Kek Lok Si

Er wordt gezegd dat Kek Lok Si de grootste boeddhistische tempel in Zuidoost-Azië is en misschien wel een van de meest bekende tempels in Penang. In 1883 werd begonnen met de bouw van de tempel, die nu nog steeds niet helemaal af is. Het complex bevat een aantal tempels, klokkentorens, gebedszalen en een aantal prachtige tuinen. Voor de ingang bevindt zich een grote vijver die vol zit met schildpadden.

Informatie over Kek Lok Si

Beste foto's & tips van Kek Lok Si

'484394' door MKamman '484394' door MKamman

MaleisiëKek Lok Si

MaleisiëKek Lok Si

Lintjesregen

MKamman

In Penang staat de grootste Boeddhistische tempel van Zuid Oost Azië. Het is er onwijs kleurrijk met alle schilderingen, gebeds-lintjes en door de monniken die er in oranje gewaad rondlopen. Op deze foto zie je één van de vele plekken waar de lintjes opgehangen waren. Omdat ze buiten hangen met de zon erop wordt het geheel nog kleurrijker. Penang zelf vond ik niet heel bijzonder, maar een bezoek aan de Kek Lok Si tempel is echt de moeite waard. Het is onwijs groot, kleurrijk en vanaf daar heb je een mooi uitzicht op de stad. Je komt er makkelijk door een bus te nemen, een klein stukje te lopen en vervolgens heel wat trappen te nemen om op dit hogere punt uit te komen.

'484256' door MKamman '484256' door MKamman

MaleisiëKek Lok Si

MaleisiëKek Lok Si

Holy Arie

MKamman

Kek Lok Si is de grootste Boeddhistische tempel van het eiland Penang, voor de westkust van Maleisië. Het is er onwijs kleurrijk met alle schilderingen, wens-lintjes en door de monniken die er in oranje gewaad rondlopen. Arie zag ik staan terwijl hij met zijn gebeden bezig was. Vond het mooi met de zon erop!

'538412' door whelder '538412' door whelder

MaleisiëKek Lok Si

MaleisiëKek Lok Si

Hemelse tempel

whelder

De tempel van de hemelse verhevenheid. Dat is de betekenis van Kek Lok Si. Het is een geweldig mooi en groot boehddistisch tempelcomplex op Penang. Op de foto zie je de pagode die drie stijlen in zich combineert. Het onderste deel is Chinees, het middelste Thais en het bovenste Chinees. Ook de ligging in de groene heuvels van Penang is zeer de moeite waard.

Laat kaart zien