7
Birma Inle Lake
E.J. was hier 01 Dec 2017
Inle lake Myanmar, het voormalige Birma. Het land is jarenlang niet toegankelijk geweest voor toeristen. Een erg mooi land om te ontdekken in 2017 nog niet erg toeristisch . Op het Inle Lake is veel te zien en handig om hier ergens te overnachten. Een mooie plek is; Ann Heritage Lodge. Deze lodges liggen midden op de westelijke oever van het Inlemeer. De ene helft van de accommodatie bevindt zich op het land, en de andere helft boven het water. Mijn lodge stond op palen in het meer, met een open (wc) verbinding. Van hieruit had ik een heel mooi uitzicht op de bergen aan het rand van het meer. De ruim opgezette lodges, voorzien van een kleine zitgelegenheid, balkonnetje en badkamer, waren een goede plek om te verblijven en om vanuit hier, zonder boot, lopend het nabijgelegen dorpje te bezoeken. Niet veel te beleven maar je krijgt wel een authentiek dorpsleven te zien. Op het meer en zelfs voor de lodges zie je de traditionele vissers, ook wel de “beenroeiers” genoemd. Dagtochten kunnen worden geboekt om via het meer verschillende tempels, dorpjes, drijvende tuinen en lokale ambachten te bezoeken. Een aanrader. Het was erg jammer dat de boten af en aan voeren met een erg veel lawaai makende motor. Ik hoop dat het duurzame toerisme hier snel zijn weg zal vinden en de motoren worden vervangen door elektrische . Ondanks de herrie was het een mooie plek om te zijn. Voor meer informatie: https://annheritageinle.com
Highlight
  • Restaurant aanwezig.
  • Mooi uitzicht afhankelijk van de ligging Lodge
  • Privacy
  • Ruim opgezette Lodge
  • Goede uitvalsbasis voor dagtochten
  • Mooie omgeving
  • Te veel lawaai van de boten.
Review geplaatst op 2020-04-21
10
Verenigde Staten
Martinhectors was hier 01 Sep 2016
De oppervlakte van het park is ongeveer 300 hectare. Er zijn diverse wandelpaden aangelegd die een gezamenlijke lengte van 4 mijl (6,2 kilometer) hebben. De paden zijn heel eenvoudig begaanbaar, er zijn alleen wat kleine hoogteverschillen. Het park is elke dag open van zonsopgang tot zonsondergang, en het is gratis toegankelijk. Er zijn twee parkeerplaatsen. Op het moment dat je de eerste parkeerplaats bereikt zie je alleen de uitgestrekte prairie voor je. Pas nadat je een stuk hebt gelopen zie je langzaam aan de eerste hoodoos verschijnen. De eerste rotssculpturen zijn nog niet heel indrukwekkend, maar als je het gebied verder inloopt worden de kleuren steeds mooier en de vormen steeds grilliger. Kort voor de tweede parkeerplaats ligt een uitkijkpunt, vanwaar je goed uitzicht over het hele gebied hebt. Calhan Paint Mines ligt ongeveer 30 mijl ten oosten van Colorado Springs. Ga vanuit Colorado Springs via State Route 24 in noordoostelijke richting, tot aan de plaats Peyton. Blijf ook daar State Route 24 volgen, pal in oostelijke richting. Het plaatsje Calhan ligt 10 mijl verder. Rijd door het plaatsje heen, en ga kort daarna rechtsaf via de Yoder Road. Neem vervolgens de Paint Mines Road, de afslag wordt met een bord aangegeven. De eerste parkeerplaats ligt ongeveer 1 mijl verder. Je kan ook doorrijden, ongeveer een halve mijl nadat de weg een bocht naar links heeft gemaakt bereik je de tweede parkeerplaats.
Land
  • Prachtig gekleurde hoodoos en rotsen
  • Inkom is gratis
  • Weinig of geen toeristen
  • Het ligt wat ver van andere bezienswaardigheden
Review geplaatst op 2020-04-21
7
IJsland Northeast
Manon Tijmes was hier 01 Jul 2019
Mývatn is een meer in het noordoosten van IJsland en ligt in een zeer actief vulkanisch gebied. Aanrader zijn de Mývatn Nature Baths. Een heel goed alternatief voor Blue Lagoon in het zuidwesten: veel goedkoper en minder druk!
Regio
  • Mooi natuurgebied
  • Betaalbaar
  • Niet te druk
Review geplaatst op 2020-04-16
8
Turkije Istanbul
Graaf was hier 01 Mar 2012
De Galatatoren: Je komt niet direct in de wijk Beyoğlu terecht bij een trip naar Istanbul, en als je er komt is het vaak het Taksim-plein, het toeristen-trammetje of de grote moderne winkelstraat. De Galatatoren zie je overal prominent bovenuit steken als je in de omgeving van de Galatabrug bent, maar niet iedereen komt er in de buurt om hem van dichtbij te bekijken, laat staan te beklimmen. Je bereikt de toren lopend vanaf Taksim. Je kunt met de lift (bijna) naar boven, dan nog 2 trappen, en dan heb je een fenomenaal 360° uitzicht over Istanbul. Het entreebedrag voor de lift in de toren bedraagt 13 TL. In de toren een is een café-restaurant en een nachtclub-restaurant met elke avond een Turkse show. De Galatatoren is in 528 als houten vuurtoren gebouwd. In 1348 door de Genuese Christea Turris herbouwd. In 1453 in het bezit van het Ottomaanse keizerrijk en in die periode behoorlijk gehavend en in 1510 gerestaureerd. Aan de basis zijn de muren wel 3,75 meter dik, maar aan de top nog slechts 20 cm. Na een grondige restauratie die 3 jaar duurde werd de huidige toren in 1967 geopend.
Stad
  • Magnifiek uitzicht over de stad, de Bosporus en de Gouden Hoorn.
  • Leuke omgeving
  • Niet veel toeristen
  • niet rolstoeltoegankelijk
Review geplaatst op 2020-04-13
9
India Agra
Rikpijnenburg was hier 01 Nov 2019
Agra is een bijzondere en buitengewoon magische plek. De spirituele aanwezigheid hier voel je bijna nergens anders in de wereld. Agra staat natuurlijk bekend om de Taj Mahal. Voor wie niet zoveel op heeft met toeristische plekken en denkt dat de Taj Mahal maar 'een gebouw' is wil ik zeggen: Think again! Wanneer je naar de Taj Mahal toe rijdt, is vanaf de wijde omtrek dit immense bouwwerk al te zien. Er hangt een mysterieuze gloed mist over de velden rondom het bouwwerk en de zon heeft net andere kleuren dan normaal. Eenmaal bij dit mausoleum (want dat is het) aangekomen word je overvallen door hordes toeristen en verkopers. Echter, baan je een weg door de toegangspoort en vanaf het moment dat je de hoek om komt en de Taj Mahal met je eigen ogen ziet, vergeet je alles om je heen. De Taj Mahal staat op een plateau, waardoor je een perfect zicht hebt. Het marmer is nog steeds in perfecte staat. Je kunt naar binnen en een klein rondje lopen en je verbazen dat binnen veel kleiner is dan je van de buitenkant zou denken. Uren kun je hier spenderen, gewoon kijkend naar 'een gebouw', maar wel een gebouw dat leeft, dat door de zon ieder uur een andere kleur heeft, dat mystiek en spiritualiteit ademt, dat gewoon terecht een wereldwonder is! Maar Agra is nog veel meer dan de Taj Mahal. Zo kun je naar de baby Taj en het Agra fort, beiden bouwwerken die maar weinig onderdoen voor hun wereldberoemde broer. Kortom: Agra is een must-do als je van reizen houdt, zeker als je naar India gaat!
Stad
  • Een van de wereldwonderen
  • Goedkoop
  • Het echte authentieke India
  • Paleizen en tempels nog in perfecte staat
  • Veel verkopers
  • Veel toeristen
Review geplaatst op 2020-04-12
9
Verenigde Staten Petersburg-alaska
Dreamer666 was hier 01 Aug 2019
Petersburg, door de lokale bevolking Little Norway genoemd, is een klein stadje in zuid-oost Alaska. Het is enkel bereikbaar door boot of vliegtuig en de inwoners houden zich vooral bezig met visvangst. Het werd gesticht door een Noor en dat kan je zien aan de huisjes en straatnamen. Er is maar beperkte accommodatie en je kan hier de echte sfeer van het leven in Alaska opsnuiven zonder horden van toeristen tegen te komen. Daarom is het zeker aangeraden om toch geruime tijd voor je reis te reserveren. Hoogtepunten zijn de pittoreske houten paalwoningen, die bij vloed in het water komen te staan, en de mooie vissershaven. Vooral bij zonsondergang en zonder wind kan je hier mooie foto’s maken met de reflecties in het water. Je kan ook een boottocht maken om te vissen, wildlife te observeren, en de bekende LeConte gletsjer te bezichtigen. Vergeet ook zeker niet om de lokale vis te gaan proeven in 1 van de lokale eetgelegenheden. Voor ons was het een verademing om eens rustig te kunnen rondlopen zonder al die drukte die er in de toeristische trekpleisters heerst in Alaska. De locals zien je hier nog graag komen en maken graag een praatje met je. Een paar dagjes is echter wel ruim voldoende.
Stad
  • excursie naar LeConte gletsjer
  • mooie natuur
  • authentiek
  • pittoresk
  • buiten gebaande paden
  • heel rustig
  • weinig accommodatie
  • moeilijker te bereiken
Review geplaatst op 2020-04-04
10
Tanzania Empakaai-ngorongoro-highlands
Dianadm was hier 01 Nov 2017
Grote kans dat je tijdens je reis naar Tanzania een bezoek brengt aan de Ngorongoro Crater. Terecht, maar het gebied heeft veel meer te bieden. Op een uur rijden vanaf de krater liggen de Ngorongoro Highlands met 7 uitgedoofde vulkanen, kale vlaktes en regenwoud. Een spectaculair landschap van ongekende schoonheid. De beste manier om de hooglanden te ontdekken is te voet. Er worden door diverse reisbureautjes wandelsafari’s aangeboden variërend van 2 uur tot enkele dagen waarbij je onderweg kampeert en je begeleid wordt door een (gewapende) ranger van de Ngorongoro Conservation Area Authority. Wij bezochten de Empakaai-krater (dagexcursie) die met een doorsnee van 6 km en een hoogte van 300 meter veel kleiner is dan zijn beroemde ‘broer’ Ngorongoro. De Empakaai is een ingestorte vulkanische caldera waarvan het grootste deel van het oppervlak wordt ingenomen door een sodameer waar duizenden flamingo’s te zien zijn. Groot wild en katachtigen zijn hier niet, wel veel zebra’s, waterbokken, jakhalzen en vogels. De afdaling naar beneden is steil en gaat over goed begaanbaar pad door het bos. Goede wandelschoenen zijn wel aan te raden. Beneden kun je in ongeveer 3 uur het meer rondwandelen en genieten van de stilte en schoonheid. De Highlands zijn nog redelijk onbekend en worden door weinig toeristen bezocht. Als je kennis wilt maken met een authentiek stukje Tanzania, is dit gebied een must om te bezoeken.
Natuurgebied Excursie Gebergte Activiteit Highlight
  • spectaculair landschap
  • fantastische ervaring
  • onontdekt gebied, nauwelijks andere toeristen
  • vanaf de kraterrand prachtig uitzicht op de Kilimanjaro en de Rift Valley
  • wandelsafari’s in verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden
  • buiten het gebaande pad
  • duizenden flamingo’s
  • er zijn weinig rangers, dus vroeg boeken is noodzakelijk
  • ongunstige weersomstandigheden (vaak bewolking en/of regen)
  • pittige klim omhoog (niet door de steilheid maar door de hoogte)
  • weinig wild
Review geplaatst op 2020-03-29
8
Thailand Noordoost Thailand
Barga was hier 01 Dec 2019
In dec. 2019 maakten we als onderdeel van onze 5- weekse reis door Singapore/ Thailand een rondreis met huurauto door het Noord-oosten van Thailand. We zijn van Chiang Mai naar Bangkok gereden en hebben onderweg een aantal pareltjes bezocht die nog vrijwel niet door toeristen worden bezocht. Zelfs in het toeristische Thailand zijn er nog genoeg plekken waar je als toerist nog een uitzondering bent. Op de route van Sukhotai naar Dan Sai deden we Wat Pha Sorn Kaew aan, een onder de Thai zeer populair Boeddha complex op een rots. Eyecatcher zijn de 5 witte Boeddhabeelden die achter elkaar en op verschillende hoogtes zijn opgesteld. Het is bijzonder imposant om te zien. Onderdeel van hetzelfde complex is een grote pagoda, die versierd is met een kleurrijk mosaic van maar liest 5 miljoen stukjes glas en aardewerk. Het kleurenpalet is bijzonder fraai, zeker als de zon erop schijnt. Trappen, pilaren, muren en plafonds zijn bewerkt en je kijkt er je ogen uit. Zeker in het weekend (wij waren er op zondag) is het overlopen door Thai en zijn er verkeersregelaars om de drukte op de berg enigszins te regelen. Toeristen hebben wij niet gezien. dat deze streek (Isaan) zo bijzonder.
Regio
  • imposante combinatie van 5 Boeddha's
  • niet toeristisch
  • prachtige kleuren
  • uniek bouwwerk
  • kan extreem druk op de smalle weg de berg op
Review geplaatst op 2020-03-29
10
Verenigde Staten
Dreamer666 was hier 01 Jul 2019
Sitka (Alaska) ligt aan de westkust van Baranofeiland. Het stadje is gesticht door de russen. Die hebben in 1804 de originele bewoners nl de Tlingit, verdreven naar de andere kant van het eiland. De winkeltjes verkopen dan ook veel russische spullen. In Sitka is er heel wat te beleven. Zo kun je wandelen in Sitka National Historical Park, met zijn prachtige totempalen verspreid in een bos. Het is eigenlijk het slagveld van de strijd tussen de russen en Tlingits. Wel altijd opletten voor de beren die je hier kunt tegen komen. Nog een highlight is fortress of the bear. Normaal ben ik geen voorstander van dierentuinachtige toestanden, maar de mensen hier zijn zo gedreven en houden enorm van dieren. De beren die je hier vindt zijn achtergelaten cubs die ze groot brengen en gewonde/zieke beren. Ze werken samen met het "Alaska Department of Fish & Game ", om hopelijk in de toekomst de beren terug vrij te laten. De hoofdattractie zijn toch wel de boottochten die je hier kunt doen. Je kunt kiezen uit een 2.5u of 5u durende tour. Je ziet hier kuifpapegaaiduikers, gehoornde papegaaiduikers, zeeotters, neushoornalken, zeehonden, bultrugwalvissen en zoveel meer. Een aanrader is Gallant Adventures. Dit bedrijf wordt gerund door de local Paul, die met zijn bootje max 6 mensen meeneemt op avontuur. Hij is enorm gedreven, super enthousiast en doet alles wat mogelijk is om je midden in de actie te brengen.
Regio
  • prachtig gebied
  • veel wildlife
Review geplaatst op 2020-03-29
6
Cambodja Phnom Penh
Annemijn was hier 01 Aug 2019
Wij hebben phnom penh lekker te voet verkent en dat kan ook makkelijk. Het paleis was erg leuk en mooi om te zien en de zilveren pagode dus dit zouden wij zeker aanraden om even te gaan bekijken. De centrale markt is heel leuk om even te bekijken en wij hebben hier bijvoorbeeld allemaal soorten fruit geprobeerd en andere lekkernijen. O en ga vooral eten bij het restaurant Kabbas! Het eten was hier erg goed voor een super prijsje.En vergeet daar niet de gebakken bananen te eten. Wij wilde graag ook de geschiedenis leren kennen van Cambodja en daarom zijn wij naar de Tuol Sleng gevangenis geweest. Dit zou ik aanraden ook al is het niet een leuke plek om de dag door te brengen. Je ziet de meest afschuwelijke foto's en verhalen voorbij komen maar daardoor krijg je wel een idee wat er zich afgespeeld heeft in Cambodja. Het raakte ons echt wel en gingen daar weg met een brok in onze keel. Ook zijn wij nog naar de Killing Fields geweest, hier hadden wij een beetje een verkeerd beeld gekregen. Je moet geen grasvelden vol met botten verwachten want deze liggen er niet meer. Je hebt alleen nog het monument vol met schedels erin. Maar alsnog erg indrukwekkend maar ik zou toch eerder als je weinig tijd heb dan eerst de Tuol Sleng gevangenis aanraden. Verder zijn wij nog naar de Wat phnom tempel geweest, dit was voor ons niet zo bijzonder. Eten hebben wij vooral dus in restaurant Kabbas gedaan en anders gewoon bij kraampjes op straat, dit kan prima!
Regio
  • Paleis en zilveren pagode
  • Centrale markt
  • Tuol sleng gevangenis
  • Restaurant Kabbas
  • Wat phnom temple
  • Killing fields
Review geplaatst op 2020-03-29
7
Cambodja Siem Reap
Annemijn was hier 01 Jul 2019
Wij begonnen onze reis in Cambodja in het plaatsje Siem Reap. Wij begonnen onze reis meteen met de Vismarkt. Dat was misschien niet zo'n heel goed idee op een lege maag maar wel een unieke ervaring. We hebben zelfs enorme slangen en kikkers gezien. Dus dit zou ik echt aanraden. Later zijn wij nog naar Tongle Sap geweest, dit viel erg tegen. Je merkte dat er echt alleen nog voor de toeristen, 1 huisje op het water was en voor de rest waren de mensen ook niet erg aardig daar. Angkor was erg druk, heel veel toeristen gingen hier natuurlijk heen. Tip van ons is : zoek een tuktukchauffeur die weet wanneer het rustig is. Die van ons gingen namelijk buiten openingstijden met ons de tempels af en dan is er helemaal niemand en kan je dus prachtige foto's maken. Als je even de Jungle in wil vlak bij Seam Reap is een uitje naar de waterval Kbal spean een aanrader. Je moet een eindje lopen door de hitte maar ondertussen zie je de mooiste vlinders en dieren en kom je uiteindelijk bij een beekje met prachtige stenen tekeningen. Wij hebben ook nog een e-bike gehuurd waarmee we naar de Bakong tempel ( waar de ankor wat tempel op gebasseerd is ) zijn geweest. Super leuke ervaring maar je moet dus wel even door het drukke verkeer rijden. O en probeer natuurlijk even een slangetje of een vogelspin op de Pub-street!
Regio
  • Vismarkt
  • E-Bike huren
  • Kbal spean
  • Drukte tijdens openingstijden Angkor.
  • Tongle sap
Review geplaatst op 2020-03-29
8
Soedan
Jeannette was hier 01 Mar 2020
Soedan is een Islamitisch land met bepaalde regels. Zo mag je bv geen markten fotograferen. Het land heeft veel mooie oudheden te bieden zoals piramides, tempels met inscripties, tombes en oude grafkelders met oeroude schilderingen. De bevolking is zeer vriendelijk en gemakkelijk in het contact en spreken soms wat Engels. Ze willen echter vaak niet op de foto. Het land is vrij primitief wat betreft eten en overnachtingen. Verder is het spotgoedkoop. Er zijn geen pinautomaten en een creditcard kun je niet gebruiken door een boycot van de VS. Neem dus voldoende cash mee, euro en/of dollar. Wij boekten onze reis bij Diamir reisen in Duitsland.
Land
  • Veel mooie oudheden
  • Heel authentiek
  • Primitieve overnachtingen
  • Kan heel heet zijn
Review geplaatst op 2020-03-27
10
Verenigde Staten Anan-bear-creek
Dreamer666 was hier 01 Jul 2019
Vanuit Wrangell kun je met Alaska Vistas naar Anan Creek. Dit is een onderdeel van het Tongass NF. Het aantal bezoekers is beperkt tot 60 per dag. De permits worden geregeld door Alaska Vistas. Je vertrekt ’s morgens met een 1 uur durende jetboat tocht tot aan het begin van het wandelpad waar je een korte briefing krijgt van de rangers. Vervolgens maak je in groep en onder begeleiding van een gewapende gids een wandeling van 1 km over een aangelegd en goed onderhouden pad tot aan een afgebakend platform. Naast het platform is er ook nog een schuilhut gebouwd niet ver boven het water, waar je echt een heel mooi zicht hebt op de vissende zwarte beren en zeearenden. Om te veel volk in de schuilhut te vermijden wordt er door de rangers gewerkt met een tijdslot van 30 min waardoor iedereen evenveel kans krijgt. Als je geluk hebt, en er niet veel volk is, kan je regelmatig naar beneden in de schuilhut. Het grote voordeel bij Alaska Vistas is, dat we 5u hebben kunnen doorbrengen bij de beren terwijl je met de andere bedrijven slechts 2u op het platform kunt blijven en dit voor dezelfde prijs. We zijn super blij dat we dit met hun gedaan hebben. Heel vriendelijke en professionele mensen en zeker een aanraden voor wie dit wil doen. Het kost 340$ per persoon met Permit inbegrepen. Niet goedkoop maar het is dan ook Alaska. Het is wel aangeraden om dit al een jaar op voorhand vast te leggen. Het is zeer populair en de plaatsen zijn vlug volzet !!!
Highlight
  • heel veilig op het platform
  • toiletten aanwezig
  • schuilhut
  • prachtige groene mossen
  • veel zeearenden van kortbij
  • enorm veel zwarte beren
  • het regent vaak
  • de prijs
Review geplaatst op 2020-03-22
9
Groot-Brittannië Northumberland
Corriedewinter was hier 01 Jul 2019
De regio Northumberland heeft voor iedereen wel iets te bieden. Hier een review van de kuststrook. Hou je van historie? Bezoek dan de vele kastelen, zoals Bamburgh castle. Wil je wandelen? Volg dan het kustpad helemaal tot de grens met Schotland. Wadlopen? Ga met een gids naar Holy Island Hou je van vogels? Ga naar de Farne eillanden bij Seahouses. Van mei tot augustus zie je daar papegaaiduikers, maar als die er niet zijn is er nauwelijks ruimte over. De vogelrotsen zitten namelijk vol alken, aalscholvers, noordse stormvogels en drieteenmeeuwen en meer landinwaarts vind je de eidereenden. Je kunt een (halve) dagtocht maken met een van de ondernemingen in Seahouses (allemaal hanteren ze dezelfde prijzen), waarbij je op twee eilanden van boord kunt: Staple island en/of Inner Farne. Extra tip: neem een overdekte boot, het weer verandert snel. Er zijn veel zeehonden op de eilanden, in het najaar hebben ze jongen. Je komt goed dichtbij met de boot en je krijgt ruim de tijd om de dieren te observeren. Het is prachtig om ze zo te bekijken, maar nog leuker als ze in het water aan het spelen zijn. Gelukkig zijn de zeehonden erg nieuwsgierig en komen tot dichtbij de boot. Hoe kom je er? Neem de ferry van IJmuiden naar Newcastle. Is het er druk? Zelfs in het hoogseizoen heb je alle ruimte als je iets meer naar het binnenland overnacht.
Regio
  • In ieder seizoen leuk
  • Relatief dichtbij
  • Afwisselend cultuur en natuur
  • Unieke vogelrotsen
  • voor mij niet
Review geplaatst op 2020-03-21
8
Vietnam Hanoi
Huff was hier 01 Sep 2018
De Quang Ba Bloemenmarkt in Hanoi. Als ex-bloemiste moet je wel naar de bloemenmarkt in Hanoi, Vietnam. Je moet er wel vroeg je bed voor uit, maar dan zie je ook wat. Het was nog donker, maar toch was er bedrijvigheid op de weg. De bloemenmeisjes van Hanoi reden naar de markt om hun handel te kopen. Op de markt was het volop licht van lampen en er was een drukte van het verhandelen van bloemen. Een groot scala aan kleur en geur van de soorten bloemen, te veel om op te noemen en het verraste mij , zoveel verscheidenheid als er was. Alle soorten die je maar bedenken kon, stonden er. Er waren ook planten en neven artikelen zoals vazen, bindmateriaal en papier. Als je dan toch in Hanoi bent, is de bloemenmarkt echt een bezoekje waard.
Stad
  • Vriendelijke mensen.
  • Heerlijk geurend.
  • Zeer kleurrijk.
  • Gratis.
  • Voor sommigen het vroege opstaan.
Review geplaatst op 2020-03-15