George Town

George Town is het voorbeeld van een multiculturele samenleving waar verschillende bevolkingsgroepen wonen. Kenmerkend zijn de koloniale bouwstijlen, moderne en ouderwetse wijken waar je het typische Aziatische sfeer duidelijk kunt merken. De stad ligt in het noordwesten van het schiereiland van George Town en werd in 2008 opgenomen op de Werelderfgoedlijst.

Informatie over George Town

Beste foto's & tips van George Town

'528184' door Everlasting '528184' door Everlasting

MaleisiëGeorge Town

MaleisiëGeorge Town

Marking George Town

Everlasting

On our way to Burma this year we stopped for a few days in Penang. One of the must-do activities in Penang is the walking tour in George Town discovering the street art. There are 50 plus wrought-iron caricatures with anecdotal descriptions of the streets that they adorn and 20 or so murals. I'll show you a few of my favourites. We begin with "Kids on a Bicycle", probably the most famous painted by London-trained artist Ernest Zacharevic, in conjunction with the 2012 George Town Festival. It depicts a little girl taking her younger brother on a bicycle ride.

'505454' door lonaatje '505454' door lonaatje

MaleisiëGeorge Town

MaleisiëGeorge Town

Street art

lonaatje

De verschillende bevolkingsgroepen, de koloniale bouwstijl, het heerlijke eten en het relaxe sfeertje zorgen voor de veelzijdigheid van George Town. Stiekem is ze ook kunstzinnig, op veel plekjes vind je street art van verschillende kunstenaars. Er zijn verschillende routes die je kan lopen om deze leuke tekeningen te ontdekken. Vooral die met kinderen zijn het leukst!

'511383' door whelder '511383' door whelder

MaleisiëGeorge Town

MaleisiëGeorge Town

In gesprek

whelder

Penang is een prachtig eiland met heel veel dingen waarmee kinderen zich uitstekend kunnen vermaken. Wij waren er toen onze kinderen bijna 7 en 9 jaar oud waren als deel van een uitgebreide zelf georganiseerde rondreis met het openbaar vervoer door West-Maleisië. Op de tweede dag van die reis gingen we naar de botanische tuin van Penang waar mijn zoon voor het eerst apen in het wild zag. Hij raakte er meteen mee in gesprek. Vanaf de botanische tuin loopt trouwens een prachtig stelsel van junglepaden omhoog naar Penang Hill. Goed voor een heerlijke dag kinderavontuur die eindigde met een ritje met de kabeltrien naar beneden. Andere

Laat kaart zien