Frans-Polynesië image

Frans-Polynesië


Reisgids

Frans-Polynesië
Oceanië
REDACTIE

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Een reis naar Frans-Polynesië staat garant voor lekker weer, witte stranden en een knalblauwe zee. Midden in de Zuidelijke Stille Oceaan liggen de vijf eilandengroepen waaruit Frans-Polynesië bestaat : de Australeilanden, de Gambiereilanden, de Genootschapseilanden, de Tuamotueilanden en de Markiezeneilanden. De eilanden zijn veelal van vulkanische oorsprong en bereiken soms hoogtes van 1000-1500 meter. Alle eilanden staan bekend om hun dichtbegroeide jungles en prachtige stranden. De unieke vis- en koraalsoorten rondom de eilanden maken deze bestemming ideaal om te duiken en te snorkelen.

Met Tahiti als bekendste en grootste eiland en Bora Bora als één van de mooiste is Frans Polynesië een land waar veel over gesproken wordt zonder dat je het door hebt. De exotische namen van de eilanden zeggen al genoeg over de eilanden zelf: ook daar hangt een relaxte, exotische sfeer. Tahitianen menen dat golfsurfen op hun eiland is ontstaan en zijn dan ook echte professionals. De golven rondom Tahiti zijn perfect voor elk niveau surfer en horen dus absoluut thuis op je to do-lijstje.

Ver weg van de toeristische eilanden liggen Huahine, Maupiti en Raiatea. Deze eilanden hebben nog geen resorts en er zijn nog geen toeristische activiteiten opgezet. Hier kun je leven van je zelf gevangen visjes en genieten van een onbekend paradijs. Ga vooral wrakduiken wanneer je Raiatea bezoekt! Het eiland staat bekend om zijn wrakken en er ligt zelfs een wrak met een luchtbel op 25 meter diepte, waardoor je onder water je duikmasker af kunt doen.

Op elk Frans-Polynesisch strand moet een cocktail gedronken worden en het heldere water smeekt om een duik. Een gebied dat fantasieën waarheid maakt…

Reisinspiratie

Van onze community

Robinson hut
Robinson hut
Tahiti
Elleke
Even mijmeren en dromen ...
Even mijmeren en dromen ...
Moorea
Bowral
paradijs gevonden!
paradijs gevonden!
Frans-Polynesië
ErwinenManon

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Frans-Polynesië:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Frans-Polynesië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: CFP-frank (XPF). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 5 maart - Arrivée de l'Evangile
  Gospel Day. Herdenking van de aankomst van de eerste Engelse (protestantse) missionarissen van de London Missionary Society op 5 maart 1797.

  3 april - Goede Vrijdag
  De vrijdag voor Pasen. Op deze dag herdenken christenen de kruisiging en dood van Jezus.

  April - Pasen
  Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus is opgestaan uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging.

  8 mei - Fête de la Victoire
  Herdenking van de wapenstilstand van 1945, het einde van de Tweede Wereldoorlog.

  14 mei  - Hemelvaartsdag
  Herdenking van de hemelvaart van Jezus Christus.

  Mei – Pinksteren
  Op deze vijftigste dag na Pasen, de laatste dag van de paastijd, wordt in de christelijke kerken herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen.

  29 juni - Dag van de autonomie

  14 juli - Quatorze Juillet (Franse nationale feestdag)
  Op deze feestdag wordt de Franse Revolutie van 1789 herdacht. Er wordt op zeer veel plaatsenvuurwerk afgestoken en men heeft een vrije dag.

  15 augustus - Maria Tenhemelopneming
  De feestdag van de opneming van Maria in de hemel, men heeft een vrije dag.

  1 november - Allerheiligen
  Feetsdag waarop alle heiligen (ruim 100 000) van de room-katholieke kerk gezamenlijk worden vereerd en herdacht.

  25 en 26 december - Kerstmis

 • Frans-Polynesië – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Frans-Polynesië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Frans-Polynesië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type BStekker type E
 • Tijdsverschil: 12 uur later
  De hoofdstad van Frans-Polynesië is Papeete.
  Het oppervlak van Frans-Polynesië is Noord-Holland en Zuid-Holland.
  De gesproken taal/talen: Frans, Tahitisch.