Frankrijk image

Frankrijk


Reisgids

Frankrijk
Europa
Columbus Travel

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Reisreportages

Praktisch

Op vakantie in Frankrijk (weg van de massa)

Als de Fransen ergens kaas van hebben gegeten is het wel lekker eten en drinken. Over kun je genieten van de lekkerste kazen en wijnen, en smakelijke streekproducten. Ook de landschappelijke schoonheid smaakt naar meer. Elke regio heeft zijn eigen charme. De kust is op de meeste plekken ruw en puur, terwijl het binnenland juist lief- en behaaglijk is. In de Pyreneeën komt alles samen wat Frankrijk zo’n lekkere reisbestemming maakt: spectaculaire natuur, een respectabel aantal zonuren en gezellige dorpjes waar de moderne tijd geen vat op lijkt te krijgen. Corsica is de grote verrassing. Het grillige eiland is een waar wandelwalhalla.

Ideaal voor

Bergen

Reizen met kinderen

Lekker eten & drinken

Kunst & cultuur

Wat zegt de community

(25)
Bekijk reviews >

1. Beklim de mooiste vuurtoren van Bretagne

Phare d’Eckmuhl, de toren vanaf waar deze foto is genomen, is maar liefst 65 meter hoog en volledig bekostigd door de markiezin van Blocqueville, dochter van de prins van Eckmuhl.

2. Treed in de voetsporen van Claude Monet op Belle-Île-en-Mer

Claude Monet schilderde zijn beroemde schilderij Les Aiguilles de Port-Coton aan de westkust van Belle-Île-en-Mer, een eiland voor de kust van Bretagne.

3. Laat je verrassen door Lyon

Lyon is de tweede stad van Frankrijk maar in alles eersteklas – de architectuur, de restaurants, het culturele aanbod en de uitgaansscene kunnen zich meten met Parijs.

Reisinspiratie

Van onze community

Reflectie bij Lac Blanc
Reflectie bij Lac Blanc
Alpen en de Jura
MirandaNoomen
Een bijzonder eiland
Een bijzonder eiland
Normandie
Panoaram
Een bijzonder eiland
Een bijzonder eiland
Normandie
Panoaram

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Frankrijk van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Frankrijk het advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona 

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Munteenheid: euro (EUR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari Nieuwjaarsdag, maart/april Pasen, 1 mei Dag van de Arbeid, 8 mei Fête de la Victoire (Bevrijdingsdag), 14 juli Quatorze Juillet (Franse nationale feestdag), 15 augustus Hemelvaart Maria, 1 november Allerheiligen , 11 november Wapenstilstand, 25 december Kerstmis.

 • Stekker type E
 • AANTAL INWONERS  67 MILJOEN (2019) 
  GROOTTE 13X NEDERLAND
  TIJDSVERSCHIL GEEN
  REISDUUR 1 UUR, 20 MINUTEN (PARIJS)