Agrotewal

8
Nederland Noord Holland
Agrotewal was hier 12 May 2022
Op het industrieterrein van Alkmaar is een parel van rust te vinden. De Hortus Alkmaar. Het oudste deel van de kruidentuin werd in 1981 aangelegd voor de productie van natuurlijke geneesmiddelen. Inmiddels is de tuin uitgebreid tot een oppervlakte van 1,5 hectare. Meer 1000 soorten groeien en bloeien daar. Maar wat op mij een enorme aantrekkingskracht heeft is de ijsvogelkijkhut. Langs de oever van een beek staat deze hut recht tegenover de wand waarin de vogels broeden. De kleine vogeltjes zijn goed zichtbaar en gaan hun hol in en uit. Natuurlijk moet je wel wat geduld hebben, maar op dit moment broeden ze en zijn ze vrijwel zeker te zien. Het adres van de Hortus Alkmaar is Berenkoog 43 1822 BH Alkmaar
Regio
  • In een winkeltje kun je Hortusproducten kopen
  • Een theetuin met terras
  • Entree voor volwassenen 5 euro
  • Vrij parkeren
  • De ijsvogeltjes zitten onder de bomen, dus hoge iso is noodzakelijk
Review geplaatst op 2022-05-12
8
Portugal
Agrotewal was hier 24 Jul 2021
In het Noorden van Portugal dichtbij de grens met Spanje is een ecologisch natuurpark waar de toegang gratis met veel uitgezette wandelingen. Er is een infocentrum waar je informatie kunt krijgen over de routes en de verschillende activiteiten die je kunt doen in het park. Zo kun je er paardrijden, kayakken er is een hele grote speeltuin en een boerderij waar diverse dingen voor kinderen en volwassenen worden georganiseerd. Er zijn bijenkassen, met uitleg over de bijen, je kunt er vissen en er is een heel groot klimpark. Je kunt er met een gids op pad en met een mountainbike. Heel veel verschillende vlindersoorten, vogels en insecten. Het adres is: Estrada Nacional 311, 2, Boticas 5460-329 Portugal
Reizen Met Kinderen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • geen toeristen
  • flora en fauna
  • heel veel wandelroutes
  • paardrijden
  • kajakken
  • een groot klim-avonturen park
  • vermaak in de natuur voor jong en oud
  • een camperplaats achter het infocentrum
  • Het ligt in buiten de gebaande paden wat een na-en een voordeel kan zijn.
Review geplaatst op 2022-04-14
8
Nederland
Agrotewal was hier 22 Mar 2022
Anna Paulowna, een dorp in de kop van Noord Holland heeft twee bijzondere attracties, die het grote publiek nog niet echt ontdekt heeft. Zo is er de poldertuin, waar in het voorjaar de bloembollen uitbundig bloeien. Er wordt weleens gezegd dat dit klein Keukenhof is. In de tuin staan 200.000 bollen van 90 kwekerijen uit de omgeving. In kleine bedden kun je veel verschillende soorten zien, tulpen, hyacinten, crocussen, narcissen maar ook bolgewassen. De tuin bestaat meer dan 100 jaar en is gratis te bezoeken. Op een steenworp afstand van de poldertuin ligt Hoenderdaell, onlangs in het nieuws door de opvang van leeuwen en tijgers uit de Oekraïne. Dit landgoed is een dierentuin, met opvang voor katachtigen van de stichting Leeuw. Er is een educatieruimte met een jaagsimulator. Er zijn veel verschillende dieren te zien, waaronder bruine beren en wolven. Er is een tropische kas en een apeneiland, maar ook veel vogels zoals pelikanen, kasuaris, flamingo's. Kortom teveel om op te noemen. Heel bijzonder is de ruimte waar de katachtigen onder gebracht zijn. Om de dieren veel ongemak te besparen zijn er houten schermen voor de hokken aangebracht waar je doorheen mag gluren. Verder is er een hele grote binnenruimte waar de dieren naar hartelust kunnen spelen. Je kunt dan de roofdieren door het glas zien en ook van bovenaf. Door het volgen van een tijgerworkshop steun je de Stichting Leeuw en heb je de unieke kans om de dieren te zien jagen dmv een jaagsimulator.
Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • kinderboerderij en grote speeltuin
  • gratis parkeren bij beide attracties
  • Toegang is 13,50 voor een dagkaart en 27,50 voor een jaarkaart
  • Hoenderdaell, een dierentuin met opvang voor stichting Leeuw
  • bloeiende bollen van half maart tot half mei
  • Klein Keukenhof, met gratis toegang
  • de paden in Hoenderdaell kunnen modderig zijn na langdurige regenval
Review geplaatst op 2022-03-24
8
Zuid-Afrika Vrijstaat
Agrotewal was hier 10 Oct 2021
Het Golden Gate NP, is een minder bekend park in Zuid Afrika, maar als je houdt van mooie landschappen en fikse wandelingen dan ben je hier aan het goede adres. Als je zorgt in het park te zijn tegen zonsondergang weet je waar de naam Golden Gate vandaan komt. De rotsen krijgen een bijzonder mooi gouden tintje voor de zon ondergaat. In het park leeft veel wild, vooral antilope soorten en vogels. In het park leven veel gieren, maar die hebben we jammer genoeg niet gezien. Wat ik vooral een verrassing vond is het dichtsbijzijnde dorp Clarens. Gezellig, met zijn kleine restaurantjes, souvenirwinkels en zaken met handgemaakte artikelen. In Coronatijd was het er hel rustig, eigenlijk te stil. Wij hebben aan de rand van het dorp overnacht met uitzicht op de bergen en een meertje. Een snoezig huis met terras en loungebank, een grote tuin voor ons alleen. Dit moois hebben we geboekt via Lekkeslaap.co.za Deze organisatie verhuurt door heel ZA woningen van particulieren. De prijzen vallen enorm mee, wij hebben iets meer dan 35 euro betaald per nacht. Vanuit Clarens rijdt je over een goede weg met magnifieke uitzichten naar het Golden Gate NP.
Regio
  • Lekkeslaap.co.za de site voor het boeken van accommodatie
  • Gezellige heel betaalbare restaurants
  • Clarens een van de mooiste dorpen van ZA
  • Golden Gate NP, met vele wandelpaden
  • het wild in het NP blijft vaak op grote afstand
Review geplaatst op 2022-03-18
8
Zuid-Afrika Limpopo
Agrotewal was hier 01 Nov 2021
Het NP Mapunguwe, is een park aangesloten bij de Sanparks. Het is nog een relatief jong park wat niet zo bekend is bij de massa. Met een gewone sedan is het park redelijk toegankelijk, in ieder geval het hoofdkamp, Leokwe. Er zijn mooie wegen door het park, maar niet allemaal geschikt voor een sedan. De andere kampen die zich bevinden binnen de grenzen van het park zijn zeker net zo mooi, maar alleen met een 4x4 goed te bereiken. Wanneer je in het Leokwe camp verblijft, moet je er rekening mee houden dat je na zonsondergang niet meer rond mag rijden, het restaurant ligt bij de receptie een paar km van het Leokwe camp. En in de tijd dat wij er dit keer waren had de corona zo'n invloed dat het restaurant maar heel beperkt open was. Je moet dus je eigen eet- en drinkwaar meenemen. De kampen hebben geen hekken, dat geeft een heel bijzonder gevoel. De voordelen, weinig toeristen, een zwembad midden in de wildernis, alle wildlife in je eigen achtertuin. Het is zelfs spannend om naar het zwembad te lopen. De tree top wandeling, laat je via een houten looppad het land van bovenaf zien. Kortom wil je een Afrikaans park bezoeken buiten de gebaande paden en betaalbaar dan is dit zeker een aanrader. Wildlife in overvloed, de olifanten komen van Botswana zo het park in lopen, alleen de buffels ontbreken van de big five en het park staat bekend om zijn vele vogels. Meer info, www.sanparks.org
Regio
  • Bij de bungalow is een buiten douche.
  • Gratis toegang met de Wildcard
  • Bij Leokwe kamp is een prachtig zwembad tussen de rotsen
  • Geen hekken om de kampen, het wild loopt door de achtertuin
  • weinig toeristen
  • veel baobab bomen
  • De bekende treetop wandeling met uitzicht op het magische landschap
  • je moet je eigen eten en drinken meenemen.
  • de dichtstbijzijnde tankstation is een uur rijden.
  • de treetop wandeling is beperkt mogelijk
Review geplaatst op 2022-03-09
8
Zuid-Afrika
Agrotewal was hier 15 Oct 2021
Graskop is een bijzonder leuk stadje aan de Panoramaroute. Vlak buiten de stad, op nog geen kilometer rijden, hebben ze een geweldige attractie gecreëerd. Er is namelijk een lift gebouwd die je maar liefst 50 meter naar beneden brengt waar je in het bos rond de waterval kunt lopen. Rond de zogenoemde Graskop Gorge Lift zijn platforms gemaakt waar je met een suspension bridge van meer dan 50 meter lengte naar de overkant van de kloof loopt. De brug hangt zo’n 70 meter boven de kloof en wiebelt behoorlijk. Je kunt er ook voor kiezen om met een zipline naar de overkant te gaan of met een gigantische schommel. En is dit net allemaal iets te veel voor je, je kunt ook een wandeling door een bos maken om zo aan de overkant te komen en de verrichtingen van anderen te volgen. Je hebt daarbij een prachtig zicht op de waterval. Bij de lift zijn leuke winkeltjes en een restaurant.
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
  • platforms om over te lopen
  • Een bijzondere lift naar de bodem van de kloof
Review geplaatst op 2022-02-10
8
Zuid-Afrika Limpopo
Agrotewal was hier 05 Nov 2021
Een minder bekend wildpark in Zuid-Afrika, dat is ongetwijfeld Marakele en toch kun je er the big five spotten. Het is een fraai park gelegen tussen de Waterberg mountains met ongelooflijk mooie landschappen. Het park is 670km2 groot en verdeeld in twee gebieden. In het eerste gedeelte zijn geen roofdieren, gescheiden door hekken van het tweede gedeelte waar de grote vijf te vinden zijn. Marakele is een Sanpark, dat houdt in dat je met een wildcard gratis toegang hebt. Overnachten in Tlopi tented camp betekend dat je verblijf uitkijkt op een stuwmeer waar veel dieren komen drinken. Grote gedeelten van het park zijn alleen begaanbaar met een 4x4, maar er zijn voldoende wegen ook toegankelijk met een gewone sedan. Het park ligt op een paar uur rijden van Johannesburg. Wij hebben er vooral genoten van de rust en stilte, geen toeristen en veel wild wat een bezoek bracht aan het meer. Van de grote vijf hebben we alleen wat olifanten gezien en neushoorns, maar bij het meertje veel dieren die ik nog niet eerder heb gezien. Zo dacht ik even het monster van Loch Ness te spotten, maar het was een water monitor ( een water varaan) die het meer overstak en recht op mij af zwom en wat te denken van meervallen die over land naar het water trekken. Kortom een bijzonder park, een bezoek zeker waard.
Regio
  • Big five
  • Redelijk dichtbij Johannesburg
  • Tlopi tented camp ligt aan een stuwmeer
  • gratis toegang met de Wildcard
  • prachtige ligging in de Waterberg Mountains.
  • Onbekend bij het grote publiek
  • Een 4x4 is er geen luxe
  • het kan er behoorlijk regenen, waardoor de wegen slecht begaanbaar zijn
Review geplaatst op 2021-12-20
9
Spanje Ainsa
Agrotewal was hier 05 Aug 2021
Al jaren weet ik dat je veel gieren kunt zien in de omgeving van Ainsa. Maar pas dit jaar is het me gelukt om een onvergetelijke dag mee te maken. Het is namelijk mogelijk om vanuit een hide het voeren van de gieren mee te maken. Na het verbod in 2007 om kadavers te laten liggen voor de roofvogels is er een project opgezet om de populatie in stand te houden. Ik word 's morgens om 9 uur opgepikt bij de bushalte in het centrum van het dorp, voor een korte uitleg en een ritje door de bergen naar de vogelhut. 30 min. later komt mijn chauffeur terug met een ton met een koeienkop. Als uit het niets vallen tientallen vale gieren uit de lucht. Net zo snel als ze landen, zijn ook de meeste vogels weer verdwenen. Vanaf een veilige rots houden ze de omgeving in de gaten. Als de ochtend verglijdt verschijnt op een bergkam een groep mensen. Zij hebben een excursies geboekt en kunnen vanaf een afstand ook de gieren observeren. Zodra de auto met aanhanger naast mijn hut stopt landen de eerste gieren al, vastbesloten om de eerste te zijn bij het feestmaal. Deze keer leegt de man twee tonnen met botten, gestold bloed en koppen. Pal naast mijn hut rolt een kop van een koe voorbij. Het is alsof er een startsein is gegeven, de hemel verduistert wanneer de hongerige vogels zich neerstorten op het voer. Natuurlijk is de landing het meest indrukwekkend, maar je mag in de hide blijven zolang je wilt. De gegevens voor dit moois: Pirineos Bird Center, tel. 0034 974500597.
Stad
  • mogelijkheden om nog 2x gratis binnen een jaar gebruik te maken van de vogelkijkhut.
  • Keuze uit een t shirt bij boeking hide.
  • betaalbaar, 50 euro voor de hut en 20 voor een excursie.
  • het huren van een hide, om gieren te observeren.
  • mogelijkheid om met een excursie mee te gaan, om het voeren van de gieren te zien.
  • leuk dorp in de bergen
  • je moet eigenlijk vantevoren boeken om zeker te zijn van een plek.
  • de ramen van de hide worden schoongemaakt, maar toch is het lastig foto's maken.
Review geplaatst op 2021-08-23
8
Finland Helsinki
Agrotewal was hier 27 May 2019
Helsinki, is een stad die me aangenaam verrast heeft. Het is een moderne stad, met veel mooie gebouwen en zeker in de lente en zomermaanden een gezellige stad. Zo wordt er iedere eerste vrijdag van de maand een automarkt georganiseerd op het marktplein met veel oldtimers. Er zijn dagelijks markten met veel eetkraampjes. Ook dit is op het marktplein. In de maand juni is er het Samba Carnaval en staat de stad in het teken van dansen en muziek, met een hele grote optocht. Bij de Uspenskikathedraal, ( een Russisch Orthodoxe kerk ) aan de haven staat een Reuzenrad waarbij je een machtig mooi uitzicht hebt over de Finse Golf en de stad. Helsinki ligt verspreid over een aantal eilanden en het is voor een gering bedrag mogelijk om een boottochtje te maken. Voor kinderen is het gratis. Een ander leuk uitje met kinderen is het bezoeken van de dierentuin, dit kan met de boot. De Zoo ligt op een eiland, verbonden met een brug aan het vaste land. Op datzelfde eiland hebben wij overnacht met de camper. De stad ontdekken met de fiets is heel goed mogelijk, op veel punten in de stad zijn dockingstations waar je voor 5 euro per dag een fiets kunt huren. Fietspaden zijn er in overvloed. Toen wij er waren werden er ook heel veel elektrische steps te huur aangeboden. Helsinki staat volgens statistieken bekend als één van de veiligste steden van de wereld.
Stad
  • evenementen rond de Domkerk op een gigantisch plein
  • excursie mogelijk naar Sint Petersburg en Tallinn
  • een mix van Russische en Scandinavische invloeden
  • Schoon en gezellig
  • In de winter koud en donker.
  • de stad is niet goedkoop, maar vergelijkbaar met Amsterdam
Review geplaatst op 2021-02-16
8
Nederland Noord Holland
Agrotewal was hier 21 Oct 2020
De Balgzandpolder, is een uniek stukje Nederland. Het ligt zo'n 6 km ten Zuiden van Den Helder en je kunt er het hele jaar door kijken naar foeragerende trekvogels. Men heeft een kijkscherm geplaatst waar je onzichtbaar voor de vogels ze kunt observeren en vastleggen. Het ligt direct achter de dijk. Tegen de dijk aan vormen zich schorren, waar tal van wadvogels en steltlopers in het voorjaar broeden, zoals kluten. Zelfs de lepelaar heeft hier met succes jongen grootgebracht. Bij laagtij verzamelen zich op de slikken en platen duizenden vogels om te eten van de ontelbare waddiertjes. In juli komen duizenden bergeenden bijeen om te ruien. In het winterhalfjaar komen hier veel smienten en rotganzen, die bij hoogwater hun toevlucht kunnen zoeken in de Wieringerpolders. En wil je de vogels gadeslaan op ooghoogte en van een nog kleinere afstand dan kun je er ook een vogelkijkhut huren. In de wintermaanden kost het huren van de hut voor de hele dag slechts 30 euro een bijdrage die geheel ten goede komt aan landschapsbeheer. Het is de eerste vogelkijkhut speciaal voor het fotograferen van wad- en watervogels. Het adres is Oostoeverweg Den Helder. Je kunt parkeren bij het vogelkijkscherm. Verdere info kun je vinden op de website van Landschap van Noord- Holland. Ook voor het reserveren van de vogelkijkhut.
Regio
  • nog onontdekt
  • een unieke plek in Nederland
  • voordelig in de wintermaanden
  • een vogelkijkhut op ooghoogte met de vogels
  • een kijkscherm voor het bespieden van wad- en watervogels
  • je moet rekening houden met eb en vloed.
Review geplaatst op 2020-12-21
8
Marokko
Agrotewal was hier 02 Jun 2020
De kloven aan de bovenloop van rivier de Ziz, zijn adembenemend mooi. Minder bekend dan de Todrakloof en de Dadeskloof, komen er maar weinig toeristen. Je komt er alleen mensen met een camper tegen die onderweg zijn naar Erg Chebbi. In het gebied worden veel fossielen gevonden en langs de kant van de weg voor een habbekrats verkocht. Wat mij zeker teruglokt naar dit gebied zijn de mijnen waar geodes gedolven worden. Een geode is een holle steen die aan de binnenzijde begroeit is met kristallen, maar ook met amethist, agaat of rookkwarts. De eigenaar van kasbah hotel annex camping Jurrasique verzorgt excursies naar de mijnen waar jezelf aan de gang kunt.
Bergen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • excursie naar mijnen met geodes
  • goedkoop overnachten, camping 5 euro per nacht. Hotel 30 euro voor twee personen.
  • kuuroord op 4 km, met warmwaterbronnen
  • prachtige natuur
  • kan er zomers heet zijn
  • ver van een vliegveld
Review geplaatst op 2020-10-29
8
Duitsland
Agrotewal was hier 17 Oct 2018
Tot mijn grote verbazing is er nog geen review geplaatst over Diepholzer Moor. Het NP ligt op zo’n 2,5 uur rijden van Groningen. De kraanvogel trek is in het voor- en najaar goed te zien, maar ik kan alleen oordelen over de herfst. Op weg naar het zonnige zuiden doen tienduizenden kranen zich te goed aan de lege maisvelden. Aan het eind van de middag begint de avond-slaaptrek en vliegen de vogels naar de veilige hoogveengebieden. Het grus grus geluid wat ze maken is onvergetelijk, net als het schouwspel van honderden vogels die voorbijtrekken. Overdag zijn de kraanvogels ook te zien, druk bezig met foerageren in de velden. Jammer genoeg zijn het schuwe vogels dus de auto moet dienst doen als vogelschuilhut. Wil je dit spektakel meemaken, dan is het mogelijk om het in één dag vanuit Nederland te doen, maar nog beter is het om er een nachtje te blijven. In Diepholz zijn overnachtingsmogelijkheden vanaf 20 euro pp. De plaatselijke VVV’s hebben veel info over de kraanvogels en waar je die het mooiste kunt zien. Hieronder twee uitkijktorens waar ik zelf ben geweest. De uitkijktoren van het Naturschutzgebiet Neustädter Moor, ten oosten van Wagenfeld. De uitkijktoren van het Naturschutzgebiet Rehdener Geestmoor. De reis hebben wij gedaan via Oldenburg en richting Osnabrück en bij afslag 65 Lohne/Dinklage (afslag 64 Vechta kan ook) verlaten we de Autobahn. Via Lohne, weer noordelijk naar Vechta en dan weer iets zuidwaarts richting Diepholz.
Bergen Budgetreizen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • de vogels verzamelen zich 's avonds in de hoogveengebieden
  • nog niet ontdekt door de massa
  • kraanvogeltrek ieder voor-en najaar
  • website: grus-grus.eu voor info over aantallen
  • de kraanvogels zijn schuw.
Review geplaatst op 2020-10-21
8
Griekenland Vasteland
Agrotewal was hier 28 Jul 2019
Kastoria, als ik heel eerlijk ben had ik er nog nooit van gehoord. Wij waren speciaal naar Griekenland gegaan om de pelikanen te zien, volgens zeggen vooral bij het Prespameer. En dat is inderdaad zo, maar de pelikanen op het Prespameer zijn schuw en alleen van veraf te zien. We moesten naar een garage omdat de remschoenen vervangen moesten worden en zo belandden we in Kastoria. Terwijl manlief uren moest wachten op de onderdelen ging ik eropuit met de camera. Kastoria bleek aan een meer te liggen en op dat meer leven pelikanen. Deze vogels zijn gewend aan mensen en dus absoluut niet schuw. Urenlang heb ik genoten van deze bijzondere vogels. Later zag ik dat Kastoria nog veel meer te bieden had. Vandaar een review over een onontdekte parel in Griekenland. Kastoria ligt vlakbij de grens van Macedonie en Albanie.
Regio
  • Kastoria is bekend door de handel in pelzen en huiden.
  • Meerdere musea in de stad
  • Geen toeristen
  • Net buiten Kastoria ligt een nederzetting met paalwoningen.
  • In het oude centrum veel oude kerken en iconen
  • Pelikanen op het meer, gewend aan mensen
  • Zomers kan het er erg warm worden
Review geplaatst op 2020-10-08
8
Bulgarije
Agrotewal was hier 01 Jul 2019
Sofia is een stad die zich uitstekend voor een leuke stedentrip. De grote massa (Chinezen) heeft deze parel nog niet ontdekt en het is er nog steeds heel betaalbaar. Je kunt goedkoop vliegen naar Sofia, wij waren met de camper en hebben gekozen voor een minicamping op loopafstand van de Metro. In Sofia zijn veel mooie oude kerken te vinden, het allermooist is natuurlijk de Alexander Nevski kathedraal. De gouden koepel trekt meteen de aandacht, je mag zonder bijdrage te betalen naar binnen, maar foto's maken kost ongeveer 5 euro. In de omgeving van de Kathedraal is dagelijks een antiekmarkt met de meest vreemde voorwerpen en kunst. De synagoge die midden in het centrum te vinden is, is opgetrokken in Moorse stijl en een van de grootste van Europa. Daar vlakbij zijn overdekte markthallen en een oud gerenoveerd badhuis. Wij hebben heerlijk gedwaald door deze bijzondere stad en ons twee dagen uitstekend vermaakt. Het is bijzonder om te zien, hoe de Bulgarenieder stukje grond benutten. Zo is het Sheraton hotel hebben gebouwd rond een eeuwenoude kerk. Het Nationaal Theater ligt midden in een park, waar het in de zomer bruist van de activiteiten. Bandjes laten leuke muziek horen, ballonnen verkopers, clowns en straatwerkers. En wil je even uitrusten, Sofia heeft volop bars en restaurants waar je voor een habbekrats kunt eten en drinken.
Land
  • park bij het Nationaal Theater
  • minicamping pal bij een metro, bulevard "Lomsko Shose" 220
  • bruisende winkelstraten
  • oude gebouwen en kerken
  • goedkoop
  • nog onontdekt door de massa
  • authentiek en modern
  • kan er zomers heet zijn
Review geplaatst op 2020-09-09
8
Bulgarije Het-stenen-woud
Agrotewal was hier 01 Jul 2020
Bulgarije is een land waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Alleen de goudkust, zo genoemd naar de prachtige kleur van het zand, wordt druk bezocht door toeristen. Wij reizen met de camper door dit bijzondere land en komen aan bij Pobiti Kamani, de Bulgaarse naam voor het Stenen Woud. Dat is gebied van ongeveer 70 vierkante kilometer, vol met pilaren van meer ongeveer 10 meter hoog. Dit is zo bijzonder dat geologen uit de hele wereld dit fenomeen onderzoeken. Miljoenen jaren geleden was dit de bodem van de zee. Het complex is in de zomer iedere dag geopend en vanaf 1 oktober alleen op maandagen. De toegang is iets minder dan 2 euro pp, daarbij inbegrepen is de toegang tot een klein museum. Veel buitenlanders komen er niet, de Bulgaren zelf weten het gebied wel te vinden om er bijv. te picknicken. Druk is het ook in het hoogseizoen niet. Het stenen woud is makkelijk per auto te bereiken en ligt 16km ten westen van Varna. Op de A2 Hemus snelweg de afrit Slanchevo en dan de borden volgen. GPS: 43°13'37.10"N; 27°42'23.74"E.
Highlight
  • In de buurt van Varna
  • nog onontdekt door buitenlandse toeristen
  • parkeren is gratis
  • De toegang is maar 2 euro pp.
  • Een heel bijzonder uniek gebied met zandsteenpilaren
  • vanaf 1 oktober tot 15 mei alleen op maandagen geopend.
  • kan er in het hoogseizoen erg warm worden
Review geplaatst op 2020-08-26

Community-updates

EDITIE 109 | 50x de mooiste dorpen van Europa

25-05-2022 Columbus Travel editie 109 is nu verkrijgbaar! De veelzijdigheid van Europa komt vrijwel nergens zo goed tot uitdrukking als in haar dorpen. Reis door het platteland van Frankrijk, Italië of Spanje, en je komt er al snel achter dat elk dorp zijn eigen culinaire specialiteiten, beschermheilige en volksheld heeft. Dat maakt reizen door Europa zo eindeloos verrijkend. Inspiratie nodig? Wij stelden samen met onze lezers een lijst samen met de vijftig mooiste dorpen van ons continent. Bekijk de editie hier >

WEEK 25 | COMMUNITY-TOPPERS


Indiase kijkdoos. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Indiase kijkdoos door MarcoPhotoWorld
2. Review: Archill Island, Ierland door Travelbag
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Marja de Waal

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik