7
India
Ik vond het dakterras van het Four Seasons helemaal te gek. De prijzen voor een drankje zijn er niet van de lucht, en je bent uiteraard niet de enige toerist, maar het uitzicht over de stad is ronduit spectaculair en je hebt geheid een onvergetelijke avond. Ik ben er zelfs een paar Bollywood-sterren en filmbonzen tegen het lijf gelopen!
Land
Review geplaatst op 2016-08-12
9
India Rajasthan
Rajasthan is een populaire reisbestemming, maar er zijn nog onontdekte parels. Mijn grote favoriet is de Vallei van Ajabgarh. Ik heb er een fiets- en wandeltocht door verschillende dorpen gemaakt. Heerlijk. Er is nauwelijks verkeer en het aantal ‘fotomomenten’ is groot: aan waterpijpen lurkende oude mannetjes, onkruid wiedende boeren op de rijstvelden, douchende kinderen bij de waterpomp, etc.
Regio
Review geplaatst op 2016-08-12
8
India Kerala
Kappil Beach staat met stip op nummer 1 op mijn lijstje van de mooiste stranden van Kerala. Op de nabijgelegen klif heb je een fantastisch uitzicht op de Arabische Zee. Dagelijks rond half acht 's ochtends komen de vissers terug van hun nachtelijke jacht en varen hun kleine houten boten het strand op. Uiteraard koop je van hen een verse vis die je bij de lunch op je barbecuevuurtje gooit!
Regio
Review geplaatst op 2016-08-12
10
Benin
corriedewinter was hier 09 Jan 2011
Op 10 januari en in de week daarvoor wordt de nationale Voodoodag in Benin gevierd. De bekendste plek om dit feest te vieren is in Ouida op het strand bij de Porte de Non Retour. Op het festivalterrein raken velen in trance geraakt door het onophoudelijke getrommel van de muziekgroepen die de goden oproepen. Er wordt eer bewezen aan verschillende goden en het is spectaculair om te zien hoe de groepen opgaan in hun geloof. Soms is het zelfs beangstigend. Buitenlanders zijn welkom, maar je moet wel een flink bedrag voor een fotopermit betalen.
Land
  • Uniek in de wereld
  • Erg druk
Review geplaatst op 2016-08-12
8
Jordanië
In dit land zijn zowel fraaie landschappen als cultuur te ontdekken. Vergeet vooral Wadi Rum, Dana natuurpark, de dode zee en de oude stad Petra niet. Dit zijn top bezienswaardigheden. Jordanië is een veilig land om rond te reizen. Veel mensen twijfelen hieraan omdat het grenst aan Syrië. Die twijfel is onterecht.
Land
  • Variatie in cultuur en natuur
Review geplaatst op 2016-08-08
9
Hongarije
corriedewinter was hier 02 Sep 2015
Grote Synagoge Dohanystraat De synagoge aan de rand van de Joodse wijk moet je gezien hebben, als je iets van de wijk zelf wilt begrijpen. Niet alleen de synagoge, maar ook de tuin en het museum, het plein met de zilveren treurwilg als monument voor de gevallenen is een must.
Land
  • uniek, de grootste synagoge van Europa en Azië samen
  • het is er erg druk
Review geplaatst op 2016-08-07
8
Ethiopië Amhara
sidonius was hier 27 Apr 2016
De historische kasteelpaleis en baden van koning Fasiladas staan op de werelderfgoedlijst en zeker een bezoek waard. Het bad is onderdeel van het grootste orthodox christelijke festival in Ethiopië: Timkat, op 19 januari. Het is het orthodoxe doopgeest. Het historische kasteelpaleis kun je van binnen ook bezoeken, een interessante historische plek.
Regio
  • interessante locatie
Review geplaatst op 2016-08-05
9
Mongolië
sidonius was hier 11 Jul 2011
Mongolië was echt een ontdekking voor me (in 2011). Zoveel verscheidenheid in landschap in Centraal Mongolië en de Gobiwoestijn had ik niet verwacht. De vriendelijke en gastvrije bevolking,het logeren bij een nomadenfamilie, paardrijden door de heuvels, de ruimte en prachtige wolkenluchten maken dit tot een interessante en rustgevende reisbestemming.
Land
  • De ongebaande paden
  • De verrassende verscheidenheid aan landschappen
  • de gastvrije bevolking
Review geplaatst op 2016-08-05