bardenas-reales

Foto door Reisreporter agrotewal

Wat is het bardenas-reales van jouw dromen? Wil je zonnen op eindeloze costas, vulkanen beklimmen op de Canarische Eilanden of hiken in de Pyreneeën? Laat je je verleiden door opwindende metropolen als Madrid en Barcelona of door de ene na de andere verrassing in het binnenland, van desolate vissersdorpjes in Galicië met hippe Michelin-restaurants tot de enige woestijn van Europa? Duik je in de rijke geschiedenis, met sporen van het Romeinse en Moorse rijk, of neem je liever een kijkje in de fenomenale regionale keuken? ¡Vamos!

Informatie over bardenas-reales

Beste foto's & tips van bardenas-reales

'1092973' door wisseschout '1092973' door wisseschout

Spanjebardenas-reales

Spanjebardenas-reales

Burgerlijke...ongehoo

wisseschout

Het park Bardenas reales mag je alleen bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang. Omdat er geen controle bij de ingang is zijn we toch vlak voor de zon opkwam het park ingereden. We wilden de bergen roze/rood zien kleuren. We stonden er nog maar net of er kwam controle. Of we stiekem met de camper hier hadden overnacht. Nee we hebben op de officiële camperplek bij het dorp gestaan. En toen was het goed. Pfff. Gelukkig.

'1092345' door Willemien '1092345' door Willemien

Spanjebardenas-reales

Spanjebardenas-reales

Leemheuvel in de...Ba

Willemien

De belangrijkste bezienswaardigheid is het nabij Tudela gelegen Parque National de Bardenas Reales, een semi-woestijnachtig landschap in de provincie Navarra. Helaas is het regenachtig weer en is de lucht donker. De ingang van het park is bij het dorpje Arguedas. In het park verlaten we de verharde weg en rijden de rondweg langs het gedeelte van de Bardenas met de naam La Blanca Baja. De meest bekende en herkenbare “leemheuvel” is de Cabezo de Casteldetierra. Deze heuvel staat symbool voor de Bardenas. De vormen van de leemheuvels zijn hoofdzakelijk geel van kleur, grillig en mooi om te zien. Door de regen glanst de vettige leem. Boven ons hangen zware buien en de regen brengt veel stof en leem mee naar beneden. In het park zijn ook veel bewegwijzerde routes om te wandelen. Voor is het niet het goede moment om te wandelen. De leem blijft aan de schoenen plakken.

'1095145' door agrotewal '1095145' door agrotewal

Spanjebardenas-reales

Spanjebardenas-reales

Fietsen door een biza

agrotewal

Ik heb er al eerder foto's van laten zien, maar deze foto wilde ik jullie niet onthouden. Je kunt in dit NP park zo mooi fietsen en de overweldigende natuur op je in laten werken. Het Natuurpark van de Bardenas Reales (42.500 hectare) is een ongewoon, semi-woestijnachtig gebied met een spectaculair bijna maanachtig landschap. Je waant je hier in een Western-Film. Vooral bij schemering, met een pallet van kleuren, zie je de mooiste landschappelijke plaatjes. Unesco heeft het park uitgeroepen tot Biosfeerrreservaat. Het landschap bestaat uit hoge vlakten, heuvels en ravijnen. Bijna elk jaargetijde is een bezoek waard en een belevenis die de nodige indrukken achter zal laten! Vanwege de extreme temperaturen en de speciale omstandigheden van het terrein wordt aanbevolen om het Natuurpark niet op regenachtige dagen te bezoeken. De beste periode om de Bardenas Reales een bezoek te brengen is tussen september en juni. Het park is inspiratiebron voor schilders en schrijvers geweest en het toneel voor reclamespots, videoclips en films zoals "Airbag", "Acción Mutante", "The Pride and The Pasion", "The World Is Not Enough" of "Anacleto Agente Secreto" Op 18 september wordt de "Sanmiguelada" gehouden. Op deze dag begeven duizenden schapen uit de Pyreneese valleien zich via de Paso langs de Cañada de los Roncaleses (deze dalengte verbindt de Roncal-vallei met de Bardenas Reales) naar dit uitgestrekte gebied om er gedurende de wintermaanden te grazen. (met dank aan de site Mas Spanje)

Laat kaart zien