Brazilië image

Brazilië


Reisgids

Brazilië
Zuid Amerika
Pimwestenberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Brazilië-vakantie: je gratis reisgids

Brazilië ligt in het zuiden van Amerika en telt meer dan 200 miljoen inwoners. Het land grenst aan de Atlantische Oceaan en daarnaast ook nog aan veel landen, waaronder Colombia, Peru en Argentinië. Gezien de grootte van het land is het niet verrassend dat er niet maar één bepaald soort klimaat heerst. Er is een variatie van tropisch klimaat in het noorden tot savanneklimaat in de hooglanden.

De hoofdstad Brasilia is een hypermoderne stad. Voor historische, culturele hoogstandjes hoef je er niet heen. De stad heeft echter wel hoogstandjes qua architectuur zoals het kathedraal en het gebouw van de bibliotheek. Architectuurliefhebbers zullen hun ogen uitkijken in de stad.

Hou je van salsa, samba, carnaval en tropische stranden? Dan zit je in Rio de Janeiro goed. Je kunt de natuur verkennen, bijvoorbeeld in Tijuca NP of bezoek de koloniale kerk Mosteiro de São Bento en het voormalig paleis van de Braziliaanse monarchen in de binnenstad. Op de Corcovado berg vind je een van de ‘zeven nieuwe wereldwonderen’, het standbeeld van Cristo Redentor. Strandliefhebbers kunnen naar de stranden Ipanema of Copacabana. Vergeet niet om de kabelbaan naar de Suikerbroodberg te pakken om vervolgens te genieten van het uitzicht over de stranden, natuur en bezienswaardigheden.

Stedelijkheid te midden van de jungle vind je in Manaus, de grootste stad van de Amazone. Het is tevens een belangrijke haven voor schepen. Wil je liever naar een minder drukke stad, ga dan naar Recife of kies voor de koloniale stad Olinda, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat met vele bezienswaardigheden. Ook mooi is de autovrije plaats Paraty met zijn smalle straten en kleurrijke huisjes. In Ouro Preto kun je een bezoek brengen aan de goudmijnen.

Aan prachtige zandstranden komt Brazilië ook niets te kort. Natal met zijn lange stranden of Pipa dat wordt bestempeld als een van de mooiste bestemmingen in het land. Het was van oorsprong een oord voor hippies en backpackers, maar nu ook een ideale bestemming voor stellen. Misschien ligt de combinatie van natuur en strand van Fortaleza je toch meer. Mis de Iguacu watervallen niet, waar meer dan tweehonderd watervallen de Paraná rivier instorten.

Het Braziliaanse leven lijkt vaak om feest en voetbal te draaien en dat is ook zo. Maar het is ook een land met een boeiende geschiedenis, cultuur, historie, strand en natuur!

Wat zegt de community

(11)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Azaras's kapucijnaap
Azaras's kapucijnaap
Pantanal
Dreamer666
Heel raar beestje
Heel raar beestje
Pantanal
Dreamer666
Jonge jaguar in de boom
Jonge jaguar in de boom
Pantanal
Dreamer666

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Brazilië van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Brazilië dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona 

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties Brazilië:

  - Gele koorts 

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Brazilië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Real (BRR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januariNieuwjaarsdag
   

  21 aprilDag van Tiradentes
  Herdenking van Tiradentes die in opstand kwam voor een onafhankelijk Brazilië.

  1 mei – Dag van de arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  7 sept  Onafhankelijkheidsdag
  Viering dat Brazilië in 1822 onafhankelijk werd van Portugal.

  12 oktoberDag van onze beschermvrouw
  Herdenking van de beschermvrouw van Brazilië, Heilige Maagd Maria. Deze dag wordt ook wel gevierd als kinderdag gevierd.

  2 novemberAllerheiligen
  Herdenking van overleden dierbaren.

  15 novemberDag van de Republiek

  Herdenking van de proclamatie van de republiek op 15 november 1889. De keizer werd afgezet en vervangen door een republikeinsstelsel.

  Kerstmis

  Carnaval

  Carnaval vindt 7 weken voor pasen plaats. Dit is hét hoogtepunt van het jaar in Brazilië. Sambamuziek, schaarsgeklede mensen en kleurrijke optochten. Vanuit de hele wereld komen mensen op dit spektakel af. De bandas of blocos, speciale orkesten, gaan feestend de stad door, iedereen gaat gegarandeerd uit zijn plaats! Vooral Rio de Janeiro is the place to be met carnaval.

 • Brazilië – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Brazilië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Brazilië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type BStekker type C
 • Tijdsverschil: 3 tot 6 uur vroeger
  De hoofdstad van Brazilië is Brasilia.
  Het oppervlak van Brazilië is 12x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Portugees.