8
Groot-Brittannië Engeland
verybritish was hier 30 Apr 2016
The Tan Hill Inn, de hoogste pub van Engeland De Tan Hill Inn is de hoogst gelegen pub van Engeland. De weg naar Tann Hill is verrassend. Je rijdt door een desolaat landschap waar niemand woont en waar je hooguit af en toe een schaap tegenkomt. Dan doemt onverwachts de Tan Hill Inn op. Met een beetje geluk wordt je begroet door het huisschaap. En binnen is het druk! Alhoewel de Tan Hill een eenzame plek is weten wandelaars, locals en toeristen de 17e eeuwse pub goed te vinden. En te waarderen! Het interieur is in de loop van de eeuwen nauwelijks veranderd en biedt nog steeds de warme gezelligheid met het zware, lage balkenplafond, de stenen vloeren en het openhaardvuur. Terug in de tijd! Oorspronkelijk werd de Tann Hill vooral bezocht door de mijnwerkers uit de naburig gelegen kolenmijn. Nog steeds stoken ze op kolen uit deze mijn. De pub ligt op de route van de PenineWay. Een lage afstandspad van 463 kilometer van het prachtige Peakdistrict door Yorkshire. Wandelaars van de PenineWay hebben een eigen gastenboek in De Tan Hill Inn. Quote van een wandelaar die eindelijk de pub had bereikt: Died three days ago, feet still walking”. Een bezoek aan de Tann Hill is een bijzondere (pub)beleving!
Regio
  • uniek, verlaten, sfeervol
  • rommelig, overnachtings mogelijkheden primitief
Review geplaatst op 2016-08-28
8
Italië Campania
pkoelewijn was hier 31 Mar 2016
Gebied met mooie natuur, fraaie kustlijn en heel veel bezienswaardigheden. We verbleven een week in een hotel in Sorrento van waaruit we Pompei en Napels bezochten met de trein. Boottochten langs de Amalfikust en naar Capri. Capri-stad is vreselijk druk, maar er zijn heel goed rustige plekjes op het eiland te vinden. Sorrento zelf is ook bezienswaardig en heeft fijne restaurants.
Regio
  • Veel bezienswaardigheden
  • Vooral de kustweg is erg druk. Autorijden niet aanbevolen
Review geplaatst op 2016-08-28
9
Namibië Oshikoto Region
saskiahamminga was hier 30 Jun 2016
Etosha is een immens groot National Park, vol wildlife, stoffige gravelwegen en mooie waterplaatsen. Doordat Etosha vrij kaal is, is het ook een populaire bestemming van Zuid-Afrikanen voor het bewonderen van wildlife. Er zijn weinig bomen en struiken, waardoor je veel dieren ziet. En als je dieren ziet is het direct in veelvoud: niet 1 zebra, nee gelijk 100 zebra's, niet 1 olifant, nee, direct 25 olifanten. Heel indrukwekkend; je blijft foto's maken. Doordat het zo droog is tref je veel dieren bij waterplaatsen, de drinkplaatsen, en doordat het zo groot is, is het is er nooit echt druk met auto's. De waterplaatsen zijn deels natuurlijk ontstaan, en deels kunstmatig aangelegd. Een groot gedeelte van Etosha bestaat uit de Etosha zoutpan: een spierwitte uitgestrekte zoutvlakte, omgeven door droog bushveld. Er zijn diverse kampen waar je kunt overnachten: Dolomite, Onkoshi, Namutoni, Halali en Okaukuejo, een aantal met accommodaties zoals huisjes, maar ook vaak met camping, winkeltjes en een tankstation.
Regio
  • Veel wildlife
  • Enigszins gebaand pad
Review geplaatst op 2016-08-27
8
India
gorke was hier 31 Oct 2011
Het meest fascinerende en kleurrijkste land. Waar je ook komt het is nooit saai. Je moet wel tegen een stootje kunnen want niets is er zoals thuis. Met name de straten zijn erg druk en vuil.
Land
  • Kleurrijk
  • Vriendelijkheid
  • Vuil
  • Chaotisch
Review geplaatst op 2016-08-26
9
Marokko Meknes-Tafilalet
agrotewal was hier 29 Feb 2016
Zelden heb ik een gebied gezien waar een mens zo alleen kan zijn als in de duinen van Erg Chebbi. Iedere dag heb ik ervaren als een ontdekkingsreis, het klinkt ongelooflijk maar zelfs als je het dorp Merzouga ziet liggen vanaf het hoge duin, kun je nog verdwalen. Erg Chebbi de zonsopkomst is adembenemend, de zon tovert als een artiest met kleuren. Het nog koele zand verandert in een fluwelen deken, die je omhult en verwarmt. De karavanen die de woestijn intrekken met een zwoegende Marokkaan voorop die een paar centen verdient door toeristen mee te nemen naar een basiskamp. En dan de zonsondergang, genieten op een hoog duin van de stilte, de rust te voelen die op je neerdaalt als je de zon ziet zakken achter de bergen. Het is iedere dag weer een wonder dat de zon direct de warmte meeneemt. In de winter heb je al dit moois bijna voor jezelf. En mocht je net als ik dol zijn op de eenzaamheid dan ga je een duin verder en is er niemand meer te zien.
Regio
  • Zon, stilte, zand en het wonder van het verkleuren van het zand
  • een enkele keer een zandstorm
Review geplaatst op 2016-08-25
8
Verenigde Staten Hawaii
Saphira was hier 31 Aug 2009
De tocht naar boven is goed te doen. Tussendoor kun je stoppen om te genieten van het mooie uitzicht. Op de top is er een plateau waar je uitzicht hebt over de kustlijn van Honolulu en er prachtige foto's kunt maken. Wanneer er ook andere toeristen zijn, kunnen ze soms in de weg staan of moet je wachten tot ze weg gaan.
Regio
  • Mooi uitzicht
  • Er zijn ook andere toeristen
Review geplaatst op 2016-08-25
9
Mauritius
Saphira was hier 31 May 2016
Mauritius is een perfecte honeymoon bestemming, waarbij je zowel heerlijk kunt luieren als actief kunt zijn. De verschillende parelwitte strandjes zijn werkelijk prachtig, ook kun je er goed snorkelen. Tevens zijn de locals erg vriendelijk en is de natuur er prachtig! Zelf een auto huren of met de taxi het eiland verkennen is een aanrader, aangezien je al binnen anderhalf uur van noord naar zuid rijdt en zoveel moois onderweg kunt tegenkomen. Het land heeft vele Indiase invloeden, waarbij je in elk dorpje diverse tempeltjes tegenkomt.
Land
  • Parelwitte stranden
  • Er is genoeg te doen
  • Aardige bevolking
  • Markten zijn te druk
  • Het koraal is beschadigd door toerisme
  • Veel zwerfkatten en honden
Review geplaatst op 2016-08-25
7
India
Ik vond het dakterras van het Four Seasons helemaal te gek. De prijzen voor een drankje zijn er niet van de lucht, en je bent uiteraard niet de enige toerist, maar het uitzicht over de stad is ronduit spectaculair en je hebt geheid een onvergetelijke avond. Ik ben er zelfs een paar Bollywood-sterren en filmbonzen tegen het lijf gelopen!
Land
Review geplaatst op 2016-08-12
9
India Rajasthan
Rajasthan is een populaire reisbestemming, maar er zijn nog onontdekte parels. Mijn grote favoriet is de Vallei van Ajabgarh. Ik heb er een fiets- en wandeltocht door verschillende dorpen gemaakt. Heerlijk. Er is nauwelijks verkeer en het aantal ‘fotomomenten’ is groot: aan waterpijpen lurkende oude mannetjes, onkruid wiedende boeren op de rijstvelden, douchende kinderen bij de waterpomp, etc.
Regio
Review geplaatst op 2016-08-12
8
India Kerala
Kappil Beach staat met stip op nummer 1 op mijn lijstje van de mooiste stranden van Kerala. Op de nabijgelegen klif heb je een fantastisch uitzicht op de Arabische Zee. Dagelijks rond half acht 's ochtends komen de vissers terug van hun nachtelijke jacht en varen hun kleine houten boten het strand op. Uiteraard koop je van hen een verse vis die je bij de lunch op je barbecuevuurtje gooit!
Regio
Review geplaatst op 2016-08-12
10
Benin
corriedewinter was hier 09 Jan 2011
Op 10 januari en in de week daarvoor wordt de nationale Voodoodag in Benin gevierd. De bekendste plek om dit feest te vieren is in Ouida op het strand bij de Porte de Non Retour. Op het festivalterrein raken velen in trance geraakt door het onophoudelijke getrommel van de muziekgroepen die de goden oproepen. Er wordt eer bewezen aan verschillende goden en het is spectaculair om te zien hoe de groepen opgaan in hun geloof. Soms is het zelfs beangstigend. Buitenlanders zijn welkom, maar je moet wel een flink bedrag voor een fotopermit betalen.
Land
  • Uniek in de wereld
  • Erg druk
Review geplaatst op 2016-08-12
8
Jordanië
In dit land zijn zowel fraaie landschappen als cultuur te ontdekken. Vergeet vooral Wadi Rum, Dana natuurpark, de dode zee en de oude stad Petra niet. Dit zijn top bezienswaardigheden. Jordanië is een veilig land om rond te reizen. Veel mensen twijfelen hieraan omdat het grenst aan Syrië. Die twijfel is onterecht.
Land
  • Variatie in cultuur en natuur
Review geplaatst op 2016-08-08
9
Hongarije
corriedewinter was hier 02 Sep 2015
Grote Synagoge Dohanystraat De synagoge aan de rand van de Joodse wijk moet je gezien hebben, als je iets van de wijk zelf wilt begrijpen. Niet alleen de synagoge, maar ook de tuin en het museum, het plein met de zilveren treurwilg als monument voor de gevallenen is een must.
Land
  • uniek, de grootste synagoge van Europa en Azië samen
  • het is er erg druk
Review geplaatst op 2016-08-07
8
Ethiopië Amhara
sidonius was hier 27 Apr 2016
De historische kasteelpaleis en baden van koning Fasiladas staan op de werelderfgoedlijst en zeker een bezoek waard. Het bad is onderdeel van het grootste orthodox christelijke festival in Ethiopië: Timkat, op 19 januari. Het is het orthodoxe doopgeest. Het historische kasteelpaleis kun je van binnen ook bezoeken, een interessante historische plek.
Regio
  • interessante locatie
Review geplaatst op 2016-08-05
9
Mongolië
sidonius was hier 11 Jul 2011
Mongolië was echt een ontdekking voor me (in 2011). Zoveel verscheidenheid in landschap in Centraal Mongolië en de Gobiwoestijn had ik niet verwacht. De vriendelijke en gastvrije bevolking,het logeren bij een nomadenfamilie, paardrijden door de heuvels, de ruimte en prachtige wolkenluchten maken dit tot een interessante en rustgevende reisbestemming.
Land
  • De ongebaande paden
  • De verrassende verscheidenheid aan landschappen
  • de gastvrije bevolking
Review geplaatst op 2016-08-05