Sungai Kinabatangan

In de jungle van Borneo, langs de rivier Sungai Kinabatang, heb je de meeste kans om een glimp op te vangen van de orang-oetan. Met een lengte van 560 kilometer is het de op één na langste rivier van Sungai Kinabatangan. In de heuvels van Gomantong vind je kalksteengrotten en ook moessonplankwortelbossen, riviergeleidend oerbos, zoetwatermoerassen, hoefijzermeertjes en mangrovebossen aan de kust kun je er vinden.

Informatie over Sungai Kinabatangan

Beste foto's & tips van Sungai Kinabatangan

'495031' door TicoTica '495031' door TicoTica

MaleisiëSungai Kinabatangan

MaleisiëSungai Kinabatangan

In the spotlights

TicoTica

Tijdens een avond wandeling langs de Kinabatangan rivier in Borneo kwamen we verschillende dieren tegen. Ook deze mot (?) zagen we zitten. Hij was ongeveer zo groot als een hand en bleef rustig zitten toen ik de zaklamp op hem richtte.

'496293' door lonaatje '496293' door lonaatje

MaleisiëSungai Kinabatangan

MaleisiëSungai Kinabatangan

Pygmee baby

lonaatje

Tijdens een cruise op de Kinabatangan rivier kwamen we een troep Pygmee olifanten tegen. Deze leven alleen op Borneo en worden met uitsterven bedreigd. Volgens de gids hadden we geluk dat we ze tegen kwamen. Deze familie had een heleboel kleintjes die rustig aan de oever aan het grazen waren. Het was zo bijzonder om wilde olifanten te zien, zo vredig en harmonieus.

'548069' door TicoTica '548069' door TicoTica

MaleisiëSungai Kinabatangan

MaleisiëSungai Kinabatangan

Nachtvlinder

TicoTica

Deze enorme nachtvlinder zagen we tijdens een wandeling door de (smalle) jungle langs de Kinabatangan rivier. Met een gids en een zaklampje gingen we in het pikkedonker op zoek naar dieren. Deze nachtvlinder was zo groot als een hand, maar ik heb geen idee welke soort het is. Dus... wie het weet mag het zeggen.

Laat kaart zien