Cambodja image

Cambodja


Reisgids

Cambodja
Azië
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Cambodja-vakantie: de leukste routes, foto's en dingen om te doen | Columbus Travel

Cambodja ligt in het zuidoosten van Azië en grenst aan Laos, Thailand, Vietnam, de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee. In het land wonen meer dan 15 miljoen inwoners. Ondanks de roerige geschiedenis van hun onstabiele land zijn Cambodjanen hele gastvrije, bijna verlegen mensen. Cambodja kent een tropisch moessonklimaat, met een regenseizoen een droogseizoen.

In een groene omgeving ligt de provinciestad Siem Reap. In de tempel Wat-Bo kun je muurschilderingen die het leven van Boeddha laten zien bekijken of loop over de oude markt Psar Chas. De stad is tevens het uitgangspunt voor reizigers naar hét hoogtepunt qua bezienswaardigheden van Cambodja: de tempels van Angkor. Deze tempels behoren tot de mooiste ter wereld. Je vindt er de overblijfselen uit het Khmer-rijk, waar de stad Angkor vroeger de hoofdstad van was. De Angkor Wat is de grootste en prachtigste van de tempels. Binnenin de tempel Angkor Thom vind je ruïnes.
Het pittoresk stadje Kratie ligt aan de Mekong rivier en is een populaire plek om de Irrawaddy dolfijnen te spotten. Daarnaast vind je er gebouwen nog in de Franse stijl en in de omgeving heb je rijstvelden.

Cambodja leent zich ook voor strandvakanties, zoals een van de bekendste plaatsen Sihanoukville met witte zandstranden en onontwikkelde tropische eilanden, de paradijselijke Koh Tas of het groene Koh Rong Samloem. Voor wat avontuur kun je ook gaan hiken in de bergen of richting binnenland en misschien wel wildlife tegenkomen. In het relaxte Kampot, kun je de prachtige koloniale architectuur bekijken, de mooie rivier of een dagtocht maken naar Bokor NP. In Kep heb je de beroemde Krabbenmarkt en het Kep NP waar je kunt wandelen en ook verborgen resortjes vindt om even te ontsnappen aan alles.

Een land in opkomst, dat is Cambodja! Houdt er wel rekening mee dat de wegen overal dramatisch slecht zijn, zeker in de regentijd en aangezien het land goedkoop is bereid je voor dat sommige hotels benedenmaats kunnen zijn.

Wat zegt de community

(14)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Siem Reap
Siem Reap
Siem Reap
Canipel

Praktisch

 • Voor Cambodja geldt een positief reisadvies. Reis alleen als het noodzakelijk is naar de provincies Preah Vihear en Oddar Meanchey bij de grens met Thailand.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Cambodja:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Cambodja kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: riel (KHR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 7 januari – Dag van de overwinning
  Viering van de dag dat het Pol Pot-regime viel op 7 januari 1979.  val

  19 januari – Vietnamees en Chinees
  In Cambodja wordt het massaal gevierd.

  8 maart – Internationale vrouwendag

  13 t/m 15 mei – Verjaardag koning Norodom Sihamoni
  Viering van de verjaardag van de huidige koning. Het feest duurt drie dagen.

  1 juni – Internationale Dag van het kind
  Aandacht voor de toekomst van kinderen over de hele wereld.

  18 juni – Verjaardag van koninging Norodom Monineath

  24 september – Dag van de constitutie
  Viering van de dag dat Camobja een koninkrijk werd in 1993.

  29 oktober – Kroningsdag

  30 oktober – Verjaardag van Norodom Sihanouk
  Verjaardag van voormalige koning Norodom Sihanouk (koning van 1933 tot 2004)

  9 november – Dag van de Onafhankelijkheid
  Viering van de dag dat Cambodja in 1953 onafhankelijk werd van Frankrijk.

  10 december – Dag van de Mensenrechten

  Er zijn ook nog een aantal festivals die leuk zijn om te onthouden:

  13 t/m 16 april – Khmer Nieuwjaar
  Het belangrijkste feest in het land. Als je niet van water houdt kan je deze dagen beter vermijden, traditie is namelijk dat er water wordt gegooid op voorbijgangers.

  26 t/m 28 september – Pchum Ben
  Religieus festival in Cambodja waarbij veel Cambodjanen aan hun respect aan overleden familieleden betuigen.

  24 november – Waterfestival

 • Cambodja – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Cambodja, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Cambodja gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type C
 • Tijdsverschil: 6 uur later
  De hoofdstad van Cambodja is Phnom-Penh.
  Het oppervlak van Cambodja is 4,4x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Khmer.