Kuantan

Kuantan is een kuststad op het schiereiland van Kuantan. Het ligt aan de Zuid-Chinese Zee en telt ruim 600.000 inwoners. Kuantan is vooral in trek vanwege de mooie stranden, watervallen en parken. Het populairste strand is Teluk Cempedak, maar ook op Batu Hitam, Beserah, en Cherating is het goed toeven. Een mooi uitstapje is die naar de Sungai Pandan Waterfall of naar de parken Gelora Park, Teruntum Mini Zoo en Gambang Safari Park.

Informatie over Kuantan

Beste foto's & tips van Kuantan

'138897' door ciske '138897' door ciske

MaleisiëKuantan

MaleisiëKuantan

Armoede

ciske

Vanuit Kuantan hebben we een dagtocht gemaakt het binnenland in en dan zie je ook wel een andere kant van Maleisië, zoals deze mensen wonen.

'403139' door whelder '403139' door whelder

MaleisiëKuantan

MaleisiëKuantan

Sfeervolle moskee

whelder

De stad Kuantan aan de oostkust van het Maleisische schiereiland wordt niet bepaald platgelopen door buitenlandse toeristen. Ten onrechte. De kust is er mooi, het strand en de zee heerlijk en de stad wordt gedomineerd door de mooie moskee die je hier op de foto ziet. Het is de Sultan Ahmed Shah moskee waarvan de bouw in 1993 werd voltooid.

'368429' door walterstoffers '368429' door walterstoffers

MaleisiëKuantan

MaleisiëKuantan

Lachebekkie met rijst

walterstoffers

Op mijn wandelingen langs de oostkust van Maleisie kwam ik dit grappig ventje tegen, hij vond het prima om op de foto te gaan, lachen deed hij ook graag, maar hij bleef wel lekker door eten. Heerlijk kereltje met moderne hanenkam.

Laat kaart zien