10
Nederland
NTakan was hier 31 Oct 2016
Als je eenmaal hebt ontdekt dat dit prachtige pareltje in Hillegom er zit, dan voel je een klein geluksmomentje opspelen, er speelt een lachje op en je wordt een beetje geniepig want je hebt een soort van geheim. Graag wil ik dit leuke en verrassende geheim met jullie delen, want 'Het koffie & Tehus' in Hillegom is veelte leuk om niet door te vertellen. Het is zo'n speciale ontdekking dat je het eigenlijk iedereen wilt aanraden eens langs te gaan. (let op! alleen open met mooi weer) Het leuke eraan is dus dat het niet zo opvalt, er hangen twee kleine bordjes langs de weg en is dus alleen weggelegd voor de oplettende mens. Juist daarom maakt het de ervaring zo leuk en het verspreiden van het nieuws zo gezellig. Nu zal je vast en zeker gaan opletten. Het Koffie & Tehus is absoluut niet commercieel en men mag betalen wat men ervoor over heeft. Je mag er in de koelkast kijken, want misschien staat daar wel iets lekkers op jou te wachten. Pak gerust een koekje en zoek een lekkere plek uit in de gezellig gedecoreerde tuin. Even een korte pauze van het fietsen tussen de bollenvelden? Pak gerust een glaasje limonade en een koekje, knip zelf je eigen muntthee en zet er een kopje thee van, een kopje koffie kan natuurlijk ook. Als men klaar is kan de vieze vaat gewoon op het afwas dienblad gezet worden en betaald men wat in je op komt. Het idee alleen al is zo'n leuke ervaring dat men daar alleen al voor langs moet gaan. TIP! Keukenhofseizoen, bloeiende bollenvelden en een korte pauze
Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • een echte ontdekking voor de oplettende mens
  • aan alles is gedacht van lepel tot wc
  • staat niet duidelijk aangegeven
  • alleen open met mooi weer (gokken)
Review geplaatst op 2016-09-12
10
China Chinese Muur
JBussers was hier 30 Apr 2016
Mutianyu, ongeveer 70 kilometer ten noorden van Beijing is een deel van de muurdat veel bezocht wordt door toeristen. In tegenstelling tot Badaling en Juyongguan is het opengestelde deel een redelijk recht stuk door een erg bosrijke vallei dat aan beide uiteinden overloopt in een minder begaanbare delen die hoog de bergen ingaan. Het begaanbare deel kent naast 22 wachttorens in het midden op het laagste punt ook nog een toegangspoort. Om de muur op dit punt te bereiken moet je eerst de bergtoppen bereiken. Dit bereik door middel van een ski-lift. Een hele ervaring als je hoogtevrees hebt maar zeker de moeite waard. Eenmaal bij de muur aangekomen kun je zowel links- als rechtsaf tot het punt waar je niet verder mag en vervolgens weer terug. Wat betreft de drukte valt Mutianyu tussen Badaling en Juyongguan in. Reden waarom je voor Mutianyu zou kiezen is mijns inziens de afdaling met de rodelbaan. Je hebt de mogelijkheid om een heel groot deel naar beneden af te leggen met een rodelbaan. Een prachtige ervaring maar het voelt wel heel toeristisch.
Regio
  • De muur is geweldig
  • must-see must do
  • Rodelen naar beneden
  • Kan heel druk zijn
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2016-09-12
9
Nederlandse Antillen
JBussers was hier 30 Jun 2012
Een Portie vitamine L! Dat is wat je krijgt bij Jaanchi's in Curaçao. Een 'klein' restaurantje waar men geen kaart heeft. De kaart is namelijk een levende kaart. De eigenaar van het restaurant komt bij je aan tafel zitten en vertelt wat hij te bieden heeft. De vitamine L is heel belangrijk, het is namelijk vitamine liefde!! Dit is ook het enige restaurant waar je leguaan kunt eten en heerlijk met de suikervogeltjes om je heen zit. In het restaurant zitten geen ramen dus het is ook alsof je buiten zit. Prachtige plaats met heerlijk eten.
Land
  • Lekker eten
  • Geweldige bediening
  • Ervaring
Review geplaatst op 2016-09-12
9
Marokko Westkust Marokko
Agrotewal was hier 31 Dec 2015
Wil je buiten de gebaande paden gaan, dan is de Westkust een goed alternatief voor de drukte van de koningssteden. Vooral de kust na Tan Tan is woest, met hoge kliffen en praktisch geen bewoning. Het is alsof de wereld even ophoudt te bestaan. Het nationaal park Khnifiss is een belevenis apart. Moest er tot vorig jaar nog toestemming gevraagd worden in het nabij gelegen Sidi Ahkfennir, nu kun je er gewoon heen rijden. Het park wordt duidelijk aangegeven een ongeplaveide weg leidt je naar de lagune. De duinen daar lijken op de zandduinen van Erg Chebbi en langs de kust loopt een pad waar veel stenen bankjes staan. Het is mogelijk om naar de lagune te lopen en even een kijkje te nemen bij een eenzame visser. Er zijn veel vogels al heb je daar wel een verrekijker voor nodig. Kortom zoek je een paar dagen rust, een fenomenaal uitzicht en prachtige duinen dan is dit the place to be.
Regio
  • rust
  • uitzicht
  • lagune
  • uren wandelen zonder anderen
  • mogelijkheid om te overnachten in de camper
  • soms komt de gendarmerie bij zonsondergang melden dat je er niet mag slapen.
Review geplaatst op 2016-09-12
8
Bulgarije
Epje was hier 31 Jul 2016
Raar maar waar, bijna niemand kent Bulgarije om nog maar te zwijgen over de hoofdstad Sofia alhoewel die meer inwoners telt dan Amsterdam. Ik persoonlijk vind het een heel leuke stad. Ik ga de bezienswaardigheden niet beschrijven want die zijn zó op internet te vinden en vervelen mij als ex-inwoner en nog steeds geregelde gast van Sofia allang ook al zijn ze mooi en een bezoek waard. Ontdek die zelf dus maar. Waarom dan toch Sofia? Omdat Bulgaren aardige mensen zijn. Omdat het er meestal mooi weer is. Omdat er heel wat 'Mall's' (luxe overdekte winkelcentra) zijn waar een kooplustige toerist zijn hart op kan halen. Omdat het openbaar vervoer van tram, bus en metro heel goed is en de taxi's er goedkoop zijn. Omdat Sofia aan de voet van het Vitosha gebergte ligt waar je prachtige tochtjes kan maken. Wat wel vervelend is in Sofia is dat behalve in de hoofdstraten de trottoirs er in slechte staat verkeren dus moet je oppassen je nek niet te breken in de minder gangbare straten. En er zijn veel te weinig restaurants waar je buiten op een terras kan eten wat je met dat warme weer natuurlijk graag zou willen.
Land
  • Mooi weer
  • Prima openbaar vervoer
  • Voor ons westerlingen lage prijzen
  • Lekker winkelen
  • Slechte trottoirs
  • Gebrek aan openlucht terrasjes
Review geplaatst op 2016-09-11
9
Marokko Zuid Sahara en oases
Ytos was hier 30 Jun 2016
De Zuidelijk oases in Marokko liggen grofweg ten Zuiden van de lijn Ouarzazate - Tinerhir - Erfoud. Ik kom sowieso graag met eigen vervoer in Marokko, maar met name dit gebied is nog grotendeels authentiek met lemen huizen, kasbah's en de wereldberoemde ksar Aït ben Haddou. Neem de tijd, als je dit gebied wilt ontdekken. Laat je verrassen door het landschap, de bergen, de bezienswaardigheden en het eten. In de ksar Aït ben Haddou waan je je terug in de tijd. Er wonen nog wat mensen in dit lemen versterkte dorp, waarvan een aantal je graag rondleidt. Als je mazzel hebt, mag je zelfs thuis een kopje thee komen drinken. Mierzoet, maar heel lekker. Vervolgens kun je verder rijden naar het Zuiden (Zagora en evt. verder naar Tamegroute en M'Hamid el Ghizlane. Ik raad je echter aan om via de N12 naar het Oosten te rijden. Het bekendste is Erfoud; het mooiste is Merzouga. De zandduinen zijn indrukwekkend. Meer dan dat. Je kunt er wandelen, een rit maken op een dromedaris, op een quad of met een 4x4. Of je doet mee aan de laatste trend: je in laten graven in het warme zand. Natuurlijk is luieren aan het zwembad van je hotel ook ene optie. 's Avonds geniet je van de duizenden sterren en als je een klein beetje wegloopt van het licht, zie je zelfs de Melkweg. Indrukwekkend! Houd je van fotograferen, dan sta je natuurlijk 's ochtends vroeg op om de zonsopkomst vast te leggen. Of 's avonds de zonsondergang. Beide zijn geweldig om te zien. De Zuidelijke oases in Marokko? Doen!
Regio
  • Vriendelijke behulpzame bevolking
  • Afwisselend landschap, veel bezienswaardigheden
  • Veel te doen, voor ieder wat wils
  • Kan erg warm zijn in de zomer
Review geplaatst op 2016-09-11
10
Maleisië
Sgtravel was hier 31 Jul 2015
Het Gunung Stong state park is een juweel in de Kelantan provincie. De Jelawang waterval is met 990 meter de hoogste in z.o Azië en direct bij de ingang gedeeltelijk te zien. Het park zelf heeft een schitterende ongerepte jungle, welke zeer geschikt is voor mooie trektochten.Dit is individueel niet te doen, wel kun je met een gids de jungle in. Vanuit Kota Bharu worden verschillende tochten aangeboden, ik ging voor de tweedaagse trip welke ik geboekt heb bij Ewan's guesthouse.Hierbij beklim je de waterval tot het primitive basiskamp, van hier uit klim je nog hoger de waterval op en kun je zwemmen in natuurlijke poelen. Bij de driedaagse tocht kun je ook Mt Stong(1422m) beklimmen, een ervaring om nooit te vergeten!!
Land
  • Ongerepte natuur
  • Jungle tochten
  • Vrijwel geen toerist te bekennen
  • zwemmen onder een waterval
  • De jungle tocht is vrij zwaar en dus niet voor iedereen geschikt
  • verwacht geen luxe
Review geplaatst op 2016-09-11
10
Zambia
ASchonis was hier 31 Aug 2015
South Luangwa is een pareltje in Zambia. Een prima plek om op safari te gaan. Naast het afwisselende landschap met meertjes, (droge) rivierbeddingen, heuvels en bossen, kun je hier ook veel wildlife zien. Helaas is door het stropen er geen neushoorn meer te vinden, maar verder kun je de anderen van de big five hier vinden. Vooral in dit park heb je een grote kans op het zien van luipaarden In twee dagen tijd hebben wij er maar liefst zeven in twee dagen gezien. Het mooie is dat je hier naast de gewone safari's ook nachtsafari's en wandelsafari's kunt doen. Een wandelsafari is geweldig. Je voelt je echt een soort Freek Vonk die rond loopt in het park. Je gaat met een gewapende en ongewapende ranger op pad. Wij hadden een hyena die op 20 meter afstand met ons meeliep. Heel bijzonder om sporen te zoeken. Hyena uitwerpselen zijn wit, omdat ze ook botten eten. Je ziet gaatjes in de grond vanwege bepaalde insecten. Allemaal zaken die je vanuit een jeep minder snel ziet. En dan het geluid.Of eerlijk gezegd de stilte! Zebra's en impala's die langslopen, de olifantenmest naast je op de grond. Dit is Afrika die je voor je ziet!
Land
  • rustig mooi park
  • safari per open terrein wagen
  • night drive
  • wandel safari
  • grote kans op luipaarden
  • niks
Review geplaatst op 2016-09-11
8
Tanzania Iringa
ASchonis was hier 31 Aug 2015
Ruaha National Park behoort tot de Zuidelijke safariroute in Tanzania. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet de bekende parken met Serengeti en Ngorongoro heb gedaan, maar Ruaha is geweldig. Allereerst zijn wij bar weinig toeristen tegengekomen. Ook op Chogela camp stonden we als Sawadee groep alleen. Je voelt je in dit park echt een met de natuur, omdat alles zo rustig is. De dieren heb je voor jezelf alleen. Maar het landschap in Ruaha is eigenlijk het belangrijkste om hier te komen. Wat mooi! Baobab vlaktes wisselen af met een rivier waar je in en om ook veel wildlife aantrekt. Het enige nadeel is, dat je de tsee tsee vlieg kunt tegenkomen, maar ach, dat heb je er echt voor over. Je moet natuurlijk geluk hebben, maar het aantal leeuwen en olifanten dat we hier tegenkwamen was ongekend. Echt een paar leeuwenfamilies bestaande uit zo'n acht tot twaalf stuks. Geweldig! Het is zeker een park wat ik nog eens wil bezoeken. En eigenlijk moet ik het hier dan niet noemen, want nu is het nog rustig. Naar mijn mening onterecht, maar ach....sommige pareltjes moeten rustig blijven.
Regio
  • landschap is schitterend
  • wildlife heb je voor jezelf
  • voor mij hier geen minpunten of alleen tsee twee vlieg
Review geplaatst op 2016-09-11
10
Verenigde Arabische Emiraten
MarleenvM was hier 31 Aug 2010
Al Ain, gelegen in het emiraat Abu Dhabi, is de vierde stad van de Verenigde Arabische Emiraten en ligt op de grens met Oman. We woonde destijds in Abu Dhabi en hebben regelmatig deze stad kunnen bezoeken. De stad is ontstaan door een aantal natuurlijke oases en uitgebreid met een intelligent irrigatiesysteem. Inmiddels is het een moderne stad die van alle gemakken is voorzien maar nog wel meer een authentieke sfeer heeft door het uitblijven van vele toeristen en wolkenkrabbers. Toch heeft de stad veel te bieden en als je door de Verenigde Arabische Emiraten reist zou het zonde zijn om deze stad over te slaan. En wat is dan allemaal te doen? Begin de dag vroeg met een bezoek aan de Camel Souk en daarna door naar de Hili Oase en sla de Hili uitkijktorens ook niet over. De volgende stop is het Al Ain Palace Museum, dit was het paleis was van de oprichter en eerste heerser van de Verenigde Arabische Emiraten en dan nog een bezoek aan Al Ain National Museum met het bijbehorende Fort. Mocht je dan nog niet genoeg hebben dan kan ik je Al Jahili Fort nog aanraden om te bezoeken als de laatste zonsondergang te gaan bekijken vanaf de ruim 1200 meter hoge Jebel Hafeet. En dan heb ik nog niet eens de Zoo, het Hili Archeologisch Park en de Al Ain Oase beschreven……
Land
  • Authentieker dan Abu Dhabi of Dubai
  • Ideaal voor cultuurliefhebbers
  • De stad is ontzettend groen
  • Ga niet in de zomer ivm de hitte
Review geplaatst op 2016-09-11
9
Chili Paaseiland
Na 2 dagen in Santiago in Chili vlogen we door naar Paaseiland midden in de Stille Oceaan. Tijdens de vlucht kwamen we na een uur uit de kust over Robinson Cruseo eiland (hier is ooit een Engelsman gedropt en heeft het iets van 4 jaar uitgehouden, voordat hij werd gevonden). De hele vlucht duurde 5,5 uur (3800km) over de oceaan. Op Paaseiland aangekomen, hadden we de camping Mihinoa geregeld in het dorpje Hanga Roa (ca. 4.000 inwoners ter grootte van Texel). Dit is ook meteen het enige dorp op het eiland. We werden opgepikt met een pick-up. Wat een prachtige kleine camping met hostel aan zee. De volgende dag huurden we de auto van de vriendelijke campingeigenaar en deden we een trip rond het eiland om de Moai beelden te zien. Dit was bijzonder mooi en erg indrukwekkend. Het eiland had ooit tropische bossen en er leefden ooit 20.000 mensen, maar de bevolking kapte alle hout voor levensonderhoud en kano’s. Op een gegeven moment was er zelfs geen hout meer om van het eiland af te komen, in die periode was kanibalisme de gewoonste zaak van de wereld. De bevolking (Rapa Nui) zat opgesloten op hun eigen eiland zonder hulpbronnen, de bodem erodeerde. Dat moet een hel geweest zijn. Op eerste Paasdag 1772 werd het eiland ontdekt door Nederlander Jacob Roggeveen en daarom is Pasen een groot feest op dit eiland. Echter na deze ontdekking werd het merendeel van de Rapa Nui uitgemoord en als slaaf gebruikt in verschillende werelddelen. Uiteindelijk bleven er 111 Rapa Nui over.
Regio
  • Prachtig uitzicht vanaf camping over oceaan
  • Historisch
  • Indrukwekkende Moai beelden
  • Supermooie dode vulkaankrater
  • Avontuur
  • Enorm afgelegen van de rest van de wereld
Review geplaatst op 2016-09-11
10
Kenia
Hbplaatjes was hier 31 Aug 2014
Van alle safarigebieden die ik bezocht heb staat de Masai Mara op nummer 1. In dit park vind je de grootste wilddichtheid en (mede daardoor) de meeste grote roofdieren. Vooral voor leeuwen en cheetah's is dit een perfect gebied. Ook alle andere bekende Afrikaanse dieren komen voor. Naast leeuwen zijn de andere vertegenwoordigers van de big 5 (luipaard, buffel, olifant en de bijzondere zwarte neushoorn) aanwezig. In de periode juli t/m oktober vindt het grootste wildspektakel van Afrika plaats in de Masai Mara. Iedereen kent wel de beelden van de gnoes en zebra's die de rivier de Mara oversteken, terwijl krokodillen en leeuwen op de loer liggen. Dit wordt kortweg "de trek" of de migratie van de gnoes genoemd. Overigens trekken er naast de gnoes, honderdduizenden zebra's en honderdduizenden antilopen ook mee op zoek naar vers gras. Volgens sommigen gaat het in totaal om 2,5 miljoen dieren extra in die periode. Overigens zijn vele dieren ook buiten het park te vinden, want bij de Masai Mara zijn geen hekken. Helaas ben je tegenwoordig zeker niet meer alleen in dit mooie park van 1.500 km2. Toch gebeurde het regelmatig dat we alleen bij een leeuw met welpen, bij zwarte neushoorns en bij olifanten stonden. Het savannelandschap is weids en glooiend en echt overal lopen dieren. Ook buiten de trek om is er heel veel te zien, omdat veel dieren territoriaal zijn. Safari in Kenia is niet goedkoop. Kijk goed wat je wilt en hoe dat je dit kunt boeken. Er zijn heel veel mogelijkheden.
Land
  • beste wildlifeplek van Afrika
  • veel grote katten en de big 5
  • de trek van de gnoes
  • echt weg van de bewoonde wereld
  • heerlijk klimaat
  • goede erveren gidsen, die weten wat ze doen
  • sommige perioden zijn erg druk
  • duur
Review geplaatst op 2016-09-11
10
Peru Cuzco
Vanaf het plaatsje Ollytytambo vertrok ik met mijn medereizigers naar het beginpunt van de Inca Trail. Rugtas: check! Kleding voor warm en koud weer: check! Snacks: Check! Paspoort: check! Ik liep de Trail voor een groot deel met een groep, drie gidsen en een grote groep 'porters' en cooks. Deze mensen zorgden ervoor dat onze lunch 's middags klaarstond op de rustplaats en dat onze tenten opgezet waren op de overnachtingsplek. Met alle spullen renden zij bijna de gehele Inca Trail. Respect!De tocht duurt 4 dagen. Lang en vermoeiend, zeker de twee dag waarbij je een flink stuk stijgt. Gelukkig werden we elke dag verwend met een lekkere lunch, thee en popcorn en 's avonds kregen we nog eens drie gangen tijdens het avondeten. ' Morgens vroeg(4.30uur opstaan...)kreeg je thee in de tent en een heerlijk voedzaam ontbijtje. Omdat er maar 500 mensen per dag de Inca Trail mogen lopen, zijn er hele stukken waarin je niemand tegenkomt. Heerlijk muziekje op, lopen en genieten van het uitzicht. Op de laatste dag moesten we nog een stukje afleggen naar de Sungate, waar je de eerste glimp van Machu Picchu opvangt. Op dat moment weet je weer waarom je dit doet.. Een prachtig uitzicht. Machu Picchu zelf is mooi om te zien. Mannen die met een tandenborstel de ruïnes proberen schoon te houden, om zo min mogelijk aan te tasten. Geweldig! Maar vooralhet uitzicht is adembenemend. Afzien en zweten, maar dan heb je ook wat! Toeristisch? Dat wel. Maar dit wereldwonder is absoluut een bezoekje waard.
Regio
  • Take it easy! Je kunt ook de trein en bus nemen naar Machu Picchu
  • prachtige omgeving
  • er mogen maar 500 mensen per dag op de Inca Trail, dus maanden van tevoren boeken
Review geplaatst op 2016-09-11
9
Sri Lanka Noord Sri Lanka
Jacomien was hier 31 Mar 2013
De onbekende eilandjes in het Noorden van Sri Lanka zijn de moeite waard om op je reisprogramma te zetten. Lange tijd was het niet mogelijk om het Noorden te bezoeken maar sinds 2009 is het weer mogelijk daar op ontdekkingstocht te gaan. Het Noorden valt gelijk op omdat het er anders is dan het grootste deel van Sri Lanka. Het is er vlak,de begroeiing is anders en er wordt een andere taal gesproken: De Tamil taal. Het Noorden is vooral Hindoeistisch en daardoor zijn ook de tempels anders. In de zee tussen Zuid-India en Noord-Oost Sri Lanka liggen een aantal mooie eilandjes die nog niet zo bekend zijn en een bezoek zeker meer dan waard zijn. Ik noem er een aantal: Kayts, hier staat de St James Church en er is een Hollands Fort,het Urundi Fort; Casuatina Beach, met goudgele stranden waar gezwommen kan worden; Punkudutivu, een lange smalle weg vanaf Jaffna; van hieruit kun je met de boot naar het eiland Nainativu ( informeer eerst even naar de tijden van de boot) ; Nainativu met 2 tempels die beiden nog niet lang geleden gerestaureerd zijn, maar ook een kleine Moskee. De tempels zijn al vanaf de zee te zien en steken mooi af in het vlakke landschap. Heel bijzonder om te zien! En tot slot het eiland Delft (genoemd naar "ons" Delft!) ligt het meest ver uit de kust van Jaffna. Nainativu is schitterend vanwege de Boeddhistische en de Hindoe tempel en de streekmarkt. Ik vond de tocht in het Noorden en met name dit bezoek een hoogtepunt en ontdekking hier. Een absolute aanrader!
Regio
  • Nog veel te ontdekken
  • Geheel anders dan andere delen van Sri Lanka
  • weinig toeristen
  • Cultureel aantrekkelijk: taal, tempels, voeding
  • Super mooi!
  • met open armen ontvangen
Review geplaatst op 2016-09-11
8
Kroatië
Marjolijn was hier 31 Aug 2016
Een lange wandeling over houten vlonders, met steeds het ruisen en klateren van water als achtergrondgeluid, met om iedere hoek weer één of meer watervallen, dat maakt een bezoek aan de Plitvicemeren tot een bijzondere ervaring. Ook na eerdere bezoeken aan grote watervallen als de Niagara Falls en de Victoria Falls: juist de veelheid aan kleine watervallen is spectaculair (volgens Wikipedia 16 meren en 90 watervallen). Begrijpelijk daarom dat dit Nationale Park op de Werelderfgoedlijst staat. Wij wandelden vanaf parkeerplaats/ingang 1 langs de beneden-meren, daarna een boottocht naar de bovenste meren voor een wandeling daar, om de watervallen weer te verlaten via ingang 2. (zie ook www.allesoverkroatie.nl). Maar: met 1,5 miljoen bezoekers per jaar is het gebied toch wel erg (te) druk en platgelopen. En dan waren wij er kennelijk nog op een rustige dag. Daarom toch een wat minder hoog cijfer voor dit gebied. Beperken van het aantal bezoekers, fotostop-plaatsen en éénrichtings-verkeer lijken mij voor de toekomst geen overbodige maatregelen.
Land
  • spectaculaire natuur
  • (te) druk, bezoekersaantallen zijn te groot
Review geplaatst op 2016-09-11