7
Frankrijk Normandie
Ikarotenbosch was hier 31 Jan 2016
Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!Prachtige stad!
Regio
  • Prachtige stad!
  • Prachtige stad!
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Bhutan
Als je de grens van India naar Bhutan passeert, valt er een deken van rust over je heen. Weg zijn de chaos, het getoeter en de hordes mensen en dieren die kriskras over de weg lopen. Het rustige en goed georganiseerde land in de oostelijke Himalaya ontvangt haar gasten op een vriendelijke, ongekunstelde wijze. De natuur is spectaculair, maar wat het land echt uniek maakt, zijn de mensen. Als enige land in de wereld streeft het land naar een hoog cijfer op de "bruto geluksindex". Economisch welvaren, geestelijke en sociale ontwikkeling en bescherming van de ecologie zijn nevengeschikte criteria. Dat evenwicht merk je aan alles. Bhutan is geen rijk land, maar er hangt een hele positieve vibe. Het land staat vol met fraaie tempels en kloosters. De staat en de boeddhistische religie zijn met elkaar verweven. De koning hecht sterk aan authenticiteit en iedereen in overheidsdienst draagt traditionele kleding. In de praktijk lopen de meeste mensen daarin rond. Al die kleurrijke mensen en tempels geven je het gevoel dat je in een andere wereld bent. Dat wordt nog sterker als je te gast bent op een van de religieuze festivals. Bhutan maakt bewuste keuzes als het gaat om het toerisme. Je moet van te voren een vast bedrag overmaken, minimaal $200 per dag per persoon. Daarvoor wordt alles geregeld: je gids, hotels, transport, entrees, eten. Drankjes betaal je zelf. Zo weert men low budget toeristen en houdt men overzicht. Alleen toeristen uit India zijn van deze regel uitgezonderd
Land
  • Fantastische natuur
  • Bijzondere cultuur met fraaie boeddhistische tempels
  • Vriendelijke en gastvrije mensen
  • Vrijwel iedereen spreekt goed Engels
  • Kleurrijke religieuze festivals
  • De (verplichte) gids leert je het land een stuk beter begrijpen
  • Je moet van te voren precies vastleggen wat je gaat doen
  • Eten is wat eenzijdig
  • Vluchten in en uit Bhutan zijn snel volgeboekt
  • Prijzig
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Egypte Pyramides omgeving Cairo
RaphaelJanssen was hier 31 Jul 2015
Zeer groot terrein met verschillende piramides. (3 grote en nog een aantal kleine). Op het terrein is geen informatie beschikbaar dus zorg ervoor dat je óf met een gids óf met een goede reisgids op pad gaat. Het meest indrukwekkend is de pyramide van Cheops. Voor toegang te krijgen tot de pyramide moet je aan de zijkant ongeveer 4 niveau's klimmen. Vooral in de zomer zijn er weinig toeristen te vinden, sowieso gezien het huidige 'dreigingsniveau'. Aan de achterzijde van de 2e pyramide bevindt zich een weg naar een panorama-punt, vanaf hier kun je prachtige foto's schieten van de pyramide-omgeving.
Regio
  • Weinig toeristen
  • Indrukwekkende gebouwen
  • Dé highlight van je Egypte-reis
  • Voor toegang tot grote pyramide is extra ticket vereist
  • Op het terrein is geen informatie beschikbaar
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Groot-Brittannië Schotland
Schotland is voor de natuurliefhebber in één woord gewoon 'fantastisch'. Als natuurliefhebber kan je je hart hier ophalen aan lange wandelingen door de ongerepte natuur, van kleine bergen tot de lange kustlijn. Je kunt hier uren ronddwalen zonder iemand tegen te komen, met uitzondering van een verdwaalde schaapsherder (in traditionele Schotse kleren) of een kudde schapen. Van de Schotse Hooglanden tot de iets toeristischere Isle of Skye, het is allemaal meer dan de moeite waard! Voor deze kant van Schotland moet je wel de tijd nemen. De tijd nemen om de mooie paden te wandelen, en om zo nu en dan van de begane paden af te wijken. Om rond te dwalen door de mooie natuur, van de vroege ochtendmist tot in de late zonsondergang. Daarnaast is Schotland ook perfect voor een cultuur liefhebber! Van de traditionele Schotse kilt, tot de doedelzak en de Ceilidh (Schotse dans), in de Schotse steden kun je je hier vol mee laten lopen! Maar een uurtje vliegen vanaf Amsterdam, maar de cultuur creeert zo'n ander gevoel. Laat je onderdompelen in de Schotse pubs, drink wishkey met de echte schotse mannen, en laat je vooral niet afschrikken door de Haggis: het hoort er allemaal bij!
Regio
  • Perfect voor de natuurliefhebber
  • Niet toeristich
  • Rustig land
  • Interessante cultuur
  • Vriendelijke bevolking
  • Dichtbij Nederland
  • Geen warm weer en (vaak) regen
  • Een auto is eigenlijk vereist, om het land echt te kunnen zien
Review geplaatst op 2016-09-09
10
Verenigde Staten Florida
Alassea was hier 31 Jan 2014
Een super organisatie die gewonde en zieke zeeschildpadden red en laat revalideren. Prachtig om dit proces te zien op film en in werkelijkheid. Je krijgt een rondleiding langs de aquaria waar de verschillende schildpadden in zitten. Van super grote tot kleine baby schildpadjes. Ik vond het erg indrukwekkend om te zien hoe schildpadden met bijvoorbeeld maar 1 oog of 3 poten toch nog terug kan worden gezet in de natuur. Je sponsort met je entreebijdrage direct het schildpaddenziekenhuis. Echt een eye opener, zeer educatief en leuk voor volwassenen en kinderen.
Regio
  • leerzaam
  • educatief
  • eye opener
  • dichtbij de natuur
  • geeft je een goed gevoel
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Kaapverdië Santo Antão
Fransvdg was hier 30 Nov 2015
Het eiland Santo Antao is nog heel ongerept wat toerisme betreft. Je vindt er prachtige natuur, waar je heel mooie wandelingen kunt maken. Ik kan je ook de prachtige bergrit van Porto Novo in het zuiden naar Ribeira do Paul in het noorden van harte aanbevelen. Een goedkope manier van reizen op Santo Antao is gebruik maken van gemeenschappelijke taxi-busjes. Vooral achterin in een open pick-up truck is zo'n rit een belevenis. Ook de wandeling van het bergdorpje Fontainhas naar de kustplaats Ponta do Sol is erg mooi. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. De bevolking op Santo Antao vond ik heel vriendelijk. Foto's maken was zelden een probleem. Doordat Santo Antao heel bergachtig is, kun je er niet per vliegtuig komen. De kortste weg vanuit Nederland is vliegen naar het eiland Sao Vicente en dan met de boot vanuit Mindelo naar Santo Antao.
Regio
  • ongerepte natuur
  • wandelmogelijkheden
  • bevolking
  • mooi weer
  • Er zijn nauwelijks mooie stranden
Review geplaatst op 2016-09-09
8
Australië Tasmanië
Tasmania, geweldig zo groot als de Benelux met ongeveer 480.000 inwoners. De prachtige natuur de rust en de mooie stranden het heeft het allemaal. Mooie bossen met veel watervallen, bergen zoals de cradle mountain waar je een prachtige wandelen kunt maken van 5 uur. Ook de stad Hobart is de moeite waard voor een bezoek. En dan niet te vergeten de pub in the paddock, met geweldig eten zoals kangaroo. Een varken die bier drinkt (niet goed maar het bier was verdund). Zeker de moeite waard als je naar Australia gaat ook een bezoek aan Tasmania te doen.
Regio
  • Rust en natuur.
Review geplaatst op 2016-09-09
8
Indonesië Bali
Home Bali Home Villa & Suites is een prachtige accommodatie voor de start of afsluiting van je reis op Bali. Deze accommodatie is gelegen op 15 minuten van de luchthaven Den Pasar. De Nederlanders Marcello, Jolanda en Jade zorgen voor een warm welkom en brengen je naar de mooiste stranden buiten de gebaande paden. Een gevoel van rust en thuiskomen. Daarnaast kun je hier je gehele reis plannen en boeken.
Regio
  • Nederlandstalig
  • Rustig gelegen
  • Bountystranden
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Suriname
Sanneobdeijn was hier 31 Mar 2014
In april 2014 heb ik samen met studiegenoten een super mooie reis gemaakt door Suriname. Nadat we de nodige hoogtepunten van Paramaribo hebben bezocht, op de fiets de omgeving hebben verkent en schildpadden hun eieren hebben zien leggen in Galibi, ging onze reis verder de regenwouden in. Het eerste stuk met kleine busjes totdat de wegen ophielden en we verder moesten per korjaal. De lange tocht over de Surinamerivier was ik snel vergeten toen we aankwamen bij Danpaati River Lodge. We werden namelijk zingend en dansend door de gastvrouwen ontvangen!! De River Lodge is een echte aanrader als je middenin het prachtige Amazonegebied wilt verblijven. Je slaapt in een knusse cabin en eten doe je met alle gasten aan een lange tafel. Er is zelfs een heerlijk zwembad en voor een massage zit je hier ook goed. Wat je echt niet mag overslaan als je op Danpaati verblijft is een bezoek aan het dorpje aan de overkant. Hier krijg je een kijkje in het leven van de lokale bevolking, een bijzondere ontmoeting. En het mooiste is misschien nog wel dat je door je verblijf in de River Lodge bijdraagt aan het levensonderhoud van de dorpsbewoners!
Land
  • Middenin het regenwoud
  • Ontmoeting met lokale inwoners
  • Super ontvangst en vriendelijk personeel
  • De boottocht erheen is lang (maar wel heel mooi)
Review geplaatst op 2016-09-09
10
Indonesië Sumba
Naar aanleiding van een artikel in de Columbus van januari jongstleden zijn wij vanuit Bali naar Sumba gevlogen. Het was in een woord fantastisch. Stranden in het zuiden waar onze zoon als enige aan het surfen was en waar wij dagelijks bezoek kregen van de locals, die ons echt een prettige afleiding vonden denk ik.... Want Engels spreekt bijna niemand, en dat is een avontuur op zich!!! Tijdens een tochtje naar onder andere een traditioneel dorp ontmoetten wij Juliana, die ook beschreven werd in het artikel, en zij is zo ongeveer de enige die zich heel goed verstaanbaar kon maken!! Het noorden heeft prachtige stranden om een paar dagen te relaxen!! We hebben best al veel gereisd maar nog nooit hebben wij mensen ontmoet die zoveel indruk maakten door hun puurheid!! Dus ga er vooral niet heen, zodat de locals niet weggekocht worden door de ontwikkelaars en alles eigenlijk blijft zoals Bali misschien ooit geweest is...
Regio
  • De rust
  • Puurheid van de mensen
  • Prachtige stranden
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Ierland County Kerry
JoshuaX was hier 31 Jul 2016
Langs de Ring of Kerry ligt het avontuur om de hoek, bijvoorbeeld bij het plaatjes Cahersiveen. Slechts 4 km buiten de Ring start het pelgrimspad naar de top van de 690 meter hoge berg 'Cnoc na dTobar' (berg van de bronnen). Deze middelzware wandelroute is in 2015 door de wandelvereniging van Kerry nieuw leven ingeblazen, helemaal opnieuw uitgezet. Wat heel mooi is aan deze tocht, is dat je continu onbelemmerd zicht hebt op de omgeving. De uitzichten zijn al na 10 minuten klimmen overweldigend en hoe hoger je komt hoe meer het landschap rondom zich prijs geeft. Je kijkt over baaien, ziet een deel van het Iveragh schiereiland (ontelbare gele en groen vlakjes ver beneden je), Valentia Island, en zelfs het Dingle schiereiland. De tocht duurt ongeveer 5 uur (retour) en leidt je langs 13 witgeschilderde Keltische kruizen al zigzaggend naar de top waar het laatste, enorm grote, Keltisch Kruis staat. Het geeft een prachtig, mythisch gezicht, die kruizen op de berg. In augustus is de hele berg paarsgekleurd van de heide waar je tussendoor loopt. Deze tocht is nog relatief onbekend, je vindt hem ook niet een reisboek. We zijn in 5 uur wandelen maar enkele wandelaars tegengekomen. Er is een klein parkeerplaatsje aan de voet van de berg, geschikt voor maar acht auto's of zo. Dat geeft al aan dat je hier nooit drukte hoeft te verwachten. Een absolute aanrader, wel bij (redelijk) goed weer doen!
Regio
  • overweldigende uitzichten
  • zeer rustig, weinig wandelaars
  • bijzondere pelgrimsfeer met keltische kruizen
  • slim uitgezette route, middelzwaar
  • weergevoelig
  • vereist enige fitheid, 690 meter klimmen
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Comoren
De Comoren zijn - in ieder geval door Nederlanders - nog totaal onontdekt, en dat is jammer want ik vond het er fantastisch: vergeleken met Madagaskar vond ik het (voor alleenreizende backpackers) veel rustiger, vriendelijker en veiliger. De mensen zijn er ongelofelijk gastvrij en behulpzaam en de natuur is er prachtig! Vooral de stranden met hun witte zand en heldere blauwe water zijn heerlijk en ook kun je op alle eilandjes met een gids de jungle in om te genieten van mooie uitzichten en om de endemische planten en dieren te spotten. Bovendien zul je op alle plekken die je aandoet geen enkele andere toerist tegenkomen! Ik hoop echt dat meer mensen deze bijzondere eilandjes zullen bezoeken, zodat de hoge prijzen in de toekomst wellicht ook gaan dalen ;-)
Land
  • Ongerepte natuur en supermooie stranden!
  • Vriendelijke, behulpzame mensen
  • Rustig en veilig
  • Geen NL reisorganisatie gaat hier naartoe (geheel onterecht), dus weinig toeristen!
  • Duur (vanwege weinig toerisme)
  • Lastig om er te komen vanuit Europa (ik vloog vanaf Madagaskar)
Review geplaatst op 2016-09-09
10
Kroatië
MaJaTa was hier 30 Sep 2012
Trilj is een klein plaatsje aan de rivier de Cetina in een prachtig heuvelachtig landschap vol met kleine watervalletjes in Kroatië. Een heel mooi rustig gebied en nog vrij onbekend. In de omgeving vindt je verschillende grote en kleine watervallen, meren, ondergrondse tunnels en de 38 meter hoge Gubavica Falls. Hier kun je allerlei watersporten gaan doen zoals op kanosafari, kajakken, rafting, ook mountainbiking, paardrijden en canyoning behoort hier tot de mogelijkheden. Aan de oevers van de Cetina rivier in het dorpje Trilj ligt een mooi en rustig familiehotel Hotel Sveti Mihovil met een fantastische ligging. Het ligt 30 km vanaf Split in een heuvelachtige omgeving met wijngaarden en pittoreske dorpjes dat gerund wordt door 2 broers die in het hotel allerlei Actieve Adventure vakantie's aanbieden. Een aanrader voor iedereen die rust, natuur,actief en avontuur een warm hart toedraagt!
Land
  • rust
  • kleinschalig
  • avontuur
  • geen massatoerisme
  • prachtige natuur
  • sportief
  • geen
Review geplaatst op 2016-09-09
7
Verenigde Staten Wyoming
Japke was hier 31 Aug 2016
Mooi nationaal park met grote kans op het spotten van wildlife. Prachtige uitzichten op de bergen. Voor wandelaars ook een paradijs. Veel rustiger dan Yellowstone National Park, maar wel wat minder spectaculair.
Regio
  • Rustiger dan Yellowstone
  • Oog in oog met de natuur
  • Minder spectaculair dan Yellowstone
Review geplaatst op 2016-09-09
9
India
Mijn man ik waren een reis aan het zoeken en zeiden tegen elkaar , waarom eens niet India! We hebben dan een rondreis geboekt omdat een eerste keer in zo een onbekend land voor ons , wij ons toch beter voelde met wat begleiding . Wel ik kan zeggen dat het een prachtig land , maar ook een soms verschrikkelijk land is . De tegengestelden tussen arm en rijk valt nergens zo op als in India, mensen die op straat slapen , hele gezinnen naast een autosnelweg met het hoofdje van de baby op een paar cm van de wielen van een vrachtwagen die voorbij raast. Dus de rondreis ging van start in Delhi waar we de pracht en praal van de Tasj Mahal zagen om dan verder te reizen met de bus naar Jaipur met zijn prachtige paleizen , daar hebben we dan de nachttrein genomen naar Varranasi . En de trein nemen in India is een belevenis op zich . Zit je daar in de trein die stopt in elk station en deze werd vuiler met de duur van de rit , s'morgens komt dan een man met een borstel , keert al het vuil bij elkaar , deur open van de trein terwijl deze rijd en keert al het vuil gewoonweg buiten . Na een lange rit komen we s'morgens aan in Varranasi een heilige bedevaartplaats en een plaats waar Indiërs gaan die ziek en oud zijn in de hoop daar te sterven . De stad was vol gelovige mensen in de meest prachtige kleuren gekleed . Deze stad heeft op mij het meeste indruk gemaakt . Zeker het machtige ritueel bij zonsondergang was een kippenvel moment . India is de moeite om naar toe te reizen .
Land
  • Kleurrijk, prachtige gebouwen en paleizen
  • Het afval dat er overal ligt .
Review geplaatst op 2016-09-08