Agrotewal

8
Duitsland
Agrotewal was hier 17 Oct 2018
Tot mijn grote verbazing is er nog geen review geplaatst over Diepholzer Moor. Het NP ligt op zo’n 2,5 uur rijden van Groningen. De kraanvogel trek is in het voor- en najaar goed te zien, maar ik kan alleen oordelen over de herfst. Op weg naar het zonnige zuiden doen tienduizenden kranen zich te goed aan de lege maisvelden. Aan het eind van de middag begint de avond-slaaptrek en vliegen de vogels naar de veilige hoogveengebieden. Het grus grus geluid wat ze maken is onvergetelijk, net als het schouwspel van honderden vogels die voorbijtrekken. Overdag zijn de kraanvogels ook te zien, druk bezig met foerageren in de velden. Jammer genoeg zijn het schuwe vogels dus de auto moet dienst doen als vogelschuilhut. Wil je dit spektakel meemaken, dan is het mogelijk om het in één dag vanuit Nederland te doen, maar nog beter is het om er een nachtje te blijven. In Diepholz zijn overnachtingsmogelijkheden vanaf 20 euro pp. De plaatselijke VVV’s hebben veel info over de kraanvogels en waar je die het mooiste kunt zien. Hieronder twee uitkijktorens waar ik zelf ben geweest. De uitkijktoren van het Naturschutzgebiet Neustädter Moor, ten oosten van Wagenfeld. De uitkijktoren van het Naturschutzgebiet Rehdener Geestmoor. De reis hebben wij gedaan via Oldenburg en richting Osnabrück en bij afslag 65 Lohne/Dinklage (afslag 64 Vechta kan ook) verlaten we de Autobahn. Via Lohne, weer noordelijk naar Vechta en dan weer iets zuidwaarts richting Diepholz.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Bergen Kunst & Cultuur
  • de vogels verzamelen zich 's avonds in de hoogveengebieden
  • nog niet ontdekt door de massa
  • kraanvogeltrek ieder voor-en najaar
  • website: grus-grus.eu voor info over aantallen
  • de kraanvogels zijn schuw.
Review geplaatst op 2020-10-21
8
Griekenland Vasteland
Agrotewal was hier 28 Jul 2019
Kastoria, als ik heel eerlijk ben had ik er nog nooit van gehoord. Wij waren speciaal naar Griekenland gegaan om de pelikanen te zien, volgens zeggen vooral bij het Prespameer. En dat is inderdaad zo, maar de pelikanen op het Prespameer zijn schuw en alleen van veraf te zien. We moesten naar een garage omdat de remschoenen vervangen moesten worden en zo belandden we in Kastoria. Terwijl manlief uren moest wachten op de onderdelen ging ik eropuit met de camera. Kastoria bleek aan een meer te liggen en op dat meer leven pelikanen. Deze vogels zijn gewend aan mensen en dus absoluut niet schuw. Urenlang heb ik genoten van deze bijzondere vogels. Later zag ik dat Kastoria nog veel meer te bieden had. Vandaar een review over een onontdekte parel in Griekenland. Kastoria ligt vlakbij de grens van Macedonie en Albanie.
Regio
  • Kastoria is bekend door de handel in pelzen en huiden.
  • Meerdere musea in de stad
  • Geen toeristen
  • Net buiten Kastoria ligt een nederzetting met paalwoningen.
  • In het oude centrum veel oude kerken en iconen
  • Pelikanen op het meer, gewend aan mensen
  • Zomers kan het er erg warm worden
Review geplaatst op 2020-10-08
8
Bulgarije
Agrotewal was hier 01 Jul 2019
Sofia is een stad die zich uitstekend voor een leuke stedentrip. De grote massa (Chinezen) heeft deze parel nog niet ontdekt en het is er nog steeds heel betaalbaar. Je kunt goedkoop vliegen naar Sofia, wij waren met de camper en hebben gekozen voor een minicamping op loopafstand van de Metro. In Sofia zijn veel mooie oude kerken te vinden, het allermooist is natuurlijk de Alexander Nevski kathedraal. De gouden koepel trekt meteen de aandacht, je mag zonder bijdrage te betalen naar binnen, maar foto's maken kost ongeveer 5 euro. In de omgeving van de Kathedraal is dagelijks een antiekmarkt met de meest vreemde voorwerpen en kunst. De synagoge die midden in het centrum te vinden is, is opgetrokken in Moorse stijl en een van de grootste van Europa. Daar vlakbij zijn overdekte markthallen en een oud gerenoveerd badhuis. Wij hebben heerlijk gedwaald door deze bijzondere stad en ons twee dagen uitstekend vermaakt. Het is bijzonder om te zien, hoe de Bulgarenieder stukje grond benutten. Zo is het Sheraton hotel hebben gebouwd rond een eeuwenoude kerk. Het Nationaal Theater ligt midden in een park, waar het in de zomer bruist van de activiteiten. Bandjes laten leuke muziek horen, ballonnen verkopers, clowns en straatwerkers. En wil je even uitrusten, Sofia heeft volop bars en restaurants waar je voor een habbekrats kunt eten en drinken.
Land
  • park bij het Nationaal Theater
  • minicamping pal bij een metro, bulevard "Lomsko Shose" 220
  • bruisende winkelstraten
  • oude gebouwen en kerken
  • goedkoop
  • nog onontdekt door de massa
  • authentiek en modern
  • kan er zomers heet zijn
Review geplaatst op 2020-09-09
8
Bulgarije Het-stenen-woud
Agrotewal was hier 01 Jul 2020
Bulgarije is een land waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Alleen de goudkust, zo genoemd naar de prachtige kleur van het zand, wordt druk bezocht door toeristen. Wij reizen met de camper door dit bijzondere land en komen aan bij Pobiti Kamani, de Bulgaarse naam voor het Stenen Woud. Dat is gebied van ongeveer 70 vierkante kilometer, vol met pilaren van meer ongeveer 10 meter hoog. Dit is zo bijzonder dat geologen uit de hele wereld dit fenomeen onderzoeken. Miljoenen jaren geleden was dit de bodem van de zee. Het complex is in de zomer iedere dag geopend en vanaf 1 oktober alleen op maandagen. De toegang is iets minder dan 2 euro pp, daarbij inbegrepen is de toegang tot een klein museum. Veel buitenlanders komen er niet, de Bulgaren zelf weten het gebied wel te vinden om er bijv. te picknicken. Druk is het ook in het hoogseizoen niet. Het stenen woud is makkelijk per auto te bereiken en ligt 16km ten westen van Varna. Op de A2 Hemus snelweg de afrit Slanchevo en dan de borden volgen. GPS: 43°13'37.10"N; 27°42'23.74"E.
Highlight
  • In de buurt van Varna
  • nog onontdekt door buitenlandse toeristen
  • parkeren is gratis
  • De toegang is maar 2 euro pp.
  • Een heel bijzonder uniek gebied met zandsteenpilaren
  • vanaf 1 oktober tot 15 mei alleen op maandagen geopend.
  • kan er in het hoogseizoen erg warm worden
Review geplaatst op 2020-08-26
8
Estland Haapsalu
Agrotewal was hier 01 Jun 2019
Haapsalu, eerlijk gezegd gingen er geen lichtjes van herkenning op voor ik dit stadje bezocht. Toch is het een aanrader. Het is een oud klein stadje wat ligt aan een prachtige baai. in het stadje zelf is een ruïne van een kasteel te vinden met een hele mooie kerk. De binnenplaats van het kasteel wordt gebruikt voor uitvoeringen. Wij boften om zo'n uitvoering mee te maken waarbij veel dansers voorbij kwamen. Verder heeft het stadje een schitterend spoorwegmuseum met een monumentaal treinperron, wat speciaal voor de laatste Tsaar overkapt is. Voor het museum staan een paar stokoude locomotieven, die het hart van mij man sneller lieten slaan. Maar wat ik het allermooiste vond is de ligging aan een baai van de Oostzee. Dat maakt dat er veel verschillende vogels te zien zijn.
Stad
  • overnachten met de camper mogelijk, aan de baai
  • authentiek stadje, weinig toeristen
  • ruine van een kasteel met een domkerk
  • spoorwegmuseum met oude locs
  • ligging aan een mooie baai
  • geen minpunten
Review geplaatst op 2020-08-18
9
Zuid-Afrika
Agrotewal was hier 01 Oct 2017
Pinguïns zien in Zuid Afrika, de meeste mensen denken dan aan het overbekende Boulders Beach. Maar wil je genieten zonder drommen toeristen ga dan naar Betty's baai. Je betaalt een luttel bedrag om over houten vlonders naar de vogels te lopen. Ondertussen schieten de hagedissen en kameleons voor je voeten weg. Behalve de pinguïns waarvan er zeker twee soorten het hele jaar door te vinden zijn, zie je er een grote kolonie aalscholvers en ontelbare klipdassies. Het strand naast het vlonderpad is vrij toegankelijk en als je boft kun je samen met de pinguins te water gaan. Ook is het mogelijk om walvissen te spotten vanaf het strand. Je kunt in het infocentrum een eenvoudige maaltijd bestellen of een heerlijk kopje koffie drinken. Bettysbaai heeft nog meer te bieden, zo is er een mooie grote botanische tuin en kun je kiezen voor een wandeling in het fijnbos. Er is zelfs een mogelijkheid om naar een waterval te lopen. Op de rivier in de nabije omgeving kun je raften, kanoen of met een autoband de rivier bedwingen. Al dit moois is te vinden als je de R44 van Kaapstad naar Hermanus neemt, dan een stukje van de weg af ligt Betty's baai.
Land
  • zwemmen met de pinguins
  • walvissen en dolfijnen zwemmen hier pal langs de kust
  • goedkoop
  • raften en tubing
  • schitterende omgeving met veel activiteiten
  • pinguins, aalscholvers en klipdassies in overvloed
  • onbekend bij toeristen
  • het kan er koud zijn en flink waaien
Review geplaatst op 2020-08-10
9
Hongarije Hortobágy NP
Agrotewal was hier 01 Aug 2019
Wil je een veel vogels zien en genieten van een kleinschalige camping dan is Puszta Eldorado een absolute aanrader. De eigenaars van dit vakantieparkje zijn vogelaars die de overstap van Nederland naar Hongarije hebben gemaakt. Op het grote terrein staan 5 vakantiewoningen en er mogen ongeveer 5 kampeerders tegelijk verblijven. Dat houdt in dat de plekken heel groot zijn en de vogels vrij over het gras springen. Ik heb de hop regelmatig voorbij zien komen, net als de wielewaal en de Europese kanarie. Ze hebben een zwembad en een grote visvijver. Dit bijzondere parkje ligt in Tiszagyenda. Op een paar uur rijden van het vliegveld van Debrecen, van waar ze je ook op kunnen halen. Zij hebben meerdere (schuil) vogelhutten die je kunt huren, één ervan ligt vlakbij een wand waar bijeneters nestelen. Je wordt er met een 4x4 heengereden en op de afgesproken tijd weer opgepikt. Puszta Eldorado is een kleinschalig vakantiepark in het zonnig authentieke Hongarije. Het park ligt midden in de driehoek van Hortobagy, Tiszameer en Tiszarivier. Volgens de Nederlandse eigenaars komen er tijdens de trek 150 verschillende vogelsoorten voor. Ze bieden ook een (gratis) vogelhut op het terrein aan, je kunt de fiets pakken en er hangen camouflagepakken en tenten die je mag gebruiken. Vanaf deze plek kun je onder andere ook excursies boeken om vogels te zien, varen op het Tiszameer of met een 4x4 eropuit trekken.
Highlight
  • mooi gebied voor wandelingen en fietstochten
  • er staat een fiets klaar om te gebruiken (gratis)
  • weinig toeristen
  • zwembad aanwezig en een leuk authentiek dorp
  • veel mogelijk in overleg, de eigenaars zijn zelf vogelaars
  • vogelhut gratis op het terrein of betaald bij een wand met broedende bijeneters
  • de camping kost ongeveer 15 euro
  • Heel betaalbaar, een chalet kost ongeveer 400 per week
  • kleinschalig vakantiepark gerund door Nederlanders
  • kan zomers erg heet worden
Review geplaatst op 2020-08-04
8
Zuid-Afrika
Agrotewal was hier 01 Oct 2017
Skukuza een van de grootste rest camps in het krugerpark heeft een grote aantrekkingskracht op mij omdat hier vlakbij een vogelhut te vinden is bij lake panic. Die vogelhut is prachtig, zeker een van de mooiste van het park en als je 's morgens meteen bij het openen van de poort die kant op rijdt heb je dit moois waarschijnlijk voor jezelf. Waar anderen speuren naar roofdieren, kun je de natuur zien ontwaken aan het water. Verschillende ijsvogel soorten duiken bij herhaling het water in op jacht naar voedsel, roerdomp, wevers, jezusvogel, afrikaanse ooievaar kortom veel vogels. Maar ook krokodillen glijden door het water. En met een beetje geluk komt er groot wild om te drinken. Ik heb er meerdere ochtenden een paar uur gezeten en me heel goed vermaakt, terwijl mijn camera overuren maakte.
Land
  • met een beetje geluk zie je groot wild bij de waterkant
  • rustige plek waar je uit de auto mag
  • krokodillen
  • enorme verscheidenheid van vogels
  • vogelkijkhut bij lake picnic
  • het mooist heel vroeg in de ochtend.
Review geplaatst op 2020-07-22
9
Finland
Agrotewal was hier 01 May 2019
Rovaniemi is een gezellige stad net boven de poolcirkel in Finland. Mijn man heeft zijn zinnen gezet om hier langs te gaan, hij popelt om de kerstman in het echt te zien. Gekker kan bijna niet in mei rijden we door het kleine stadje. Leuke winkeltjes en uitnodigend om een kopje koffie te drinken rijden we toch door. Nog zo'n 8 km voor het geboortedorp van de Kerstman zichtbaar wordt. Het is ijskoud, het regent en het is grijs buiten en toch hangt er een heel speciaal sfeertje. Manlief kan niet wachten en gaat op zoek naar Santa Claus zoals hij hier genoemd wordt. Ik volg maar schoorvoetend, voel me een beetje zot om als volwassene deze man te vereren met mijn bezoek. Als ik mijn eigen man zie in gesprek met Santa Claus in vol ornaat, bloeit mijn hart op. Hij geniet, de kerstman neemt alle tijd en gaat in vloeiend Engels in op alle vragen. Na 10 minuten zegt hij dat er nog een goede invaller gezocht wordt, Hans zou met zijn witte haar bijzonder geschikt zijn. Als je in Finland bent en je wilt de magie ervaren van een legende dan is dit een aanrader. Santa Claus is er altijd, compleet met elfen. Zelfs volwassenen vinden even het kind terug in zichzelf.
Land
  • je kunt er in de camper overnachten
  • in het voorjaar en zomer erg rustig
  • magische plek waar sprookjes uitkomen
  • een themapark en winkeltjes met heerlijkheden
  • postkantoor waar je een speciale postzegel en stempel kunt kopen
  • een park met dieren die leven bij de poolcirkel
  • bezoek en gesprek is gratis
  • Bezoek aan het huis van de Kerstman
  • in de winter kan het er erg druk zijn
  • op de foto met de kerstman is kostbaar
Review geplaatst op 2020-07-15
8
Namibië
Agrotewal was hier 01 Nov 2012
Dusternbrook Guest Farm, heeft de eer de oudste vakantiefarm te zijn van het land. Het ligt 50 km van Windhoek en is met de auto te bereiken. We zijn er een nacht geweest na een rondreis in Namibië. Ik zoek graag zelf onze locaties uit en heb bij Dusternbrook een hippo chalet geboekt bij een klein meertje met nijlpaarden. Overnachten in de natuur, zonder andere mensen in de nabije omgeving. Bij het meertje staat op een behoorlijk afstand nog een chalet maar dat is niet verhuurd als wij er zijn. De nijlpaarden scharrelen in de avond rond het chalet, wat gelukkig op palen staat. Vele diersoorten komen langs om te drinken, de vogels vliegen af en aan en in het donker hoor ik de hyena's huilen. Je kunt vrij wandelen, er zijn verschillende wandelparcours uitgezet, paardrijden onder begeleiding en de big cat tour is een aanrader. Toch zit er een addertje onder het gras, het houten chalet heeft geen klamboe en 's avonds krioelt het er van de insecten.Wij zijn met een safariauto naar de big cats gegaan en dat is een prachtige ervaring. Oog in oog met een luipaard of cheeta is iets wat ik nooit meer vergeet.
Land
  • Luxe overnachten in het hoofdgebouw, waarbij er verschillende leuke aanbiedingen zijn voor een tour
  • The Big cat tour, waarbij je luipaarden en cheeta's kunt zien
  • Goede vriendelijke ontvangst en lekker eten
  • betaalbare chalets bij een dam met nijlpaarden
  • Een zijn met de natuur
  • In het Hippochalet ontbrak een klamboe
  • Slechte weg er naar toe, niet sedan vriendelijk
Review geplaatst op 2020-07-04
8
Marokko Merzouga
Agrotewal was hier 01 May 2020
Merzouga, het startpunt voor een overnachting in Erg Chebbi heeft nog veel meer te bieden. Zo is er een heel groot meer, omringd door woestijn waar heel veel vogels te zien zijn. Zeker in het voorjaar als de vogeltrek goed op gang is gekomen, is het een aanrader. Je kunt het meer bereiken via ongeasfalteerde wegen dwars door de woestenij. In Merzouga kun je een quad huren, dat is makkelijker dan met de fiets zoals ik het nu doe. Het meer ligt een paar kilometer buiten Merzouga, maar is zo groot dat je het niet kunt missen. Echt een parel in de woestijn. We hebben er flamingo's gezien en veel cascares, een soort gansachtige eend te herkennen aan zijn roep.
Stad
  • de prachtige duinen van Erg Chebbi
  • vertrek punt van karavanen naar Erg Chebbi
  • huren van een quad
  • een meer in de steenachtige woestijn
Review geplaatst op 2020-05-18
8
Oekraïne Odesa
Agrotewal was hier 30 Jun 2019
De zeven kilometer markt net buiten Odessa, dat was een bezienswaardigheid waar mijn man warm voor liep. Te warm eigenlijk, begin juli liep de temperatuur op naar 40 graden. Geen goede dag om deze markt te bezoeken. Wel was het door de hitte erg rustig, ik heb geen toeristen gezien. Zoals de naam al zegt is het een markt van maar liefst 7 km lengte, zeecontainers vol gestouwd met spullen die voor een koopje van eigenaar wisselen. Veel Chineesspul, snel gemaakt en kwalitatief niet al te best. Het had wat weg van de zwarte markt in Beverwijk, maar dan vele malen groter. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het wordt er verkocht. Sokken, kleding, maar ook potten en pannen. Etenswaren, meubilair etc. Voor een paar uurtjes was het zeker bijzonder. Al zou ik het niet snel aanraden aan iemand. Deze wonderlijke markt kun je vinden ten westen van Odessa nabij het dorpje Prylymanskje. Het wordt goed aangegeven en met de bus schijnt het goed te doen te zijn.
Stad
  • parkeren is ook voor de camper te doen
  • makkelijk te vinden
  • bijzondere setting zo vanuit de containers
  • veel spullen te koop
  • op topdagen meer dan 100.00 bezoekers
  • veel dezelfde producten
  • artikelen uit China
  • niet echt bijzonder
Review geplaatst op 2019-12-16
9
Servië
Agrotewal was hier 31 Jul 2019
Servie, een parel in Europa. Het nog jonge land is onontdekt door toeristen en dat maakt het reizen hier tot een hele bijzondere ervaring. Mensen zijn nieuwsgierig en maken graag een praatje of nemen een kijkje in de camper. Het platteland is nog helemaal puur met veel houten authentieke huizen en kerken. De natuur is overweldigend en de prijzen zijn laag. Een uitzondering is de hoofdstad Belgrado, daar zijn wel meer buitenlanders te vinden, maar ook maar mondjesmaat. In Servie zijn meerdere NP parken te vinden allemaal met een eigen karakter. Wij hebben gekozen voor het Tara NP in de Dinarische Alpen. Kleine weggetjes slingeren door de bergen. De enige tegenliggers zijn grote vrachtauto's die met boomstammen naar beneden rijden. Midden in het Tara NP is een kunstmatig meer te vinden. Je kunt daar zwemmen en genieten van het heldere blauwe water.
Land
  • overweldigende natuur
  • praktisch geen toeristen
  • het prijspeil is laag
  • zwemmen in het meer van Zaovine
  • wandelen in de bergen
  • de taal kan een probleem zijn
Review geplaatst op 2019-12-13
8
Roemenië Donau-delta
Agrotewal was hier 30 Jun 2019
De Donaudelta, een schitterend natuurgebied (biosfeerreservaat) is maar liefst 5800 km2 groot. Het grenst aan het Biosfeerreservaat Doenajsky dat in de Oblast Odessa van Oekraïne ligt. In het hele gebied komen heel veel watervogels voor, dat heeft vooral te maken met de samenstelling van het gebied. Moerassen, riet en bossen die tijdens de lente en de herfst overstromen. Het biedt meer dan 300 soorten vogels een goed rustplaats tijdens de trek, maar ook in de zomer en winter zijn er veel vogels te vinden. Je kunt vanaf Camping Lacul Murighiol Str. Mahmudiei, 827150 Murighiol, Dobroedzja / Roemenië met een bootje de delta bezoeken voor ongeveer 40 euro pp. Verder zijn er veel oude dorpen met houten huizen in de delta.
Regio
  • pelikanen in hun habitat
  • leuke camping
  • Roemenie is nog goedkoop
  • excursie met bootje op de delta
  • mogelijkheden te over om vogels te spotten
  • weinig toerisme
  • vooral in het voor-en najaar kan het koud zijn tijdens de excursie
Review geplaatst op 2019-09-07
9
Servië Zaovine-meer
Agrotewal was hier 31 Jul 2019
Servie, een land wat me heel erg verrast heeft tijdens onze Europa reis is nog ongerept en bijna vrij van toeristen. Woeste hoge bergen worden afgewisseld door lieflijke oude dorpjes met authentieke eeuwenoude huizen. We zijn een paar dagen in het NP van het Taragebergte geweest. Daar is een kunstmatig meer gecreerd met mooie baaien en kleine strandjes. Het gebied leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen, die goed bewegwijzerd zijn. Het meer van Zaovine ligt op ongeveer 900 meter en is bereikbaar door vanuit Banja Basta weg nummer 170 en 403 te volgen. Het is een smalle weg die goed berijdbaar is, ook voor een camper.
Natuurgebied Highlight
  • overnachten op de dam
  • wandelen, fietsen of varen
  • zwemmen in het meer
  • onvergetelijk uitzicht
  • men is heel erg vriendelijk
  • eten en drinken is bespottelijk goedkoop
  • nog puur en zonder toeristen
  • lastig om er te komen
  • smalle wegen in de bergen
Review geplaatst op 2019-08-30

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 42 | Community toppers

Migratie wapitiherten Foto: Dreamer666

1. Topreview: Diepholzer Moor, Duitsland door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Migratie wapitiherten door Dreamer666
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Wisseschout
5. Nieuwkomer: Fulltimetravels.nl

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik