7
Nieuw-Zeeland waimangu-volcanic-valley
LBouwhuis was hier 28 Feb 2019
Roadtrippen door Nieuw- Zeeland! Éen groot avontuur! Van te voren de route globaal bepaald, maar per dag bekeken we waar we heen gingen. Vandaag hadden we nog niet veel op de planning staan. Ik had mijn reisboekje bij de hand met álle informatie die we maar nodig hadden voor Nieuw- Zeeland. Zo stond ook dit park beschreven als highlight die de moeite waard was. En dat was ook zeker zo! Wel wat toeristisch, er is een grote parkeerplaats en bij de ingang is een restaurant en receptie, wat ook het startpunt is van je wandeling. Je kon kiezen tussen een wandeling (ongeveer een uur), boottocht of combi hiervan. Wij hebben gekozen voor alleen de wandeling en waren ongeveer 20 euro kwijt. Hierbij konden we dan wel met de bus teruggebracht worden of kon je onderweg op een bus stappen. Het was een prachtig park om doorheen te lopen. We kregen een kaart mee met plattegrond, waar ook alle highlights per plek aangegeven waren. We liepen langs kraters, meren, geisers, hotsprings, en overal was nog geothermische activiteit waar te nemen. Te zien aan de stoomwolken die de lucht ingeblazen werden. Erg indrukwekkend om te zien, vooral om te weten dat daar járen geleden (1886)een vulkaan tot uitbarsting is geweest en dit hele park zich daardoor zo gevormd heeft. Mocht je in de buurt zijn, neem een kijkje! Het is er echt heel mooi!
Activiteit Wandelroute Highlight
  • Indrukwekkend
Review geplaatst op 2019-05-28
9
Groot-Brittannië
Willemien was hier 31 May 2014
Handa eiland ligt aan de westkust van Sutherland en is vooral bekend om zijn enorme kolonies zeevogels. Er ligt een prachtig wandelpad het hele eiland rond van ca. 6 km. Het landschap is wisselend. Je wandelt vanaf het strand naar het hoogveen in het binnenland waar veel wilde bloemen te vinden zijn. Hier hadden wij ook onze eerste ontmoeting met de grote jagers die hier in een grote kolonie broeden. De kliffen zijn hoog en steil en is het broedgebied voor de duizenden zeekoeten, alken en drieteen meeuwen. Het is daar een drukte van belang. In lange rijen zitten ze (soms op nesten) op de richels in de rotswanden. De meeste belangstelling gaat uit naar de puffins (papegaaiduikers). Er zijn er niet veel maar we zien er toch enkelen bovenop de rotsen. Als we verder lopen zijn er mooie vergezichten vanaf de kliffen met de zee op de achtergrond. Tijdens onze wandeling zien we nog veel andere vogels: grote mantelmeeuwen, jan van genten, sterns, aalscholvers en zee-eenden maar ook tapuiten en leeuweriken. Als je geluk hebt kun je er ook dolfijnen en walvissen spotten. In het plaatsje Tarbet koop je een ticket en stap je op een "snel" bootje naar het eiland. Daar word je opgewacht door leden van het Scottish Wildlife Trust die het eiland in beheer hebben. Zij nemen je mee naar een eenvoudig opvangcentrum en vertellen het een en ander over het eiland, zijn bewoners (de dieren) en de historie.
Land
  • heel veel vogels
  • prachtige natuur, steile kliffen
  • autovrij
  • geen maar je moet op tijd terug zijn bij het pontje
Review geplaatst op 2019-05-28
9
Uganda
PWubben was hier 31 Aug 2018
In september 2018 hebben met zijn drieën een rondreis gemaakt door Uganda. Wij hebben een gebruik gemaakt van Habari travel. Wij hebben daar een prive rondreis gemaakt. Wij hebben een bestaande rondreis aangevuld met een uitstapje naar de Sipi Falls. Vandaar uit zijn wij vertrokken naar Moroto om vandaar uit te reizen naar Kidepo Valley NP. In Moroto kwamen wij de Karamojong al tegen. Het NP ligt tegen de grens met Zuid Soedan. Dit gebied was pas vrij gegeven. Wij hebben met een bewaker Philip diverse uitstappjes gemaakt. We zijn met de auto ook door het gebied gereden van de Tsjee Tsjee vlieg. Ramen en deuren gesloten houden. Deze vliegen vallen als een georganiseerd leger aan. Als je stilstaat met je auto dan is in een mum van tijd de auto omsingeld. Die vliegen proberen door de kleinste gaatjes te komen. Als ze binnen zijn, dan is het zorgen dat ze zo snel mogelijk onschadelijk wordt gemaakt. Je kon daar een rechte lijn trekken waar ze wel en niet zaten. Een andere dag zijn we naar een dorp geweest van de Karamojong. We kregen in het dorp uitleg hoe zij wonen en leven. Ook hoe het in het er tot voor kort nog aan toeging. Het was toen een gevaarlijk volkje. Nu niet meer sinds ze ontwapend zijn. Ook hebben zij voor ons gedanst. Dit is alleen maar springen. Dit kunnen ze lang volhouden soms de hele nacht. We konden ook daar souvenirs kopen. Maar over de prijs viel niet te onderhandelen. Tot slot hebben ze ons al zingend uitgezwaaid .
Land
  • Uganda is een grote direntuin. Er staan geen hekken om de NP heen. Een slagboom geeft de grens aan.
  • geen
Review geplaatst op 2019-05-25
8
Nederland Amsterdam
hansdewildt was hier 30 Jun 2018
Een rondvaart door Amsterdam is de populairste attractie van ons land. Nergens anders doe je in zo’n korte tijd zoveel indrukken op: prachtige gebouwen, leuke terrasjes, allerlei soorten mensen, mooie bruggen, woonboten, de prachtige Amstel en natuurlijk de sierlijke grachten zelf. Maak alleen een rondvaart of een rondvaart met een hapje en een drankje aan boord en kijk je ogen uit! Amsterdam wordt steeds drukker. En varen over de grachten is enorm populair, zowel bij Amsterdammers als toeristen. Zeker op mooie dagen, in de weekenden en tijdens vakanties worden de Amsterdamse grachten druk bevaren. Wil je je favoriete vaartocht niet mislopen? Reserveer dan vooraf. In de meeste gevallen kan dat eenvoudig online. Ja echt, Amsterdam vanaf het water is een aparte belevenis.
Stad
  • veel te zien
  • interessant
  • mooi om te zien
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-05-24
10
Maleisië George Town
CDahlkamp was hier 30 Jun 2018
Vorig jaar hebben wij een rondreis Singapore- Maleisië gemaakt waarbij we ook Penang / George Town hebben aangedaan. Deze stad is superleuk en je kunt er genieten van de street-art, cultuur, oudheden en natuurlijk het heerlijke eten in foodcourts en restaurants. Een restaurant die je zeker moet bezoeken is "My Old Café", waar je de beroemde Asam Laksa kunt proberen. Asam Laksa is een hete noedelsoep en de sterke smaak in dit gerecht is afkomstig van een verzameling van kruiden in de soep. Daarin zitten fijngesneden visvlees, komkommer, uien, rode rawitpepers en witte radijs. Sambal Belacan wordt aan een kant van de kom gelegd. Naast de heerlijke laksa hebben wij ook een glas Nutmeg geprobeerd. Dit een lokale drank gemaakt van nootmuskaat.Het sap is licht en fruitig en smaakt niks naar het kruid. Het wordt geserveerd met ijs en zeer verfrissend. Ondanks dat we er niet van gecharmeerd zijn drinken we netjes ons glas leeg, maar voor ons geen nutmeg meer. Wat dit bezoekje tevens heel bijzonder maakt is dat je hier ook een prachtige muurschildering aantreft. Voor ons een toevaltreffer maar hier hebben we echt de lekkerste laksa gegeten. Adres: 2 Lebuh Cannon Opposite Khoo Kongsi, Georgetown, Pulau Penang 10200 Maleisië
Stad
  • vriendelijk personeel
  • gezellig familierestaurant
  • Prachtige muurschildering die ook is opgenomen in de street-art route
  • Overheerlijke laksa
  • geen
Review geplaatst op 2019-05-22
10
Maleisië Georgetown
CDahlkamp was hier 30 Jun 2018
Vorig jaar hebben we een rondreis Singapore - Maleisië gemaakt. Daarbij deden we ook Penang / George Town aan. Deze stad is echt superleuk, je kunt er genieten van street-art , de prachtige cultuur , oudheden en natuurlijk het heerlijke eten. Wil je echt local food proberen dan moet je " My Own Café " bezoeken en hier de Asam Laksa proberen. Dit is een hete noedelsoep waarbij de sterke smaak van de assam laksa afkomstig is van een verzameling van kruiden in de soep. Daarin zitten fijngesneden visvlees, komkommer, uien, rode rawitpepers en witte radijs. Het restaurant is een familierestaurant waar met liefde de gerechten worden bereid. Daarnaast is er één van de bekendste schilderingen in het restaurant te vinden. Nog een reden dus om daar iets te gaan eten. Wij hebben er naast de heerlijke laksa ook de lokale drank geprobeerd: Nutmeg. Dit is sap van nootmuskaat en dit "witte" nootmuskaatsap is lichtgroen-geelachtig, pittig en bijna grasachtig van smaak. Het is fris, scherp en vreemd van smaak. Voor ons in ieder geval niet voor herhaling vatbaar maar netjes opgedronken. We proberen immers alles. Adres: 2 Lebuh Cannon Opposite Khoo Kongsi, Georgetown, Pulau Penang 10200 Maleisië
Stad
  • Overheerlijke laksa
Review geplaatst op 2019-05-22
9
Indonesië nusa-penida
Beryl was hier 30 Apr 2019
NUSA PENIDA! Een eilandje vlabkij Bali, Indonesië. Het is met de 'fast boat' 45 minuten varen. Met een beetje geluk zie je onderweg nog dolfijnen uit het water springen. Het is een relaxt eiland, met aan de kust allemaal leuke strandtentjes. Je kan er voor een klein prijsje een scooter huren en het eiland verkennen. Wij hadden een chauffeur, omdat veel paden niet goed bestraat zijn en het rijden daardoor moeilijk wordt gemaakt. Op het eiland zelf kan je heel veel leuke dingen doen er zijn stranden zoals, Diamond beach, Billabong en Keling King. Het zijn enorme cliffen, maar het uitzicht is adembenemend en zeker de moeite waard. Het knalblauwe water, het witte zand en de groene cliffen zijn een prachtig plaatje voor je fototoestel. Ook kan je op verschillende plaatsen zoals Crystal bay beach and Manta bay snorkelen met prachtige vissen en met Manta roggen. Wij hebben er voor gekozen om te duiken en dit was prachtig. de Mantas hebben een spanwijdte van ongeveer 5-6 meter.
Regio
  • Veel te doen en te zien
  • prachtige onderwater wereld
  • mooie stranden
  • Moeilijk zelf te rijden door de slechte wegen
Review geplaatst op 2019-05-20
8
Zweden Stockholm
Dalix was hier 30 Sep 2018
Stockholm, het Venetië van het noorden Stockholm is zo veelzijdig dat het voor iedereen wel iets te bieden heeft. De stad is gebouwd op 14 eilanden, verbonden met 14 bruggen. Het bekendste eiland is Gamla Stan ('De oude stad'). Hier kun je verdwalen in een wirwar van straatjes waar je leuke winkeltjes, musea en restaurants vindt. Dit historische deel van Stockholm dateert uit de 13e eeuw en dat is te zien aan de prachtige gebouwen. Een ander hoogtepunt vond ik het fotografie museum. Hier worden tentoonstellingen gegeven van hedendaagse fotografen. Een zeer welkom extraatje is het fenomenale uitzicht dat je hier bij een drankje en hapje in het restaurant over de stad hebt. Het gebouw zelf is ook prachtig. En dan de metrostations! In 1955 heeft de gemeenteraad besloten om er kunstwerken te plaatsen, zodat het metronetwerk één ondergronds museum werd. Van de 100 stations zijn er maar liefst 90 met kunst versierd. Het ene station is nog mooier dan het andere. Het netwerk heeft 3 lijnen: de rode, de blauwe en de groene. De blauwe heeft de meest in het oog springende kunst, vind ik. Koop een dagkaart en vergaap je aan al het moois! Voor de dropliefhebber is een bezoek aan Lakritsroten een absolute must. De variaties zijn enorm, de ene drop nog bijzonderder dan de andere. Mijn voorkeur is drop met chocola! Het lijkt mij onmogelijk om de winkel te verlaten zonder iets te kopen. Een echte aanrader! In Stockholm is ongelofelijk veel te beleven!
Stad
  • Vriendelijke mensen
  • Goed georganiseerd
  • Veelzijdige stad
  • Relatief duur
Review geplaatst op 2019-05-19
8
Verenigde Staten Wyoming
neretslok was hier 30 Jun 2014
‘ A landmark to a nation and a mecca to photographers’. Zo wordt TA Moulton Barn in Wyoming omschreven. Deze barn, een typisch Amerikaanse schuur uit de pionierstijd, is een van de meest geliefde objecten voor Amerikaanse fotografen. Dat wil wel wat zeggen in een land dat New York heeft, de Grand Canyon en zo veel meer. Het beeld is dan ook prachtig: de barn met op de achtergrond de grillige pieken van de Grand Teton Mountains, bedekt met een laagje sneeuw. TA (Thomas Alma) Moulton bouwde de schuur tussen 1912 en 1945. De Moultons waren Mormonen die vijftig jaar eerder vanuit Salt Lake City naar het ruige noorden werden gestuurd, omdat ook de weinig bewoonde gebieden mormoons moesten worden. De familie Moulton wist in dit afgelegen gebied een bloeiend bestaan op te bouwen. De bijna tien huizen en schuren getuigen daar nog van. Het moet een hard bestaan geweest zijn, daar in het woeste noorden. De Moultons hebben het geprobeerd, de harde winters trachten te overleven. De wind zal hier gegierd hebben, gebruld, geblazen, de sneeuw hoog opgewaaid. Hier hebben enkele generaties geleefd en nu is het voor altijd stil. De schuur zelf blijkt inmiddels bijna een icoon van Amerika geworden. De visualisering, het tastbare bewijs dat een bestaan opbouwen onder moeilijke omstandigheden in Amerika altijd mogelijk is. De schuur is te bereiken vanuit Jackson Hole, Wyoming. Rijd 20 km richting Yellowstone, sla rechtsaf Antelope Flats Road in, anderhalve mijl doorrijden, dan links afslaan.
Regio
  • Fantastische fotogenieke entourage
  • Heel rustig, meestal ben je hier alleen
  • Absoluut geen
Review geplaatst op 2019-05-19
9
Verenigde Staten Las Vegas
hansdewildt was hier 31 Aug 2016
De Amerikaanse stad Las Vegas is één van de meest bekende en karakteristieke steden van de Verenigde Staten. Las Vegas staat vooral bekend vanwege de vele casino’s waarvan de meest indrukwekkende gelegen zijn aan de Strip. Dit deel van Las Vegas Boulevard is dé plek die je zeker gezien moet hebben als je Las Vegas bezoekt. Als je vanuit de woestijn aan komt rijden zie je de contouren van de gebouwen op de Strip al van mijlen afstand liggen. ‘s Avonds zorgt het vele neon ervoor dat de lucht boven Las Vegas ook flink verlicht wordt. Alles is over de top. De gebouwen bestaan hoofdzakelijk uit glas en spiegels in allerlei kleuren. Eigenlijk komen de spiegelingen je tegemoet. Een en al circus daar !
Stad
  • je gelooft je ogen niet
  • Moet er een keer geweest zijn
  • gekke stad
  • niet in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-05-17
8
Spanje Barcelona
Dianadm was hier 31 Mar 2019
In Barcelona wemelt het van de streetart. Sinds het begin van deze eeuw trekt de Catalaanse hoofdstad graffiteros aan van over de hele wereld. Hierdoor is het straatbeeld verfraaid en zijn de lelijke elementen in de stad weggewerkt. In tegenstelling tot veel andere steden zijn hier geen grote murals, maar kleine, subtiele kunstwerkjes. En juist omdat de werken klein en minder prominent aanwezig zijn, zijn ze moeilijk te vinden. De oplossing hiervoor is een streetart-tour waarbij je samen met een local op zoek gaat naar de mooiste werken. Dat is dubbel leuk, want je komt op plekken die je zelf niet zou vinden en leert tegelijkertijd meer over de stad. Samen met Mike van Barcelona Street Style Tour verkennen we de wijken El Borne en Barri Gòtic, Je moet hier goed om je heen kijken om alle kunstwerkjes te ontdekken, dit varieert van kleine mozaïeken tot beeldjes en mooi beschilderde deuren. Achter ieder kunstwerk schuilt wel een verhaal of een boodschap. Barcelona Street Style Tour organiseert iedere dag twee tours. Meedoen is gratis, maar het is wel gebruikelijk om achteraf een fooi te geven.
Stad
  • het 'andere' Barcelona
  • 'ontdekkingstocht' - leuk om te doen
  • leerzaam
  • geen
Review geplaatst op 2019-05-14
8
Groot-Brittannië Kanaaleilanden
trudyvermeij was hier 31 Jul 2017
Geurnsey en Jersey zijn mooi en leuk, met de mooie natuur kun je prachtig wandelen langs de kliffen en paden langs de kust. Soms wat druk, daarom is een dagtocht naar Herm of Sark een aanrader. Op beide eilanden komen geen gemotoriseerde voertuigen voor, op Sark kun je je laten vervoeren door paard en wagen (eigenlijk gebruiken de bewoners van Sark hun tractoren als vervoermiddel), er zijn een paar hotels, en wat winkeltjes en prachtige wandelpaden. La Coupée is de nauwe verbinding tussen Little Sark en Greater Sark waar je over kunt wandelen of eroverheen kunt met paard en wagen. Herm is wat minder bevolkt en ook wat kleiner dan Sark en mogen er zelfs green fietsen rijden. Ook heeft Herm een heerlijk strand, Shell Beach en kun je hier ook geweldig wandelen. Allebei de eilanden zijn dagelijks bereikbaar per boot!
Regio
  • Prachtige natuur
  • Je waant je terug in de tijd
  • Heerlijk wandelen
Review geplaatst op 2019-05-08
8
Jordanië Wadi Rum
Bart Nikkels was hier 30 Nov 2018
Wadi Rum is een prachtige locatie in het gastvrije Jordanië. Deze woestijn beschikt over mooie vergezichten en schitterende rotspartijen. Tijdens een verblijf in de Wadi Rum kun je het echte nomaden leven beleven. Een overnachting in een authentieke tent en een traditioneel diner geven je het idee dat je, als "Lawrence of Arabia", samen met de bedoeïen leeft. Een overnachting in de woestijn kun je op verschillende plaatsen boeken (ook online). Let er wel op dat de locatie van het tentenkamp daadwerkelijk in de Wadi Rum woestijn ligt en niet in één van de plaatsen er net buiten. Een bezoek aan deze prachtige locatie is absoluut de moeite waard.
Highlight
  • goede sfeer
  • vriendelijke mensen
  • mooie locatie
  • vooraf onduidelijk wat je exact boekt
Review geplaatst op 2019-05-08
9
Finland Lapland
baatjes was hier 31 Jan 2019
Sámi Sajos en Silda - Op een dag dat wij niet zoveel te doen hadden, hebben wij onze snowboots aangetrokken en zijn naar het plaatsje Inari gelopen. Een aantal kilometer lopen vanaf onze lodge. Ons doel: Silda. Een museum over de Sami cultuur en tegelijkertijd Natuurcentrum. Het enige is dat we niet heel goed hadden opgelet en per ongeluk in Sámi Sajos terecht kwamen, het huis waar de Lapse regering zijn zetel heeft. Op aanraden van de mevrouw van het Cultuurhuis hebben we een interessante film gekeken over het leven in Lapland/Inari. Daarna zijn we alsnog doorgelopen naar Silda. Door de film in het Cultuurhuis misten we helaas de film over het Noorderlicht in Silda. In het museum vind je goede informatie over de geschiedenis van dit gebied en hoe deze zich verhoudt tot de wereldgeschiedenis. Ook leer je hier veel over de dieren die in dit gebied te vinden zijn. Zo heb ik geleerd dat beren altijd aan de noordzijde van een berg hun hol maken. Wanneer de lente dan aanbreekt worden ze niet te vroeg uit hun winterslaap gehaald door smeltend ijs. En tot slot is er een museumwinkel waar je mooie authentieke souvenirs kunt kopen. Een leuke besteding van je middag.
Regio
  • Leuk om een middag door te brengen
  • Heel informatief
  • Film in Silda is maar 2x per dag.
Review geplaatst op 2019-05-03
9
Canada Victoria
hansdewildt was hier 31 Aug 2017
Net aangekomen in Victoria en op zoek naar de gezelligheid en de mooie oude gebouwen. Nou van beide is er genoeg te vinden. De haven is één van de gezelligste plekken in Victoria. Hier zitten allerlei locals met hun waren om zich heen om te verkopen. je ziet er veel handwerk, waarvan houtsnijwerken, sieraden en schilderijen het grootste deel vormen. Ook zijn er verschillende kunstenaars aan het werk, zoals vuurvreters, jongleurs etc. Heerlijk om hier rond te lopen. Victoria is een geweldige fijne stad. Alles is heel relaxed en er is van alles te vinden ; prachtige oude gebouwen, mooie haven en een vuurtoren. Bovendien kun je er heerlijk dineren bij een van de vele restaurants aan de haven. Meer dagen verblijven dus, het is echt de moeite waard.
Stad
  • heerlijk fietsen daar
  • mooi wandelgebied
  • sfeervolle stad
  • mooi om te zien
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-05-02