Hns

'540428' door Hns '540428' door Hns

Frans-Polynesië

Frans-Polynesië

Zonsondergang in...Po

Hns

Fakarava is niet meer dan een smalle strook dood koraal in het midden van de oceaan maar je kan er heerlijke duiken maken én genieten van een van de mooiste zonsondergangen ter wereld.

'540427' door Hns '540427' door Hns

MarokkoEssaouira

MarokkoEssaouira

Argan

Hns

Essaouira is zowat het centrum van de arganolie. Deze foto heb ik genomen in een coöperatieve waar bedoeïenenvrouwen niet alleen werk krijgen maar ook een opleiding.

'540246' door Hns '540246' door Hns

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Gastronomie

Hns

In de straten van New York kan je tal van leuke portretten maken. Deze jongedame geeft zich over aan het gastronomische hoogtepunt van de VS: een hotdog van een street vendor.

'540245' door Hns '540245' door Hns

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Schol!

Hns

Il n'est Champagne que de la Champagne. Alleen mousserende wijn uit de champagnestreek mag zich champagne noemen. Toch is er ongeveer 10 procent die niét daar wordt gemaakt maar rond Château-Thierry, in Picardië.

'534462' door Hns '534462' door Hns

IerlandDublin

IerlandDublin

Don't judge a book...

Hns

In Dublin was ik op zoek naar karaktervolle portretten toen ik deze kok zag staan roken aan zijn restaurant. De man, een ruwe bolster met een zachte pit, was meteen akkoord om te poseren in een houding die een beetje past bij zijn imago.

'534461' door Hns '534461' door Hns

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Land of the Free

Hns

Op het meest zuidelijke punt van Manhattan ligt Battery Park, waar vroeger een fort lag om Manhattan te verdedigen. Op zonnige dagen word je hier getrakteerd op een bruisend schouwspel.

'534459' door Hns '534459' door Hns

CanadaOntario

CanadaOntario

Diep in Algonquin

Hns

Het Algonquin Provincial Park is het derde grootste park van de Canadese provincie Ontario. je kan hier elanden, beren, wolven en bevers spotten, al moet je daarvoor welk vaak per kano het binnenland intrekken. Geen ongevaarlijke activiteit want in 1917 kostte een kanotocht het leven aan de kunstenaar Tom Thomson.

'534173' door Hns '534173' door Hns

BraziliëIguazu

BraziliëIguazu

Smile! You're in...Br

Hns

Vlakbij het drielandenpunt nabij de Iguazu-watervallen bevindt zich een theater waar elke avond een voorstelling wordt gegeven met traditionele kledij en dans uit Brazilië, Argentinië en Paraguay. Bij het buitengaan merkte ik deze glimlach op.

'534172' door Hns '534172' door Hns

JamaicaOcho Rios

JamaicaOcho Rios

Sun is shining, the..

Hns

Een foto genomen (met toestemming!) op het strand vlakbij Dunn's River Falls. Een van de acht rivieren van Ocho Rios komt hier op het strand uit. Ik vond het een leuke manier om de speelsheid van Jamaica te vatten...

'534169' door Hns '534169' door Hns

IerlandDublin

IerlandDublin

Guinness is good for.

Hns

When in Dublin, do as the Dubliners do... Guinness en U2 zijn de belangrijkste exportproducten van de Ierse hoofdstad en de beste plaats om beiden te ontdekken is Temple Bar ten zuiden van het centrum.

'534025' door Hns '534025' door Hns

Sri LankaColombo

Sri LankaColombo

Sri Lanka smile

Hns

Deze prachtige glimlach kwam ik tegen in Colombo, aan de Independence Memorial Hall waar het parlement van Sri Lanka (toen nog Ceylon) vroeger samenkwam.

'534023' door Hns '534023' door Hns

NicaraguaMasaya

NicaraguaMasaya

La Prensa

Hns

Nicaragua is een van de best bewaarde geheimen van Latijns-Amerika. Het slaperige stadje Masaya is de perfecte plaats om het leven zoals het echt is te aanschouwen.

'534022' door Hns '534022' door Hns

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Go east

Hns

Deze beeldengroep maakt deel uit van het Monument van de Ontdekkingsreizigers in Belem, een voorstad van Lissabon. Het is een monument voor de Portugese zeevaarders die een handelsimperium uitbouwden dat zich uitstrekte over Angola en Mozambique tot Goa en Japan...

'534021' door Hns '534021' door Hns

PortugalFaro

PortugalFaro

Knokenkapel

Hns

Allerlei broederordes hadden vroeger de de vreemde gewoonte om de beenderen en schedels van overleden broeders te bewaren en er bouwwerken mee te maken als een soort van memento mori, de herinnering dat de dood iedereen opwacht. Deze knekelkapel in Faro werd gebouwd door de karmelieten.

'533943' door Hns '533943' door Hns

SurinameParamaribo

SurinameParamaribo

Suriname met een...gl

Hns

Deze prachtige vrouw kwam ik tegen op de markt in Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. Een leuke stad op mensenmaat maar eigenlijk vooral een uitvalsbasis om de jungle in te trekken.

'533942' door Hns '533942' door Hns

FrankrijkAix-en-Provence

FrankrijkAix-en-Provence

Kanteloep

Hns

De canteloep-meloen kreeg naar naam van het dorpje Cantalupo, naast Rome, waar deze suikermeloen werd gekweekt in de tuin van de paus. Ze is beperkt houdbaar maar ze wordt in Provence gekweekt, dus je vindt ze vers op elke markt.

'533918' door Hns '533918' door Hns

FrankrijkCote d'Azur

FrankrijkCote d'Azur

Provençaalse glimlach

Hns

Elk jaar viert Menton het Feest van de Citroen. Door de unieke ligging van dit stadje gedijen citrusvruchten hier goed en dat wordt gevierd met optochten en straatfeesten waarvoor de traditionele Provençaalse kledij wordt bovengehaald.

'533917' door Hns '533917' door Hns

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Brooklyn bird

Hns

Slecht weer in New York dus een klassiek beeld van de Brooklyn Bridge zat er niet in. Gelukkig is het silhouet van de brug op zich al herkenbaar genoeg. Het beeld lijkt bijna zwart-wit maar is in werkelijkheid een gewone kleurenfoto.

'533916' door Hns '533916' door Hns

FrankrijkRhone-alpes

FrankrijkRhone-alpes

Garage

Hns

In een weinig fotogeniek dorpje langs de Route Napoleon vond ik dit bordje op een oude garagepoort. In mijn ogen staat het een beetje symbool voor de manier waarop het leven is blijven stilstaan in sommige Franse bergdorpen.

'533895' door Hns '533895' door Hns

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Drijvende markt

Hns

De drijvende markt van Damnoen Saduak is een bekende daguitstsap vanuit Bangkok. Ik had het geluk om een Thaise gids te hebben waardoor we met een kano tussen de marktkramers konden varen in plaats van het spektakel van bovenaf te bekijken.

'533880' door Hns '533880' door Hns

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Strangers in the Nigh

Hns

Bepaalde delen van Central Park, in New York, zijn 's nachts een no go-zone maar ik kwam deze sraatmuzikant tegen in de buurt van het John Lennon-monument. In zwart-wit is dat een topfoto waarbij je saxofoon-solo's als Baker Street hoort...

'533876' door Hns '533876' door Hns

CubaHavana

CubaHavana

Cohiba

Hns

Cuba, dat is salsa, rum en... sigaren. Deze foto heb ik genomen in de wereldberoemde sigarenfabriek Partagas. Op een zondag, toen de fabriek eigenlijk gesloten was maar iedereen in Havana heeft wel een "neef" die in de fabriek werkt en de deur kan openen...

'533829' door Hns '533829' door Hns

IerlandDublin

IerlandDublin

ZZ Topper

Hns

Ik was helemaal alleen door Dublin aan het wandelen, op zoek naar leuke gebouwen, toen ik voorbij een hengelsportwinkel wandelde waarvan de deur wagenwijd open stond. Mijn oog viel op de verkoper, een Ierse "leprechaun" op leeftijd met een indrukwekkende grijze baard.

'533812' door Hns '533812' door Hns

CubaZuidoost Cuba

CubaZuidoost Cuba

Dreaming ' of the...f

Hns

Deze dagdromende vrouw kwam ik tegen op de Paza de la Revolucion in Bayamo, een minder bekende stad in het zuidoosten van Cuba. Bayamo werd bijna helemaal verwoest tijdens de Cubaanse onafhankelijkheidsoorlogen maar de stad heeft verschillende fraaie pleinen.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik