Marokko image
Marokko image Marokko image

Marokko

Reisgids

Marokko
Afrika
Addmissions

Reisgids

Reistips

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op vakantie in Marokko (weg van de massa)

Ben jij een (cultuur) snuiver? Ga dan op ontdekking in Marokko, want geuren en kleuren, daar lijkt het om te gaan in dit land. In de oriëntale koningssteden zoals Meknes, Rabat, Fez en Marrakesh vind je talloze marktjes waar al sinds jaar en dag gehandeld wordt in specerijen, kruiden, tapijten en nog veel meer. Ruïnes, eeuwenoude stadspoorten en moskeeën zijn een normaal straatbeeld in Marokko. In de Sahara ontdek je een andere manier van leven. Het zandlandschap met oases en kamelen is een thuis voor bedoeïenen die rondtrekken in tentenkampen. 

Ideaal voor

Lekker Eten Drinken

Bergen

Kunst & Cultuur

Wat zegt de community

(44)
Bekijk reviews >

1. Val voor een vallei buiten de drukte van Marrakesh

Op een klein uur rijden van de stad Marrakech ligt de Ourikavallei, een schitterend groen gebied waar een rivier doorheen kabbelt.

2. Overnacht in de Sahara bij berbernomaden

Marokko kent nog altijd een sterke nomadische cultuur die je buiten de grote steden overal terugziet. Reis af naar Erg Chebbi bij Merzouga.

3. Bezoek Hollywood’s favoriete filmlocatie bij Ouarzazate en Aït Ben Haddou

Game of Thrones, Star Wars, The Gladiator, Black Hawk Down, The Mummy, Kingdom of Heaven, Babel, Ben Hur en The passion of the Christ. Al deze films zijn opgenomen bij Ouarzazate.

Reisinspiratie

Van onze community

kasba aït benhaddou
kasba aït benhaddou
Westelijke Sahara
Esthers
Tannerie
Tannerie
Fez
Jonge119
Nomade
Nomade
Westelijke Sahara
Oudeschool

Praktisch

 • Ryanair vliegt meerdere malen per week rechtstreeks van Eindhoven naar Fez. Ook zijn er vanuit Nederland rechtstreekse vluchten naar Tanger en Nador. Soms heb je al een retourticket voor € 100. Bussen en taxi’s zijn erg goedkoop in Marokko en ruim beschikbaar.

 • Zie hier actuele reisadvies voor Marokko van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Je heb geen visum nodig.

 • Zie hier het actuele advies voor Marokko.

 • Munteenheid: marokkaanse dirham (MAD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers. Overal vind je geldautomaten die je Nederlandse pinpas accepteren. Betalen met creditcard is meestal niet mogelijk.

 • Feestdagen; 3 maart Troonfeest, 14 augustus Oued ed-Dahab, 20 augustus Viering van de Volksrevolutie, 18 november Onafhankelijkheidsdag. 

 • Stekker type CStekker type E

 • AANTAL INWONERS 35,7 MILJOEN (2017)
  GROOTTE 17X NEDERLAND
  TIJDSVERSCHIL 1 UUR VROEGER
  REISDUUR 4 uur