agrotewal

8
Zuid-Afrika West Kaap
agrotewal was hier 30 Sep 2017
De Santos Express biedt de individuele reiziger een bijzonder onderkomen aan. Een trein op het strand is omgebouwd tot hotel waar je voor weinig geld een nachtje kunt slapen. De prijzen variëren, maar voor 40 euro per nacht, slaap je met twee personen in de Royal suite met een ontbijt in een voormalige restauratiewagon. Je kunt er ook dineren en lunchen, er is free wifi en het uitzicht is geweldig.
Regio
  • slapen in een treinwagon
  • als je de royal suite boekt, gratis ontbijt
  • de trein staat op het strand
  • dichtbij Bartolomeu Dias museum
  • Mosselbaai zelf heeft weinig hoogtepunten
Review geplaatst op 2017-11-22 Door agrotewal
9
Zuid-Afrika
agrotewal was hier 31 Aug 2015
Wil je het echte Afrika gevoel ervaren in het Krugerpark dan is het Balule satellite camp een aanrader. Geen elektriciteit, geen restaurant of winkeltje, maar een kleine rondawel, waar een lampetkan met po voor je klaar staan. Tegen de tijd dat het donker wordt, komt er een medewerker olielampen uitdelen en kan je van de rust genieten, terwijl de hyena's rond het prikkeldraad sluipen. Er is een gemeenschappelijke keuken met één grote vriezer. Verder een gedeeld sanitairblok en picknicktafels. Maar wel pal bij Olifants rivier, midden in de wildernis. En de prijs valt enorm mee, maar een paar tientjes met zijn tweeën.
Land
  • midden in de wildernis
  • verstoken van luxe
  • een klein kamp met een handvol hutjes
  • goedkoop
  • Ook hier moet je voor donker binnen zijn
Review geplaatst op 2016-11-27 Door agrotewal
8
Marokko Westkust Marokko
agrotewal was hier 29 Feb 2016
Oualida een parel aan de kust van Marokko is voor Marokkanen een geliefde bestemming in de weekeinden en in de zomer. Maar voor ons Europeanen, is het juist in de winter een prachtplek. De lagune is om van te dromen, met goudgele stranden en kalm water, terwijl de golven op de kust beuken. De oesterkwekerijen in de omgeving zorgen voor veel verkopers van deze schelpdieren en op het strand zijn geïmproviseerde minirestaurantjes te vinden. Men neme een plastic tafeltje, een parasol en twee klapstoelen en zo kan je genieten van de delicatesse. Verser en goedkoper kan niet. In het voor-en najaar een geliefde plek voor vogelaars omdat de vogels foerageren in de lagune.
Regio
  • een bijzonder mooi strand
  • oesterkwekerijen
  • lagune
  • rustig, praktisch geen toeristen
  • kan er hard waaien
Review geplaatst op 2016-11-09 Door agrotewal
9
Spanje
agrotewal was hier 31 Mar 2016
Doñana NP, de naam is al prachtig, maar het gebied is een ware verrassing. Aangetrokken door de omschrijving welke dieren er te vinden zouden zijn, hebben we vorig jaar een aantal dagen met de camper overnacht in dit bijzondere nationaal park. Volgens de boekjes zouden er vele trekvogels zijn, herten, wilde zwijnen, de Iberische wolf en de Iberische lynx. We hebben een overnacht in Mazagon, daar is een camperplek. Het strand is stil en wordt omzoomd door hele hoge rotsen. We zien bijeneters en de hop, helaas blijven ze niet stil zitten. Na een tip verkassen we naar El Rocio een klein dorp. Jaarlijks vindt er door La Doñana een bedevaart ter ere van de maagd van El Rocío plaats, met als bestemming het het plaatsje El Rocío, waar de gigantische stoet op 2e Pinksterdag 's ochtends aankomt om het beeld van de Maagd te begroeten. De tocht duurt 3 dagen, met elke avond een feestelijk samenzijn. Deze happening trekt vele duizenden gelovigen van over de hele wereld. Wij waren er niet rond Pinksteren, maar het dorp is ook bijzonder zonder pelgrims. In het dorp zijn namelijk alle straten ongeplaveid, een dikke laag zand is al wat er ligt. Voor de woningen zijn palen gezet om de paarden aan te kluisteren, wat het wild west gevoel enorm versterkt. In een klein meertje in het centrum van het dorp leven heel veel flamingo's, al staat het zomers droog en zijn de flamingo's verder getrokken.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Lekker Eten Drinken Bergen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • bijzonder veel trekvogels
  • Ongeschikt voor kinderen
  • overnachten in de camper toegestaan
  • Wild West dorp, El Rocio
  • zomers staat het meertje in het dorp droog
Review geplaatst op 2017-07-20 Door agrotewal
8
Marokko Atlas gebergte
agrotewal was hier 29 Feb 2016
Al twee jaar op rij genieten we van ons verblijf in Agdz, de kleine stad die vroeger belangrijk was voor de karavanen. Vorig jaar heeft mijn man de plaatselijke kapper bezocht en dit jaar heb ik de fotoafdrukken meegenomen. De kapper was druk bezig met een klant toen ik hem de foto's liet zien. Hij bedankte uitvoerig en ging weer aan het werk. We liepen langs de stoffige weg en nog geen 5 minuten na ons kappersbezoek worden we ingehaald door een Marokkaan op een scooter, die ons de pas af snijdt. Nee toch geen bedelpraktijken in deze rustige omgeving is het eerste wat mij te binnenschiet. Maar dan kijk ik in een paar donkere lachende ogen, het is Omar de kapper die ons een souvenir komt brengen!! Een kleine versierde blaasbalg voor houtvuurtjes. Ik heb een brok in mijn keel als ik hem weer terug zie rijden naar zijn winkeltje. Zo arm en toch zo gul voor anderen, wat een volk!
Regio
  • palmentuin
  • hele mooie rustige camping
  • hamam bij de camping
  • hele grote streekmarkt op donderdag
  • mooie omgeving met veel bezienswaardigheden
  • kan zomers erg warm worden
Review geplaatst op 2016-11-09 Door agrotewal
8
Marokko
agrotewal was hier 29 Feb 2016
Een verrassing zo zou ik Moulay Idriss willen noemen. Gelegen op een heuvel met prachtig uitzicht over de omgeving en op een paar kilometer afstand van de ruïnes van Volubilis. Je kunt voor 10 dirham met een taxi naar deze opgravingen gaan en je verwonderen over een oude Romeinse stad midden in Marokko. Moulay Idriss is een bedevaartsoord en dat is goed te merken. Tot 1916 was de stad verboden voor niet-moslims. De plaatselijke bevolking is afstandelijk en het nemen van foto's wordt niet op prijs gesteld. De stad heeft vele kleine straatjes die alleen te voet of met een ezel begaanbaar zijn. Als je zo dapper bent om in de hitte de vele trappen op te gaan wordt je beloond met een prachtig uitzicht. Op het grote plein worden veel attributen aangeboden voor een bezoek aan de moskee. Deze is niet toegankelijk voor niet-moslims. Verder is de verkoop van nougat een bron van inkomsten.
Land
  • authentieke stad
  • bijna geen toeristen
  • Ruines van de Romeinse stad Volubilis vlakbij
  • heerlijke nougat
  • moeilijk foto's maken van locals
Review geplaatst op 2016-11-09 Door agrotewal
9
Zuid-Afrika
agrotewal was hier 31 Aug 2015
Het Kglagadi Transfrontier Park ligt in Zuid-Afrika, Botswana en Namibië. Het park is meer dan 3,5 miljoen hectare groot en wanneer je aan de Zuid-Afrikaanse kant bij het kamp Twee rivieren aankomt, zie je een douanepost. Je kunt namelijk ook het park ingaan aan de kant van Botswana alleen moet je dan wel beschikken over een 4x4. In het park liggen 3 restcamps en 6 wildernesscamps. Veel campen zouden, (behalve in het regenseizoen), toegankelijk moeten zijn voor gewone sedan's maar uit ondervinding weet ik dat het tegen kan vallen. Het park met de overweldigende natuur is bekend om zijn Kalahari leeuw en vele katachtigen die hier voorkomen. De duinen en de woestijn maken het tot een heel bijzonder park en rijden met een auto is een uitdaging. Je kunt eventueel het park in Namibie weer verlaten, mits je er twee nachten hebt doorgebracht. Wil je genieten van ongelooflijk mooie woeste natuur, heel veel roofdieren en toch delen met weinig anderen dan is dit park the place to be. Het is een Sanpark en gratis toegankelijk voor mensen met een wildcard, een overnachting voor twee personen begint bij 50 euro.
Land
  • de Kalaharileeuw
  • veel katachtigen
  • weinig reizigers
  • schitterende woeste natuur
  • de woestijn
  • doorgang naar Namibie
  • het kan er heel heet worden
  • je kunt vast komen te zitten in het zand
Review geplaatst op 2017-01-03 Door agrotewal
9
Zuid-Afrika Mpumalanga
agrotewal was hier 31 Aug 2015
In Mpumalanga is een natuurreservaat te vinden waar dromen uitkomen. Dit park heet Marlothpark en is zo'n 1500 ha groot. Het park wordt gescheiden van het Krugerpark door de Crocodile Rivier. In dit park loopt een grote verscheidenheid aan dieren, verder komen er zo'n 300 verschillende soorten vogels voor. Je kunt in dit park een woning huren bij particulieren vanaf zo'n 400 euro per week. Dan heb je niet alleen een prachtig ingericht huis, maar ook je eigen kleine paradijs. Wat te denken van zebra's die op je veranda staan of giraffes die door je tuin lopen. Wakker worden door het vrolijke geknor van een wrattenzwijn of een ijverige specht. Als je toch graag the big five wilt zien, ben je binnen 30 minuten bij de toegang van Crocodilebridge. Onze droom is om daar een woning te kopen en meerdere keren per jaar te genieten van dit bijzondere natuurpark. Verspreid in de natuurlijke omgeving liggen vrijstaande woningen op riante percelen grond. Je kunt daar al een schitterende woning kopen voor de prijs van een gezinsauto. Het Marlothpark ligt zo'n 450 km van het vliegveld van Johannesburg en is goed bereikbaar. Binnen het park zijn 2 supermarkten, een benzinepomp en wat restaurants waar je goedkoop en lekker kunt eten.
Regio
  • wilde dieren op je balkon
  • Lionspruit met the big five
  • betaalbaar voor huur of koop
  • toegang Krugerpark binnen een half uur
  • het hele jaar door lekker weer
  • ideaal voor vogelaars
  • een beetje ver van Nederland
Review geplaatst op 2016-11-27 Door agrotewal
9
Namibië
agrotewal was hier 30 Sep 2012
Lastig om in een paar zinnen weer te geven wat Etosha is en wat het met je doet. Eerst maar de feiten: Etosha is een Nationaal Park in Namibie, wat al sinds 1907 bestaat, het is tevens een van de grootste natuurparken van Zuidelijk Afrika. Het bestaat voor een groot gedeelte uit een grote zoutpan omgeven door droog bushveld. De eerste kennismaking met het park heeft me versteld doen staan. De leegte, de dorheid, de hitte, het is onvoorstelbaar dat hier zoveel dieren kunnen leven. En toch is dat het geval, om maar eens wat te noemen; grote kuddes zebra's, olifanten en meerdere soorten antilopen trekken door het uitgestrekte natuurgebied in de hoop water te ontdekken. Er zijn natuurlijke en kunstmatige waterplaatsen die de dieren aantrekken. Nergens heb ik zoveel soorten tegelijk zien drinken, olifanten delen het water met het andere wild wat slechts op de loop gaat voor de vele roofdieren. Als je in het grootste restcamp Okaukuejo verblijft kun je zittend op een bank wachten tot de dieren komen drinken. Dit schouwspel gaat dag en nacht door. Het is alsof je in een film van Planet Earth speelt. Als je door het park rijdt, dat kan met een gewone sedan en je geniet van de leegheid wees dan niet verbaast als er opeens honderden zebra's je pad kruisen. Als uit het niets trekken de dieren aan je voorbij. Wil je je even wanen in een andere wereld ga dan naar Etosha.
Land
  • heel veel wild
  • uitgestrekt en leeg
  • kunstmatige waterplaatsen
  • verblijven in een andere wereld
  • veel roofdieren
  • het kan ongelooflijk heet worden.
Review geplaatst op 2017-01-31 Door agrotewal
8
Tsjechië Bohemen Zuid
agrotewal was hier 31 May 2016
De middeleeuwse stad Cesky Krumlov is na Praag de grootste bezienswaardigheid van Tsjechië. De rivier Vltava stroomt door dit prachtige stadje en je kunt er in het seizoen van april tot oktober veel kanoërs zien, die vooral bij stroomversnellingen moeten hebben om droog te blijven. Het oude centrum, wat stamt uit de 13e eeuw, is bijna helemaal autovrij en een plezier om te wandelen. Er is een oud kasteel wat je tegen een geringe bijdrage kunt bezoeken, waarbij je een heel mooi uitzicht hebt over het stadje. Vlak buiten het stadje aan de rivier de Vltava ligt een mooie camping, Cesky Krumlov. Je kunt hiervandaan makkelijk lopend naar de stad. Een overnachting was in 2016 ongeveer 10 euro.
Regio
  • Krumlov kasteel
  • autovrij centrum
  • eten en drinken heel betaalbaar
  • kan zomers erg druk zijn
Review geplaatst op 2017-01-29 Door agrotewal
7
Marokko Noordwest Marokko
agrotewal was hier 31 Mar 2016
Ouazzane is een kleine stad in het Noorden van Marokko, veel Joden van Marokko beschouwen Ouazzane als een heilige stad en maken bedevaarten naar het graf van een aantal marabouts (Marokkaanse heiligen), met name Moul Anrhaz, de lokale naam voor Rabbi Amram ben Diwan, een achttiende-eeuwse rabbijn die in de stad woonden en waarvan de begraafplaats wordt geassocieerd met een aantal wonderen. Verder heeft de stad een leuke gezellige Medina en voor mij het allerbelangrijkst de mensen zijn er erg vriendelijk zelfs een foto nemen wordt meestal toegestaan. In de buurt van de stad is een camping waarvan de eigenaar je zo naar de stad wil rijden, tegen vergoeding van de benzine kosten.
Regio
  • gezellige Medina
  • vriendelijke mensen
  • mooie omgeving
  • camping in de buurt
  • er is niet heel veel te doen
Review geplaatst op 2017-01-25 Door agrotewal
9
Zuid-Afrika West Kaap
agrotewal was hier 31 Aug 2015
Lambertsbaai is een klein kustplaatsje met iets meer dan 6100 inwoners. De toeristen komen vooral voor de kolonie Jan van Genten die nestelen op een klein eiland, Vogeleiland genaamd. Niet alleen de Kaapse Jan van Genten nestelen hier maar ook de zwartvoetpinguins en er is een kolonie robben. Je kunt het vogeleiland gewoon te voet bereiken, men heeft een soort pier gemaakt. De toegang is gratis als je in het bezit bent van een wildcard. Anders betaal je een paar euro. Voor dat geld mag je vogeleiland op, er is een schuilhut maar je kunt de Jannen heel goed zien vanaf het pad. In het hoog seizoen zitten er zo'n 20.000 vogels. Lambertsbaai is gelegen op zo'n 260 km van Kaapstad.
Regio
  • kolonie Jan van Genten
  • robben kolonie
  • vogeleiland
  • ik heb geen minpunten, maar mist komt voor
Review geplaatst op 2016-11-27 Door agrotewal
9
Spanje Aragon
agrotewal was hier 31 Mar 2016
Alquezar een eeuwenoud dorp in de Pyreneeën, is het startpunt van verschillende mooie wandelingen. Je gaat door diepe kloven, over hoge kliffen en passeert poeltjes met kleine watervalletjes waar je heerlijk kunt afkoelen. In het dorp staan verschillende wandelingen aangegeven, waaronder: La ruta de las Pasarelas - de route van de bruggetjes, een makkelijke wandeling van zo'n anderhalf uur of La ruta de Chimiachas, deze tocht duurt zo'n 6 uur en is een stuk moeilijker. Mocht je de routes helemaal willen zien dan kun je het beste naar de site,http://www.spaanse-pyreneeen.nl/wandelingen gaan.
Regio
  • schitterende natuur
  • heel mooi wandelgebied
  • sommige tochten zijn ongeschikt voor kinderen
Review geplaatst op 2017-01-17 Door agrotewal
9
Portugal Algarve
agrotewal was hier 31 Mar 2016
Praia da Marinha wordt vaak geroemd om zijn mooie strand. Volgens veel reisgidsen het mooiste strand van de Algarve. Of het echt het allermooiste strand is dat durf ik niet te zeggen, maar ze hebben volgens mij wel de mooiste camper plek aan de Algarve. Je mag namelijk met je camper een plek uitkiezen op de kliffen, zo heb je niet alleen een grandioos uitzicht over de oceaan en het prachtige strand, maar ook over de duinen en een kloof. Je kunt vanaf de kliffen verschillende paden volgen, als je richting Albufeira gaat heb je prachtige uitzichtpunten over het water en de rotsen die in zee staan. Volg je het pad richting Carveiho dan ga je een stuk door een bos en zie je het mooie dorp al van verre liggen.
Regio
  • machtig mooi strand
  • camper plek op de kliffen
  • prachtige kustlijn
  • het kan er hard waaien
Review geplaatst op 2016-11-06 Door agrotewal
9
Spanje Castilla y Léon
agrotewal was hier 31 Mar 2016
Er is een prachtige camper plek in Sepulveda waarbij je uitkijkt over een kloof waar de gieren af en aan vliegen. Vanaf Sepulveda is het maar een paar kilometer rijden voor je in het Hoces del Rio Duraton Natural Park aankomt. Prachtige uitzichten en oude dorpjes sieren het landschap. Maar voor mij het onbetwiste hoogtepunt is de kloof bij Hermitage of San Frutos. Dit eeuwenoude klooster, wat stamt uit de 8e eeuw, ligt zo'n 4 kilometer van de asfaltweg maar is uitstekend te bereiken over een ongeplaveid pad vanaf Villaseca. Er is een grote parkeerplaats, waar je gratis je auto kunt laten staan en vandaar loop je zo de ongerepte natuur in, waar de gieren over je hoofd scheren. Je hebt kilometers vrij uitzicht en kunt de nesten van verschillende roofvogels zien liggen op de uitstekende randen van de diepe kloof. Vanaf mei is het mogelijk om met een kano door de kloof te varen. De kosten van zo'n tochtje zijn ongeveer 20 euro en de informatie kun je krijgen in het infocentrum in Sepulveda.
Regio
  • Magnifieke vergezichten
  • overweldigende natuur
  • kolonie gieren
  • kloven
  • kanoen onder de nesten van de gieren
  • Hermitage of San Frutos
  • de weg naar het oude klooster is niet best
Review geplaatst op 2017-01-17 Door agrotewal

Community updates

REACTIES, LIKES EN MAILS
14-08-2020 Sinds afgelopen woensdag hebben meerdere Communityleden problemen ondervonden met het plaatsen van reacties of het geven van likes. Inmiddels kunnen er weer reacties en likes geplaatst worden.
De automatische mailtjes met meldingen komen niet meer binnen. Onze webdeveloper is hiervan op de hoogte en probeert dit z.s.m. op te lossen.
Excuses voor het ongemak.

DRONEFOTOWEDSTRIJD
13-08-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl 
Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

week 32 | Community toppers

5000 jaar geleden in Amesbury. Foto: Corriedewinter

1. Topreview: Marker Wadden door Neretslok
2. Topfoto & tip: 5000 jaar geleden in Amesbury door Corriedewinter
3. Topblog: Singapore citytrip door Kburgers1
4. Communitylid van de week: Agrotewal
5. Nieuwkomer: Merelboontje

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus. Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik