Essaouira

Essaouira is een populaire kustplaats en havenstad in het westen van Essaouira. Het water van de Atlantische Oceaan is een populair surfgebied. De stad heeft een erg mooi historisch centrum, daterend uit de achttiende eeuw. De haven van Essaouira heeft grote concurrentie aan de havens van Agadir en Safi. Toch worden er grote hoeveelheden vis gevangen. De absolute highlight is de oude vestingwal van Essaouira.

Informatie over Essaouira

Beste foto's & tips van Essaouira

'529568' door agrotewal '529568' door agrotewal

MarokkoEssaouira

MarokkoEssaouira

Netten boeten in de..

agrotewal

In de haven van Essaouira is heel veel te zien, bekend zijn natuurlijk de blauwe bootjes en de visafslag. Ik wilde heel graag nog een keer de mannen zien die de netten boeten. Het was even zoeken, maar ik heb ze gevonden. Ze zaten wat meer achteraf verderop het haven terrein.

'494888' door agrotewal '494888' door agrotewal

MarokkoEssaouira

MarokkoEssaouira

Schilderachtig...Essa

agrotewal

Essaouira staat in menig reisfolder vermeld en hoort zeker bij de highlights van Marokko. Niet alleen de haven is geweldig om te bezoeken maar de oude stad met de smalle straatjes, Medina maar ook de grote muur die om de stad loopt zijn een plezier voor het oog. In het stadje zijn veel restaurants die de heerlijkste gerechten heel betaalbaar aanbieden.

'521245' door hansdewildt '521245' door hansdewildt

MarokkoEssaouira

MarokkoEssaouira

Genieten in Essaouira

hansdewildt

De vakantie afsluiten in het prachtige vissersplaatsje Essaouira is zeker een aanrader. De haven, de oude stadsmuren en het strand. En zeker niet te vergeten natuurlijk...de zonsondergangen. Een en al romantiek op het strand of op een terrasje met een goed glas wijn !!!

Laat kaart zien