Sarawak

Sarawak is een van de twee deelstaten van het Maleise deel van Borneo, naast Sabah. Bezienswaardig zijn de beroemde Iban longhouses. Daarnaast vind je in Sarawak een aantal prachtige nationale parken, waaronder Tanjung Datu, Gunung Gading, Bako, Kubah, Niah en Gunung Mulu. Ook de Kelabit Hooglanden bevinden zich in Sarawak.

Informatie over Sarawak

Beste foto's & tips van Sarawak

'308516' door AnitaOedit '308516' door AnitaOedit

MaleisiëSarawak

MaleisiëSarawak

Iban Man

AnitaOedit

Tijdens mijn reis in Borneo - Sarawak, heb ik een speciale portret fotografie mogen doen van de Iban mannen en vrouwen. Ik weet niet of jullie het weten maar deze tribes lijdt aan blindheid. De oudere generatie is erg slecht aan toe en vandaar dat ze regelmatig binnen in hun longhouse verblijven. Ik heb diverse locals gevraagd wat de oorzaken zijn van hun blindheid, maar iedereen kwam met verschillende verhalen. Zelfs ben ik geen dokter en kan ook geen medische verklaring hierover geven. Extra info; deze iban man, Chief Kayan, is slechtziend.

'452387' door TicoTica '452387' door TicoTica

MaleisiëSarawak

MaleisiëSarawak

Bako np

TicoTica

Als je aankomt met de boot in Bako national parc zie je gelijk de bomen in het water staan. Ze staan gewoon in zee en er is geen klein blaadje aan te vinden. Het geeft een mooi beeld tegen de blauwe lucht en het aqua kleurige van de zee.

'175612' door travelmoments '175612' door travelmoments

MaleisiëSarawak

MaleisiëSarawak

Oerwoud mensjes

travelmoments

(scan).locatie.borneo. de baby oeran oetans zijn toch zo............................en bijzonder.

Laat kaart zien