Maleisië reviews

10
Maleisië Georgetown
CDahlkamp was hier 30 Jun 2018
Vorig jaar hebben we een rondreis Singapore - Maleisië gemaakt. Daarbij deden we ook Penang / George Town aan. Deze stad is echt superleuk, je kunt er genieten van street-art , de prachtige cultuur , oudheden en natuurlijk het heerlijke eten. Wil je echt local food proberen dan moet je " My Own Café " bezoeken en hier de Asam Laksa proberen. Dit is een hete noedelsoep waarbij de sterke smaak van de assam laksa afkomstig is van een verzameling van kruiden in de soep. Daarin zitten fijngesneden visvlees, komkommer, uien, rode rawitpepers en witte radijs. Het restaurant is een familierestaurant waar met liefde de gerechten worden bereid. Daarnaast is er één van de bekendste schilderingen in het restaurant te vinden. Nog een reden dus om daar iets te gaan eten. Wij hebben er naast de heerlijke laksa ook de lokale drank geprobeerd: Nutmeg. Dit is sap van nootmuskaat en dit "witte" nootmuskaatsap is lichtgroen-geelachtig, pittig en bijna grasachtig van smaak. Het is fris, scherp en vreemd van smaak. Voor ons in ieder geval niet voor herhaling vatbaar maar netjes opgedronken. We proberen immers alles. Adres: 2 Lebuh Cannon Opposite Khoo Kongsi, Georgetown, Pulau Penang 10200 Maleisië
Stad
  • Overheerlijke laksa
Review geplaatst op 2019-05-22 Door CDahlkamp
10
Maleisië Cameron Highlands
CDahlkamp was hier 30 Jun 2018
Tijdens onze rondreis in Maleisie hebben we een pareltje van een verblijf gevonden in de prachtige natuur. Dit prachtig verblijf heet de Rain Forest Inn en ligt in Bertam Valley. Temidden van weelderige regenwouden en watervallen. Douchen kun je daar in de rivier onder een echte bamboedouche en de locals bereiden hier overheerlijke en authentieke maaltijden. Dit gebeurt op in bamboestokken en bananenbladeren op open vuur. Daarnaast zijn de hutjes waar je in verblijft door de Orang Asli zelf gebouwd. Gee Tatt, de eigenaar, kan ook vol trots vertellen over het leven van de Orang Asli en hun cultuur / gewoontes. Wij kregen bijvoorbeeld een demonstratie blaaspijpschieten en uitleg over verschillende jachtmethodes. Hier voel je je nog echt buiten de gebaande paden. De geluiden van de natuur daar zij prachtig en wij hadden dus spijt dat we hier maar 2 nachten verbleven. Accommodatie is te vinden op booking.com
Highlight
  • Midden in de natuur
Review geplaatst op 2019-06-17 Door CDahlkamp
10
Maleisië George Town
CDahlkamp was hier 30 Jun 2018
Vorig jaar hebben wij een rondreis Singapore- Maleisië gemaakt waarbij we ook Penang / George Town hebben aangedaan. Deze stad is superleuk en je kunt er genieten van de street-art, cultuur, oudheden en natuurlijk het heerlijke eten in foodcourts en restaurants. Een restaurant die je zeker moet bezoeken is "My Old Café", waar je de beroemde Asam Laksa kunt proberen. Asam Laksa is een hete noedelsoep en de sterke smaak in dit gerecht is afkomstig van een verzameling van kruiden in de soep. Daarin zitten fijngesneden visvlees, komkommer, uien, rode rawitpepers en witte radijs. Sambal Belacan wordt aan een kant van de kom gelegd. Naast de heerlijke laksa hebben wij ook een glas Nutmeg geprobeerd. Dit een lokale drank gemaakt van nootmuskaat.Het sap is licht en fruitig en smaakt niks naar het kruid. Het wordt geserveerd met ijs en zeer verfrissend. Ondanks dat we er niet van gecharmeerd zijn drinken we netjes ons glas leeg, maar voor ons geen nutmeg meer. Wat dit bezoekje tevens heel bijzonder maakt is dat je hier ook een prachtige muurschildering aantreft. Voor ons een toevaltreffer maar hier hebben we echt de lekkerste laksa gegeten. Adres: 2 Lebuh Cannon Opposite Khoo Kongsi, Georgetown, Pulau Penang 10200 Maleisië
Stad
  • vriendelijk personeel
  • gezellig familierestaurant
  • Prachtige muurschildering die ook is opgenomen in de street-art route
  • Overheerlijke laksa
  • geen
Review geplaatst op 2019-05-22 Door CDahlkamp
8
Maleisië Terengganu
Iris was hier 15 Mar 2018
Vanuit de haven van het dorpje Kuala Besut aan de voornamelijk Islamitische Oostkust van Maleisië neem je de boot naar de Perhentian Islands. Binnen een uurtje spring je van de boot met je voeten in prachtig helder water en bounty stranden waarvan je pijn aan je ogen krijgt zo wit is het! De Perhentian eilanden is een eilandengroep bestaande uit Perhentian Kecil en Perhentian Besar. Perhentian Kecil, het kleine eiland, is meer gericht op backpackers, een feestje 's avonds en wat drukker. Perhentian Besar, het grotere eiland, is meer ingericht met resorts en hier vind je meer families. Dit eiland is rustiger en accomodaties liggen verder uit elkaar. Beide eilanden zijn laid-back zonder wegen, pinautomaten en weinig internetvoorzieningen. Tussen en rondom de eilanden wordt gebruik gemaakt van water taxi's. De meeste accomodaties op de eilanden hebben tussen 12 en een uur of 7 ook geen elektriciteit. Maar dit is geen probleem omdat je op deze prachtige stukjes natuur niet in je hotelkamer of bungalow te vinden bent!
Regio
  • Prachtig snorkelen en duiken
  • vervuiling meer landinwaards op het eiland
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Maleisië kinabatangan-river
MariekeH was hier 30 Sep 2017
Het is zes uur ’s morgens. Het bruine water van de Kinabatangan River stroomt onder onze boot door. We zijn in de jungle op zoek naar wilde dieren. Gisteren bij zonsondergang zagen we neusapen in de bomen. Vanmorgen vroeg zien we direct een 3,5 meter grote krokodil! Wat een monster! We genieten vanuit onze boot van hoe hij eruit ziet, daarna verdwijnt hij in no time onder water.. richting de boot van een visser. Onze gids roept hem wat toe in het Maleisisch en maakt van zijn armen een krokodillenbek om de boodschap kracht bij te zetten. We zien een wilde slang in de boom en genieten van de makaki’s en hornbill vogels (soort toekans). Daarna is het tijd om terug te gaan naar onze ‘homestay’ voor ontbijt. We hebben een kamer met matras op de grond. De ramen kunnen niet dicht, er hangt een klamboe boven ons matras. We dansen en zingen met zes kinderen, we genieten van het koken en het leven in dit huis: we wonen bij een lokale familie bestaande uit drie gezinnen en een oma. Wat een gezelligheid! De kinderen zijn zo gelukkig met weinig. ’s Morgens krijgen we roti of pannenkoeken, als lunch en diner eten we rijst met kip, vis uit de rivier, en eieren of een lekkere salade van de vrucht van de banenboom gemixt met uien. Er is helemaal niets te doen, we vermaken ons met een boek of spelen met de kinderen. We leren over de dagelijkse routine van deze familie. Elke middag varen we door de jungle en soms doen we een hike of een nachttrekking. It’s a jungle out there...
Dorp Fietsroute Wandelroute Horeca Highlight
  • Wildlife spotten bij zonsopkomst
  • Cultuurproeven ten top
  • Tijd doorbrengen en leren koken met locals
  • Je slaapt in het hart van de jungle
  • Muggen en klamboes met gaten
Review geplaatst op 2018-07-28 Door MariekeH
9
Maleisië Sipadan
MariekeH was hier 31 Aug 2017
Duikliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Maleisië. Vanuit Semporna, het oosten van Sabah, worden duiktrips georganiseerd naar Mabul en Sipadan. Semporna is een stad met kneuterige details die bij het reizen horen, zoals duikwinkels, een luxe hotel op palen boven de zee, lekker eten, een kleurrijke markt, een pinautomaat die iedere avond ´leeg´ is. Al met al zou een toeristische stad als deze véél schoner moeten zijn. Rondom Manul, Kapalai en Sipadan is het avontuurlijk duiken. De meerdaagse trips zijn tot in de puntjes geregeld. Je kunt kiezen voor een privébungalow bij het Scuba Junkie resort als je er op tijd bij bent of een goedkopere slaapkamer met meerdere personen en stapelbedden. Dat laatste heeft ook wel wat. Een beetje het kampgevoel van vroeger krijg je erbij en dat alles in een tropische sfeer. Bij Sipadan mag er maar een beperkt aantal duikers per dag de onderwaterwereld verkennen, dus boek je permit ruim van tevoren. Je zult worden beloond: schildpadden, ´crocodile flathead´, pufferfish, lionfish, alen, naaldvissen, roggen, Nemo´s, regenboogvissen, zeepaardjes, noem het maar op en je ziet het! Er is een strand voor het resort, waar je heerlijk kunt bijkomen van een actieve dag. De locatie is bijzonder, want vlak bij zee is een dorp met houten huisjes gebouwd op palen waar de lokale bevolking woont. Zorg voor een onderwatercamera of een GoPro actiecamera en neem een slot mee die je op de slaapzaal aan een kluis kunt bevestigen.
Regio
  • Halen van een duikbrevet is mogelijk
  • Iedere reiziger heeft dezelfde focus als jij
  • Geheel verzorgde meerdaagse trip
  • Veel duiken maken in enkele dagen
  • Eén van ´s werelds beroemdste duikplekken
  • Rond zonsondergang zijn er veel muggen
Review geplaatst op 2018-07-16 Door MariekeH
8
Maleisië Bako National Park
MariekeH was hier 31 Jul 2017
Hoewel je het niet verwacht, is Borneo het derde grootste eiland ter wereld. Maleisië is kleurrijk, de vriendelijke en rustige mensen (niemand wil iets van je) en de gemakkelijke manier van reizen trekken erg aan. Op Sarawak is Kuching een grote plek om naartoe te vliegen en vandaar uit je reis te plannen. Er zijn verschillende busstations langs de rivier vanwaar je in een bus kunt stappen naar Bako National Park. Dit park ligt 40km van Kuching op een schiereiland. Natuurlijk hoort een boottochtje er ook bij! De jungletrekking die je daar kunt doen is fantastisch! Wat een prachtige natuur! De geluksvogels zien een neusaap en slangen om zich heen. Vergeet niet omhoog in bomen te kijken. De zee om dit park heen is prachtig. Denk eraan dat je wat af zweet in de tropen, druppels glijden langs het hoofd. Wees creatief, vraag de locals om je een stukje langs het park te varen met hun kleurrijke boot, zodat je een andere wandeltrack op kunt pakken. Ze zullen je de bekende ´Sea Stack´ laten zien als je daarom vraagt. Beloon jezelf met een ijskoud blikje fris en een smaakvolle lokale maaltijd! Vergeet je lange sokken tegen bloedzuigers niet aan te trekken!
Regio
  • Prachtige jungle met wilde dieren
  • Sea Stack in de oceaan
  • Easy tracks voor alle avonturiers
  • Smaakvol lokaal eten als beloning
  • Bloedzuigers overhouden aan de hike
  • Tropische hitte en veel zweten
Review geplaatst op 2018-01-22 Door MariekeH
9
Maleisië Sepilok
MariekeH was hier 31 Jul 2017
In het oosten van Sarawak, op het Maleisische gedeelte van Borneo, ligt het opvangcentrum Sepilok. Zieke orang oetans en wezen worden hier opgevangen en verzorgd. Ze leren spelen, klimmen, eten verzamelen en zij worden klaargemaakt om weer terug te gaan in het wild. Wist je dat een orang oetan maarliefst 10 jaar bij zijn moeder leeft, normaal gesproken? Geniet van twee voedingsmomenten in de natuur waarbij het afwachten is hoeveel apen er komen. Een aantal redden zichzelf namelijk heel goed in het oerwoud. Wat een goed project vindt er plaats bij Sepilok! We mochten een volwassen orang oetan die vrij rond liep van dichtbij aanschouwen. Het is indrukwekkend om hun gedrag te observeren. Het zonlicht geeft zo´n mooie glans aan de rode vacht. Ik hoop van harte dat mensen voorzichtig omgaan met de natuur. Kap niet onnodig bomen en bescherm deze dieren! Het is ook mogelijk om een vrijwilligersproject te doen in dit natuurcentrum. Het Sepilok Forest Edge eco-resort is betaalbaar en aangenaam in verblijf. Het ligt in een tropische omgeving en in een bloementuin ligt een klein, rond zwembad. Er zijn zowel vierpersoonskamers als privékamers en qua prijs vind je altijd iets wat bij je past. Er is zelfs een zeer uitgebreid inclusief ontbijt op een houten terras. Het is een rustpunt voor de avonturier tijdens zijn reis! De orang oetans zijn op Sumatra en op Borneo te vinden. Op Borneo vind je ook sunbears en neusapen. It´s a jungle out there.
Regio
  • Maak kennis met het Sepilok revalidatiecentrum
  • Orang oetans bestuderen
  • Slapen in een eco-lodge in de jungle
  • Muggen zijn in de tropen ook van de partij
Review geplaatst op 2018-11-21 Door MariekeH
10
Maleisië
Wvs was hier 30 Jun 2017
Een prachtig land met heerlijk eten en vele bezienswaardigheden vriendelijke mensen als ik er aan denk dan wil ik nu al weer terug. Maleisie is een echte aanrader voor iedereen.
Land
  • Weer
  • Cultuur
  • Eten
  • Goedkoop eten
  • De reis zelf is prijzig
Review geplaatst op 2017-09-08 Door Wvs
10
Maleisië Kuala Lumpur
Wvs was hier 30 Jun 2017
Een prachtig land met heerlijk eten en vele bezienswaardigheden vriendelijke mensen als ik er aan denk dan wil ik nu al weer terug. Maleisie is een echte aanrader voor iedereen.
Stad
  • Weer
  • Cultuur
  • Eten
  • Goedkoop eten
  • De reis zelf is prijzig
Review geplaatst op 2017-09-08 Door Wvs
10
Maleisië
nannest was hier 31 May 2017
Maleisië is een prettig vakantieland vanwege de diversiteit. Je kunt namelijk helemaal ergens afgelegen in de natuur genieten, maar er zijn ook diverse mogelijkheden om aan het strand te liggen. Ook is er de mogelijkheid om een stad te bezoeken, zoals natuurlijk Kuala Lumpur. En ja, dan kun je natuurlijk niet de indrukwekkend hoge torens van de Petronas Towers overslaan. Daar zagen we weer hoeveel diverse religies er zich bevinden in Maleisië. Zoals op de foto te zien ook monniken. Dat maakt het land zo interessant. Ga het land heerlijk ontdekken en geniet van het overheerlijke eten, waarbij je ook weer veel diversiteit hebt.
Land
  • Diversiteit
  • Warm, maar daar wen je aan
Review geplaatst op 2017-10-25 Door nannest
8
Maleisië Sarawak
kuiken was hier 30 Apr 2017
Permai rainforest resort, een prachtige bestemming om je reis in Borneo te starten. Je kunt kiezen uit chalets of boomhutten, allen staan in een bos. Mijn voorkeur had de boomhut natuurlijk en die beviel uitstekend! Op het terrein is echt al van alles te zien. Wij hebben, verschillende soorten apen gezien, aantal slangen waaronder de cobra en de green pit viper, vogels en zelfs otters. Je kan allerlei excursies boeken maar je kan ook gewoon een paar dagen daar vertoeven en de staff is zeer behulpzaam. Elke keer als ze iets bijzonders hadden gezien kwamen ze ons opzoeken en de gids van het resort kwam dan alles uitleggen. Let op bij het boeken van deze locatie, ze hebben soms grote groepen vnl jongeren. Het lawaai dat er dan is verhoogd het natuur gevoel niet echt. Daarbij, komen de dieren niet dichterbij. Wij hadden het geluk dat de groep een paar uur na onze komst vertrok en wij de dagen er na het resort deelden met maar een paar andere gasten.
Regio
  • midden in de natuur, aan de zee, veel dieren
  • soms grote groep jongeren
Review geplaatst op 2017-11-19 Door kuiken
9
Maleisië Tioman Island
MariekeH was hier 31 Aug 2016
Maleisië is zo’n fantastisch land om doorheen te reizen. Veel relaxter en rustiger dan andere Aziatische landen. We reden via het oosten naar Mersing om daar de ferry te pakken naar Tioman Island. ‘Back in the days’ waren wij daar al om een duikbrevet te halen en daarom was het een mooie gelegenheid om hier af te spreken met vrienden. Na een klein misverstand in onze communicatie (of navigatie?) over de juiste pier kwamen ze aangevaren met een local in een klein bootje op ‘ABC’. Verblijf in een 'back to the basic' accommodatie. Geniet van het buitenleven en zwem, snorkel en duik in de omgeving van het eiland. Er is een mogelijkheid om te wandelen naar een klein winkeltje en een pinautomaat in de buurt van een nog kleiner vliegveld. Via de jungle baan je jezelf een weg naar Monkey bay, wat absoluut een ongerept Expeditie Robinson plek is. Geniet van de zon en de fantastische blauwe zee! De onderwaterwereld mag wat ons betreft tot een van de zeven wereldwonderen behoren. We hebben zelfs minihaaien gezien tussen alle soorten kleurrijke vissen! Wat kun je nog meer doen op Tioman Island? Alle eettentjes uitproberen met ook de lekkerste drankjes gemaakt van lokale vruchten, (wrak)duiken en snorkelen, de Asah waterval bekijken in Mukut, een kajak huren, wandelen door de jungle en genieten van de onderwaterwereld in Monkey bay.
Regio
  • Tioman Island is gemakkelijk te bereiken
  • Gelegenheid tot relaxten en activiteit
  • Avontuur buiten de gebaande paden
  • Lokaal lekker eten en drinken
  • Bamboehuisjes zijn vochtig en kans op muggen
Review geplaatst op 2018-10-22 Door MariekeH
7
Maleisië Pahang
HenkJanKlaver was hier 31 Aug 2016
Een prachtig gebied, waar het wat koeler is dan in de rest van Maleisië. Wij zaten in Brinchang, wat net wat goedkoper is qua accommodatie en restaurants dan de nabij gelegen dorpen als Tanah Rata en Ringlet. In de Cameron Highlands kun je vele theeplantages bezoeken, maar ook zijn er vele 'strawberry farms' die een bezoekje waard zijn. Als je een actieve wandeling wilt maken is er ook genoeg keuze. Wij hebben een wandeling gemaakt naar 'the mossy forest', een oerwoud wat helemaal bedekt is met mos. Vooral leuk met kinderen, want het is een soort hindernisbaan.
Regio
  • Prachtige omgeving
  • Theeplantages
  • Leuke wandelingen
  • Met OV bereiken is wat lastig
Review geplaatst op 2017-01-07 Door HenkJanKlaver
8
Maleisië Tioman Island
MariekeH was hier 31 Aug 2016
Tioman Island is één van de bekendere eilanden in het oosten van Maleisië, samen met Redang en de Perhentian Islands. Het eiland is klein en intiem, zodat je helemaal zen kan worden en intensief contact met de lokale bevolking hebt. Vanuit Mersing gaan boten om hier naartoe te gaan. Wat betreft de locatie ´Air Batang (ABC)´ zijn er duikscholen om je PADI Open Water of een hoger level te halen. Je kunt kano´s huren en naar Renggis Island te kajakken. Wandel door de jungle om naar Monkey bay te gaan. Hier zie je rifhaaien langs je voeten zwemmen en snorkel je vanaf het privéstrand om de meest kleurrijke vissen te spotten. Neem alsjeblieft je afval weer mee. Iedereen is blij als deze prachtige omgeving weer schoon wordt achtergelaten. Er zijn diverse leuke en lekkere eettentjes te vinden en een pizzeria, net voordat je de trap oploopt om richting het dorp te gaan. Wat dacht je van verse vis op de barbecue en volle mangosmoothies met yoghurt en ijs?! Een bungalow voor twee vind je al vanaf RM30 per nacht. Mukut in het zuiden lijkt op sommige tijden van het jaar wat uitgestorven. Toch kun je een onvergetelijke wandeling naar een waterval maken. Geniet van de apen en vlinders om je heen. Koop op de terugweg bananenchips bij de locals. In Juara kun je vrijwilligerswerk doen in een schildpaddencentrum. Buiten deze twee genoemde bestemmingen zijn ook luxere resorts te vinden. In de buurt van Tioman Island werd een aantal jaren de Nederlandse versie van ´Expeditie Robinson´ opgenomen.
Regio
  • Warme zonsondergangen
  • Smaakvolle, lokale keuken
  • Paradijselijke stranden
  • Mogelijkheid tot duiken en snorkelen
  • Goedkope accommodatie
  • Er kunnen sandflies zijn
Review geplaatst op 2018-02-22 Door MariekeH
8
Maleisië Terengganu
Afgelopen september zijn wij een week naar de prachtige Perhentian Islands geweest na 2 weken dwars door Maleisië gereisd te hebben. Je komt hier op de eilanden helemaal tot rust. Overdag zijn er een hele boel activiteiten die je kan ondernemen, maar je kan uiteraard ook genieten van de prachtige stranden en het lekker warme water. Wij zijn op 2 snorkel tours geweest en die waren het geld dubbel en dwars waard. Je kan hier met haaien, schildpadden en een legio aan tropische vissen zwemmen. Echt een prachtige plek om te bezoeken en beleven.
Regio
  • Super snorkel plek
  • Mooi weer
  • Super voordelig
  • In het weekend is het druk
Review geplaatst op 2017-01-16
8
Maleisië Terengganu
Vanuit de haven van het dorpje Kuala Besut aan de voornamelijk Islamitische Oostkust van Maleisië neem je de boot naar de Perhentian Islands. Binnen een uurtje spring je van de boot met je voeten in prachtig helder water en bounty stranden waarvan je pijn aan je ogen krijgt zo wit is het! De Perhentian eilanden is een eilandengroep bestaande uit Perhentian Kecil en Perhentian Besar. Perhentian Kecil, het kleine eiland, is meer gericht op backpackers, een feestje 's avonds en wat drukker. Perhentian Besar, het grotere eiland, is meer ingericht met resorts en hier vind je meer families. Dit eiland is rustiger en accomodaties liggen verder uit elkaar. Beide eilanden zijn laid-back zonder wegen, pinautomaten en weinig internetvoorzieningen. Tussen en rondom de eilanden wordt gebruik gemaakt van water taxi's. De meeste accomodaties op de eilanden hebben tussen 12 en een uur of 7 ook geen elektriciteit. Maar dit is geen probleem omdat je op deze prachtige stukjes natuur niet in je hotelkamer of bungalow te vinden bent!
Regio
  • Prachtig snorkelen en duiken
  • vervuiling meer landinwaards op het eiland
Review geplaatst op 2016-09-27
9
Maleisië
Iris1403 was hier 30 Jun 2016
Maleisië is een heel veelzijdig land in Zuid Oost Azië, alleen al door de mix van zoveel verschillende religies en culturen. Het land kent een grote groep Moslims, Chinezen en Indiase Maleisiërs. Hierdoor is er op het eiland niet één kenmerkende keuken, maar valt er zo veel verschillends te proeven! Daarnaast is de natuur heel veelzijdig, naast de steden is er jungle maar ook de prachtigste eilanden. Bijvoorbeeld aan de Oostkust de Perhentian eilanden en Tioman eilanden. In Georgetown op Penang kan je cultuur snuiven en genieten van UNESCO streetart en wil je zoveel mogelijk maaltijden in een dag proppen door het heerlijke streetfood. Penang is niet voor niets uitgeroepen tot de multiculturele eethoofdstad! Maar het allerfijnst aan Maleisië is misschien wel de vriendelijkheid van de bevolking hier die je overal mee wilt helpen en oprecht interesse toont in je. Voor een prachtige natuurvakantie wat verder weg van huis maar toch aardig westers kunnen reizen (normale wegen, engels sprekende en vriendelijke bevolking en veelzijdigheid) is Maleisië zeker een aanrader!
Land
  • Lekker eten
  • Vriendelijke bevolking
  • Prachtige natuur
  • Veelzijdigheid
  • Iets duurder dan andere aziatische landen
Review geplaatst op 2016-09-27 Door Iris1403
10
Maleisië Sepilok
Natasjavdf was hier 30 Apr 2016
Mijn vriend en ik zijn in mei 2 nachten en 3 dagen in de jungle van Sepilok geweest met de organisatie Uncle Tan. Om in het kamp te komen moet je vanaf Kota Kinabalu zes uur met de bus waarna je bij een klein vissersdorpje aankomt. Vanaf hier moet je een uur varen over de Kinabatangan rivier. Al tijdens de boottocht is de schoonheid van de jungle al goed te zien. We komen ongelooflijk veel apen, toekans en andere mooie vogels tegen. Ook de kleine beesten, zoals spinnen en kevers zijn prachtig. Sepilok is een en al schoonheid en je bevind je echt in de diepe jungle! Je spullen moet je dicht doen en onder je klamboe leggen anders heb je kans dat de apen ermee vandoor gaan. De faciliteiten in het kamp zijn prima. Voor ontbijt, luncht en diner wordt gezorgd. Er is gelukkig een koude douche aanwezig (een ton water met een emmer)en een wc. Het nadeel van deze bestemming zijn ten eerste de muggen. Het ligt in malaria gebied dus anti malaria middelen zijn aan te raden! Een ander nadeel is de hitte. Het is te heet om actief iets te gaan ondernemen. Een duik nemen kan niet want er zitten ook krokodillen in de rivier. Ondanks dat je tussen de bomen van de jungle bent is de hitte bijna niet uit te houden! Verder een echte aanrader voor de avonturier. Echt een ervaring om nooit te vergeten.
Regio
  • Veel wilde beesten
  • mooie natuur
  • Avontuurlijk
  • Goede voorzieningen
  • Lange reistijd
  • Malaria gebied
  • Hitte
Review geplaatst op 2016-09-14 Door Natasjavdf
10
Maleisië
sgtravel was hier 31 Jul 2015
Het Gunung Stong state park is een juweel in de Kelantan provincie. De Jelawang waterval is met 990 meter de hoogste in z.o Azië en direct bij de ingang gedeeltelijk te zien. Het park zelf heeft een schitterende ongerepte jungle, welke zeer geschikt is voor mooie trektochten.Dit is individueel niet te doen, wel kun je met een gids de jungle in. Vanuit Kota Bharu worden verschillende tochten aangeboden, ik ging voor de tweedaagse trip welke ik geboekt heb bij Ewan's guesthouse.Hierbij beklim je de waterval tot het primitive basiskamp, van hier uit klim je nog hoger de waterval op en kun je zwemmen in natuurlijke poelen. Bij de driedaagse tocht kun je ook Mt Stong(1422m) beklimmen, een ervaring om nooit te vergeten!!
Land
  • Ongerepte natuur
  • Jungle tochten
  • Vrijwel geen toerist te bekennen
  • zwemmen onder een waterval
  • De jungle tocht is vrij zwaar en dus niet voor iedereen geschikt
  • verwacht geen luxe
Review geplaatst op 2016-09-11 Door sgtravel