Toledo

Dit stadje ten zuidwesten van Madrid heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Er is een grote variëteit aan kerken, musea, moskeeën, er is een kasteel en een kathedraal. Op het hoogste punt van de stad ligt het stenen fort Alcázar van Toledo. De rivier de Taag baant zich een weg door het stadscentrum, met aan de oever het mooie paleis Palacio de Galiana uit de dertiende eeuw.

Informatie over Toledo

Beste foto's & tips van Toledo

'497373' door agrotewal '497373' door agrotewal

SpanjeToledo

SpanjeToledo

Toledo een aanrader

agrotewal

Van alle steden die ik in Spanje heb gezien is Toledo mijn absolute favoriet. Zeker in het voorjaar nog niet zoveel toeristen en omdat de stad in midden Spanje ligt hoge temperaturen. Maar bovenal een stad met heel veel oude gebouwen, de Taag stroomt door de stad en hele mooie kleine straatjes. Deze stad staat niet voor niets op de lijst Werelderfgoedlijst van Unesco. Mijn tip, vooral vroeg in de morgen heb je de stad voor jezelf en kun je genieten van al het moois wat de stad te bieden heeft.

'496529' door agrotewal '496529' door agrotewal

SpanjeToledo

SpanjeToledo

Schilderachtig Toledo

agrotewal

Toledo, voor mij een grote aangename verrassing tijdens onze terugreis. Wat een bijzondere stad, prachtige oude gebouwen, maar dat kan ook niet anders omdat het een van de oudste steden van Spanje is. Deze foto heb ik gemaakt vlak voor de zon onderging vanaf een camperplaats. Vlakbij de Taag die langs de stad stroomt.

'491504' door silly '491504' door silly

SpanjeToledo

SpanjeToledo

Uitzicht op Toledo

silly

Vanaf Mirador del Valle heb je een schitterend uitzicht over de stad Toledo, vooral aan het eind van de dag als het licht warmer wordt.Toledo is een heerlijke wirwar van smalle steile straatjes, historische kerken, gebouwen en karakteristieke pleintjes. Opgezet als handelscentrum door de Romeinen, Vaticaanstad zag het lang als religieuze hoofdstad van Spanje. Unesco riep het in 1986 uit tot Werelderfgoed. Een bezoek is prima te combineren met een stedentrip naar Madrid.

Laat kaart zien