bardenas-reales

Foto door Reisreporter agrotewal

Spanje is van een van de meest populaire vakantiebestemmingen gelegen in Zuid-Europa, met meer dan 47 miljoen inwoners. Het land hoort tot de vijftig grootste landen ter wereld. Het grootste deel van het gebied ligt op het Iberisch schiereiland, maar de Canarische eilanden en de Balearen horen ook bij bardenas-reales. In het hele land worden er wel vijf officiële talen gesproken. bardenas-reales is veelzijdig met zijn bergen, meren, zeeën, kliffen, costa’s, wijngebieden, valleien en vulkaanlandschappen.

Regenachtige vissersdorpen in Galicië, stappen en over Plaza Mayor lopen in de hoofdstad Madrid, zonnen aan de kust van de Middellandse Zee, flamencodansen in Andalusië en cultuurhappen in Barcelona zijn slechts paar mogelijkheden. Als derde grote stad is het minder toeristische Valencia zeker de moeite waard. De vierde stad Sevilla, voormalig cultureel hoofdstad, biedt koninklijke paleizen, oude kathedralen, gezellige flamengobars en moderne gebouwen. In het Zuiden ligt Málaga, eveneens een veelzijdige stad rijk aan gastronomie, met zandstranden,  gezellige strandtentjes en historische bezienswaardigheden.

Het mag duidelijk zijn: bardenas-reales is een land met een rijke historie en prachtige cultuur. Op het gebied van kunst komt het land niets te kort, je kent het wel: Picasso, Goya, Dalí …  Maar behalve bezienswaardigheden in het binnenland, bieden de kusten en de eilanden van bardenas-reales je nog meer. Een strandvakantie is een aanrader, bijvoorbeeld aan de Costa Brava, Costa del Sol of misschien wel Tenerife op de Canarische eilanden of Mallorca op de Balearen. Je vindt op de Canarische eilanden naast de stranden ook bossen en natuurparken. Op de Balearen moet je zijn voor de stranden en de blauwe baaien.  

Naast de cultuurvakanties en strandvakanties is het ook het land van Europa’s meest gevierde en gevarieerd op gastronomisch gebied: Paëlla het typisch Spaanse gerecht, Tapas de kleine borrelhapjes gemaakt van verschillende ingrediënten en natuurlijk de lekkere wijnen. Als je al op een terrasje zit, vergeet dan niet de Sangría te proeven.

Voor gezinnen met kinderen, voor jongeren die willen feesten, maar ook voor natuur- en cultuurliefhebbers. Met veel uiteenlopende culturen, klimaten en eetgewoontes, is bardenas-reales gepassioneerd, verfijnd en toegewijd aan het goede leven.

Informatie over bardenas-reales

Beste foto's & tips van bardenas-reales

'1092973' door wisseschout '1092973' door wisseschout

Spanjebardenas-reales

Spanjebardenas-reales

Burgerlijke...ongehoo

wisseschout

Het park Bardenas reales mag je alleen bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang. Omdat er geen controle bij de ingang is zijn we toch vlak voor de zon opkwam het park ingereden. We wilden de bergen roze/rood zien kleuren. We stonden er nog maar net of er kwam controle. Of we stiekem met de camper hier hadden overnacht. Nee we hebben op de officiële camperplek bij het dorp gestaan. En toen was het goed. Pfff. Gelukkig.

'1092345' door Willemien '1092345' door Willemien

Spanjebardenas-reales

Spanjebardenas-reales

Leemheuvel in de...Ba

Willemien

De belangrijkste bezienswaardigheid is het nabij Tudela gelegen Parque National de Bardenas Reales, een semi-woestijnachtig landschap in de provincie Navarra. Helaas is het regenachtig weer en is de lucht donker. De ingang van het park is bij het dorpje Arguedas. In het park verlaten we de verharde weg en rijden de rondweg langs het gedeelte van de Bardenas met de naam La Blanca Baja. De meest bekende en herkenbare “leemheuvel” is de Cabezo de Casteldetierra. Deze heuvel staat symbool voor de Bardenas. De vormen van de leemheuvels zijn hoofdzakelijk geel van kleur, grillig en mooi om te zien. Door de regen glanst de vettige leem. Boven ons hangen zware buien en de regen brengt veel stof en leem mee naar beneden. In het park zijn ook veel bewegwijzerde routes om te wandelen. Voor is het niet het goede moment om te wandelen. De leem blijft aan de schoenen plakken.

'1095145' door agrotewal '1095145' door agrotewal

Spanjebardenas-reales

Spanjebardenas-reales

Fietsen door een biza

agrotewal

Ik heb er al eerder foto's van laten zien, maar deze foto wilde ik jullie niet onthouden. Je kunt in dit NP park zo mooi fietsen en de overweldigende natuur op je in laten werken. Het Natuurpark van de Bardenas Reales (42.500 hectare) is een ongewoon, semi-woestijnachtig gebied met een spectaculair bijna maanachtig landschap. Je waant je hier in een Western-Film. Vooral bij schemering, met een pallet van kleuren, zie je de mooiste landschappelijke plaatjes. Unesco heeft het park uitgeroepen tot Biosfeerrreservaat. Het landschap bestaat uit hoge vlakten, heuvels en ravijnen. Bijna elk jaargetijde is een bezoek waard en een belevenis die de nodige indrukken achter zal laten! Vanwege de extreme temperaturen en de speciale omstandigheden van het terrein wordt aanbevolen om het Natuurpark niet op regenachtige dagen te bezoeken. De beste periode om de Bardenas Reales een bezoek te brengen is tussen september en juni. Het park is inspiratiebron voor schilders en schrijvers geweest en het toneel voor reclamespots, videoclips en films zoals "Airbag", "Acción Mutante", "The Pride and The Pasion", "The World Is Not Enough" of "Anacleto Agente Secreto" Op 18 september wordt de "Sanmiguelada" gehouden. Op deze dag begeven duizenden schapen uit de Pyreneese valleien zich via de Paso langs de Cañada de los Roncaleses (deze dalengte verbindt de Roncal-vallei met de Bardenas Reales) naar dit uitgestrekte gebied om er gedurende de wintermaanden te grazen. (met dank aan de site Mas Spanje)

Laat kaart zien