per jaar
  • vriendelijke bevolking
  • traditioneel land
  • wandelmogelijkheden in mooie gebieden, zowel in de bergen als de valleien
  • Geen massa toerisme
  • Nog een puur land om te ontdekken
  • Het verplicht te besteden bedrag van $250,00 maakt het erg prijzig
  • cash betalen
  • Tabak mag er niet verkocht worden
  • Reizen met gids of georganiseerd
Review geplaatst op 2021-01-30
9
Ghana Mole NP
Dianadm was hier 23 Jan 2019
Ghana is een echt cultuurland, maar natuur is er natuurlijk ook te vinden. Ben je hier naar op zoek, ga dan naar het Mole NP. In dit NP in Noord-Ghana vind je het grootste natuurreservaat van het land en het is tevens één van de beste plekken om op safari te gaan. Verwacht geen Oost-Afrika, de big 5 is hier niet, maar er zijn wel olifanten, buffels, apen, antilopen en veel soorten vogels. Dat klinkt misschien minder spannend, maar het is zeker niet minder leuk. Sterker nog, wie olifanten van dichtbij wil zien, doet er juist goed aan om naar Mole af te reizen. Door de jarenlange inzet van rangers leeft hier een overvloed aan olifanten, een populatie die nog steeds groeit. Je kunt hier voor een zacht prijsje (20 cedi = 5 euro) verschillende safari’s maken, wandelend of per landrover. Zelf heb ik hier gekozen voor een wandelsafari o.l.v. een (gewapende) gids, een safari die veel weg had van een speurtocht. Grote delen van het NP zijn namelijk bedekt met bosschages en kreupelhout, waardoor het wel even zoeken was, maar als je dan op nog geen 3 meter afstand oog in oog staat met de grijze reuzen, is de beloning groot. De beste kans om ze te spotten, is bij de waterplaats, waar bij zonsop- en ondergang hele kuddes samenkomen om te drinken. En daar zit nou juist het pijnpunt, de bescherming gaat hier zover dat je daar op dat moment niet mag komen. Slechts van grote afstand kun je de dieren observeren, maar vanaf het enige hotel (lodges) heb je er wel een prachtig uitzicht op.
Highlight
  • unieke plek in Ghana
  • heel veel olifanten
  • verregaande natuurbescherming
  • geweldige wandelsafari
  • spotgoedkoop
  • fantastisch uitzicht vanaf de lodges
  • weinig bezocht
  • je mag niet dichtbij de waterhole
  • geen mogelijkheden om te schuilen in het park bij slecht weer
Review geplaatst op 2021-01-27
9
Costa Rica Tortuguero
Saskiahamminga was hier 27 Nov 2004
Tortuguero National Park was een van de hoogtepunten van onze reis door mooi Costa Rica. Alleen toegankelijk per boot of vliegtuigje, dwars door het dichte, groene regenwoud. Tortuguero is sinds 1975 een beschermd nationaal park aan de Caribische Zee waar zeeschildpadden in de zomer eieren leggen op het strand. Er leven wel meer dan vierhonderd verschillende vogelsoorten in het natuurgebied en je kunt ook veel andere dieren en insecten tegenkomen. We zagen diverse soorten apen, krokodillen, bijzondere hagedissen en prachtige kikkertjes. Er zijn prachtige en simpele lodges waar je kunt verblijven, omringt door de geluiden van het regenwoud. Rond ons huisje (bij Mawamba Lodge) zagen we boomkleefkikkers, grote spinnen, prachtige vogels en hagedissen, en de meest bijzondere bloemen. Je kunt met een gids en een bootje door het regenwoud op avontuur, waar de gids de meest bijzondere dieren aanwijst, die je alleen nooit gespot zou hebben. Ook 's avonds kun je met een gids een wandeling maken door het dichte woud naast de lodge: met een zaklamp weet hij de meest bijzondere (en angstaanjagende) insecten en slangen aan te wijzen. Hier willen we zeker nog eens terug om dit prachtige gebied aan onze zoon te laten zien. Trek voor Toruguero zeker 3 dagen uit.
Highlight
  • Je kunt prachtige tochtjes maken dor het regenwoud
  • Heerlijke temperatuur
  • Je kunt hier zeeschildpadden op het strand bewonderen
  • Veel wildlife en prachtige fauna
  • Mooie lodges midden in de natuur
  • Adembenemende natuur
  • Je moet niet te bang zijn voor spinnen en dergelijke :-)
  • Het kan heel hard regenen (regenwoud...)
Review geplaatst op 2021-01-27
9
Nederland Gelderland
Henk Vanetie was hier 17 Jan 2021
De Hatertse en Overasseltse Vennen in de buurt van Nijmegen. Een gebied wat erg goed ken, omdat ik hier regelmatig vertoef. Het is een gebied van Vennen en rivierduinen. Het gebied is voor archeologen een jong gebied (10.000 tot 110.000 jaar oud). Het ligt ten zuidoosten van Nijmegen. Het is een heerlijk wandel gebied waar verschillende wandelroutes zijn uitgezet 3,5 / 6,5 km . Ik loop hier wel meerdere malen per jaar en ieder seizoen is het anders. het gebied kenmerkt zich ook door de hoogteverschillen. Er zijn verschillende vondsten gedaan uit verschillende periodes van rond 8000 voor Chr. tot 1500 na Chr. Tot 1900 kende het vennengebied zijn eigen specifieke waterhuishouding, onafhankelijk van het regionale grondwater. Omstreeks 1900 veranderde dit. Zowel gemeenten als particulieren groeven sloten en greppels om het water af te voeren. in 1964 kocht Staatsbosbeheer dit natuurgebied. De ontwatering is nu gedeeltelijk ongedaan gemaakt door de aanleg van stuwtjes. Een andere oorzaak van verdroging zijn de vele bomen die hier groeiden. Zij verdampen enorm veel water. In 2013 en 2014 is daarom ongeveer 11% van het aanwezige bos gekapt. Sloten en dammen zijn gedempt of afgedamd. Toen ik bij de Hatertse Vennen kwam na de ontbossing was dat een bijzondere ervaring. Het leek een totaal ander gebied. Nu 7 jaar later is dit weer in ere hersteld en wordt het er wel beter op. Mijn mooiste ven is Uiversnest. Tip: parkeer je auto bij Dierboerderij De Diervoort (gratis).
Regio
  • Goede zandpaden
  • Makkelijk bereikbaar
  • Een divers gebied
  • In de lente vele soorten Libellen
  • Watervogels in de lente en zomer
  • Geen toiletmogelijkheden in het gebeid alleen bij St.Walrick
  • Sommige vennen drogen uit door de afgelopen droogte of zijn al uitgedroogd
  • Later in de ochtend -middag kan het druk zijn
Review geplaatst op 2021-01-19
10
Noorwegen
Wisseschout was hier 30 Nov -1
Noorwegen heeft 18 Nationale Touristische route's en door de Noorse overheid als project om het toerisme te stimuleren opgezet. De routes zelf zijn gewoon prachtig om te rijden, maar onderweg zijn er fantastisch mooie uitkijkpunten, kunstobjecten, parkeer en rustplaatsen [ ook weer heel bijzonder qua architectuur ] kunstinstalaties en zelfs bijzondere toiletgebouwen gebouwd. De meeste ontwerpen zijn van jonge Noorse kunstenaars. Wil je uitgebreide informatie dan kun je die met routekaartje downloaden via Visitnorway.nl.
Safari Bergen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • genoeg eet, drink en overnachtingspunten
  • goede informatievoorziening
  • mooie stopplekken
  • Prachtige natuur
  • Verrassende kunstobjecten
  • In de zomer kan het hier en daar druk zijn.
  • Niet alle routes zijn vanwege sneeuwval het gehele jaar open
Review geplaatst op 2021-01-18
7
Colombia Medellin
Travelbag was hier 22 Oct 2019
Het betreft hier niet een review over Meddellin, maar er is helaas geen optie voor de plek Palma de Cera Forest even buiten San Felix. Via Salamina, 30 km verderop gelegen te bereiken. Gebruik Salamina als uitgangspunt voor een bezoek aan de grootste palmen ter wereld. De tocht er naar toe is een belevenis op zich. Je kunt er met oude Willy s naartoe. (oude jeeps uit de jaren 70, zonder comfort). De weg is slecht en stoffig, trek niet je beste kleren aan. Geniet van de mooie uit- en vergezichten. Bovenaan gekomen kun je al wandelend genieten van de schitterende omgeving vol hoge palmen. Op de top vind je een huisje waar je iets kunt drinken. De man is graag bereid om je iets meer over de palmen te vertellen. Al wandelend verken je dit mooie en unieke gebied het best. Trek goede wandelschoenen aan en hou er rekening mee dat je op een hoogte van zo ongeveer 3000m zit.
Stad
  • Groene omgeving
  • Heerlijk ontspannen wandelgebied
  • Niet overlopen zoals het gebied Valle de Cocora
  • Een uniek gebied. Deze palmen zie je alleen Colombia
  • Het ligt op een hoogte van 3000 meter, hou hier rekening mee
  • Slechte stofferige weg vol kuilen er naar toe
Review geplaatst op 2021-01-17
9
Verenigde Staten Nevada
Henneke was hier 21 Apr 2018
Valley of Fire (VoF) is één van onze favoriete natuurparken in West-Amerika. Vanaf Las Vegas in 1 uur te bereiken via de I15, maar een mooiere route is via de 167, langs Lake Mead! VoF doet zijn naam eer aan met de vlammend rode grillige rotsen. Één van de bekende rotsen is Elephant Rock en ook hier vind je 'sisters' zoals in veel parken, in dit geval 'seven sisters'. Vanaf het visitor center gaat een schitterende weg naar de White Domes, lichte rotsen, tussen rotsen in alle pastelkleuren die je kunt bedenken. Vooral in vroeg ochtendlicht of de lage middagzon is deze route prachtig. Aan het einde kun je de White Dome trail lopen, een mooie route langs en over rotsen en door een smalle kloof. Tijdens deze tocht kun je hagedissen zien, die zich warmen aan de eerste zonnestralen. Trails zijn er in VoF in allerlei lengtes. Een populaire is de Fire Wave Trail, net 1 km lang, maar je komt dan bij een prachtig gelaagde 'wave' rots. Hoewel VoF steeds populairder wordt kun je hier toch genieten van rust en stilte als je vroeg vertrekt. Het is dan ook een aangename temperatuur. Midden op de dag en in de zomer is het hier erg warm. Water en goed schoeisel is een must. Vergeet ook niet een bezoekje aan het visitor center te brengen, al is het maar voor de prachtige tuin vol cactussen. De Big Horn Sheep hebben we ook al regelmatig zien klauteren op de rotsen. Er zijn veel stopplekken langs de route, vanwaar ook vaak korte of langere trails gaan. Valley of Fire: zeer de moeite waard!
Regio
  • Relatief rustig
  • Leuk visitor center met mooie tuin
  • Trails in diverse lengtes
  • Mooie trails
  • Prachtige bijzondere natuur
  • In de zomer erg warm
Review geplaatst op 2021-01-17
10
Laos Zuid Laos
Wisseschout was hier 30 Nov -1
Don Daeng eiland bezoeken dat midden in de Mekong rivier ligt. Je boekt een bootovertochtje in Champasak bij het plaatselijke toeristencentrum en die kunnen daar ook een overnachting regelen. Wij kozen voor het communitie huis. Prachtig gelegen in het groen aan de rivier en strandje. De locale mensen die het huis runnen zorgen dan ook voor je maaltijden. Het is een autovrij eiland. Wij hadden het geluk dat we onze eigen fietsen meehadden, maar ook die kun je vast regelen. En anders is het wandelen geblazen. Het is een prachtig groen eiland met bamboe en gewonen bossen en veel rijstvelden. Wij zagen er veel bloemen, vlinders, insecten enz. Een prima eiland om het dagelijkse leven gade te slaan.
Regio
  • Heel vriendelijke toegankelijke mensen
  • Veel vlinders, enz
  • In oktober is de rijstoogst aan de gang
  • Je kunt zwemmen in de Mekong en er is een strandje
  • Prachtig groen
  • Heel rustig
  • Autovrij
  • Eigenlijk niets kunnen verzinnen
Review geplaatst op 2021-01-13
8
Spanje Bilbao
Saskiahamminga was hier 10 Aug 2020
Als je in Spaans Baskenland bent is Bilbao een echte aanrader om te bezoeken of een paar dagen te verblijven. Het is de tiende stad van Spanje, heeft 350.000 inwoners, ligt in een prachtig bergachtig gebied en wordt steeds populairder. Een van de meest beroemde bezienswaardigheden van de stad is het Guggenheim museum. Met de komst van het museum in 1997 kwamen de toeristen naar de stad en met het geld dat zij uitgaven kon de stad opgeknapt worden. Het museum is absoluut een bezoek waard, maar ook de buitenkant is indrukwekkend om te zien. Hier staan bijzondere kunstwerken, zoals de puppy, helemaal begroeid met bloemen en een gigantische spin. Ook het historische centrum van Bilbao, Casco Viejo, is erg leuk om doorheen te slenteren; de gebouwen zijn indrukwekkend en kleurrijk en je kunt overal heerlijk eten in de kleine straatjes of op de gezellige pleintjes. Wij gaan hier zeker terug!
Stad
  • Prachtig opgeknapt gebied rond Guggenheim waar je ook mooi langs het water kunt wandelen
  • Gezellige oude stad met leuke straatjes en pleinen
  • Heerlijk eten en gezellige barretjes
  • Niet te heet
  • Niet te druk
  • Guggenheim museum
  • Het kan hier eerder regenen dan je in Spanje wellicht gewend bent
  • Waarschijnlijk kan het 'hoogzomer' druk zijn
Review geplaatst op 2021-01-13
9
Marokko Zuid Sahara en oases
Wisseschout was hier 30 Nov -1
Ooit iets gelezen over de George de Tislit [ niet verwarren met gelijknamige meer] Het koste veel moeite om er iets over terug vinden en hoe er te geraken. Ik las dat we moesten starten bij het gehucht Assais, en daar vragen naar de weg naar de kloof. Na 2 pogingen gelukt om de goede weg naar het gehucht Assais te vinden. Nacht doorgebracht in onze camper aan rand van dorpje en de weg naar de kloof stukje lopend verkend. Dat ging dus niet lukken met de camper. Grote rolstenen op het onverharde weggetje en zeer steile stukken. Dus met fiets en lopend door bergachtig gebied. De zijweggetjes brachten ons in verwarring, maar gelukkig kon een boertje ons helpen. Na 3/4 uur aan rand van kloof gekomen waar ook enkele huizen staan. Een mevrouw bood ons aan om op de fietsen te passen en daar konden we ook een Berberomelet, thee en brood en amandelen krijgen. Ze vertelde dat hier nooit buitenlandse toeristen kwamen. Alleen locals als de saffraan oogst klaar was. Een heel bijzondere ervaring. Na het praatje en gevraagd te hebben welke kant we moesten opgaan afgedaald en door droge rivierbedding naar kloof gewandeld. Hele aparte rotsformaties. Doodstil en mooie palmbomen. Neem de N10 van tailiouline naar Tazenakht en dan de afslag PP 1745 naar Assai's [ ook geschreven als Asya's ] Daar maar vragen of via maps me de kloof opzoeken.
Regio
  • En echt weg van alles gevoel
  • Weg naar dorpje Assais is landschappelijk heel mooi.
  • Je kunt er goedkoop saffraan kopen.
  • Onontdekt
  • Er zijn onderweg zijweggetjes dus ook moeilijk te bepalen welke je moet nemen.
  • Kloof is maar een stukje te lopen
  • Heel moeilijk te bereiken
Review geplaatst op 2020-12-30
8
Nederland Noord Holland
Agrotewal was hier 21 Oct 2020
De Balgzandpolder, is een uniek stukje Nederland. Het ligt zo'n 6 km ten Zuiden van Den Helder en je kunt er het hele jaar door kijken naar foeragerende trekvogels. Men heeft een kijkscherm geplaatst waar je onzichtbaar voor de vogels ze kunt observeren en vastleggen. Het ligt direct achter de dijk. Tegen de dijk aan vormen zich schorren, waar tal van wadvogels en steltlopers in het voorjaar broeden, zoals kluten. Zelfs de lepelaar heeft hier met succes jongen grootgebracht. Bij laagtij verzamelen zich op de slikken en platen duizenden vogels om te eten van de ontelbare waddiertjes. In juli komen duizenden bergeenden bijeen om te ruien. In het winterhalfjaar komen hier veel smienten en rotganzen, die bij hoogwater hun toevlucht kunnen zoeken in de Wieringerpolders. En wil je de vogels gadeslaan op ooghoogte en van een nog kleinere afstand dan kun je er ook een vogelkijkhut huren. In de wintermaanden kost het huren van de hut voor de hele dag slechts 30 euro een bijdrage die geheel ten goede komt aan landschapsbeheer. Het is de eerste vogelkijkhut speciaal voor het fotograferen van wad- en watervogels. Het adres is Oostoeverweg Den Helder. Je kunt parkeren bij het vogelkijkscherm. Verdere info kun je vinden op de website van Landschap van Noord- Holland. Ook voor het reserveren van de vogelkijkhut.
Regio
  • nog onontdekt
  • een unieke plek in Nederland
  • voordelig in de wintermaanden
  • een vogelkijkhut op ooghoogte met de vogels
  • een kijkscherm voor het bespieden van wad- en watervogels
  • je moet rekening houden met eb en vloed.
Review geplaatst op 2020-12-21
10
Nederland
Henk Vanetie was hier 13 Dec 2020
NIJMEGEN - een stad die te weinig erkenning krijgt. Nijmegen de oudste stad van Nederland - Old City Young Vibe, de stad bruist van energie. Nijmegen heeft alles - cultuur - historie - architectuur - natuur - uitgaan - terrassen. Wist je dat Nijmegen de meeste m2 terras heeft per inwoner, meer dan bijv. Amsterdam. Wanneer je door Nijmegen wandelt wordt je heen en weer geslingerd van de Middeleeuwen naar de Romeinse Tijd tot aan de Tweede W.O. Nijmegen was rond de jaartelling een ideale uitvalsbasis voor de Romeinen. Dit vindt je terug in het Valkhof Park waar de geschiedenis van Nederland begon. Rond het jaar 100 na Chr. was er een volledige stad door de Romeinen neergezet met de naam Ulpia Noviomagus Batavorum en ontving Nijmegen van keizer Trajanus het stads- en marktrecht. Het bewijs dat Nijmegen de oudste stad van Nederland ligt in het Valkhof museum, ze zeggen dat de blokken van de Godenpijler het bewijs zijn voor de oudheid van deze stad. Een stad waar de Bourgondiër zeker aan zijn trekken komt. Nijmegen heeft een eigen bierbrouwerij De Hemel, gevestigd in een heel mooi pand de Commanderie van Sint Jan. Tevens kent Nijmegen vele mooie oude historische panden St. Nicolaaskapel, Bararossa ruïne, De Kruittoren, Het Waaggebouw . De grootste en oudste kerk van Nijmegen St. Stevenskerk met z'n 2 verschillende bouwstijlen. laten we het Kronenburgerpark ook niet vergeten. Dit is nog niet alles, Lange Hezelstraat de oudste "winkel"straat van Nederland. Teveel om op te noemen.
Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • Cultuur
Review geplaatst op 2020-12-15
8
Duitsland Eifel
Henneke was hier 29 Aug 2020
De Eifel, prachtige natuur vlakbij! Wij hebben al veel verre reizen gemaakt, maar tussendoor gaan we altijd een week of weekend naar de Eifel. Zo'n 3 uur rijden en je bent in een prachtige omgeving. Met name het Ahrdal heeft onze voorkeur, lieflijke heuvels wisselen af met rotsachtig gebied. Er zijn veel ruïnes en kastelen te vinden in de Eifel. Ook zijn er grotten te vinden, sommige waren vroeger 'Eishöhle' , koud genoeg om ijs op te slaan, andere grotten zijn molensteen grotten. Er zijn schilderachtige plaatsjes, bijv. Blankenheim. Hier ontspringt ook de Ahr. Onderkomens vind je hier genoeg, campings, hotels of vakantiehuizen, aanbod genoeg. En ondanks dat hier veel toeristen komen, is het altijd weer frappant hoe rustig het is als je gaat wandelen! Over het algemeen zijn de wandelroutes in de Eifel goed gemarkeerd. Ons favoriete seizoen? Ik kan eigenlijk niet kiezen, eind mei bloeit er heel veel, augustus geeft weer prachtige graanvelden en de herfst natuurlijk de prachtige herfstkleuren. Mijn allermooiste beleving was in september 2019: rondom ons huisje waren de herten aan het burlen! Iets wat ik nog nooit had gehoord. We konden hier elke avond en vroege ochtend van genieten. De Eifel: een aanrader!
Highlight
  • Rust en ruimte tijdens de wandelingen
  • Goede onderkomens voorhanden
  • Mooie afwisselende natuur
  • Niet ver reizen
  • Rondom Adenau, Nürburgring veel motor verkeer in weekenden
Review geplaatst op 2020-12-15
8
Verenigde Staten Bisti-Badlands
Henneke was hier 27 Apr 2018
Op onze rondreis door Nevada, Utah, Arizona zijn we dit keer tot aan New Mexico gereden. Wij hebben ons beperkt tot het NW van New Mexico, vanuit de plaats Farmington. Op een website lazen we over Bisti Badlands. Badlands betekent onherbergzaam land. Daartoe kun je Bisti wel rekenen! Bisti Badlands ligt zo’n 40 mijl ten zuiden van Farmington. Het gebied is uitgestrekt en je kunt hier eindeloos dolen tussen kleine kloven en bizar gevormde hoodoos. Bisti Badland is onderdeel van de 182 km² grote Bisti/De-Na-Zin wildernis. Je vindt hier geen gebaande paden, dat maakt een gps onmisbaar, je kunt er gemakkelijk verdwalen. Maar juist het ontbreken van vaste routes is één van de charmes van Bisti Badlands. Via de Highway 371 kom je een bord tegen bij een afslag naar een onverhard pad van 3 mijl, en bereik je een kleine parkeerplaats. Vanaf hier kun je een brede wash inlopen. Rechts vindt je grijs/witte formaties, waar je doorheen kunt dwalen, links noemen wij de 'rode' kant, rood gesteente met een mooie pyramide rots, die ik steeds in het oog hield ter oriëntatie. Er is weinig vegetatie, maar in het voorjaar kom je wel bloeiende planten tegen. Het is een vrij onbekend, dus rustig gebied. In het voorjaar is de temperatuur goed, 's zomers érg warm! Neem voldoende water en proviand mee. Goed schoeisel is aan te raden. Wie van eenzame en afgelegen gebieden houdt, moet zeker Bisti Badlands bezoeken.
Activiteit Highlight Natuurgebied
  • In het voorjaar heerlijke temperatuur
  • Ongebaande wegen
  • Prachtig gesteente, rotsformaties
  • Rustig
  • In de zomer eigenlijk te warm
Review geplaatst op 2020-12-01