Kaap de Goede Hoop

Op de uiterste punt van het Kaapse eiland kun je naar Kaap de Goede Hoop en Cape Point. Dit is het meest zuidwestelijke puntje van het Afrikaanse continent. Helemaal bovenaan Cape Point staat een vuurturen, het uitzicht vanaf daar is prachtig. Traditioneel gezien is Kaap de Goede Hoop het overgangspunt van de Atlantische en de Indische Oceaan, maar officieel wordt deze grens getrokken bij de iets verderop gelegen Kaap Agulhas. Het bord bij Kaap de Goede Hoop is een populaire fotolocatie.

Informatie over Kaap de Goede Hoop

Beste foto's & tips van Kaap de Goede Hoop

'529052' door JMoerkens '529052' door JMoerkens

Zuid-AfrikaKaap de Goede Hoop

Zuid-AfrikaKaap de Goede Hoop

De Kaappunt

JMoerkens

De Kaappunt is een imposante kustlijn in het zuidelijkste puntje van Afrika. Het is gelegen in Tafelberg Nationaal Park en bestaat uit ruige kliffen, die meer dan 200 meter boven de zee uittorenen. De Kaappunt en Kaap de Goede Hoop zijn de bekendste pieken. Ik raad je aan om echt je tijd te nemen om dit gebied te ontdekken, in tegenstelling tot vele toeristen die alleen een foto met het bekende 'Kaap-de-Goede-Hoop-bord" komen nemen. Het Nationaal Park heeft een rijke flora, met maar liefst 2.200 plantensoorten waarvan velen nergens anders in de wereld terug te vinden zijn. Bovendien vind je er dieren als de bontebok, elanden, bavianen, zebra's en struisvogels. De Kaappunt leent zich goed voor wandelingen, bijvoorbeeld van Kaap de Goede Hoop naar Kaappunt (ongeveer 40 min). Tijdens deze wandeling heb je geweldige uitzichten over de kliffen, zoals deze! Ook zul je er vele vogels spotten. Neem dus je tijd om dit prachtige gebied te bewonderen en eer aan te doen.

'533140' door CBurgstad '533140' door CBurgstad

Zuid-AfrikaKaap de Goede Hoop

Zuid-AfrikaKaap de Goede Hoop

Relaxte wandeling

CBurgstad

Vanuit Kaapstad rijden we naar het zuidelijkste puntje van Afrika: Kaap de Goede Hoop. Vanuit hier loopt er een prachtig wandelpad langs de ruige kustlijn. Je hebt hier niet alleen een prachtige uitzicht op de Oceaan maar ook de natuur waar je doorheen wandelt is heel mooi met een grote verscheidenheid aan kleine plantjes die hier weten te overleven. Neem dus vooral de tijd om optimaal te genieten!

'529889' door Jeanne '529889' door Jeanne

Zuid-AfrikaKaap de Goede Hoop

Zuid-AfrikaKaap de Goede Hoop

Is aan te raden!!

Jeanne

Bij mijn vorige foto beschreef ik al dat dit gebied prachtig is om te wandelen. Bijna op het hoogste punt kun je via een goed beloopbaar pad naar beneden vanwaar je een schitterend uitzicht hebt. Het is zelfs mogelijk om naar het strandje te lopen! "Een prachtig stuk natuur met een grote geschiedenis!!"

Laat kaart zien