Tioman Island

Het vulkanische Tioman is een eiland in de Zuid-Chinese Zee op zo'n dertig kilometer ten oosten van het schiereiland van Tioman Island. De natuur op het eiland kenmerkt zich vooral door weelderig oerwoud, in het water rondom het eiland vind je de meest prachtige koraalriffen. Naast duiken kun je op Tioman Island prachtige strandwandelingen maken en genieten van de groene natuur.

Informatie over Tioman Island

Beste foto's & tips van Tioman Island

'484126' door wisseschout '484126' door wisseschout

MaleisiëTioman Island

MaleisiëTioman Island

Slapen bij strand en.

wisseschout

Ga je naar Tioman dan kom je met de boot aan op de westkust. Dit is tevens het drukste stuk en daar zijn ook de meeste onderkomens. Mijn tip is ga naar de andere kant van het eiland. Mooie tocht over de berg en door het oerwoud. In Kampung Juara zijn niet veel onderkomens dus reserveer. Wij waren er in het laagseizoen, maar het koste ons toch veel moeite nog wat te vinden. We kwamen in River View terecht. Kleinschalig [ vijf huisjes ] en je huisje ligt aan de monding van een rivier en aan het strand. Kano voor je deur ! Lekker rustig. [ eindstuk] Mooi strand. Gratis thee en koffie. Eten moet je een stuk verderop. De foto is genomen vanaf ons balkon aan de rivier kant. Kanoënd op de rivier slangen, apen, vogels, en leguanen gezien. Gewoon taxi regelen bij aankomst van de boot. Er is ook op loopafstand nog een schildpad opvangcentrum te bezoeken.

'281076' door TomenMine '281076' door TomenMine

MaleisiëTioman Island

MaleisiëTioman Island

Rainbow Chalets Juara

TomenMine

Met stip de leukste plek waar wij vertoefd hebben tijdens onze trip door Zuid Oost Azië. Rainbow Chalets heeft een tiental van deze huisjes naast elkaar staan. Pal aan het strand. Accommodatie is basic, maar dit is je ultieme 'private beach'. We hebben in de week dat we hier zaten zo'n 6 andere mensen gezien. Klein restaurantje links, iets groter restaurantje aan de verre andere zijde v/h strand en that's it! Hele lieve eigenaar trouwens: Mohammed. Dikke, dikke aanrader!

'458376' door walterstoffers '458376' door walterstoffers

MaleisiëTioman Island

MaleisiëTioman Island

Aandacht

walterstoffers

Aan de rustige kant van Tioman is het goed vertoeven, je komt er goed met een propeller vliegtuig van Berjaya air een private onderneming van een hotel keten. Deze jongen was elke avond aan het spelen in de zee voor ons (enige) huisje op het strand, opmerkelijk is dat ik even zijn aandacht weet te trekken want hij was altijd zo bezig met zijn vrachtwagen binnenband.

Laat kaart zien