Malakka

Malakka is een historische kuststad in het zuidwesten van het schiereiland van Malakka. Sinds 2008 staat het samen met George Town op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Omdat het niet ver van de hoofdstad Kuala Lumpur vandaan ligt, is een bezoekje aan Malakka zeker een aanrader. De bekendste bezienswaardigheden van de stad zijn Dutch Square (het Rode Plein), Chinatown, Tranquerah-moskee en de Victoria-fontein.

Informatie over Malakka

Beste foto's & tips van Malakka

'526430' door Fransvdg '526430' door Fransvdg

MaleisiëMalakka

MaleisiëMalakka

Nederlands verleden

Fransvdg

Malakka is tussen 1641 en 1824 Nederlands bezit geweest. Voor de V.O.C. was het een belangrijke handelspost. Dat is her en der in de stad ook nog wel terug te vinden. Op deze foto zie je een Anglicaanse kerk, die in 1753 door Nederlanders als een protestantse kerk is gebouwd. Dit is een gescande dia.

'526512' door Fransvdg '526512' door Fransvdg

MaleisiëMalakka

MaleisiëMalakka

Op en langs de rivier

Fransvdg

Deze foto maakte ik vanaf een brug over de Sungai Melaka (de Malakka rivier). Malakka is voor Nederlanders een leuke stad omdat er op meerdere plekken een V.O.C. verleden te vinden is. Als je er een fiets huurt kun je op een gemakkelijke manier bij alle bezienswaardigheden in de binnenstad komen. Dit is een gescande dia.

'526349' door Fransvdg '526349' door Fransvdg

MaleisiëMalakka

MaleisiëMalakka

Een maatje te groot

Fransvdg

Ja, deze fiets is echt een maatje te groot voor dit kind. Maar ik vond het wel een foto waard. Ik zag dit leuke tafereeltje in Malakka, een interessante stad met een Hollands verleden, in het zuiden van Maleisië. (Dit is een gescande dia.)

Laat kaart zien