Agrotewal

8
Zuid-Afrika Limpopo
Agrotewal was hier 05 Nov 2021
Een minder bekend wildpark in Zuid-Afrika, dat is ongetwijfeld Marakele en toch kun je er the big five spotten. Het is een fraai park gelegen tussen de Waterberg mountains met ongelooflijk mooie landschappen. Het park is 670km2 groot en verdeeld in twee gebieden. In het eerste gedeelte zijn geen roofdieren, gescheiden door hekken van het tweede gedeelte waar de grote vijf te vinden zijn. Marakele is een Sanpark, dat houdt in dat je met een wildcard gratis toegang hebt. Overnachten in Tlopi tented camp betekend dat je verblijf uitkijkt op een stuwmeer waar veel dieren komen drinken. Grote gedeelten van het park zijn alleen begaanbaar met een 4x4, maar er zijn voldoende wegen ook toegankelijk met een gewone sedan. Het park ligt op een paar uur rijden van Johannesburg. Wij hebben er vooral genoten van de rust en stilte, geen toeristen en veel wild wat een bezoek bracht aan het meer. Van de grote vijf hebben we alleen wat olifanten gezien en neushoorns, maar bij het meertje veel dieren die ik nog niet eerder heb gezien. Zo dacht ik even het monster van Loch Ness te spotten, maar het was een water monitor ( een water varaan) die het meer overstak en recht op mij af zwom en wat te denken van meervallen die over land naar het water trekken. Kortom een bijzonder park, een bezoek zeker waard.
Regio
  • Big five
  • Redelijk dichtbij Johannesburg
  • Tlopi tented camp ligt aan een stuwmeer
  • gratis toegang met de Wildcard
  • prachtige ligging in de Waterberg Mountains.
  • Onbekend bij het grote publiek
  • Een 4x4 is er geen luxe
  • het kan er behoorlijk regenen, waardoor de wegen slecht begaanbaar zijn
Review geplaatst op 2021-12-20
9
Spanje Ainsa
Agrotewal was hier 05 Aug 2021
Al jaren weet ik dat je veel gieren kunt zien in de omgeving van Ainsa. Maar pas dit jaar is het me gelukt om een onvergetelijke dag mee te maken. Het is namelijk mogelijk om vanuit een hide het voeren van de gieren mee te maken. Na het verbod in 2007 om kadavers te laten liggen voor de roofvogels is er een project opgezet om de populatie in stand te houden. Ik word 's morgens om 9 uur opgepikt bij de bushalte in het centrum van het dorp, voor een korte uitleg en een ritje door de bergen naar de vogelhut. 30 min. later komt mijn chauffeur terug met een ton met een koeienkop. Als uit het niets vallen tientallen vale gieren uit de lucht. Net zo snel als ze landen, zijn ook de meeste vogels weer verdwenen. Vanaf een veilige rots houden ze de omgeving in de gaten. Als de ochtend verglijdt verschijnt op een bergkam een groep mensen. Zij hebben een excursies geboekt en kunnen vanaf een afstand ook de gieren observeren. Zodra de auto met aanhanger naast mijn hut stopt landen de eerste gieren al, vastbesloten om de eerste te zijn bij het feestmaal. Deze keer leegt de man twee tonnen met botten, gestold bloed en koppen. Pal naast mijn hut rolt een kop van een koe voorbij. Het is alsof er een startsein is gegeven, de hemel verduistert wanneer de hongerige vogels zich neerstorten op het voer. Natuurlijk is de landing het meest indrukwekkend, maar je mag in de hide blijven zolang je wilt. De gegevens voor dit moois: Pirineos Bird Center, tel. 0034 974500597.
Stad
  • mogelijkheden om nog 2x gratis binnen een jaar gebruik te maken van de vogelkijkhut.
  • Keuze uit een t shirt bij boeking hide.
  • betaalbaar, 50 euro voor de hut en 20 voor een excursie.
  • het huren van een hide, om gieren te observeren.
  • mogelijkheid om met een excursie mee te gaan, om het voeren van de gieren te zien.
  • leuk dorp in de bergen
  • je moet eigenlijk vantevoren boeken om zeker te zijn van een plek.
  • de ramen van de hide worden schoongemaakt, maar toch is het lastig foto's maken.
Review geplaatst op 2021-08-23
8
Finland Helsinki
Agrotewal was hier 27 May 2019
Helsinki, is een stad die me aangenaam verrast heeft. Het is een moderne stad, met veel mooie gebouwen en zeker in de lente en zomermaanden een gezellige stad. Zo wordt er iedere eerste vrijdag van de maand een automarkt georganiseerd op het marktplein met veel oldtimers. Er zijn dagelijks markten met veel eetkraampjes. Ook dit is op het marktplein. In de maand juni is er het Samba Carnaval en staat de stad in het teken van dansen en muziek, met een hele grote optocht. Bij de Uspenskikathedraal, ( een Russisch Orthodoxe kerk ) aan de haven staat een Reuzenrad waarbij je een machtig mooi uitzicht hebt over de Finse Golf en de stad. Helsinki ligt verspreid over een aantal eilanden en het is voor een gering bedrag mogelijk om een boottochtje te maken. Voor kinderen is het gratis. Een ander leuk uitje met kinderen is het bezoeken van de dierentuin, dit kan met de boot. De Zoo ligt op een eiland, verbonden met een brug aan het vaste land. Op datzelfde eiland hebben wij overnacht met de camper. De stad ontdekken met de fiets is heel goed mogelijk, op veel punten in de stad zijn dockingstations waar je voor 5 euro per dag een fiets kunt huren. Fietspaden zijn er in overvloed. Toen wij er waren werden er ook heel veel elektrische steps te huur aangeboden. Helsinki staat volgens statistieken bekend als één van de veiligste steden van de wereld.
Stad
  • evenementen rond de Domkerk op een gigantisch plein
  • excursie mogelijk naar Sint Petersburg en Tallinn
  • een mix van Russische en Scandinavische invloeden
  • Schoon en gezellig
  • In de winter koud en donker.
  • de stad is niet goedkoop, maar vergelijkbaar met Amsterdam
Review geplaatst op 2021-02-16
8
Nederland Noord Holland
Agrotewal was hier 21 Oct 2020
De Balgzandpolder, is een uniek stukje Nederland. Het ligt zo'n 6 km ten Zuiden van Den Helder en je kunt er het hele jaar door kijken naar foeragerende trekvogels. Men heeft een kijkscherm geplaatst waar je onzichtbaar voor de vogels ze kunt observeren en vastleggen. Het ligt direct achter de dijk. Tegen de dijk aan vormen zich schorren, waar tal van wadvogels en steltlopers in het voorjaar broeden, zoals kluten. Zelfs de lepelaar heeft hier met succes jongen grootgebracht. Bij laagtij verzamelen zich op de slikken en platen duizenden vogels om te eten van de ontelbare waddiertjes. In juli komen duizenden bergeenden bijeen om te ruien. In het winterhalfjaar komen hier veel smienten en rotganzen, die bij hoogwater hun toevlucht kunnen zoeken in de Wieringerpolders. En wil je de vogels gadeslaan op ooghoogte en van een nog kleinere afstand dan kun je er ook een vogelkijkhut huren. In de wintermaanden kost het huren van de hut voor de hele dag slechts 30 euro een bijdrage die geheel ten goede komt aan landschapsbeheer. Het is de eerste vogelkijkhut speciaal voor het fotograferen van wad- en watervogels. Het adres is Oostoeverweg Den Helder. Je kunt parkeren bij het vogelkijkscherm. Verdere info kun je vinden op de website van Landschap van Noord- Holland. Ook voor het reserveren van de vogelkijkhut.
Regio
  • nog onontdekt
  • een unieke plek in Nederland
  • voordelig in de wintermaanden
  • een vogelkijkhut op ooghoogte met de vogels
  • een kijkscherm voor het bespieden van wad- en watervogels
  • je moet rekening houden met eb en vloed.
Review geplaatst op 2020-12-21
8
Marokko
Agrotewal was hier 02 Jun 2020
De kloven aan de bovenloop van rivier de Ziz, zijn adembenemend mooi. Minder bekend dan de Todrakloof en de Dadeskloof, komen er maar weinig toeristen. Je komt er alleen mensen met een camper tegen die onderweg zijn naar Erg Chebbi. In het gebied worden veel fossielen gevonden en langs de kant van de weg voor een habbekrats verkocht. Wat mij zeker teruglokt naar dit gebied zijn de mijnen waar geodes gedolven worden. Een geode is een holle steen die aan de binnenzijde begroeit is met kristallen, maar ook met amethist, agaat of rookkwarts. De eigenaar van kasbah hotel annex camping Jurrasique verzorgt excursies naar de mijnen waar jezelf aan de gang kunt.
Bergen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • excursie naar mijnen met geodes
  • goedkoop overnachten, camping 5 euro per nacht. Hotel 30 euro voor twee personen.
  • kuuroord op 4 km, met warmwaterbronnen
  • prachtige natuur
  • kan er zomers heet zijn
  • ver van een vliegveld
Review geplaatst op 2020-10-29
8
Duitsland
Agrotewal was hier 17 Oct 2018
Tot mijn grote verbazing is er nog geen review geplaatst over Diepholzer Moor. Het NP ligt op zo’n 2,5 uur rijden van Groningen. De kraanvogel trek is in het voor- en najaar goed te zien, maar ik kan alleen oordelen over de herfst. Op weg naar het zonnige zuiden doen tienduizenden kranen zich te goed aan de lege maisvelden. Aan het eind van de middag begint de avond-slaaptrek en vliegen de vogels naar de veilige hoogveengebieden. Het grus grus geluid wat ze maken is onvergetelijk, net als het schouwspel van honderden vogels die voorbijtrekken. Overdag zijn de kraanvogels ook te zien, druk bezig met foerageren in de velden. Jammer genoeg zijn het schuwe vogels dus de auto moet dienst doen als vogelschuilhut. Wil je dit spektakel meemaken, dan is het mogelijk om het in één dag vanuit Nederland te doen, maar nog beter is het om er een nachtje te blijven. In Diepholz zijn overnachtingsmogelijkheden vanaf 20 euro pp. De plaatselijke VVV’s hebben veel info over de kraanvogels en waar je die het mooiste kunt zien. Hieronder twee uitkijktorens waar ik zelf ben geweest. De uitkijktoren van het Naturschutzgebiet Neustädter Moor, ten oosten van Wagenfeld. De uitkijktoren van het Naturschutzgebiet Rehdener Geestmoor. De reis hebben wij gedaan via Oldenburg en richting Osnabrück en bij afslag 65 Lohne/Dinklage (afslag 64 Vechta kan ook) verlaten we de Autobahn. Via Lohne, weer noordelijk naar Vechta en dan weer iets zuidwaarts richting Diepholz.
Bergen Budgetreizen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • de vogels verzamelen zich 's avonds in de hoogveengebieden
  • nog niet ontdekt door de massa
  • kraanvogeltrek ieder voor-en najaar
  • website: grus-grus.eu voor info over aantallen
  • de kraanvogels zijn schuw.
Review geplaatst op 2020-10-21
8
Griekenland Vasteland
Agrotewal was hier 28 Jul 2019
Kastoria, als ik heel eerlijk ben had ik er nog nooit van gehoord. Wij waren speciaal naar Griekenland gegaan om de pelikanen te zien, volgens zeggen vooral bij het Prespameer. En dat is inderdaad zo, maar de pelikanen op het Prespameer zijn schuw en alleen van veraf te zien. We moesten naar een garage omdat de remschoenen vervangen moesten worden en zo belandden we in Kastoria. Terwijl manlief uren moest wachten op de onderdelen ging ik eropuit met de camera. Kastoria bleek aan een meer te liggen en op dat meer leven pelikanen. Deze vogels zijn gewend aan mensen en dus absoluut niet schuw. Urenlang heb ik genoten van deze bijzondere vogels. Later zag ik dat Kastoria nog veel meer te bieden had. Vandaar een review over een onontdekte parel in Griekenland. Kastoria ligt vlakbij de grens van Macedonie en Albanie.
Regio
  • Kastoria is bekend door de handel in pelzen en huiden.
  • Meerdere musea in de stad
  • Geen toeristen
  • Net buiten Kastoria ligt een nederzetting met paalwoningen.
  • In het oude centrum veel oude kerken en iconen
  • Pelikanen op het meer, gewend aan mensen
  • Zomers kan het er erg warm worden
Review geplaatst op 2020-10-08
8
Bulgarije
Agrotewal was hier 01 Jul 2019
Sofia is een stad die zich uitstekend voor een leuke stedentrip. De grote massa (Chinezen) heeft deze parel nog niet ontdekt en het is er nog steeds heel betaalbaar. Je kunt goedkoop vliegen naar Sofia, wij waren met de camper en hebben gekozen voor een minicamping op loopafstand van de Metro. In Sofia zijn veel mooie oude kerken te vinden, het allermooist is natuurlijk de Alexander Nevski kathedraal. De gouden koepel trekt meteen de aandacht, je mag zonder bijdrage te betalen naar binnen, maar foto's maken kost ongeveer 5 euro. In de omgeving van de Kathedraal is dagelijks een antiekmarkt met de meest vreemde voorwerpen en kunst. De synagoge die midden in het centrum te vinden is, is opgetrokken in Moorse stijl en een van de grootste van Europa. Daar vlakbij zijn overdekte markthallen en een oud gerenoveerd badhuis. Wij hebben heerlijk gedwaald door deze bijzondere stad en ons twee dagen uitstekend vermaakt. Het is bijzonder om te zien, hoe de Bulgarenieder stukje grond benutten. Zo is het Sheraton hotel hebben gebouwd rond een eeuwenoude kerk. Het Nationaal Theater ligt midden in een park, waar het in de zomer bruist van de activiteiten. Bandjes laten leuke muziek horen, ballonnen verkopers, clowns en straatwerkers. En wil je even uitrusten, Sofia heeft volop bars en restaurants waar je voor een habbekrats kunt eten en drinken.
Land
  • park bij het Nationaal Theater
  • minicamping pal bij een metro, bulevard "Lomsko Shose" 220
  • bruisende winkelstraten
  • oude gebouwen en kerken
  • goedkoop
  • nog onontdekt door de massa
  • authentiek en modern
  • kan er zomers heet zijn
Review geplaatst op 2020-09-09
8
Bulgarije Het-stenen-woud
Agrotewal was hier 01 Jul 2020
Bulgarije is een land waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Alleen de goudkust, zo genoemd naar de prachtige kleur van het zand, wordt druk bezocht door toeristen. Wij reizen met de camper door dit bijzondere land en komen aan bij Pobiti Kamani, de Bulgaarse naam voor het Stenen Woud. Dat is gebied van ongeveer 70 vierkante kilometer, vol met pilaren van meer ongeveer 10 meter hoog. Dit is zo bijzonder dat geologen uit de hele wereld dit fenomeen onderzoeken. Miljoenen jaren geleden was dit de bodem van de zee. Het complex is in de zomer iedere dag geopend en vanaf 1 oktober alleen op maandagen. De toegang is iets minder dan 2 euro pp, daarbij inbegrepen is de toegang tot een klein museum. Veel buitenlanders komen er niet, de Bulgaren zelf weten het gebied wel te vinden om er bijv. te picknicken. Druk is het ook in het hoogseizoen niet. Het stenen woud is makkelijk per auto te bereiken en ligt 16km ten westen van Varna. Op de A2 Hemus snelweg de afrit Slanchevo en dan de borden volgen. GPS: 43°13'37.10"N; 27°42'23.74"E.
Highlight
  • In de buurt van Varna
  • nog onontdekt door buitenlandse toeristen
  • parkeren is gratis
  • De toegang is maar 2 euro pp.
  • Een heel bijzonder uniek gebied met zandsteenpilaren
  • vanaf 1 oktober tot 15 mei alleen op maandagen geopend.
  • kan er in het hoogseizoen erg warm worden
Review geplaatst op 2020-08-26
8
Estland Haapsalu
Agrotewal was hier 01 Jun 2019
Haapsalu, eerlijk gezegd gingen er geen lichtjes van herkenning op voor ik dit stadje bezocht. Toch is het een aanrader. Het is een oud klein stadje wat ligt aan een prachtige baai. in het stadje zelf is een ruïne van een kasteel te vinden met een hele mooie kerk. De binnenplaats van het kasteel wordt gebruikt voor uitvoeringen. Wij boften om zo'n uitvoering mee te maken waarbij veel dansers voorbij kwamen. Verder heeft het stadje een schitterend spoorwegmuseum met een monumentaal treinperron, wat speciaal voor de laatste Tsaar overkapt is. Voor het museum staan een paar stokoude locomotieven, die het hart van mij man sneller lieten slaan. Maar wat ik het allermooiste vond is de ligging aan een baai van de Oostzee. Dat maakt dat er veel verschillende vogels te zien zijn.
Stad
  • overnachten met de camper mogelijk, aan de baai
  • authentiek stadje, weinig toeristen
  • ruine van een kasteel met een domkerk
  • spoorwegmuseum met oude locs
  • ligging aan een mooie baai
  • geen minpunten
Review geplaatst op 2020-08-18
9
Zuid-Afrika
Agrotewal was hier 01 Oct 2017
Pinguïns zien in Zuid Afrika, de meeste mensen denken dan aan het overbekende Boulders Beach. Maar wil je genieten zonder drommen toeristen ga dan naar Betty's baai. Je betaalt een luttel bedrag om over houten vlonders naar de vogels te lopen. Ondertussen schieten de hagedissen en kameleons voor je voeten weg. Behalve de pinguïns waarvan er zeker twee soorten het hele jaar door te vinden zijn, zie je er een grote kolonie aalscholvers en ontelbare klipdassies. Het strand naast het vlonderpad is vrij toegankelijk en als je boft kun je samen met de pinguins te water gaan. Ook is het mogelijk om walvissen te spotten vanaf het strand. Je kunt in het infocentrum een eenvoudige maaltijd bestellen of een heerlijk kopje koffie drinken. Bettysbaai heeft nog meer te bieden, zo is er een mooie grote botanische tuin en kun je kiezen voor een wandeling in het fijnbos. Er is zelfs een mogelijkheid om naar een waterval te lopen. Op de rivier in de nabije omgeving kun je raften, kanoen of met een autoband de rivier bedwingen. Al dit moois is te vinden als je de R44 van Kaapstad naar Hermanus neemt, dan een stukje van de weg af ligt Betty's baai.
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
  • zwemmen met de pinguins
  • walvissen en dolfijnen zwemmen hier pal langs de kust
  • goedkoop
  • raften en tubing
  • schitterende omgeving met veel activiteiten
  • pinguins, aalscholvers en klipdassies in overvloed
  • onbekend bij toeristen
  • het kan er koud zijn en flink waaien
Review geplaatst op 2020-08-10
9
Hongarije Hortobágy NP
Agrotewal was hier 01 Aug 2019
Wil je een veel vogels zien en genieten van een kleinschalige camping dan is Puszta Eldorado een absolute aanrader. De eigenaars van dit vakantieparkje zijn vogelaars die de overstap van Nederland naar Hongarije hebben gemaakt. Op het grote terrein staan 5 vakantiewoningen en er mogen ongeveer 5 kampeerders tegelijk verblijven. Dat houdt in dat de plekken heel groot zijn en de vogels vrij over het gras springen. Ik heb de hop regelmatig voorbij zien komen, net als de wielewaal en de Europese kanarie. Ze hebben een zwembad en een grote visvijver. Dit bijzondere parkje ligt in Tiszagyenda. Op een paar uur rijden van het vliegveld van Debrecen, van waar ze je ook op kunnen halen. Zij hebben meerdere (schuil) vogelhutten die je kunt huren, één ervan ligt vlakbij een wand waar bijeneters nestelen. Je wordt er met een 4x4 heengereden en op de afgesproken tijd weer opgepikt. Puszta Eldorado is een kleinschalig vakantiepark in het zonnig authentieke Hongarije. Het park ligt midden in de driehoek van Hortobagy, Tiszameer en Tiszarivier. Volgens de Nederlandse eigenaars komen er tijdens de trek 150 verschillende vogelsoorten voor. Ze bieden ook een (gratis) vogelhut op het terrein aan, je kunt de fiets pakken en er hangen camouflagepakken en tenten die je mag gebruiken. Vanaf deze plek kun je onder andere ook excursies boeken om vogels te zien, varen op het Tiszameer of met een 4x4 eropuit trekken.
Highlight
  • mooi gebied voor wandelingen en fietstochten
  • er staat een fiets klaar om te gebruiken (gratis)
  • weinig toeristen
  • zwembad aanwezig en een leuk authentiek dorp
  • veel mogelijk in overleg, de eigenaars zijn zelf vogelaars
  • vogelhut gratis op het terrein of betaald bij een wand met broedende bijeneters
  • de camping kost ongeveer 15 euro
  • Heel betaalbaar, een chalet kost ongeveer 400 per week
  • kleinschalig vakantiepark gerund door Nederlanders
  • kan zomers erg heet worden
Review geplaatst op 2020-08-04
8
Zuid-Afrika
Agrotewal was hier 01 Oct 2017
Skukuza een van de grootste rest camps in het krugerpark heeft een grote aantrekkingskracht op mij omdat hier vlakbij een vogelhut te vinden is bij lake panic. Die vogelhut is prachtig, zeker een van de mooiste van het park en als je 's morgens meteen bij het openen van de poort die kant op rijdt heb je dit moois waarschijnlijk voor jezelf. Waar anderen speuren naar roofdieren, kun je de natuur zien ontwaken aan het water. Verschillende ijsvogel soorten duiken bij herhaling het water in op jacht naar voedsel, roerdomp, wevers, jezusvogel, afrikaanse ooievaar kortom veel vogels. Maar ook krokodillen glijden door het water. En met een beetje geluk komt er groot wild om te drinken. Ik heb er meerdere ochtenden een paar uur gezeten en me heel goed vermaakt, terwijl mijn camera overuren maakte.
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
  • met een beetje geluk zie je groot wild bij de waterkant
  • rustige plek waar je uit de auto mag
  • krokodillen
  • enorme verscheidenheid van vogels
  • vogelkijkhut bij lake picnic
  • het mooist heel vroeg in de ochtend.
Review geplaatst op 2020-07-22
9
Finland
Agrotewal was hier 01 May 2019
Rovaniemi is een gezellige stad net boven de poolcirkel in Finland. Mijn man heeft zijn zinnen gezet om hier langs te gaan, hij popelt om de kerstman in het echt te zien. Gekker kan bijna niet in mei rijden we door het kleine stadje. Leuke winkeltjes en uitnodigend om een kopje koffie te drinken rijden we toch door. Nog zo'n 8 km voor het geboortedorp van de Kerstman zichtbaar wordt. Het is ijskoud, het regent en het is grijs buiten en toch hangt er een heel speciaal sfeertje. Manlief kan niet wachten en gaat op zoek naar Santa Claus zoals hij hier genoemd wordt. Ik volg maar schoorvoetend, voel me een beetje zot om als volwassene deze man te vereren met mijn bezoek. Als ik mijn eigen man zie in gesprek met Santa Claus in vol ornaat, bloeit mijn hart op. Hij geniet, de kerstman neemt alle tijd en gaat in vloeiend Engels in op alle vragen. Na 10 minuten zegt hij dat er nog een goede invaller gezocht wordt, Hans zou met zijn witte haar bijzonder geschikt zijn. Als je in Finland bent en je wilt de magie ervaren van een legende dan is dit een aanrader. Santa Claus is er altijd, compleet met elfen. Zelfs volwassenen vinden even het kind terug in zichzelf.
Land
  • je kunt er in de camper overnachten
  • in het voorjaar en zomer erg rustig
  • magische plek waar sprookjes uitkomen
  • een themapark en winkeltjes met heerlijkheden
  • postkantoor waar je een speciale postzegel en stempel kunt kopen
  • een park met dieren die leven bij de poolcirkel
  • bezoek en gesprek is gratis
  • Bezoek aan het huis van de Kerstman
  • in de winter kan het er erg druk zijn
  • op de foto met de kerstman is kostbaar
Review geplaatst op 2020-07-15
8
Namibië
Agrotewal was hier 01 Nov 2012
Dusternbrook Guest Farm, heeft de eer de oudste vakantiefarm te zijn van het land. Het ligt 50 km van Windhoek en is met de auto te bereiken. We zijn er een nacht geweest na een rondreis in Namibië. Ik zoek graag zelf onze locaties uit en heb bij Dusternbrook een hippo chalet geboekt bij een klein meertje met nijlpaarden. Overnachten in de natuur, zonder andere mensen in de nabije omgeving. Bij het meertje staat op een behoorlijk afstand nog een chalet maar dat is niet verhuurd als wij er zijn. De nijlpaarden scharrelen in de avond rond het chalet, wat gelukkig op palen staat. Vele diersoorten komen langs om te drinken, de vogels vliegen af en aan en in het donker hoor ik de hyena's huilen. Je kunt vrij wandelen, er zijn verschillende wandelparcours uitgezet, paardrijden onder begeleiding en de big cat tour is een aanrader. Toch zit er een addertje onder het gras, het houten chalet heeft geen klamboe en 's avonds krioelt het er van de insecten.Wij zijn met een safariauto naar de big cats gegaan en dat is een prachtige ervaring. Oog in oog met een luipaard of cheeta is iets wat ik nooit meer vergeet.
Land
  • Luxe overnachten in het hoofdgebouw, waarbij er verschillende leuke aanbiedingen zijn voor een tour
  • The Big cat tour, waarbij je luipaarden en cheeta's kunt zien
  • Goede vriendelijke ontvangst en lekker eten
  • betaalbare chalets bij een dam met nijlpaarden
  • Een zijn met de natuur
  • In het Hippochalet ontbrak een klamboe
  • Slechte weg er naar toe, niet sedan vriendelijk
Review geplaatst op 2020-07-04

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik