Merzouga

Het dorpje Merzouga ligt vlakbij de zandduinen van Erg Chebbi in het oosten van het land. Vanuit hier kun je ook de woestijn van Erg Chebbi verkennen. Een kamelentocht bij zonsondergang is een aanrader. De inwoners van het dorpje leven van de landbouw, al zijn er geen rivieren in de directe omgeving om het land te irrigeren. Wel groeien er dadelpalmen in het gebied.

Informatie over Merzouga

Beste foto's & tips van Merzouga

'453504' door photofreak '453504' door photofreak

MarokkoMerzouga

MarokkoMerzouga

Tentenkamp

photofreak

Dit was mijn tweede keer dat ik in de woestijn heb geslapen, de eerste keer (bijna 30 jaar geleden) in Tunesië. Het is elke keer weer een belevenis op zich. Ik had verwacht dat het behoorlijk koud zou zijn, dus had van alles meegenomen, sokken/dikke fleecetrui. Maar dit was allemaal overbodig. Ik vond het die nacht zelfs warm want het koelde niet verder af dan zo'n graad of 17. De foto heb ik 's morgens vroeg gemaakt. (graag even openen)

'452891' door photofreak '452891' door photofreak

MarokkoMerzouga

MarokkoMerzouga

Poort naar de...zandd

photofreak

Dit vond ik zo bijzonder. Wat doet zo'n poort nu in de woestijn? Misschien ooit gebruikt bij een film? Ik zou het niet weten maar vind het wel een apart plaatje. (graag even openen)

'452788' door photofreak '452788' door photofreak

MarokkoMerzouga

MarokkoMerzouga

Warm licht in de...wo

photofreak

We kwamen vroeg in de avond aan op de plek waar we zouden overnachten in berbertenten. De lucht begint hier al aardig te kleuren. Ik kon/kan er geen genoeg van krijgen. (graag even openen)

Laat kaart zien