Danum Valley

Het tropisch regenwoud van de Danumvallei behoort tot beschermd grondgebied. Je vindt hier een uitzonderlijk rijke flora en fauna, zoals bijvoorbeeld de orang-oetan. Dit is een van de laatste plaatsen op aarde waar dit dier in het wild te vinden is. Binnen het gebied liggen oliepalmplantages en aangeplant bos, maar er is ook ruimte voor duurzaam toerisme. De opbrengsten hiervan worden gebruikt voor het welzijn van de plaatselijke bevolking, onderwijs en natuurbeschermingsprojecten.

Informatie over Danum Valley

Beste foto's & tips van Danum Valley

'249179' door lvdhoorn '249179' door lvdhoorn

MaleisiëDanum Valley

MaleisiëDanum Valley

Op de uitkijk

lvdhoorn

Deze foto heb ik geschoten tijdens een avond trek door het regenwoud. Op met bloedzuigersokken en een zaklantaarn in ons hand gingen we op pad naar reflecties in het donkere regewoud. Daar zat deze mooie oranje kikker tegen de boom. Het lijkt wel of hij op de uitkijk stond.

'335749' door Miller '335749' door Miller

MaleisiëDanum Valley

MaleisiëDanum Valley

Mij vertrouwen winnen

Miller

Deze vogel heet Grey-Breasted spiderhunter. Zeer actief met eten en vliegen. Toen ik foto wil maken vlieg ze meteen weg omdat ze mij niet vertrouwd. Paar keer poging, niet gelukt. Volgende dag zag ik hem weer bij onze lodge, op veranda relax kijken naar spiderhunter en ook om mij vertrouwen te winnen, veel later pak ik fototoestel maar nog niet fotograferen. Hij vlieg voortdurend op en neer en mij bekijken of ik wel vertrouwd of niet. Na een tijd is eindelijk goed gelukt want daarna kan ik makkelijk zoveel fotograferen als ik wil terwijl hij op gemak kan eten of mij bekijken. Mijn man had niet verwacht dat het mij gelukt zou lukken om zijn vertrouwen te winnen. Geduld loont de moeite!!

'352697' door Miller '352697' door Miller

MaleisiëDanum Valley

MaleisiëDanum Valley

Stuifmeel

Miller

Deze Grey-Breasted spiderhunter is continu bezig met het eten vanuit deze bloem. Zijn hele snavel zit daardoor dan ook onder het stuifmeel. We zaten eerste rij op het terras van onze kamer twee meter van dit tafereeltje af. Zoals ik al eerder heb gemeld bij de foto "mijn vertrouwen winnen", duurde het vrij lang voordat de vogel rustig bleef zitten voor een serie mooie foto's.

Laat kaart zien