Noord Frankrijk

Het noorden van Noord Frankrijk leent zich uitstekend om te wandelen. Je vindt hier honderden kilometers aan wandelpaden, in duingebied en in de Frans-Vlaamse heuvels. De grootste steden van Noord-Frankrijk zijn Parijs, Lille, Nancy en Straatsburg. In dit deel van het land vind je veel prachtige musea en andere bijzondere plekjes waar het massatoerisme niet komt.

Informatie over Noord Frankrijk

Beste foto's & tips van Noord Frankrijk

'462481' door Rhodaxx '462481' door Rhodaxx

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Zwemmen in het laatst

Rhodaxx

Laat in de middag in Cayeux sur Mer. Het is eind september, toeristen zijn er vrijwel niet meer, de strandhuisjes worden opgeruimd en het kiezelstrand is verlaten. Deze man maakt nog even gebruik van de laatste zonnestralen om toch het water in te gaan. In die laatste lichtstralen heb ik hem „gevangen”.

'489987' door JannavEek '489987' door JannavEek

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Grotkerk

JannavEek

Het dorp Haut-Isle aan de Seine, 50 km van Parijs, was bijna volledig grot tot de 19e eeuw en heeft de enige grotkerk van Ile-de-France. Deze "Kerk van de Aankondiging" dateert uit 1670. De buitengevel is van krijtrots, alleen de toren is in baksteen. Het schip van de kerk werd volledig uitgegraven in de rots. Ile-de-France is een opmerkelijk interessante en mooie omgeving. In het heuvellandschap, waar doorheen de Seine van Parijs naar Le Havre meandert, staat een rij krijtrotsen. Dat kan alleen maar betekenen dat hier in het verste verleden zee is geweest. Daar boven in de overhangende witte kliffen zie je grotten uitgehouwen waar sporen van heel oude bewoning is gevonden. Helaas zag ik geen weg om bij zo'n grot te komen.

'486930' door Rhodaxx '486930' door Rhodaxx

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Op een bankje turen..

Rhodaxx

Op een bankje zitten en turen naar de zee, liefst in de zon. Wie wil dat niet? We moeten er nog even op wachten. Deze foto maakte ik vorig jaar in Cayeux sur Mer een slaperig badplaatsje in de baai van de Somme.

Laat kaart zien