Dublin

Foto door Reisreporter ThijsVDenBurg

In deze historische nederzetting vind je de invloed van de Romeinen terug. Een ruïnestad met de grootste en best bewaarde haven uit de Romeinse tijd. Restanten van badhuizen, theaters, straten met veel zuilen en van een oud cirsus zijn hier te zien.

Informatie over Dublin

Beste foto's & tips van Dublin

'1096473' door Everlasting '1096473' door Everlasting

IerlandDublin

IerlandDublin

Homeless in Dublin

Everlasting

Although Dublin is a prosperous city but you do see many homeless and this statue outside Christchurch I found poignant. Notice the holes in the feet

'1000729' door ThijsVDenBurg '1000729' door ThijsVDenBurg

IerlandDublin

IerlandDublin

Wandelen langs de kus

ThijsVDenBurg

Een stedentrip naar Dublin bestaat natuurlijk uit het genieten van het stadsleven, Temple Street, de mooie oude gebouwen en sfeervolle pubs. Alsook de oude Keltische cultuur die in veel bezienswaardigheden terugkomt. Maar als je even het stadse leven moe bent kun je met een kleine treinrit een prachtige wandeling maken door de natuur en langs de ruige kust. Een treinrit naar Howth station duurt ongeveer een half uur. Aangekomen kun je over de kleine boulevard genieten van een lekkere koffie alvorens een van de wandelroutes te nemen die op het schiereiland lopen. Vooral het uitzicht over enkele baaitjes en de rest van de kustlijn van Ierland zijn prachtig. Als het licht dan nog eens meespeelt krijg je soms een surreëel schouwspel.

Laat kaart zien