hoofdfoto
Addmissions

Columbus Community gaat stoppen!

Update op 27 augustus 2022

Beste Columbus-communitylid,

Op 16 juli jl. ontvingen jullie het bericht van ons waarin we aankondigden dat we met de Columbus-community gaan stoppen en overgaan naar een nieuwe site.
Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober a.s. offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren!
Info hierover volgt binnenkort ...

Daarnaast kregen we vanuit de community meermaals het verzoek of we de community-site 'achter de schermen' nog online kunnen houden, zodra we over zijn naar een nieuwe site.  Hoe graag we dit ook zouden willen realiseren, is dit helaas niet mogelijk. De site is te onstabiel en de community hangt aan de grotere site vast die ook niet online kan blijven. We begrijpen goed dat jullie graag nog content zouden willen kunnen opzoeken. Dat kun je ten dele nog doen via de Wayback Machine. Dit is een archief van alle sites die ooit online hebben gestaan.

Neem deel aan de community op Facebook
Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep Reisreporter.nl die wordt beheerd door communityleden!

Hieronder vind je nog een FAQ met de laatste praktische informatie.

Hartelijke groet,
Mark, Vellah en Saphira
 


Gepubliceerd op 16 juli 2022

Beste Columbus-communitylid,

Al ruim 16 jaar bestaat de Columbus community op onze site. Het is in de loop der jaren niet alleen een plek geworden waar reisinspiratie in de vorm van foto’s, tips en verhalen werd gedeeld, maar waar vriendschappen werden gesmeed, lief en leed de revue passeerde en af en toe ook gekibbeld kon en mocht worden. Het is dan ook met een ietwat zwaar gemoed dat we jullie moeten meedelen dat we helaas met de community gaan stoppen. 

In alle jaren is niet alleen de community, maar ook Columbus zelf en óók de online wereld veranderd. Waar communityleden kwamen en soms weer gingen en functionaliteiten binnen de community uitgebreid werden of juist verdwenen, zijn wij verhuisd van Haarlem naar Amsterdam, gingen de oorspronkelijke oprichters weg en nestelden wij ons bij uitgever New Skool Media. We zijn nóg meer edities gaan maken: van 4-6 x per jaar in de beginjaren van Columbus, naar maar liefst 10 x per jaar nu. En dat niet alleen, we brengen ook nog 3 x per jaar In Eigen Land uit. 

Wat niet is veranderd, is de mankracht – of eigenlijk het gebrek eraan. We runnen onze toko nog steeds maar met z’n vijven (vormgevers en freelancers niet meegerekend). En we hebben enorm veel eer en passie in ons werk, maar dat betekent ook dat wát we doen, we goed willen doen. Zoals jullie ongetwijfeld weten, is het communityplatform al tijden op z’n zachtst gezegd instabiel, met verschillende bugs en missende functionaliteiten. En dat geldt niet alleen voor de community, maar voor de gehele site. Hoe dat op te lossen? 

De enige haalbare oplossing is een nieuwe site te bouwen. Daarbij hebben we gekeken naar alle mogelijke manieren waarop we de community mee konden nemen, maar elke keer bleek dat we voor een monsterproject zouden komen te staan. Een project dat heel erg veel tijd gaat kosten; tijd die we helaas simpelweg niet hebben. Een groot aantal communityleden is in de loop van de jaren afgehaakt, wat heel erg begrijpelijk is. We zijn nog steeds ontzettend blij en dankbaar met de kleinere actieve groep die ons elke week weer verblijdt met mooie foto’s. Echter, het is niet realistisch om voor die beperkte groep een heel nieuw platform te bouwen. We realiseren ons ook dat er online veel alternatieven bij zijn gekomen – denk alleen al aan Facebook, Instagram en Pinterest – tegen wie we niet kunnen opboksen. Daarom hebben we na behoorlijk wat wikken en wegen besloten om ons te gaan focussen op datgene waar we goed in zijn – de mooiste reisinspiratie bieden – en de community vaarwel te zeggen. 
We zullen, zoals we al deden, nog steeds andere fotowedstrijden organiseren op de website waaraan eenieder die wil mee kan doen. En we hopen natuurlijk jullie daar ook zo nu en dan terug te zien.

We willen jullie ontzettend bedanken voor al jullie betrokkenheid, inzet, feedback, kritiek en complimenten de afgelopen jaren. We zouden niet staan waar we nu staan zonder jullie.

Hieronder vind je nog een FAQ met de laatste praktische informatie. 

Hartelijke groet,
Mark, Vellah en Saphira


FAQ

Wanneer gaat de community offline?

We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Uiteraard zullen we jullie tijdig op de hoogte brengen van de exacte datum.

Kan ik mijn foto’s nog downloaden?

Jazeker. Zolang de community nog live staat, kun je je foto nog downloaden als je deze zelf niet meer hebt. We hebben geen functionaliteit om hele mappen in één keer te downloaden, dus dit zul je handmatig per foto moeten doen. Als je met je rechtermuisknop op de foto klikt en de foto opent in een nieuw venster of tabblad, krijg je de foto in groter formaat. Als je in de link de /1366 verwijdert, heb je de foto in het oorspronkelijke formaat waarin je deze geüpload hebt. 

Verdwijnen alle communityfoto’s van Columbusmagazine.nl?

Met het verdwijnen van de community zullen de fotopagina’s inderdaad verdwijnen. We zijn wel aan het kijken of we op onze populaire bestemmingen nog foto-albums kunnen maken met een selectie bestemmingsfoto’s van communityleden. Uiteraard nemen we, als we jouw foto daarvoor willen gebruiken, eerst contact met je hierover op. 

Ik heb nog een vraag, klacht of opmerking. Waar kan ik terecht?

Onze digitale brievenbus blijft natuurlijk gewoon openstaan. Je kunt ons altijd bereiken op communityhost@columbusmagazine.nl of laat een berichtje achter op het profiel van de redactie.