Lissabon image

Lissabon


Reisgids

Lissabon
Portugal
Lex

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

De Portugese hoofdstad Lissabon is gebouwd op zeven heuvels. Op de top van de hoogste heuvel staat het imposante Castelo de São Jorge, vanwaar je over de hele stad uit kunt kijken. In Santa Maria de Belém bevinden zich het reusachtige Hiëronymietenklooster Mosteiro dos Jerónimos en de Torre de Belém, beide erg bekende trekpleisters van de stad. Aan de rivier de Taag ligt het grote plein Praça do Comércio. Wil je een goed beeld van de mooiste plekjes van Lissabon? Dan is een ritje met de wereldberoemde Tramlijn 28 een echte aanrader.

Wat zegt de community

(4)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

In een oldtimer Lissabon ontdekken
In een oldtimer Lissabon ontdekken
Lissabon
Dreamer666
Ascensor da Bica
Ascensor da Bica
Lissabon
Dreamer666
Eiffeltoren van Lissabon
Eiffeltoren van Lissabon
Lissabon
Dreamer666

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Stekker type CStekker type F
  • Tijdsverschil: 1 uur vroeger