Gobiwoestijn

De Gobiwoestijn is de grootste woestijn van Azië, gelegen in het noorden van China en het zuiden van Gobiwoestijn. De woestijn meet 1600 kilometer van zuidwest naar noordoost en 800 kilometer van noord naar zuid. De oppervlakte bedraagt 1.295.000 vierkante kilometer. Dieren die hier voorkomen zijn het przewalskypaard, de kameel, de gevlekte bunzing en kropgazelles.

Informatie over Gobiwoestijn

Beste foto's & tips van Gobiwoestijn

'492805' door sidonius '492805' door sidonius

MongoliëGobiwoestijn

MongoliëGobiwoestijn

Ikh Gazryn Chuluu

sidonius

De Gobiwoestijn zit vol verrassingen. Het is geen eindeloze zandvlakte, maar meer een geweldige afwisseling van steppen, grasland, zand, zandduinen, en talloze rotsformaties van verschillend gesteente. Op de foto kamperen we in het Ikh Gazryn Chuluu Natuurreservaat in het Noordelijke deel van de Gobi. Het bestaat uit enorme granieten rotsformaties, grotten en canyons. Een uitdagend gebied voor rotsbeklimmers. In juni is hier het Roaring Hooves Muziekfestival, vanwege de uitstekende akoestiek. www.roaringhooves.com

'459865' door jamievanommering '459865' door jamievanommering

MongoliëGobiwoestijn

MongoliëGobiwoestijn

Zingende zandduinen

jamievanommering

Zeer regelmatig zie ik op de community foto's van de zandduinen in Namibië voorbij komen. In het zuiden van Mongolië vind je ook een prachtig gebied met zandduinen, Khongoryn Els genaamd, wat zingend zand betekent. De naam hebben ze te danken aan het ruisende geluid dat de zandkorrels maken als ze door de altijd waaiende wind verplaatst worden. Naar boven klimmen is zwaar maar wordt beloond met een super uitzicht!

'513266' door sidonius '513266' door sidonius

MongoliëGobiwoestijn

MongoliëGobiwoestijn

Yolyn Am, de bek van.

sidonius

Yolyn Am ("de bek van de gier") is een heel bijzondere locatie. Bekend als een prachtige vallei midden in de Gobiwoestijn. Dat ontdek je pas als je een hele smalle kloof door hoge rotsen passeert. De man op het paard is op weg naar deze doorgang, wij kamperen hier. Het gele stroompje is onze watervoorziening. Niet om te drinken, maar om ons wat op te frissen. Het geel komt door het zand. Als we de volgende ochtend net als de man op het paard ook door de kloof gaan, wacht ons een wondere wereld. Groene heuvels en bergen, paarse lupine-achtige bloemen, en veel vogels. Er loopt een pad van ongeveer 15 kilometer lang, dat uitkomt bij een kloof die beroemd is om zijn ijsvorming in de winter. Dan staat het ijs tot wel 10 meter hoog in de gorge met een lengte van rond de 10 kilometer.

Laat kaart zien