Batu cave

De Batu Caves bestaan uit een serie grotten op ongeveer 15 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur. De grootste grot, de Tempel- of Kathedraalgrot, is 400 meter lang en 100 meter hoog en bereikbaar via een hoge trap met 272 treden. Onder aan de trap staat een groot beeld van de oorlogsgod Murugan. De Batu Caves is voor velen een heilige plaats. Jaarlijks wordt hier het hindoeïstische Thaipusamfestival gehouden.

Informatie over Batu cave

Beste foto's & tips van Batu cave

'502114' door TicoTica '502114' door TicoTica

MaleisiëBatu cave

MaleisiëBatu cave

Batu caves

TicoTica

De bekende trap van de Batu caves. Een plek waar de meeste mensen die in kuala Lumpur geweest zijn ook gezien hebben, maar toch echt een mooie plek. Zeker een plek die je een keer keer moet gaan zien als je er nog niet geweest bent. Ook kinderen vinden deze plek fantastisch , omdat er overal wel iets gebeurd.

'504337' door TicoTica '504337' door TicoTica

MaleisiëBatu cave

MaleisiëBatu cave

Goud wat er blinkt

TicoTica

In en rond tempels in Azië wordt veel goud gebruikt. Soms ziet het er naar mijn mening behoorlijk kitsch uit. Bij de Batu caves hadden ze het dak van de tempels zelfs helemaal goud geschilderd.

'497143' door TicoTica '497143' door TicoTica

MaleisiëBatu cave

MaleisiëBatu cave

Punkhaartjes...nog ev

TicoTica

Dit kleine meisje stond in de rij bij de Batu caves. Haar ouders lieten haar mooie punk haartjes afscheren om te offeren. Nu sliep ze nog lekker op de schouder van haar moeder, maar toen het ritueel volgde vond ze het allemaal wat minder leuk en liet ze flink van zich horen.

Laat kaart zien