Maleisië image

Maleisië


Populaire bestemmingen

Maleisië
Azië
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Maleisië

Maleisië kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Maleisië naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Maleisië. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(6)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

mooie mensen in Maleisie
mooie mensen in Maleisie
Langkawi island
Anouska Rijnhout
Top natuurgids
Top natuurgids
Cameron Highlands
CDahlkamp
Keranji beach
Keranji beach
Perhentian Islands
RobHoekstra

Praktisch

 • Voor Maleisië geldt een positief reisadvies. Reis alleen als het noodzakelijk is naar de oostelijke kuststrook van Sabah en de oostelijke eilanden.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Maleisië:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Maleisië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: ringgit (MYR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaar

  24 januari – Verjaardag van de profeet Mohammed

  3 februari – Thaipusam
  In de Batu-grotten in Kuala Lumpur doorboren gelovigen hun lichaamsdelen om de Heer Muruga te dienen.

  19 februari – Chinees Nieuwjaar

  1 mei – Dag van de arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  24 mei – Wesak Day
  Herdenking van de geboorte, verlichting en de dood van Boeddha.

  18 juni t/m 16 juli – Ramadan
  Vastentijd voor de moslims en wordt gezien als zuivering van de ziel en als bedanking voor Allah voor hetgeen wat hij gegeven heeft.

  17 juli – Suikerfeest
  Viering van het einde van de Ramadan met allerlei zoetigheid.

  31 augustus – Onafhankelijkheidsdag
  Herdenking van de dag dat Maleisie onafhankelijk werd van de Britse kolonie.

  September - Rainforest Music Festival
  Jaarlijks terugkerend festival datin juli wordt gehouden in de  jungle van Borneo. Het festival brengt lokale muzikanten samen met collega's uit de hele wereld. Het festival begint ’s middags met workshops, mini-concerten en jamsessies en gaat door tot laat in de avond. Ook wordt er aandacht besteed aan kunst en ambachten.

  16 september – Hari Malaysia
  Herdenking van de oprichting van de Maleisische federatie op dezelfde datum 16 september 1963.

  23 t/m 25 september – Offerfeest
  Ter nagedachtenis aan Abraham worden er deze dag overal schapen geslacht. Abraham was bereid zijn zoon op te offeren aan God, maar op het laatste moment werd de jongen vervangen door een schaap.

  27 september – Mooncake Festival
  Genieten van de displays van lantaarns en het eten van cakes onder het maanlicht met familieleden … daar draait het om op deze dag.

  15 oktober – Hari Raya Quorban / Haji
  Herdenking van de bereidheid van Ibrahim (ook bekend als Abraham) om te gehoorzamen aan Allah’s en zijn zoon Ismaël op te offeren.

  5 november – Islamitisch Nieuwjaar

  10 november – Deepavali
  Het festival van vijf dagen waar het licht centraal staat. In de avond branden er op verschillende plekken allerlei lichtjes.

 • Maleisië – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Maleisië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Maleisië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type G
 • Tijdsverschil: 7 uur later
  De hoofdstad van Maleisië is Kuala Lumpur.
  Het oppervlak van Maleisië is helft van Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Maleisisch.