Tanger

Tanger is een grote stad in het noorden van Tanger. Door de ligging aan de Straat van Gibraltar is het een zeer belangrijke stad en speelt het een grote rol in het vervoer van goederen tussen Europa en Afrika. Tanger is een multiculturele mengelmoes waar moslims, christenen, joden en immigranten allemaal door elkaar leven. Bezienswaardigheden zijn het Forbes museum van Tanger, Cape Malabata en het paleis van de sultan, Dar el Makhzen.
 

Informatie over Tanger

Beste foto's & tips van Tanger

'377603' door EvanderHel '377603' door EvanderHel

MarokkoTanger

MarokkoTanger

Made in Medina

EvanderHel

Hoe leuk is het om door de wirwar aan nauwe straatjes te dwalen in de medina van Tangier? Hoe verder van de met toeristen bezaaide stukken, hoe beter. Het wordt stiller en je kunt in alle rust van het moois genieten. Muren en deuren in allerlei kleuren, de lichtval die achter elke hoek weer anders is, vrolijk wapperende doeken en kleden die je uitnodigen om te komen bekijken. Zit er niets voor je bij? Geen zorgen, 3 centimeter verderop zit de volgende zaak met tapijten voor een nieuwe poging. Mannen lopen voorbij, vallen je niet lastig. Een ander zit een peukie te doen op zijn gemak. Hij geniet van de koelte van de schaduw. Zijn hielen ook... lekker luchtig. Niet te verwarren met lekker luchtje ;-)

'372008' door EvanderHel '372008' door EvanderHel

MarokkoTanger

MarokkoTanger

Toegangspoort tot...A

EvanderHel

Tanger, met als bijnaam 'de toegangspoort tot Afrika', is een levendige, mysterieuze en interessante stad. Gelegen op 60km van Gibraltar en slechts 14km van Tarifa (35 minuutjes varen met de snelle boot), is Tanger niet echt een Marokkaanse stad. Het is meer een mix van Marokkaanse en Europese invloeden. Door de jaren heen zijn er vele artiesten, bekendheden en avonturiers in Tanger neergestreken. Truman Capote beschreef de stad als 'Raggamuffin'. Tanger, dat door de marokkanen wordt uitgesproken als Tanja, had zijn hoogtijdagen wat glitter en glamour betreft in de jaren 50. Vele personen uit Europa en Amerika kwamen naar Tanger nadat zij gehoord hadden over deze exothische en sprookjeachtige stad, op zoek naar het vrije leven. Ook kwamen er literaire beroemdheden naar Tanger zoals Oscar Wilde, Jack Kerouak, Tenesee Williams of artiesten zoals Henri Matisse en politieke beroemdheden zoals Winston Churchill. Er zijn veel plekken in de stad die de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen maar alleen al de medina, met z'n smalle wirwar aan straatjes, is heerlijk om in rond te dwalen. Je kunt je hier onder laten dompelen in de marokkaanse sfeer en genieten van een totaal andere wereld terwijl Europa toch zo dichtbij ligt.

'148828' door Mireille '148828' door Mireille

MarokkoTanger

MarokkoTanger

Op afstand kijken

Mireille

In de oude medina bij Dar el Makhezen stond deze vrouw bij de oude poort ons op 'veilige' afstand uitgebreid te bekijken, zo kon ik ook op 'veilige' afstand een foto nemen :-)

Laat kaart zien