Turtle Islands

Op anderhalf uur varen van Sandakan, Borneo, bevindt zich het Turtle Island Marine Park, een reservaat voor zeeschildpadden. De acht kleine eilandjes liggen in de azuurblauwe Sulu Zee. De beste periode om een bezoek te brengen aan de zeeschildpadden loopt van juli tot en met oktober. Overnachten is alléén mogelijk op het eiland Pulau Selingan, waar zich drie eenvoudige chalets bevinden die onderdak aan zo'n zestig personen kunnen bieden.

Informatie over Turtle Islands

Beste foto's & tips van Turtle Islands

'300725' door Francoise '300725' door Francoise

MaleisiëTurtle Islands

MaleisiëTurtle Islands

Wit strand

Francoise

Turtle Island (oftewel Selingan Island) staat bekend om de zeeschildpadden die er 's nachts hun eieren komen leggen op het strand. Overdag zijn de kuilen in het zand er nog de stille getuigen van. Maar zeg nou eerlijk: wie zou het erg vinden om hier zijn strandlakentje uit te spreiden? Ober, laat de cocktails maar doorkomen hoor!

'304660' door Francoise '304660' door Francoise

MaleisiëTurtle Islands

MaleisiëTurtle Islands

Sunset

Francoise

Een magisch moment van de dag: de zonsondergang. En dan helemaal als je die mag meemaken op Turtle Island (op een half uur varen van de kust van Sabah, Maleisisch Borneo). Zittend op het strand, met je blote voeten in het zand....

'373709' door PaulHoo '373709' door PaulHoo

MaleisiëTurtle Islands

MaleisiëTurtle Islands

The Enemy!

PaulHoo

In september waren wij onder meer op het Selangan (Turtle) Island waar 's avonds grote groene schildpadden aan land komen om eieren te leggen. Deze worden vervolgens door natuurbeschermers uitgegraven en in een 'hatchery' herbegraven zodat de grote vijand, deze water monitor lizzard (die zo'n 2 meter kan worden) er niet bij kan. Geweldige ervaring overigens om deze schildpadden te zien, ook om de 2 maanden oude schildpadjes uitgezet te zien worden.

Laat kaart zien