Perhentian Islands

Voor de kust van Perhentian Islands liggen de Perhentian Islands. Witte stranden, wuivende palmen en de turkooizen zee, in een woord: paradijs! Vanuit Kuala Besut is het dertig minuten varen met de boot. Het leven van de Perhentian Islands speelt zich vooral onder en op het water af. Je kunt er snorkelen, zwemmen, kajakken en duiken. De populairste duikplekken zijn The Pinnacle, The Sugar Wreck en Redang Island.

Informatie over Perhentian Islands

Beste foto's & tips van Perhentian Islands

'504248' door sgtravel '504248' door sgtravel

MaleisiëPerhentian Islands

MaleisiëPerhentian Islands

Uitzicht over...Perhe

sgtravel

Uiteraard kun je lekker op het strand liggen of gaan duiken op deze eilandjes, maar er zijn ook diverse wandelroutes dwars door de jungle. één van de routes loopt van Long beach naar Teluk Kerma op het eiland Kecil en duurt ongeveer een uur , halverwege is dit het uitzicht over het eiland. Je kunt de trap helemaal tot aan zee naar beneden lopen, waar je erg goed kunt snorkelen. je moet bij het afdalen wel op de treden letten want er ontbreken er nog al wat, als je het wandelpad blijft volgen kom je uit bij D' Lagoon Chalets waar je met een drankje kan bijkomen van de wandeling. Een watertaxi kan je weer terug brengen naar Long beach(of elk ander strand)

'515914' door TicoTica '515914' door TicoTica

MaleisiëPerhentian Islands

MaleisiëPerhentian Islands

Green crested lizard

TicoTica

Ik had even geen zin om op ons prachtige strandje te liggen en ging aan de wandel. In het stuk jungle achter het strand vond ik deze groene hagedis. Hij zat heel stil en als ik sneller voorbij gelopen was, was hij zeker niet opgevallen in het groen...

'514754' door Fabiennetravels '514754' door Fabiennetravels

MaleisiëPerhentian Islands

MaleisiëPerhentian Islands

Een weekje alleen maa

Fabiennetravels

Ik was in de zomervakantie 2014 in Maleisie geweest ( Zie vorige foto ) We hebben daar veel verschillende dingen gedaan. Onder andere zijn we naar Perhentian islands geweest. Je gaat daar met een hele harde speedboot naar toe. Als je daar aankomt kom je op een lange steiger ( waar wij waren dan). Je ziet de vissen onder je wegzwemmen in alle kleuren! Ik had bijna nog nooit zulke mooie vissen gezien! Als je je spullen in de eenvoudige maar goede hutjes hebt gelegd ga je eigenlijk vrijwel meteen zwemmen en snorkelen! Het eerste wat ik daar zag was een rog van anderhalf meter lang! Ik schrok heel erg en durfde eigenlijk niet meer het water in, haha. We vroegen het aan de mensen daar en ze zeiden dat het hele aardige roggen zijn. Ik moest even wennen maar ze zwommen heel rustig weg dus er was totaal niks engs aan! De onderwater wereld is daar zo super mooi dat je de hele dag wel zou willen snorkelen en dan nog niet stoppen. Maar je verbrand wel snel dus goed insmeren ( tip! ;) ) Als je wat verder dan zwemt dan het koraal dan zie je als je geluk hebt nog een schildpad!

Laat kaart zien