Faro

In het uiterste zuiden van Faro in de Algarve ligt de populaire badplaats Faro. Geliefd onder zonaanbidders en (jonge) feestgangers. Hoewel de meeste toeristen hier komen om te genieten van het strand zijn er in de stad zelf ook een aantal mooie plekken die je kunt bezoeken. De oude kerk, het stadhuis, de kathedraal en de oude stadsmuur zijn daar enkele voorbeelden van. Faro heeft een eigen internationale luchthaven.

Informatie over Faro

Beste foto's & tips van Faro

'456921' door KHeijlaerts '456921' door KHeijlaerts

PortugalFaro

PortugalFaro

Vissershuisjes

KHeijlaerts

Tussen Faro en de Atlantische Oceaan ligt nog een natuurgebied. Dit gebied vond ik wel wat hebben van de Waddenzee. Ook hier vallen bij eb allerlei platen droog. Het heet Ria Formosa. Ik heb hier met een bootje rondgevaren met een lokale man en zijn dochtertje. Een tochtje van ruim 2 uur waarbij we 3 verschillende plekken hebben aangedaan om even aan land te kijken. Er zijn namelijk een paar eilanden die niet overstromen als het vloed is. Hier is voornamelijk Portugees toerisme. De eerste stop was bij een klein strandje waarvandaan een pad liep dwars over het eilandje via een restaurant naar de Atlantische kust. Daar was een groter strand. Onderweg kwam ik langs een rijtje 'ooit blauwe' vissershuisjes. Bij de voorste huisjes was het een behoorlijke rommel, maar de laatste huisjes knalden er uit tegen de voornamelijk gele begroeiing.

'519596' door KHeijlaerts '519596' door KHeijlaerts

PortugalFaro

PortugalFaro

Schuurtjes op...natuu

KHeijlaerts

Voor de stad Faro ligt een gigantisch natuurgebied: Parque Natural da Ria Formosa. Je kan diverse boottochtjes boeken om het natuurgebied te verkennen. Deze foto nam ik op een van de eilanden waar we kort zijn gestopt. De schuurtjes vond ik zo mooi in zijn gammelheid. Het natuurpark Parque Natural da Ria Formosa, dat in 1987 werd opgericht, loopt vanaf het strand van Faro, Praia de Faro tot aan het kleine plaatje Cacela Velha. Het gebied bezit zo'n 60 km aan kustlijn en werd opgezet om het natuurlijke ecosysteem voor bedreigingen te behoeden. Het natuurgebied wordt beschermt tegen bouwprojecten, het weghalen van zand, vervuiling en overmatig toerisme. Het reservaat is omringt door een keten van eilanden en schiereilanden van zand omgeven door een grote lagune. De band van eilanden beschermt het leven in de lagune tegen de open zee. Doordat de eilanden niet met elkaar aansluiten is er eb en vloed in de lagune. De lagune bestaat uit moeraslanden, zoutpannen, zee-engten en kanalen. Het water in de lagune zit vol met allerlei soorten schelpdieren die tevens gekweekt worden en zo'n 80 procent van de totale export vormen. Naast schelpdieren leven er ook heel veel verschillende vissoorten. Deze vis trekt samen met het aangename klimaat veel wilde vogels en andere diersoorten aan. Zo leven er reigers, ooienvaars en de watersnip. De smalle kanaaltjes vormen een perfecte broeiplaats voor dit soort vogels. Exif: Nikon D7000; Tamron 18-200 bij 42mm; ISO100; f4,5; 1/1250s

'309833' door vivelafem '309833' door vivelafem

PortugalFaro

PortugalFaro

Vriendelijke...groent

vivelafem

Naar de markt gaan in het buitenland vind ik altijd een feest. In Tavira, ongeveer een half uurtje van Faro in de oostelijke Algarve vindt je een prachtige markthal. Op zaterdag komen de oude boeren uit de regio. Vaak hebben ze maar een stuk of 4 verschillende groenten, die ze mooi tentoonstellen. En de ouderwetse weegschaal mag natuurlijk niet ontbreken! Deze vriendelijke man wachtte geduldig op de volgende klant.

Laat kaart zien