Rhone-alpes image

Rhone-alpes


Reisgids

Rhone-alpes
Frankrijk
Arvanderhorst

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Rhone-alpes is een regio in het zuidoosten van Frankrijk. De hoofdstad en tevens de grootste stad van het gebied is Lyon. Rhone-alpes telt acht natuurparken en -gebieden, waarvan de Mont Blanc en de Gorges de l'Ardèche de meest bekende zijn. Wandelen is hier een populaire activiteit. Tochten leiden je door bergen, wijngaarden en valleien met lavendel en olijven. Ook het Meer van Genève en het Meer van Annecy liggen in Rhone-alpes.

Reisinspiratie

Van onze community

Les gorges du Fier
Les gorges du Fier
Rhone-alpes
Sandral
Rustplaats op de Tour de la Vanoise
Rustplaats op de Tour de la Vanoise
Rhone-alpes
Karinm

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Stekker type E