8
Indonesië
KevinvandenBrand was hier 31 Mar 2016
Het 's nachts beklimmen van de Ijen Crater vond ik een unieke ervaring. Uitgerust met een gasmasker en onder begeleiding van een gids, gingen we de uitdaging aan. Je klimt eerst óp de vulkaan om vervolgens af te dalen in de krater. Bijzonder zijn de mijnwerkers, die op en neer lopen met zwavel. Mannen op leeftijd die meer dan hun eigen gewicht de berg op slepen. Het maakt onze eigen uitputting van de hike behoorlijk relatief. Vergeet niet een praatje aan te knopen met de miners. Velen werken er al tientallen jaren en vinden het leuk om hun ervaringen te vertellen. Wij hebben een fantastische ochtend gehad die de korte nacht gelijk weer goed maakte.
Land
  • prachtige wandeling
  • pittige wandeling
Review geplaatst op 2016-09-03
10
Tanzania Rukwa Region
wisseschout was hier 31 Aug 2006
Het Katavi N.P is de derde in grootte van de N. P in Tanzania en een van de rijkste wildlive area's. Het heeft de grootste concentratie nijlpaarden en krokodillen. Grote kuddes olifanten [ 6500]en veel katachtigen zoals leeuwen, luipaarden, maar ook de caracal,serval en cheeta komen er voor. Wilde honden, zebra's, buffels, antilopen, puku's, enz enz. De Katuma rivier stroomt erdoor heen,er zijn moerassen, bossen, Chada meer en open grasvlaktes. Dit alles trekt ook veel verschillende vogels aan. Gemiddeld komen niet meer dan100 toeristen per jaar. [ volgens de website ] Er mogen ook maar een bepaald aantal bezoekers toegelaten p.d. De slechte bereikbaarheid is hier debet aan, maar je hebt dan ook het wild voor jezelf alleen. Toen wij er waren hebben we gekampeerd, maar dat doe je zonder bewaking. Ook het rondrijden door het park is zonder parkwachter. We zijn dan ook een keer verdwaald. Er is ook een kleinschalige accommodatie Er is een vliegveldje dus invliegen is de snelste optie, omdat de wegen ernaartoe een drama zijn en alleen met een truck te doen is. [ hebben wij gedaan] Dus gaan en je hebt een onaangetast wildernis voor jezelf alleen
Regio
  • Enorme hoeveelheden wild
  • Verscheidenheid aan wild
  • Gevoel dat je alleen bent in dit enorme gebied
  • Moeilijke bereikbaarheid
  • Het kost veel om er te komen
Review geplaatst op 2016-09-03
9
Filipijnen Luzon eiland
dorienredder was hier 29 Feb 2016
Een must see wanneer je naar de Filipijnen gaat. Je moet er wel wat voor over hebben aangezien er alleen een nachtbus vertrekt vanuit de hoofdstad Manilla. Een 10 uur durende reis waarbij niet zuinig wordt omgegaan met de airco (warme kleding heeft hier de voorkeur). Eenmaal aangekomen waan je je in het dorpje bevindend tussen de rijssterrassen. De lokale bevolking is vriendelijk en moet nog wennen dat er toeristen naar hun dorp komen. De accomodaties zijn basic maar goed. Neem contact geld mee want een ATM zul je hier niet vinden. Met een trycicle kun je naar verschillende terrassen worden gebracht. Een ervaring opzich aangezien het voertuig niet geheel is gebouwd voor de gemiddelde lengte van een Europeaan. Het is dan ook meteen knusjes wanneer je met z'n tweeën in het voertuig zit. Een aanrader is het plaatsje batad. Een dorpje wat zich in de vallei bevind omgeven door de rijstterrassen. Een indrukwekkende wandeling over de terrassen zelf ( die soms erg hoog kunnen zijn) met als einddoel de Tappia falls. Een waterval waar je alleen kan komen doormiddel van een flinke afdaling. Eenmaal beneden is dit allemaal vergeten en kun je genieten van een frisse duik bij een prachtige waterval.
Regio
  • Weinig toeristen
  • De lange reistijd voordat je in Banaue bent
Review geplaatst op 2016-09-03
9
Mexico Noord Mexico
JMoerkens was hier 31 Mar 2016
Het Noorden van Mexico ontdekken levert totaal andere ervaringen op dan bijvoorbeeld een reis door het bekende Yucatan. Hier is de natuur ruig en ongerept, met prachtige bergketens, rotsformaties en kloven. De bevolking leeft vaak nog eenvoudig en traditioneel. Zo vind je er onder andere de inheemse bevolkingsgroep de Raramuri. Met hun levensstijl staan ze dicht bij de natuur en proberen ze zo onafhankelijk mogelijk te zijn van overheid, geld en bezittingen. Heel inspirerend. Vanwege de grenzen met de Verenigde Staten heeft Noord-Mexico het imago onveilig te zijn. En eerlijk is eerlijk, de drugskartels zijn in sommige gebieden zeker actief. Het is dan ook niet aan te raden om in het donker te reizen, of beruchte gebieden op te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld wel de treinreis door de Koperkloof met de El Chepe maken, één van 's werelds mooiste treinreizen. Omdat deze reis voornamelijk door toeristen wordt gemaakt, en toeristen niet het doelwit zijn in dit gebied, voelt deze reis niet onveilig. Voorzichtigheid is geboden, maar dat is bij de meeste bestemmingen zo. Laat je er niet van weerhouden, want het is een magistraal stukje Mexico!
Regio
  • Imposante en ongerepte natuur
  • Authentieke inheemse bevolkingsgroepen
  • Onontdekt gebied
  • Één van 's werelds mooiste treinreizen
  • Waakzaamheid is geboden i.v.m veiligheid
Review geplaatst op 2016-09-02
10
Canada Vancouver Island
saskiahamminga was hier 31 Jul 2014
Tijdens onze rondreis met onze camper over Vancouver Island verblijven we een aantal dagen in het kleine en relaxte vissersdorpje: Telegraph Cove. Voor veel mensen ligt Telegraph Cove ver buiten de route maar voor ons was deze stop een van de hoogtepunten van onze reis. Het dorpje bestaat uit een verzameling rode houten huizen, een campground en een haventje. In dit haventje kun je uren vertoeven, zittend op een steiger, turend naar de bijzondere kwalletjes die langszwemmen in het water, je vergapen aan de enorme vissen die stoere vissersmannen aan land brengen en gewoon genieten van de ongerepte natuur. Bald eagles zweven boven je hoofd, een orca zwemt langs in de verte en de tijd lijkt stil te staan. Rust, natuur, aardige mensen en weinig faciliteiten. Vanuit hier maak je de mooiste tochten op zee, om orca's, walvissen en dolfijnen te spotten. Een heerlijk plaatsje om een paar dagen te vertoeven. Telegraph Cove heeft zo'n 20 inwoners en ligt aan de Johnstone Strait in het noordelijk deel van Vancouver Island in British Columbia, op ongeveer 210 kilometer ten noordwesten van Campbell River. In de zomer neemt het inwonersaantal van dit voormalige vissersdorp enorm toe. Vanuit dit dorp kun je prachtig kayaken en onder meer orka's en walvissen spotten.
Regio
  • Veel wildlife
  • Gemoedelijke sfeer
  • Kajakken op zee tussen de orca's
  • Kunnen vissen (op zalm bijv)
  • Ongerepte natuur
Review geplaatst op 2016-08-29
10
Canada Vancouver Island
saskiahamminga was hier 31 Jul 2014
Het landschap van Vancouver Island is wonderschoon. De enorme bossen, de bergen, de omliggende zee. Voor natuurliefhebbers is dit een geweldige bestemming, waar je veel wildlife zult zien (beren, vogels, herten, elanden, maar ook walvissen, zeeleeuwen en orca's), maar ook geweldig kunt wandelen. Ieder uitzicht weer lijkt een ansichtkaart op zich...Een van mijn favoriete plaatsjes op het eiland is Tofino, een schilderachtig vissersdorpje waar een relaxte "surfcultuur"hangt, waar je vele surfshops ziet en veel watersportmogelijkheden te vinden zijn. Vlakbij Tofino vind je Long Beach. Dit 10 km lange strand aan de ruige westkust van het eiland is onderdeel van Pacific Rim National Park. Het prachtige strand, vol aangespoelde, verweerde boomstronken, trekt jaarlijks vele stoere surfers. Dit wordt wel een van de beste surfplekken van Noord Amerika genoemd. Heerlijk om over Long Beach te wandelen en de surfers gade te slaan. De zee is te ruig en te koud om hier te zwemmen, maar vervelen zul je je hier niet...
Regio
  • Ruige en ongerepte natuur
  • Gezellige, relaxte dorpjes
  • Mooie ruime campgrounds
  • Veel, heel veel wildlife
  • Wisselend klimaat misschien? Verder geen minpunten :-)
Review geplaatst op 2016-08-29
8
Noorwegen Hordaland
saskiahamminga was hier 31 Jul 2015
In de Stavanger regio is de bekendste wandeling de klim naar de beroemde Preikestolen. Beneden parkeer je de auto op een immens parkeerterrein en daar start de tocht. De route staat uitstekend aangegeven en varieert van vlak en gemoedelijk, tot steile stukken waar je op handen en voeten aan het klimmen bent. Na bijna 2 uur wandelen en klimmen over rotsen kom je aan op de enorme klif, die 605 meter hoog is en loodrecht (!) naar beneden loopt tot in de Lysefjord. In het hoogseizoen is deze wandeling erg druk, maar absoluut de moeite waard, zelfs voor mensen met hoogtevrees... Ik had het er 'Spaans benauwd', maar het uitzicht was geweldig. Maar wat een fenomenaal uitzicht, wat een prachtige plek. Belangrijke tip: ga in het hoogseizoen vroeg op de dag of aan het einde van de middag, dan is het een stuk minder druk.
Regio
  • Schitterend uitzicht
  • Mooie wandeling
  • Erg druk in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2016-08-29
10
Oman Ash Sharqiyah North Governorate
saskiahamminga was hier 30 Nov 2013
Tijdens onze reis door Oman verblijven we ook een nacht in een tenthuisje vlakbij Ras al Jinz. Hier vind je het Ras al Hadd schildpaddenreservaat aan de oostkust van het Arabisch schiereiland. Het is een dor en rotsachtig gebied, waar je kamelen langs de weg ziet lopen, knabbelend aan de kale takken van een verdwaalde boom. Het strand hier is heel bijzonder, met prachtige oranje, afgesleten rotsformaties, maar vooral beroemd vanwege de met uitsterven bedreigde groene schildpad. Je kunt hier van dichtbij meemaken dat de zeeschildpadden aan land komen en hun eieren leggen. Het schildpaddenreservaat is in 1996 opgericht door het koninklijk huis. We boeken een excursie in het nabij gelegen centrum, Ras AI Jinz Turtle Centre, dat in 2008 speciaal is opgericht om de groene schildpad te beschermen. 's avonds en 's nachts mag je alleen onder begeleiding van een gids het strand op. De opbrengst van de 'excursies' komen ten goede van de bescherming van deze indrukwekkende dieren. 's Avonds mag je geen foto's maken, ter bescherming van de dieren. Het is ook geweldig om 's ochtends vroeg terug te keren naar het strand, en de sporen van de grote schildpadden in het zand te zien, en de schillen van de uitgekomen eieren. Een prachtige en bijzondere plek: absoluut de moeite waard om te bezoeken.
Regio
  • Schitterende natuur
  • schildpadden heel dichtbij
  • Super leuke accommodatie in tenthuisje
  • Af en toe een bus vol toeristen
Review geplaatst op 2016-08-29
8
Groot-Brittannië Engeland
verybritish was hier 30 Apr 2016
The Tan Hill Inn, de hoogste pub van Engeland De Tan Hill Inn is de hoogst gelegen pub van Engeland. De weg naar Tann Hill is verrassend. Je rijdt door een desolaat landschap waar niemand woont en waar je hooguit af en toe een schaap tegenkomt. Dan doemt onverwachts de Tan Hill Inn op. Met een beetje geluk wordt je begroet door het huisschaap. En binnen is het druk! Alhoewel de Tan Hill een eenzame plek is weten wandelaars, locals en toeristen de 17e eeuwse pub goed te vinden. En te waarderen! Het interieur is in de loop van de eeuwen nauwelijks veranderd en biedt nog steeds de warme gezelligheid met het zware, lage balkenplafond, de stenen vloeren en het openhaardvuur. Terug in de tijd! Oorspronkelijk werd de Tann Hill vooral bezocht door de mijnwerkers uit de naburig gelegen kolenmijn. Nog steeds stoken ze op kolen uit deze mijn. De pub ligt op de route van de PenineWay. Een lage afstandspad van 463 kilometer van het prachtige Peakdistrict door Yorkshire. Wandelaars van de PenineWay hebben een eigen gastenboek in De Tan Hill Inn. Quote van een wandelaar die eindelijk de pub had bereikt: Died three days ago, feet still walking”. Een bezoek aan de Tann Hill is een bijzondere (pub)beleving!
Regio
  • uniek, verlaten, sfeervol
  • rommelig, overnachtings mogelijkheden primitief
Review geplaatst op 2016-08-28
8
Italië Campania
pkoelewijn was hier 31 Mar 2016
Gebied met mooie natuur, fraaie kustlijn en heel veel bezienswaardigheden. We verbleven een week in een hotel in Sorrento van waaruit we Pompei en Napels bezochten met de trein. Boottochten langs de Amalfikust en naar Capri. Capri-stad is vreselijk druk, maar er zijn heel goed rustige plekjes op het eiland te vinden. Sorrento zelf is ook bezienswaardig en heeft fijne restaurants.
Regio
  • Veel bezienswaardigheden
  • Vooral de kustweg is erg druk. Autorijden niet aanbevolen
Review geplaatst op 2016-08-28
9
Namibië Oshikoto Region
saskiahamminga was hier 30 Jun 2016
Etosha is een immens groot National Park, vol wildlife, stoffige gravelwegen en mooie waterplaatsen. Doordat Etosha vrij kaal is, is het ook een populaire bestemming van Zuid-Afrikanen voor het bewonderen van wildlife. Er zijn weinig bomen en struiken, waardoor je veel dieren ziet. En als je dieren ziet is het direct in veelvoud: niet 1 zebra, nee gelijk 100 zebra's, niet 1 olifant, nee, direct 25 olifanten. Heel indrukwekkend; je blijft foto's maken. Doordat het zo droog is tref je veel dieren bij waterplaatsen, de drinkplaatsen, en doordat het zo groot is, is het is er nooit echt druk met auto's. De waterplaatsen zijn deels natuurlijk ontstaan, en deels kunstmatig aangelegd. Een groot gedeelte van Etosha bestaat uit de Etosha zoutpan: een spierwitte uitgestrekte zoutvlakte, omgeven door droog bushveld. Er zijn diverse kampen waar je kunt overnachten: Dolomite, Onkoshi, Namutoni, Halali en Okaukuejo, een aantal met accommodaties zoals huisjes, maar ook vaak met camping, winkeltjes en een tankstation.
Regio
  • Veel wildlife
  • Enigszins gebaand pad
Review geplaatst op 2016-08-27
8
India
gorke was hier 31 Oct 2011
Het meest fascinerende en kleurrijkste land. Waar je ook komt het is nooit saai. Je moet wel tegen een stootje kunnen want niets is er zoals thuis. Met name de straten zijn erg druk en vuil.
Land
  • Kleurrijk
  • Vriendelijkheid
  • Vuil
  • Chaotisch
Review geplaatst op 2016-08-26
9
Marokko Meknes-Tafilalet
agrotewal was hier 29 Feb 2016
Zelden heb ik een gebied gezien waar een mens zo alleen kan zijn als in de duinen van Erg Chebbi. Iedere dag heb ik ervaren als een ontdekkingsreis, het klinkt ongelooflijk maar zelfs als je het dorp Merzouga ziet liggen vanaf het hoge duin, kun je nog verdwalen. Erg Chebbi de zonsopkomst is adembenemend, de zon tovert als een artiest met kleuren. Het nog koele zand verandert in een fluwelen deken, die je omhult en verwarmt. De karavanen die de woestijn intrekken met een zwoegende Marokkaan voorop die een paar centen verdient door toeristen mee te nemen naar een basiskamp. En dan de zonsondergang, genieten op een hoog duin van de stilte, de rust te voelen die op je neerdaalt als je de zon ziet zakken achter de bergen. Het is iedere dag weer een wonder dat de zon direct de warmte meeneemt. In de winter heb je al dit moois bijna voor jezelf. En mocht je net als ik dol zijn op de eenzaamheid dan ga je een duin verder en is er niemand meer te zien.
Regio
  • Zon, stilte, zand en het wonder van het verkleuren van het zand
  • een enkele keer een zandstorm
Review geplaatst op 2016-08-25
8
Verenigde Staten Hawaii
Saphira was hier 31 Aug 2009
De tocht naar boven is goed te doen. Tussendoor kun je stoppen om te genieten van het mooie uitzicht. Op de top is er een plateau waar je uitzicht hebt over de kustlijn van Honolulu en er prachtige foto's kunt maken. Wanneer er ook andere toeristen zijn, kunnen ze soms in de weg staan of moet je wachten tot ze weg gaan.
Regio
  • Mooi uitzicht
  • Er zijn ook andere toeristen
Review geplaatst op 2016-08-25
9
Mauritius
Saphira was hier 31 May 2016
Mauritius is een perfecte honeymoon bestemming, waarbij je zowel heerlijk kunt luieren als actief kunt zijn. De verschillende parelwitte strandjes zijn werkelijk prachtig, ook kun je er goed snorkelen. Tevens zijn de locals erg vriendelijk en is de natuur er prachtig! Zelf een auto huren of met de taxi het eiland verkennen is een aanrader, aangezien je al binnen anderhalf uur van noord naar zuid rijdt en zoveel moois onderweg kunt tegenkomen. Het land heeft vele Indiase invloeden, waarbij je in elk dorpje diverse tempeltjes tegenkomt.
Land
  • Parelwitte stranden
  • Er is genoeg te doen
  • Aardige bevolking
  • Markten zijn te druk
  • Het koraal is beschadigd door toerisme
  • Veel zwerfkatten en honden
Review geplaatst op 2016-08-25