Nicaragua

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Nicaragua; in dit land vind je moerassen, mangrovebossen, tropische regenwouden, palmstranden en vulkanen. En dit alles buiten het bereik van de toeristenmassa’s. Dit komt doordat het land in het verleden last heeft gehad van politieke onrust en heftige aardbevingen. De meeste toeristen gaan al snel richting het buurland Costa Rica. Nu, jaren later, beginnen ze weer langzaam Nicaragua te ontdekken. Het is de ideale bestemming voor reizigers die een bijzondere, avontuurlijke en goedkope reis willen maken en veel van natuur houden.

De oostkust van Nicaragua heeft de mooiste witte zandstranden en verder van de kust af vind je de Corn eilanden. Deze eilanden staan bekend als een tropische bestemming waar je goed kan snorkelen vanwege de prachtige koraalriffen. Een belangrijk kenmerk van het land zijn de vele vulkanen. De mooiste zijn Momotombo, Conceptión, Telica, Maderas, Masaya en Cerro Negro. De laatste staat bekend om een spectaculaire activiteit: vulkaansurfen! Met een topsnelheid van soms wel 90 km/u surf je op een soort slee naar beneden. De meeste vulkanen zijn in het westelijke deel van het land te vinden. In het oosten is het wat vlakker en wordt het gebied vooral ingenomen door regenwoud. Ometepe eiland is een plek die je zeker gezien moet hebben. Dit eiland wordt gevormd door twee vulkanen en ligt in het Meer van Nicaragua. Hier kan je goed wandelen, fietsen en kajakken. Verder kan je het beste surfen bij de kust van San Juan del Sur.

Het land staat bekend om zijn prachtige natuur, maar er is ook genoeg te zien op cultureel gebied. Zo is het stadje Granada erg leuk om te bezoeken vanwege de koloniale architectuur en gezellige smalle straatjes. In de stad León kan je terecht voor bijzondere kerken, het nachtleven, de kunst en muziek. De hoofdstad Managua is minder mooi.

Het klimaat in Nicaragua verschilt per gebied maar het blijft er het hele jaar warm. In de lager gelegen gebieden landinwaarts kan het erg heet worden. In de hoger gelegen gebieden is het iets koeler, net als in de kustgebieden. Er komen in Nicaragua wel veel hevige tropische regenbuien voor. Vooral van mei tot oktober valt er veel regen. Verder zijn er in het land vele diersoorten te vinden zoals poema’s, jaguars, luiaards, apen, boommiereneters en gordeldieren. Ook zijn er prachtige vogels zoals toekans, kolibiries, ara’s en motmots.

Informatie over Nicaragua

Alle highlights van Nicaragua

Beste foto's & tips van Nicaragua

'424218' door Fransvdg '424218' door Fransvdg

NicaraguaMasaya vulkaan

NicaraguaMasaya vulkaan

Een moeilijk pad

Fransvdg

Als je in Granada bent, dan is een bezoek aan de Masaya vulkaan eigenlijk een must. Maar houd er wel rekening mee dat het wandelpad rondom de kraterrand niet eenvoudig is. Regelmatig zul je op handen en voeten aan het werk moeten. En je komt soms ook heel dicht bij de steile afgrond.....maar als je gezond en wel je ronde gemaakt hebt, geeft dat wel een heel goed gevoel. (Dit is een dia-scan.)

'341485' door maranopreis '341485' door maranopreis

NicaraguaIsla de Ometepe

NicaraguaIsla de Ometepe

Conception

maranopreis

Nicaragua, twee keer zo groot als Nederland, is een prachtig en nog niet zo toeristisch land. Het is bezaaid met vulkanen en heeft het grootste meer van Midden-Amerika, het Lago di Nicaragua. In dit meer ligt Ometepe, een eiland met een heilige status voor de oude indianenstammen die oorspronkelijk deze regio bewoonden. Feitelijk zijn het twee vulkanen, aaneengesmeed door diverse uitbarstingen. Hier de grootste en nog steeds actieve vulkaan Conception met een hoogte van ruim 1600 meter.

'265493' door corriedewinter '265493' door corriedewinter

NicaraguaLeon

NicaraguaLeon

De grootste kathedraa

corriedewinter

León was kort de hoofdstad van Nicaragua. Hierdoor zijn er verhoudingsgewijs erg veel kerken en kathedralen. De grootste kathedraal van Midden-Amerika is gelegen aan het Parque Central in Léon. Het verhaal gaat, dat de bouwtekeningen van Lima (Peru) en Léon verwisseld zijn. De kathedraal kent drie stijlen: neoklassiek (in de bogen), barok (in de koepels) en koloniaal (in de patio). De kerk wordt bewaakt door een leeuw voor de ingang ( léon=leeuw). In de grafkelder liggen vele prominenten begraven, waaronder Rubén Darío, de beroemde Spaanstalige dichter. Hij kreeg een plek bij het hoofdaltaar. Ook hier houdt een leeuw de wacht. Op het dak heb je een prachtig uitzicht. Léon is, in tegenstelling tot Granada, nog niet toeristisch, maar er zijn wel veel cafés en eettentjes. Als je Spaans wilt leren, is Léon een heerlijke stad om te verblijven. Bovendien ligt León ligt maar 20 kilometer van het strand. Met een bus ben je er in een half uur. Heerlijk om te wandelen langs het rustige strand; door de week zul je nauwelijks iemand tegenkomen. Wel uitkijken met zwemmen; er staat een sterke onderstroom.

Praktische informatie over Nicaragua

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  november t/m maart
 • Internet extentie
  ni
 • Hoofdstad
  Managua
 • Aantal inwoners
  5,1 miljoen
 • Oppervlakte
  3x Nederland
 • Reistijd
  12:30
 • Talen
  Spaans
 • Religie
  rooms-katholiek
 • Tijdverschil
  6 uur vroeger
 • Tijdsverschil
  6 uur vroeger
 • Telefooncode
  505
 • Voltage
  110
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  visum bij verblijf langer dan 3 maanden
 • Douane
  visum bij verblijf langer dan 3 maanden
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, gele koorts
 • Aanvlieghaven
  Managua(MGA)
 • Nationale feestdagen
  19 juli Bevrijdingsdag, 14 september Slag om San Jacinto, 15 september Onafhankelijkheidsdag
Laat kaart zien
Ontdek Nicaragua, het nieuwe Costa Rica

Burgeroorlog en de Iran-Contra-affaire: het beeld dat de meeste westerlingen van Nicaragua hebben. Maar het grootste land van Midden-Amerika is veilig en biedt prachtige meren en vulkanen waar de kleurrijke inwoners terecht trots op zijn.

Burgeroorlog en de Iran-Contra-affaire: het beeld dat de meeste westerlingen van Nicaragua hebben. Maar het grootste land van Midden-Amerika is veilig...

Nicaragua - Pirates of the Carribbean

Burgeroorlog, Iran-gate en Sandinisten; de ruige ingrediënten voor het beeld dat de meeste Westerlingen van Nicaragua hebben. Maar het grootste en veiligste (!) land van Midden-Amerika biedt prachtige meren en vulkanen, waar de kleurrijke inwoners terecht trots op zijn. Bovendien is de oostkant nog...

Burgeroorlog, Iran-gate en Sandinisten; de ruige ingrediënten voor het beeld dat de meeste Westerlingen van Nicaragua hebben. Maar het grootste en vei...

Metropolis TV

Vanavond is de tweede uitzending van het programma Metropolis, waarin verschillende aspecten van globalisering aan het licht worden gebracht aan de hand van lokale correspondenten.

Vanavond is de tweede uitzending van het programma Metropolis, waarin verschillende aspecten van globalisering aan het licht worden gebracht aan de ha...