Suriname

Suriname is een republiek in Zuid-Amerika en telt meer dan 537.000 inwoners. Het grenst aan Frans-Guyana, Guyana en Brazilië en daarnaast ligt het land ook aan de Atlantische Oceaan. Suriname heeft een tropisch klimaat met temperaturen rond de 30 graden. Een van de unieke eigenschappen van Suriname is dat de meeste mensen Nederlands spreken (en bijna altijd familie of vrienden in Nederland hebben) en er daarom geen taalbarrière is.

Opvallend voor een land in de Cariben is dat Suriname geen natuurlijke witte stranden heeft. Drie kwart van het land bestaat uit Jungle, een jungle die voor een groot deel nog ongerept is en waar de Surinamers erg trots op zijn. Het noordelijke deel van het land kan op eigen gelegenheid worden bereisd, voor de jungle is een gids of een georganiseerde tour een must. De Brownsberg leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen door de jungle en tussen watervallen.

Het is ook zeker leuk om een fietstocht te maken langs de plantages in Commewijne. Je fietst langs prachtig groen landschap en ondertussen kun je ook nog het openlucht museum bezoeken of Marienburg, een oud suikerfabriek.
De ruïnes van de Joodse synagoge kun je in Jodensavanne bezichtigen. Het zijn de overblijfselen van de oudste Joodse synagoge op het continent van Amerika. Het recreatieoord Colakreek is vernoemd naar Coca Cola, vanwege de bruine kreekwater. Hier kun je buiten de vakantieperiodes en weekenden heerlijk tot rust komen in de mooie omgeving.

Paramaribo is een stad die absoluut haar charme heeft, maar ook ‘uitgestorven’ kan overkomen wanneer de winkels zijn gesloten. Rond het Onafhankelijkheidsplein vind je vele historische gebouwen zoals het presidentieel paleis.  Neem ook een kijkje in het Sint Petrus en Paulus kathedraal. De Waterkant wordt een van de gezelligste plekken genoemd. Vroeger kwamen hier de zeilschepen uit Nederland aan. Je vindt er nog houten gebouwen, vele eettentjes en mooi uitzicht over de Surinamerivier. Het 17e eeuwse verdedingswerk Fort Zeelandia wordt een van de bekendste gebouwen van de stad genoemd.

Vanuit de tweede stad Nieuw Nickerie kun je een bus nemen naar Georgetown in Guyana. Een uitje naar Galibi is ook de moeite waard. Je moet wel een busrit van een paar uur nemen en daarna de boot, maar dan heb je ook wat. Hier ontmoet je indianen en het is dé plek om zeeschildpadden te spotten. De stranden van Galibi behoren tot een van de belangrijkste legstranden van zeeschildpadden.

Suriname is een eigenzinnig en multicultureel land dat nog niet overspoeld is met toeristen. Een vakantie in dit land zal een bijzondere belevenis zijn!

Alle highlights van Suriname

Beste foto's & tips van Suriname

'1252' door simone '1252' door simone

Suriname

Suriname

Katoenplant

simone

de maand september in suriname, de katoenplant vor ons huis doet zij best en ontpopt zich prachtig

'1253' door simone '1253' door simone

Suriname

Suriname

Vliegeren in suriname

simone

Met mijn schoonbroertje vliegers gemaakt van de plastic zakken die je bij elke supermarkt meekrijgt en stukjes bamboe van de struik in de buurt. Simpel met een geweldig effect!

'1267' door simone '1267' door simone

Suriname

Suriname

Gluren

simone

Neefjes en nichtjes bij het huis

Praktische informatie over Suriname

 • Officiele website
  [url="http://www.surinametourism.com/" target=_blank]www.surinametourism.com[/url]
 • Beste reistijd
  februari tot half april & half augustus tot half november
 • Internet extentie
  sr
 • Hoofdstad
  Suriname
 • Aantal inwoners
  +/- 450.000
 • Oppervlakte
  3,9x Nederland
 • Reistijd
  9:00
 • Talen
  Nederlands
 • Religie
  christendom
 • Tijdsverschil
  4 uur vroeger
 • Tijdverschil
  4 uur vroeger
 • Telefooncode
  597
 • Voltage
  110
 • Reisadvies
  positief, maar wees waakzaam
 • Visum
  visum verplicht en moet vooraf geregeld worden
 • Douane
  visum verplicht en moet vooraf geregeld worden
 • Aanvlieghaven
  Paramaribo (PBM)
 • Nationale feestdagen
  25 november Onafhankelijkheidsdag

Kaart van Suriname en omgeving

Primeur: bekijk onze DRONE video van Suriname

Columbus-reporters Tim Bilman en Tom Aussems trokken voor ons in een boomstamkano de Surinaamse jungle in, waar ze hun avonturen vastlegden met de DJI Mavic Pro-drone. Dit is het verbluffend mooie resultaat. Wij krijgen er nog steeds kippenvel van.

Columbus-reporters Tim Bilman en Tom Aussems trokken voor ons in een boomstamkano de Surinaamse jungle in, waar ze hun avonturen vastlegden met de DJI...

1
Maurice Lede: ‘Iedere Nederlander moet eens naar Suriname’

De half-Surinaamse Maurice Lede mag sinds kort als presentator voor 3 op Reis op pad. Zijn eerste twee reizen heeft hij al achter de rug en hij heeft ook nog een aantal avonturen op het programma staan. Daarover vertelt hij meer in onze Reisbucketlist. Maar Maurice komt ook graag in Suriname en daar...

De half-Surinaamse Maurice Lede mag sinds kort als presentator voor 3 op Reis op pad. Zijn eerste twee reizen heeft hij al achter de rug en hij heeft...

0
ABC-eilanden & Suriname

Nederland heeft als voormalige koloniale grootmacht een belangrijk stempel gedrukt op het Caribisch gebied. De sporen van dit vaak meedogenloze verleden zijn in Suriname en de ABC-eilanden nog overal tastbaar. Het zou zonde zijn eraan voorbij te gaan. Je mist dan als reiziger een wezenlijk onderdeel...

Nederland heeft als voormalige koloniale grootmacht een belangrijk stempel gedrukt op het Caribisch gebied. De sporen van dit vaak meedogenloze verled...

0