Duitsland image

Duitsland


Reisgids

Duitsland
Europa
Columbus Travel

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Reisreportages

Praktisch

Op vakantie in Duitsland (weg van de massa)

Van de Oostzee in het noorden tot de Alpen in het zuiden en van het Zwarte Woud in het zuidwesten tot Nationaal Park Sächsische Schweiz in het oosten; als Duitsland aan één ding geen gebrek heeft is het outdoormogelijkheden. Beieren is het Duitsland van de clichés, maar ook van de verbeelding: majestueuze Alpenreuzen, sprookjesachtige kastelen en biertuinen. Ook voor cultuurfans valt in Duitsland genoeg te beleven. Zo zijn er tal van steden die roepen om de aandacht van de gepassioneerde reiziger.

Bonustip: verken Karlsruhe en het Zwarte Woud

Een van onze favoriete gebieden is de deelstaat Baden-Württemberg in het zuidwesten van Duitsland. Proef van de cultuur in de stad Karlsruhe of duik de natuur in in het Zwarte Woud - of nog beter: doe het allebei! We hebben onze must-do's en must-sees voor je op een rij gezet. 

Ideaal voor

Bergen

Budgetreizen

Reizen met kinderen

Kunst & cultuur

Wat zegt de community

(23)
Bekijk reviews >

1. Beleef het wereldberoemde Slot Neuschwanstein op alternatieve wijze

Ontdek een andere kant van Slot Neuschwanstein Voor het mooiste uitzicht op Slot Neuschwanstein stel je jezelf op op de Marienbrücke.

2. Zoek verkoeling in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud behoort tot de populairste toeristische gebieden van Duitsland.

3. Leer surfen in München

De door bergen omsloten inwoners van Beieren hebben overal een antwoord op. Geen zee om te windsurfen?

5x Columbus Travel (halfjaarabonnement)

Ontdek de wereld met Columbus Travel

5x Columbus Travel (halfjaarabonnement)

€ 24.95

kies je korting

Bestel

Reisinspiratie

Van onze community

Laaghangende wolken in het Sächsische Schweiz
Laaghangende wolken in het Sächsische Schweiz
Saksen
Antwan
Burg Eltz, een sprookjesachtige burcht in Duitsland
Burg Eltz, een sprookjesachtige burcht in Duitsland
Wierschem
BjornSnelders
de Bastei
de Bastei
Saksen
Antwan

Praktisch

 • Even gluren bij de buren is niet heel moeilijk. Met de auto steek je zo de grens over. De autobahn behoeft geen introductie. Met de trein geraak je (zonder overstappen) in boeiende steden nabij de grens, zoals Keulen en Düsseldorf. Het Duitse treinnetwerk is uitgebreid, goedkoop en punctueel. Deutsche Bahn biedt regionale dagtickets aan waarmee je een hele dag lang onbeperkt door een van de zestien deelstaten kunt treinen. Met de Flixbus reis je naar honderden steden in Duitsland. Sinds kort is er ook een Flixtrein. De prijzen komen overeen met die van de bus. Vanaf Amsterdam kun je naar meerdere steden vliegen – al is de auto, bus of trein vaak de gemakkelijkere en duurzamere optie. 

 • Check het actuele reisadvies voor Duitsland van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Duitsland dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Munteenheid: euro (EUR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari Nieuwjaar, maart/april Pasen, september/oktober Oktoberfeest, 25 december Kerstmis

 • Stekker type CStekker type F
 • AANTAL INWONERS  80,2 MILJOEN (2020) 
  GROOTTE 9X NEDERLAND
  TIJDSVERSCHIL GEEN
  REISDUUR 1 UUR 15 MINUTE