Iguazu

De Iguazu watervallen bevinden zich op het drielandenpunt van Iguazu, Argentinië en Paraguay. 275 Watervallen van wel drie kilometer breed, storten zich tachtig meter de diepte in. Het zijn niet voor niets de breedste ter wereld! De Duivelskeel is het spectaculairste en beroemdste gedeelte van dit natuurwonder, een honderdvijftig meter brede en zevenhonderd meter lange kloof waar het water in valt, zeventig meter naar beneden.

Informatie over Iguazu

Beste foto's & tips van Iguazu

'232345' door Lola '232345' door Lola

BraziliëIguazu

BraziliëIguazu

Iguacu falls

Lola

Overzicht van de watervallen van Iguacu in Brazilië, bij het drie landenpunt met Argentinië en Paraguay. De watervallen zijn zowel aan Argentijnse als aan Braziliaanse zijde te bezichtigen. Het grootste gedeelte ligt in Argentinië, maar Brazilië geeft het beste overzicht. In totaal zijn bijna 300 watervallen te bewonderen, die met gemiddeld 6,5 miljoen liter per seconde de diepte instromen.

'429203' door reizendebeer '429203' door reizendebeer

BraziliëIguazu

BraziliëIguazu

Leuke vogels

reizendebeer

Wie naar de watervallen van Iguazu wandelt heeft grote kans door deze vogels begroet te worden, pluche-crested Jay ook wel urraca genaamd.Het zijn lieve en nieuwsgierige vogels.

Laat kaart zien