Asilah

Het pittoreske stadje Asilah is vooral bekend als het witte stadje, vanwege de vele witte huizen. Het ligt in het noorden van het land, iets ten zuiden van de grote havenstad Tanger. De economie van Asilah draait voornamelijk op het toerisme. Vooral de oude stad (kasbah) is erg in trek. De geschiedenis van de stad gaat terug tot het jaar 1500 voor Christus.

Informatie over Asilah

Beste foto's & tips van Asilah

'488722' door agrotewal '488722' door agrotewal

MarokkoAsilah

MarokkoAsilah

Avondwandeling

agrotewal

Nog geen week geleden maakte ook ik iedere avond een wandeling in de haven van Asilah. Vooral in het weekend de ontmoetingsplaats voor de inwoners van het oude stadje. Het is een hele bijzondere ervaring om daar tussen de locals te lopen.

'497636' door agrotewal '497636' door agrotewal

MarokkoAsilah

MarokkoAsilah

Boeten

agrotewal

In een zee van rode netten zaten deze jongens te boeten, ( het repareren van netten). Door de prachtige kleur vielen de netten erg op in de haven van Asilah. Het haventje is heel leuk om te bekijken, tegen betaling kun je een fort in en heb je uitzicht over de zee en de stad.

'489033' door agrotewal '489033' door agrotewal

MarokkoAsilah

MarokkoAsilah

Ik zal aan jullie...d

agrotewal

Met deze foto neem ik weer even tijdelijk afscheid, we gaan weer terug naar onze camper. Onze reis gaat nu door Zuid Europa, langzaam aan terug naar Nederland. Ik wil iedereen bedanken voor alle lieve commentaren bij mijn foto's en blogs en tot gauw. Deze foto is genomen in Asilah waar vooral in het weekend de mensen gaan flaneren op de dijk een uitgelezen plek dus om foto's te maken. Het dorp is één grote bezienswaardigheid en helemaal gratis te bezoeken. Een mooie Medina en een prachtige haven waar iedere dag bootjes binnenkomen met de vangst van de dag.

Laat kaart zien