Batu Caves

Foto door Reisreporter RobHoekstra

In deze historische nederzetting vind je de invloed van de Romeinen terug. Een ruïnestad met de grootste en best bewaarde haven uit de Romeinse tijd. Restanten van badhuizen, theaters, straten met veel zuilen en van een oud cirsus zijn hier te zien.

Informatie over Batu Caves

Beste foto's & tips van Batu Caves

'1096924' door CDahlkamp '1096924' door CDahlkamp

MaleisiëBatu Caves

MaleisiëBatu Caves

Gevangen door de blik

CDahlkamp

We naderen de Batu Caves en treffen rondom al verschillende aapjes aan. Deze makaken of java-apen zijn behoorlijk brutaal en helaas is de mens zelf hier de oorzaak van. Je moet , als je de trappen beklimt , naar de grottempel je spullen goed in de gaten houden. Ze pakken alles wat ze maar te pakken kunnen krijgen. Voedsel en drank is voor hen niet veilig. De prullenbakken halen ze overhoop en toen ik daar dus niets vermoedend iets ingooide kwam er een boze aap uit de bak naar boven en liet zijn scherpe tandjes zien! Die zag ik dus niet aankomen...

'1000195' door RobHoekstra '1000195' door RobHoekstra

MaleisiëBatu Caves

MaleisiëBatu Caves

Batu caves

RobHoekstra

Op een half uurtje met de taxi buiten het centrum van Kuala Lumpur liggen deze Batu Caves. Niet echt bepaald een bestemming buiten de gebaande paden maar evengoed leuk voor een uurtje of twee. Het is een erg belangrijke plek voor de Hindoes. De vrouwelijke bezoeker wordt dan ook verzocht een doek om haar billen/benen te dragen die je onderaan de trappen kunt huren. Onderweg naar boven moet je uitkijken voor brutale aapjes die alles wat eetbaar is zonder pardon uit je handen grissen. Heb het een paar keer zien gebeuren. Op de terugweg wordt de man gevraagd een stapel lege emmers mee naar beneden te tillen. De emmertjes worden dan beneden weer gevuld met zand die door een andere toerist of local weer naar boven worden gebracht. Zo draagt iedereen zijn of haar steentje bij aan het respecteren van de Batu Caves.

'1096873' door CDahlkamp '1096873' door CDahlkamp

MaleisiëBatu Caves

MaleisiëBatu Caves

Hindoes in Sri...Subr

CDahlkamp

In de Batu Caves, hindoeïstische tempelgrotten in Kuala Lumpur, zag ik deze prachtige vrouw met haar kind. Er was een ceremoniële dienst bezig en de manier waarop zij zich opmaken ziet er kleurrijk uit.

Laat kaart zien