Ontario

De provincie Ontario ligt in het hart van Ontario. Het is de dichtstbevolkte streek van het land. Onder meer de hoofdstad Ottawa en de metropool Toronto liggen in deze provincie. Ontario grenst aan vier van de vijf Grote Meren van Noord-Amerika. Alleen het Michiganmeer ligt in zijn geheel in de Verenigde Staten. Ook de wereldberoemde Niagarawatervallen bevinden zich in Ontario.

Informatie over Ontario

Beste foto's & tips van Ontario

'188805' door hestermaasdam '188805' door hestermaasdam

CanadaOntario

CanadaOntario

Mennonieten

hestermaasdam

In Elmira wonen veel Mennonieten. Ze komen oorspronkelijk uit Nederland, van hier uit naar Duitsland/Oosterijk. Later in kleine groepjes naar Canada. Ze hebben geen verzekeringen, als er iets gebeurd gaan ze in hun eigen gemeenschap met de pet rond. De meeste hebben geen electriciteit en geen waterleiding of riolering. Veel rijden nog met paard en wagen, maar ook hier gaan ze uiteindelijk toch mee met de tijd! Deze dames laten zich in een auto vervoeren.

'187544' door hestermaasdam '187544' door hestermaasdam

CanadaOntario

CanadaOntario

Mennonieten

hestermaasdam

In Elmira wonen nog veel Mennonieten. Menno Simons werd in 1496 geboren in Friesland, hij werd een katholliek priester.Later ging hij naar Duitsland en werd doopsgezind (protestant).Uiteindelijk zijn hij en vele volgelingen in kleine groepjes naar Canada vertrokken. Een Duits dialect wordt nog steeds gesproken tijdens kerkdiensten. Ze gebruiken geen gas en electra e.d. Ook geen verzekeringen of inentingen. Ze hebben eigen ziekenhuizen en scholen. Er zijn langs de gewone wegen grintwegen voor paard en wagen. Erg leuk om dit dorpje te bezoeken waar de tijd lijkt stil te staan.

'450000' door BenRTravellers '450000' door BenRTravellers

CanadaOntario

CanadaOntario

Indian Summer in...sp

BenRTravellers

Ieder jaar rond 27 september bereikt het verkleuren van de Sugar Maple in Algonquin Provincial Park, ongeveer 2 uur rijden noordelijk van Toronto, zijn hoogtepunt. Van een groen bos transformeert het landschap zich in een knallende mengelmoes van rood, oranje, geel en goud. Nergens in Canada is de Indian Summer beter te ervaren als hier. Overigens doet de rest van Ontario er qua kleurenpracht nauwelijks voor onder. Langs de weg tref je dit soort verstilde tafereeltjes.

Laat kaart zien